🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 006
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 885
Напротив, живота е точно такъв - гаден и труден. Една от мерките за зрялост на човек е дали казва “това не е честно”. Много хора са тормозени, но и много са намерили начин да не ги тормозят повече. Не мога да се сърдя, че който и да е във фермата се опитва да прецака другите и да иде на финал. Те са вътре за това. Такава е играта. Ами хайде да спрат да се побеждават в битките, че са си приятелчета. Много сериозно се бъркат нещата. И не, не казвам, че това което се случва е хубаво, казвам, че не ме изненадва. Би ме изненадало да живеят три месеца всякакви гора под един покрив в мир и любов. За тормоза на работното място си има ред и правила, ако някой го търпи, а не се позовава на тези правила това си е негов проблем. Но фермата не е работното място. Хората там в целия си здрав разум са подписали договори, съгласили са се на неща, на които не всеки би се съглсил. Никой не пази никого, защото той страда и го тормозят. Всеки, ама абсолютно всеки човек в един момент е бил тормозен. Да очакваме, че ще заживеем в идеално общество без тормоз е нереално. Хубаво, но нереално. Хората във фермата са, като всички нас - ние правим тормоз из форума срещу хората с различно мнение. Мен лично няколко пъти ме анализираха в тая тема, само защото не харесвам Ваня. Ако подкрепях Кирил някак щях да го разбера, но това не го разбирам и за мен тези хора, поставени в условията на фермата биха били именно Кирил, а не Ваня.

# 886
  • София
Не можахме да изтърпим фермата снощи, синът ми каза че му става гадно като гледа атаката срещу Ваня и превключих. Ами сигурно не е от най-работливите Ваня ама не е само тя такава вътре, та да се драматизира толкова. Освен това Стефчо мекия както е много умен, да вземе да поразмисли за нещо наречено Мотивация, а не да се движи по най-малката допирателна. Много исках да го харесам, обаче все нещо ми спира. Снощи разбрах защо, като видях как "разреши" конфликта Ваня Кирил - Ваня да си мълчи. Ако и е такъв шеф, мерси, има много агресивни, хора и ако някой е интилигентен и търпелив, следва да си мълчи, защото ще съзва конфликт. Моля... агресоро вика дръжте агресора?

Абсолютно подкрепям Ваня, този тормоз над нея не е и не трябва да се приема за нормален. Предаването ще се гледа от много домакини, които може да решат че ето показват го, не се санкционира, явно е нормално, дори и да им се случва на тях ще търпят. Това ли им е пробуждането на ИА?
Превключих на конкурентното предаване на волята по Нова, ами кеф ми стана, играят кротко, няма напражение, море.. пясък.. слънце. То вече свършвало, ама в пъти ме спечели.

# 887
  • В тъмната гора.
Деси се оказа права в началото, но толкова бях предубедена срещу нея, че мислех, че преекспонира. За Ивайло много точна преценка имаше. Кирил плю Чавдар, но Чавдар си излезе уважаван и след изцепките си, а Кирил ще е един бай Кико с години.

Именно. Ако Деси не я бяха изритали, сега тя щеше да е на пангара, а не Ваня, но нямаше да ги жали въобще и нямаше да се коалира.

# 888
  • В тъмната гора.
Здрасти, Ивайло.
Ама ти не си бил вътре, а продължаваш да се храниш от на Ваня страданието.
Как върви YouTube каналът?
Grin

Никакво страдание не е това. Тя просто реагира, като нацупено дете. Дори нейните хора не харесват тая ......
[/quote]

Да бе, нейни хора. Все едно Мартина имаше нейни хора като тръгна на дуел, освен кирил. Вече няма ничии хора.

# 889
В интерес на истината Стефан даде на Ваня да почисти една леха зад манастира. Ходи да и помага, свършиха сравнително бързо и той я освободи от работа. Тя обаче сама реши, че ще продължава да мете. Беше афектирана и сигурно така изпусна напрежението. Жоро и Живка са друг тип хора. Не я разбраха и затова ходиха да я прибират. Не мисля, че е било с лошо или щото са мислили за публиката. Даже Живка в началото не разбра, че Ваня е освободена и доброволно чисти и отиде да се възмущава на Стефан, че я кара да работи под дъжда. После разбра каква е работата и му се извини. В тази ситуация не мисля, че някой от четиримата беше крив. Всеки си има собствената логика и за себе си е прав. Тъпото беше, че Стефан влезе в тона на готЕните и имитираше Ваня, а иначе после ходи да и се обяснява. И естествено Кирил, който започна цялата работа с поредното  заяждане, ми е най-виновен и "черен".
Другото тъпо нещо беше как Живето я остави да си говори в джакузито без да и каже, че Кирил идва.😂
Иначе нея я разбирам защо иска Ралица да победи и и помага с реденето на точки. Тя ще и е по-малък съперник за зрителския вот. Ваня би събрала много повече гласове.

# 890
Замислих се за 2 варианта.
1. ИиА нали казаха, че ако продължават да не спазват правилата на фермера Ваня, ще последват наказания- отнемане на дрехите, храната и кучетата. Според мен нарушенията продължиха. Ако Ваня пак се беше оплакала и продукцията ги накаже, какво си представяте, че щеше да стане, кой щеше да е виновен - Ивайло и Кирил, че не са изпълнявали, или Ваня, че се оплакала?
2. Ако Ваня беше пожелала да напусне Фермата категорично,  поради системен тормоз и насилие над нея и без реакция и защита от продукцията, как щяха да реагират ИиА и фермерите?
Интересно ми е какво мислите.

# 891
Ако Ваня отпадне, ще ми е много тегаво, че трябва по правилата да им пише писмо, че ще трябва да присъства на финал, да гласува за победител. Поредна седмица ден по ден се надявах, че най-гадното е минало, но не. За тегавата вечер преди дуела не беше редно Кирил да се инати за мястото си като ритуално разделиха агитките. Можеше и Стефан да се сети да остави Ваня и Кирил от обичайните си страни да седнат, но пък и това пазене да не ядосат Кирил в повече ми идва. Има едно правило във възпитанието на децата, което и за възрастните е добре да важи - лошото поведение не бива да води до успех, защото детето ще се подлъже, че успехът е следствие на лошото поведение и ще е мотивирано да го повтаря. И в Кирил  го видях това в течение на седмици - той е убеден, че е морален победител в отношението си към Ваня и няма нито вътрешна граница, нито външен стимул да спре.

# 892
Това за масата забравих, че искам да го коментирам. Кирил го нямаше, но Мартина пламенно му отбраняваше мястото, той там си седял. Тия хора вярно ги е страх да не го ядосат, направо се чудя какво ли още им чуват ушите, което даже не е излъчено. Това място да не му е с нотариален акт заверено? Ваня хубаво им каза, че преди за други дуелисти е седял от другата страна. На нейно място и аз не бих искала това чудо да седи от моята страна след всичко, което съм изтърпяла от него. Но реакцията на групата пак беше с двоен стандарт - физиономиите им казваха “Оф, Ванче, какво толкова, седни там и трай, какво ще се местим сега заради теб.”, а не “Ами да, нека Киро се премести, нищо няма да му стане, а и в крайна сметка подкрепя другата дуелистка”.

# 893
Въпроса не е колко работа е дал Стефан на Ваня.
Въпроса е принципен, Стефчо се надупи на Кирил да му го .....сещате се.

# 894
Аз от известно време се мисля, че хората наистина ги е страх от Кирил. Дали от реакциите му, или се притесняват, че наистина ще спре да работи. Не знам защо точно, но все избягват конфликти, все на него да му е добре. Точно двоен аршин си е.

# 895
  • ВАРНА
И аз приключих с гледането на Фермата !

Не желая бТВ и ИиА да печеля рейтинг и да се хвалят с " най-гледаното шоу в БГ ефира" с тази помия, която се излива от екрана ВСЯКА вечер от доста време насам !

Имам 2 дъщери, децата са в ступор как може възрастен човек да се държи и обижда по този начин жена ! СИСТЕМНО !!! Че дори във 2ри клас учителката ги учи на толерантност и че това, че не харесваш някого, не значи, че трябва да го обиждаш и унижаваш ! И аз не искам децата да оставят с впечатление, че това е нормално или трябва да се седи и мълчи, като се види такова поведение. Не, не е нормално !
Голямата каза, че това е най-тъпия сезон и самата тя излиза от стаята, за да не го гледа и да се натоварва !
И аз не желая вечер вместо да научавам нещо ново за обичаи , да се вдъхновявам как хората излизах от зоната си на комфорт и да успяват - да гледам черногледството и унизителните обиди на Кирил или овчето мълчание на псевдо-мъжете във формата.

Има понятия като човечност, достойнство и толерантност ! Любов към ближния ! Тези хора изобщо осъзнават ли къде се намират , мисията им е да възродят манастир ! Нямам думи ...

Оставам да ви чета вас, така поне по-млако ще се натоварвам с цялата тази екранна чернилка ...

# 896
Много тегава за гледане Ферма. Време е за пробуждане(приключване)! Как можеш да вкараш хора като Иво и Киро и да очакваш да се пробудят? Кой избра тези хора за този формат,който стартира толкова обещаващо с възстановяването на манастира? Каквито и хора да играят ,носии и обичаи да излъчват,вече нищо не е същото. Тегава работа. Продукцията имаха шанса да поправят атмосферата,но вече е късно. Още когато се разбираха Иво и Киро да симулират битка и се гавриха вербално срещу Ваня ,тогава продукцията не трябваше да отменя битката ,а да ги изправи един срещу друг двамцата на елиминационен двубой. След това трябваше да им се каже твърдо на всички,че за обида и агресия....директно портата. Точка. Сега вече е късно! Да не говорим,че позволиха вот на недоверие дори! Безумие! Как можеш да поощряващ тормоз! Заличиха се всички обичаи, традиции и вечеринки там, всички вече чакаме само да приключи формата,а някои дори не дочакаха,спряха да гледат. Всички сме на мнение,че Ваня може да е всякаква,но не заслужава това там. Като гледам Киро и поведението му,се сещам за един друг считащ себе си за част от артистичните среди. Да ме прощават всички фенове на Слави Трифонов,но аз намирам много общи детайли в поведението на двамата. Не политизирам, наистина вече си мисля,че модата на подражаваш на Слави довежда масово до хора като Иво и Киро да се самоопределят като „Nice guys” без да ги е грижа за нищо и никого около тях. И/А казват,че формата е извадка на обществото,но не се намесват, а избягват много хитро да реагират на агресии,като заплашване с нож (миналия формат мисля беше) и явен тормоз сега. Истинска извадка на обществото,в която властимащите( в случая И/А) нехаят,затварят си очите и насочват вниманието към други „важни неща”. Опорочаване. Иска ми се  Ваня да спечели двубоя с Ралица и да обяви, че напуска фермата(това ще е най-големия шамар за продукцията) заради липса на подкрепа и отровна среда. Толкова отровна,че на хората пред екрана взе да им призлява като видят,че вътре играят хоро в народни носии около масата. Недопустимо ! Абсурдно за такова предаване. Не бива да се случва това никъде ,камо ли в  истински манастир!

# 897
Развали последната вечер на Ралица и Ваня преди дуела, за една от тях играта свършва. Вместо да е тяхната вечер, беше вечер на Кирил. Помня Стефан, че беше казал на Сия да не краде на Цоньо момента да е в център на вниманието. Беше направил забележка на Красимира да не крещи по Цоньо. Снощи беше един Стефан по течението на, как беше, потока Кирил.

# 898
Аз изобщо не го разглеждам като казус на някоя от групите, а изцяло на Ваня в частност. А Стефан според мен наистина искаше да ѝ помогне. Живка и Жоро също гледаха повече нея, отколкото себе си, но това вече е до възприятие и кой как тълкува. Ваня в частност, можеше и тя да остави задачата като заваля и да отиде да си легне, да се къпе, да се боядисва, да прави каквото иска, но сама не пожела. Няма как да упрекна другиго, заради действия на Ваня. Както Ваня отговаря за своите собствени действия, така и всички останали. Няма как да съжалявам Ваня, че само тя прави нещо, а всички други си лежат, защото е нейно решение, не ѝ е наложено и не е принудена. Това казвам през цялото време

Ма Ко, ти не успяваш ли да проумееш, че Ваня продължи да мете, защото, както вече някой тук каза, искаше да остане сама и също защото й писна от целия тормоз и обиди?
Ти как би реагирала на такъв постоянен тормоз? Много би ми било интересно да видя дали няма и ти да се чудиш вече какво да направиш с такива чудовища.
Ваня има такова самообладание, каквото 98% процента от хората нямат и половината от това.

# 899
Тези сценки с хората и обичаите са режисирани и не виждам нищо интересно в тях. Кирил е гадняр, но се съобразяват с него, защото явно е важен с работата си за изпълнението на задачите във фермата.

Общи условия

Активация на акаунт