🎤 Гласът на България - сезон 8, тема 2

• 27 376
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
1. Петя, с този невероятен, мощен глас и огромен диапазон, може да прави каквото си поиска. Да, тя се чувства комфортно в народната музика, защото е още малка и я е страх да експериментира, но съм убедена, че трудно някой друг стил ще й се опре. Е, не говорим за рок, хард рок и подобни. Но една Лили Иванова примерно ще й лепне перфектно. Да не говорим за някоя световна звезда - вече ги изброих. Но определено трябва да заложи на песен /без значение каква/, която е популярна и много харесвана. Защото популярните песни има защо да са такива - те въздействат на хората с текст и музика. И, когато тези две неща се комбинират с невероятен глас, ефекта става УАУ. Все се сещам за Софи Маринова, която пя Уитни Хюстън, Стефан Илчев, като Георги Христов, Мария Илиева, като Софи Маринова и Славин Славчев, който пя Фреди Меркюри и Майкъл Джексън - всички бяха взривяващи.

2. Относно визитката на Петя - до някаква степен това позиране си е зададено от сценаристите. Че дойде в повече - дойде. Искаха да покажат в друга светлина едно младо, красиво и пеещо момиче, но някак ефекта се превърна в дефект според мен. Е, сигурно има хора, които са се умилили, но лично аз - не. За мен такива момичета, като нея нямат място при свекърви, с питки и кокошки. Особено с такава дарба. И такива позьорщини не ме впечатляват, а ме дразнят, защото ми изглежда, като похабяване на талант и възможности в живота.

3. Относно визитките на другите участници - писна ми да им слушам драмите в живота на тези хора. Какво ме интересува на кой родителите са се развели, кой се е родил с дефект и трябвало да бъде опериран, на кой баба му го е отгледал. Това е развлекателно шоу в края на седмицата - искам да си сипя чаша вино, да си сложа мезе и да се радвам на млади, красиви, талантливи хора пеещи хубави песни. Не да ме депресират с чужди драми. Ми то всеки си има някакви проблеми - защо трябва да слушам техните? Единствените визитки, които страшно много ми харесаха, бяха тези на Борис и Джейми. Хубави мъже /особено Джейми/, щастливи, обищаши съпругите си, имащи прекрасни семейства, хубави домове пълни с детски усмивки и щастие. Точно сега по Коледа е чудесно да видиш щастливи, млади, усмихнати хора.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 10:33 от Lady Cassiopeia Duval

# 316
  • София
И тях ги карат да говорят за драми, това не е само певческо шоу, а шоу с елементи на пеене. Иначе набляга на драмата на участниците и реклама на журито.

# 317
И аз мисля, че ще останат накрая Борис, Петя и Лидия. Имам усещането, че Петя ще спечели заради стилът, в който пее до голяма степен.  Хората това ги грабва у нас и умилява. Действа им патриотично и емоционално.

# 318
  • Пловдив
Според мен, снощи най-добри бяха Даниел и Джейми. За съжаление, и двамата отпаднаха.

Даниел е уникален талант. Следя кариерата му още от Голямото Рок междучасие. Била съм и на негови концерти на живо - има такава енергия и харизма. Музиката просто извира от него. Почва да пее и се променя - потапя се  в песента, става целият музика. А парчето на Рейдиохед го направи със собствен почерк, изпълнено блестящо. Браво!

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 09:59 от *Бенджи*

# 319
Доволна съм, че Георги продължава, яд ме е, че отпадна Даниел, за него бях. Хич не ми е лигав на мен, харесва ми, че не е пълната скука, като Петя например. Нищо не ме грабва в нея, не е моят изпълнител.
За Джейми също ме е яд, Иван ми стои някак нечистоплътен, с някакво празно излъчване...неприятен ми е, без да знам точно защо.

# 320
  • София
Иван ми е адски неприятен още от миналия път. Стоеше с другите в една стая и излъчваше едно нагло пренебрежение, все едно е нощо повече от другите. Сложил очилата и си вее с някакво ветрило. После излиза и започва да говори за Димо от ПИФ, гледайки все едно е някакъв супер велик и известен, защото познавал Димо от ПИФ. Вчера пак имаше подобно надменно излъчване. Не понасям такива хора.

# 321
Да, а после го даваха как лежи нагло на диванчето с обувки.

# 322
  • Испания
Може да му е било лошо.

Песните те си ги избират. Поне така казват.

# 323
  • Пловдив
За моя изненада снощи най-много ми хареса Даниел! И Джейми се справи супер. Жалко, че отпаднаха.
Петя... удря по емоцията на всеки, но ми е прекалено еднотипна.
Моят фаворит си остава Георги, но не мисля, че ще победи, все пак се радвам че ще го слушам още една седмица.
От останалите най-много ще се радвам да спечели Борис.

# 324
Относно визитката на Петя - според мен са я накарали да изглежда по този начин. Другите разказват драми за здравословни проблеми, разведените родители, тормоз в училище, живот в чужбина или пък за децата си, при нея са решили как ще удари емоционална зрителя ако покажат как едно младо, красиво и талантливо момиче е решило да се върне на село. Вече колко сезона от Фермата го тикат това мото - да се върнем към корените си. А беше предостатъчно всеки да разкаже защо се е посветил на музиката.

# 325
  • Испания
Относно визитката на Петя - според мен са я накарали да изглежда по този начин. Другите разказват драми за здравословни проблеми, разведените родители, тормоз в училище, живот в чужбина или пък за децата си, при нея са решили как ще удари емоционална зрителя ако покажат как едно младо, красиво и талантливо момиче е решило да се върне на село. Вече колко сезона от Фермата го тикат това мото - да се върнем към корените си. А беше предостатъчно всеки да разкаже защо се е посветил на музиката.

Така е, но във всеки формат решиха, че трябва да ни показват драми /съжалявам за тези, които имат проблем, но не е тук мястото/ или нещо, което е напълно нелепо.

А визитката на Петя предизвика недоволство от мен, защото беше нещо изкуствено и неискрено - това, което виждам и у самата нея /писах вече снощи/. Точно тя хич не може да ме трогне, за разлика от други изпълнители на народни песни, въпреки гласището, което има.

# 326

А визитката на Петя предизвика недоволство от мен, защото беше нещо изкуствено и неискрено - това, което виждам и у самата нея /писах вече снощи/. Точно тя хич не може да ме трогне, за разлика от други изпълнители на народни песни, въпреки гласището, което има.

Много подценяват зрителя този път с подобни  патриотарски сценарии. Ако ми се гледат селски пити и носии ще гледам Фермата или  Бразди. Гласът на Петя никой не го отрича,но ПР те са тотал щета и правят обратен ефект. И защо често се споменава тук - тя е малка!?, как ще е малка като има свекърва. Доста участници са по малки от нея,но никой не ги щади откъм тази страна на представяне.

# 327
Не знам защо вчера всички звучаха толкова зле, като че ли предишните предавания нещата беше по- добре. При Джейми нямаше проблеми като че ли, обаче оттам нататък ... Най-зле бяха Рая, Христина, Иван от отбора на Любо, Лидия във втората част от песента... Изобщо не ми хареса цялото предаване, дано на финала се справят по-добре.

# 328
  • Испания
Не знам защо вчера всички звучаха толкова зле, като че ли предишните предавания нещата беше по- добре. При Джейми нямаше проблеми като че ли, обаче оттам нататък ... Най-зле бяха Рая, Христина, Иван от отбора на Любо, Лидия във втората част от песента... Изобщо не ми хареса цялото предаване, дано на финала се справят по-добре.

Защото беше първото излъчване на живо. Музикалният съпровод заглушаваше пеенето, изпълнителите пееха фалшиво, с изключение на Борис, Петя и Даниел.
Когато е на запис, от всеки фалшиво пеещ могат да направят славейче. Видяла съм го с очите си в звукозаписното студио на БНТ по време на обработка на запис за музикално предаване.

С това не казвам, че всички участници пеят фалшиво. Просто няколко фалшиво изпети ноти, могат да се "изправят", когато е на запис.

# 329
С тези коментари за еднотипност ... ми е много, много странно. Елтън Джон не е ли еднотипен? Лучано Павароти не беше ли еднотипен? Валя Балканска не е ли еднотипна? Васил Найденов не е ли еднотипен? Лили Иванова многотипна ли е?

Петя имат талант за народна музика и толкова. Вие Металика ли искате да ви пее, може би Еминем? Или Джейми да запее родопска музика?

Тези, които пеят по 20 стила, обикновено пеят в кръчми, по сватби и кръщенета, но реално не са добри в нито един стил. Вие това ли търсите? Или може би конкурсът е за певец/певица в Куку Бенд?

Относно разбирането, зависи до колко сте запознати с даден диалект. Има думи, които няма да разберете ако диалектът не ви е познат, но това няма общо с изпълнителя. На шоуто на Рачков като му гостуват сърби или македонци си личи от километри, че не им разбира над 50% от думите, но други хора като мен пък им разбират 95-100% от нещата. Субективно е.

Относно вчера, на мен ми харесаха само Джейми, Стефан, Даниел, Екатерина и Петя. Според мен този регламент за крос битки е несправедлив, защото например и Даниел, и Петя се справиха страхотно. В някоя от другите двойки и двамата/двете не ставаха. По-скоро да ги слагаха в групи по 3 или 4 и 1 или 2 от тези групи да отпадат.

Общи условия

Активация на акаунт