🎤 Гласът на България - сезон 8, тема 2

• 27 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ако трябва да гледаме цялостно на участниците - силен, отличаващ се глас, голям диапазон, визия, излъчване, харизматичност, влияние върху публиката - за мен всичко това е Петя. При другите все нещо от тези неща липсва. Никой друг не събира всичко това на едно място. А, като гледам с каква лекота буквално се лее песента от нея, направо не знам кой друг в този формат може да го направи. При останалите в един или друг момент се вижда някакъв напън при високите тонове, или дране в опит да се покаже голям диапазон, гласови данни и звънък глас. При нея това го няма - тя просто отваря устата с усмивка и музиката сякаш сама излиза.
Много бих искала да я чуя извън зоната й на комфорт. Е, не да се дере с рок песни, но примерно някоя хубава балада на Марая Кери, Уитни Хюстън или Селин Дион биха дали по-ярка представа за това до колко точно може да борави с гласа си в друг стил. Защото народното пеене има едно специфично вибрато, от което трудно се бяга при преминаване в други стилове. Особено, ако гласа е добре обработен, както е при нея

п.п. Аз испусхан вчера - какво ще стане с участничката, която е под карантина вкъщи - отпада от състезанието ли или директно ще се включи след 2 седмици?

# 136
  • Испания
А десетият сезон на руския * Гласът* изгуби преди дни най-важния член на журито - Александър Градский.
Независимо от смъртта му е решено предаването да бъде продължено до края.

Починал е вчера. Първото нещо, което видях вчера сутринта в ИГ, беше постът на Галкин, посветен на Градский. Светла му памет!

Разбира се, че трябва да продължи. Имаше постове в Туитър, че трябвало да го спрат в памет на Градский - за мен пълно безумие. Как щяло да продължи? С друг ментор, предполагам. Или без ментор. Все едно.

п.п. Аз испусхан вчера - какво ще стане с участничката, която е под карантина вкъщи - отпада от състезанието ли или директно ще се включи след 2 седмици?

Отпада.

# 137
Аз не искам да чувам Петя да пее в друг стил. Да не стане така да развали хубавото до момента.
Не помня преди години как беше в "Гласът", но това/ в други формати/ да ги карат да пеят всякакъв стил ми е било винаги излишно и разбира се, на мнозина не им се получаваше. Адмирирам да се развиват в това, в което са силни. Петя е избрала да е народна певица и като говори за това мед и капе от сърцето. Надявам се докрая да слушаме именно такава музика от нея и да не се налага рокаджии да пеят народна музика  Wink

# 138

Починал е вчера. Първото нещо, което видях вчера сутринта в ИГ, беше постът на Галкин, посветен на Градский. Светла му памет!

Разбира се, че трябва да продължи. Имаше постове в Туитър, че трябвало да го спрат в памет на Градский - за мен пълно безумие. Как щяло да продължи? С друг ментор, предполагам. Или без ментор. Все едно.

Аз може и да обърках с ден-два, но то е защото непрекъснато  от петък ми идваха съобщения от сайтовете, които следя, че е приет в много тежко състояние с инсулт.
По-добре без ментор според мен, останалите са достатъчни. Нямам информация за решението им.

# 139
12-те участника, които продължават напред снощи изпяха Коледна песен. Петя пя отново страхотно.

# 140
  • София
А по принцип какъв е регламента - до края ли всеки участник сам ще си избира песните или в даден момент менторите ще им ги избират?

Като цяло много искам Петя да бъде гласа на България. Много харесвам пеенето й, но ме притеснява това на хората да не им омръзне да я слушат само в този стил. И, ако в даден момент трябва публиката да гласува с смс-и, това да й подлее вода. Защото нашата народна музика е много силна и емоционална, но друг участник с някое брутално, взривяващо изпълнение на някоя силна, популярна песен, като нищо може да я измести, просто заради самия стил, който е избрал, а не защото гласа му е по-хубав от нейния

п.п. Коледната песен от снощи много приятно ме изненада. Много ми хресаха всички Simple Smile

# 141
  • София
Аз не съм по народната музика и искам Петя да пее и друг стил.

# 142
И на мен ми се иска да имат песен в противоположен на техния стил. Да не е с регламент на отпадане такъв кръг, а просто зрителят да ги види в разчупено от тяхното амплоа.А и ще е много забавно , примерно Петя с хард рок, Ричард с родопска песен, Иван с тракийска  и тн..
Просто като шоу, но и с разгръщане на певческите данни на всеки, доколкото им е възможно.
Скучен ми е определено вече форматът в тоя му вид. И аз, която харесвам рок, смело заявявам ,че ми писна от песни само на английски и крясъци до възбог.

# 143
Аз не бих гласувала за певица на народни песни, която пее само това, в този конкурс.
И си мисля, че ако не покаже и нещо друго, едва ли ще е победител, колкото и да е добра.

# 144
И аз мисля, че пее ли само народна музика няма да стане победител. Аз не харесвам много, така че и не искам да стане тя.

# 145
  • Пловдив
Моят фаворит е Георги. Има страхотен тембър, за мен това прави уникален един изпълнител. Разбира се и харизмата е важна, както и увереността, над тях той има да поработи. Просто не вярва в себе си, а има чудесен глас и аз не мога да спра да го слушам.
В отбора на Лечев само Борис харесвам. От отбора на Дара само Лидия. За сметка на това и Галена и Любо направиха супер избор, и имат по трима прекрасни изпълнители.

# 146
  • София
И на мен ми се иска да имат песен в противоположен на техния стил. Да не е с регламент на отпадане такъв кръг, а просто зрителят да ги види в разчупено от тяхното амплоа.А и ще е много забавно , примерно Петя с хард рок, Ричард с родопска песен, Иван с тракийска  и тн..

Е това ще е брутална гавра с Петя. Само си представям това нежно, фино, красиво момиче, с тази крехка фигура как трещи из сцената, плези се и се дере на хард рок парче Joy

# 147
Няма да стане това, което искате. Най-много някоя балада да запее Петя. А Борис и тракийско...звучи забавно  Satisfied Май на финал пееха по 2-3 песни, ако не бъркам. Ама мъжете ще си пеят в стила, в който си пеят. Рокаджиите ще си пеят рок. Особено в отбора на Лечев. Едва ли някой очаква да запеят нещо друго. Защо Петя да го прави?
Аз няма да гласувам, но ще се радвам Петя да спечели само с народна музика. Даже си мисля, че тя ще е победителят този сезон. Много ще се изкефя. Може да не си пускам да слушам такава музика, но това момиче като запее ме оставя с отворена уста. Заслужава си всички суперлативи. Не е нужно да доказва нищо повече и да се показва в различна светлина, за да е победител.
Преди 2 години. Пипнала е усмивката. Сега е блестяща.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 12:55 от Merelenda

# 148
  • Испания
Любимият ми Тино.

# 149
Може ли някой да качи линк към коледната песен от снощи, изпята от всички, че не мога да я намеря?

Общи условия

Активация на акаунт