🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 72 893
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 125
И според мен се надценява ролята на психолозите. За съжаление познавам отвътре голяма част от този тип продукции и голямата стратегия и планиране е мираж Wink Ще им се да са такива стратези, общо взето нещата са на принципа проба-грешка. Много от хората вътре се ангажират на проектен принцип и няма особена приемственост - ходиш, бачкаш, надяваш се да ти платят на време и според уговорката и толкова.

Лично аз нямам против бизнес страната - в крайна сметка накрая печалбата има значение. Обаче излез и си кажи - животът е сцена, всички сме актьори, а в днешно време всичко е скандал, той продава и ние се възползваме. Тия национални каузи, на Андрей обсесията с Македония, па носии, па свещеници, па нравоучения не знам защо се чудят как да си ги пришият на формата... и това е, което ги прави супер смешни.

Не натоварвам телевизията с възпитателни функции - тя е преди всичко загуба на време особено в днешно време, в което информационните потоци са в реално време и последно биват отразени от ТВ. Българските медии са още по-жалки - те реално са едни рекламни площи, изгониха всички журналисти, които правят различно от жълти предавания с водещ Зейнеб и Ива Софиянска.

Diorela, никакви младежи не гледат тези предавания. Те са в други платформи и да ти кажа Фермата е като приказка за лека нощ в сравнение с нещата, които гледат Wink

# 1 126
Не харесвам Кирил, ама не харесвам и хора, които се правят на жертва.

Тя си е жертва на постоянен и целенасочен тормоз, не се прави на жертва!

# 1 127
  • В тъмната гора.
Ето и едно обширно интервю с Ивайло Герасимов, вчера го четох посред нощ.

https://realniistorii.com/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE-% … ZDYpUuMCD6G0F3Mvs

# 1 128
Искам да видя момента, когато Пламен е казал, че съжалява, че е мълчал при тормоза над Ваня,но не знам в кой епизод е  -  от вчера или от петък. Някой да подскаже, моля.

# 1 129
Ами то си е до хора. Да, хубаво би било някой да стане и да те защити. Ако иска. Но не да искаш сметка на хората защо не са казали това и онова. Защо не са направили това и онова. Никой на никого не е длъжен.

Smile, никой на никого не е длъжен, но всеки на някого е необходим.
В живота не може всеки сам за себе си.

# 1 130
Искам да видя момента, когато Пламен е казал, че съжалява, че е мълчал при тормоза над Ваня,но не знам в кой епизод е  -  от вчера или от петък. Някой да подскаже, моля.
От снощния епизод - петък.

# 1 131
Скрит текст:
Скрит текст:
Обаче тук е пълно с расисти и хора обиждащи на професия.  То не беше "цигане" "мургавият" "миячът на чаши" .......
Значи може да се обижда само по вашия модел, така ли? Не е готино като е с твоите камъни по твоята глава, нали
Нелепо е да правите същото, от което толкова се оплаквте
Напротив !Каква обида е миячът на чаши.Ако миеш чаши в чужбина ?Защо да е обидно ,че си мургав,ако наистина си такъв?
Нека не се правим на луди. Ясно е , че използвате тези думи за обида и принизяване . От мияч на чаши до бар мениджър има разлика
И в какво се състои тя?

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 13:36 от elle.n

# 1 132
Е как, такива като този льоьо Космоса му крив! Разбирайте, продукцията му е скалъпила образа.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 14:23 от NaviMK

# 1 133
Искам да видя момента, когато Пламен е казал, че съжалява, че е мълчал при тормоза над Ваня,но не знам в кой епизод е  -  от вчера или от петък. Някой да подскаже, моля.
От снощния епизод - петък.
.

Тамън изгледах и аз епизода чрез линка, който беше предоставен тук, така че мога да помогна. Думите на Пламен към Ваня св случват след разговора и със Стефан и Георги на масата, някъде около 52-рата минута от линка.

Честно казано няма да правя супер голямо евала на Пламен, защото е лесно вече след факт да се говори, особено като Кирил не беше в стаята, а Ивайло дори вече не е във фермата, но все пак считам за достойно, че отиде да каже това на Ваня.

Подкрепата на Пламен и Живка идва със закъснение, но вярвам, че пак е полезна за Ваня. Най-малкото морално и психически, защото когато двама подчовеци толкова ожесточено те нападат, а околните мълчат, някак е невъзможно да не ти минат мисли на съмнение в себе си и да си кажеш, че може би наистина ти си проблемът. Така че силно вярвам, че обещанието на Живка и съжалението на Пламен не бяха напразни за Ваня, дори и да напусне днес и тези неща да не видим реално приложени, тоест дали Живка истински ще създаде щит около Ваня и дали Пламен ще се опълчи срещу Кирил и нападките му спрямо нея.

# 1 134
  • earth
Нямах възможност да гледам епизодите и чета коментарите тук през изминала седмица. Само тук-таме побледнах нещо. Сега един бърз коментар.

Стефан се опитва да избягва конфронтации като угажда на агресора (Кирил). Конфликта разбира продължава, а жертвата на тормоз с право чувства, че отношението към нея не е справедливо. Това дори като мениджърски подход не е правилно. При работа с хора е изключително важно те да вярват, че са  третирани справедливо. Тогава са готови да положат извънредни усилия в работата си дори и при по-ниско заплащане. Обратното - при несправедливо отношение мотивацията е ниска дори и при голямо заплащане.

Аз не бих искал да работя в компания с мениджърски подход какъвто Стефан показва. Той не си прави добра реклама.

# 1 135
  • София
Сега гледам снощното повторение. Много грозно отношение към Ваня. Може да не я харесвам, но няма как да приема за нормално да я обиждат.
За психолозите - не е нужно да си особено прозорлив, за да се досетиш, че като затвориш Х човека на едно място и подбереш основно хора с травми от всякакъв вид и с усещането за успешност, конфликтите са по-скоро норма, отколкото изключение. Щеше да е странно, ако не се бяха хванали за гушите.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 14:54 от Andariel

# 1 136
Киро силно ми напомня за мой близък роднина като поведение. Че и той с артистични наклонности. Направо са ми едно към едно на моменти, с разликата, че моят роднина може да бъде и адски комичен. Но този натрапчив негативизъм   го има и при него и съм ставала свидетел на истински гадни заяждания. Такива хора са до такава степен недоволни и разочаровани от личното си развитие, че им е непосилно да се зарадват искрено за някого, дори и за най-близките си. Тъжно е, много... Виж, ако си в беда, ще те подкрепят с все сили, ще са до теб като вярно куче. Но радостта винаги е засенчена от една груба ирония. Моят човек успя да се зарадва истински за мен едва когато се появи детето ми. Иначе все едно омаловажаване имаше на всеки мой успех или радост. Със жените има голям контраст в поведението. Когато е покорна и даваща тя е кралица, божество. Малко да прояви характер и студенина, отива в другата крайност. Става най- долната нисша твар. Пламенните обяснения в любов се превръщат в грозни обиди. А иначе всички жени като цяло се разглеждат като недостойни, без стойност. Подозирам, че и при Кико е така. Жена му да се моли да са в добри отношения, че иначе - лошо.
Сега, в случая с Ваня допускам и момент на органическа непоносимост. На мен самата веднъж ми се е случвало някой толкова да не понасям, че колкото и възпитано да се държи по принцип, аз да реагирам по възможно най-отблъскващия начин. Поглеждайки се отстрани не се харесвах как се държа с тази особа, но нещо вътре в мен ме караше да се опитвам да я мачкам. Въпреки това до груби епитети не стигнах. Но пък другите около нас го направиха. Чак тогава осъзнах колко гадно е било за нея.

# 1 137
Според мен никой не предполагаше, че нещата ще ескалират чак толкова първата вечер с Ивайло и Киро и затова и повечето не се намесиха, а му казаха на уше, че така не се прави. На никой не му се е занимавало със спора на Ваня и двамата бунаци, защото са предполагали, че ще отмине там и тогава и, защото е по-лесно.

# 1 138
  • Пловдив
Много ми омръзнаха тъпотиите на Киро и Ваня. За Киро думи нямам просто. Само гледам и благодаря на Господ, че ме е опазил от такива хора в живота.
Ванчето и тя не е много наред с главата. Не харесвам такива принцеси аз. Светът не се върти около нея.

За момента симпатизирам на Жоро, Пламен и Живка.
Мартина, Стефан и Любо са ми безразлични.
Коце, Ваня, Киро и Ралица искам да си ходят.

# 1 139
Киро силно ми напомня за мой близък роднина като поведение. Че и той с артистични наклонности. Направо са ми едно към едно на моменти, с разликата, че моят роднина може да бъде и адски комичен. Но този натрапчив негативизъм   го има и при него и съм ставала свидетел на истински гадни заяждания. Такива хора са до такава степен недоволни и разочаровани от личното си развитие, че им е непосилно да се зарадват искрено за някого, дори и за най-близките си. Тъжно е, много... Виж, ако си в беда, ще те подкрепят с все сили, ще са до теб като вярно куче. Но радостта винаги е засенчена от една груба ирония. Моят човек успя да се зарадва истински за мен едва когато се появи детето ми. Иначе все едно омаловажаване имаше на всеки мой успех или радост. Със жените има голям контраст в поведението. Когато е покорна и даваща тя е кралица, божество. Малко да прояви характер и студенина, отива в другата крайност. Става най- долната нисша твар. Пламенните обяснения в любов се превръщат в грозни обиди. А иначе всички жени като цяло се разглеждат като недостойни, без стойност. Подозирам, че и при Кико е така. Жена му да се моли да са в добри отношения, че иначе - лошо.
Сега, в случая с Ваня допускам и момент на органическа непоносимост. На мен самата веднъж ми се е случвало някой толкова да не понасям, че колкото и възпитано да се държи по принцип, аз да реагирам по възможно най-отблъскващия начин. Поглеждайки се отстрани не се харесвах как се държа с тази особа, но нещо вътре в мен ме караше да се опитвам да я мачкам. Въпреки това до груби епитети не стигнах. Но пък другите около нас го направиха. Чак тогава осъзнах колко гадно е било за нея.
Абсолютно отговаря на моите усещания за двамата участници.

Общи условия

Активация на акаунт