🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 007
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 870
За мен истината е, че озлоблението срещу Ваня се засилваше след всеки спечелен от нея дуел! Това е разковничето - яд ги е всички, че по принцип я подценяват като личност, а тя мачка ли,мачка на арената и то без да парадира, без да прави цигански колела и да се лигави! И аз съм изпадала в ситуации(предполагам на всеки се е случвало) , в които ме подценяват. И след като по постижение ги надмина, стават супер злобни. Аз пък си умирам от кеф и си имам една си моя приказка - "Най-обичам да ме подценяват в този живот"...

# 871
Епизодът тръгна добре с анализа на Любо и Пламен как Ваня била Терминатор, как набелязва жертвите и т.н. Посмях се доста. Искаше ми се в този сезон да има повече смях и шеги, и повече широкоскроеност. Но, разбира се, след 5 минути вече минахме на агресия, дребнавост и неадекватност, т.е. нормалното поведение за този сезон.

Кирил отдавна е ударил дъното, така че за него не знам какво може да се коментира повече. Ваня нямало такт и възпитание - каза човекът, който обижда хората за "добро утро". Но не съм и очаквала от него нещо по-различно.

Стефан, обаче, страшно ме разочарова. Добрите му анализи и интелигентните послания, които дава, изгубиха смисъл в момента, в който падна на нивото на Кирил за да му се хареса. Стана жалък, когато започна да имитира Ваня пред другите мъже.

Ваня не е безгрешна, както и никой вътре! Но тя получава директни обиди и нападки напълно целенасочено. Каквото и да направи, това дразни Кирил. Това не е градивна критика, това е тормоз. И аз съм потресена как никой вътре не го вижда и как мълчат с наведени глави на масата. Никой не смее да се опълчи срещу Кирил и безмълвно се съгласяват с агресията, която той упражнява върху Ваня.

Грозно впечатление ми направи как Стефан попита Ваня дали знае защо е предизвикала такова отношение от Кирил, сякаш е добре тя да си анализира грешката, а неговото поведение е съвсем нормално. Голяма част от хората се опитват да я убедят, че в нея е грешката. За съжаление, такава позиция имат и жертвите на домашно насилие. Често смятат, че те са сгрешили и с това са предизвикали насилието върху себе си.

Ваня реално никога не е започнала първа словесна атака, нито е имала някакво много неприемливо или дразнещо поведение, което да вбеси някого. Просто Кирил и Ивайло я намразиха, защото тя от начало изказва позиция и мнение гласно пред всички. Друго си е като останалите да се криеш по ъглите и да шушукаш. И понеже двамата си позволиха да я нападат пред всички, затова и други си позволиха директно или индиректно да я атакуват. Нормално за простия човек, когато види някой набелязан и отритнат от други, да почувства сила и той да напада. Точно така направи Коцето. Цял сезон се подмазва на всички и мишкува за да стигне колкото се може по-напред, а сега изведнъж взе да показва "позиция" и да атакува Ваня. Прави го отново за да се хареса на групата и знае, че това няма да има негативни последствия за него, защото Ваня е аутсайдер. Чак такова безхарактерно същество рядко се среща.

# 872
  • при късмета
Нина, през цялото време казвам, че никой не ѝ е казал "ще стоиш тук на дъжда, докато не си свършиш задачата" Да стои там докато вали си беше изцяло нейно решение., това твърдя и е факт. Ясно е, че като завали, не може да се върши работа и ще се приберат. На Ваня също никой не е забранявал да го направи. И при нея това беше демонстрация, с която нищо не постигна. А както сама казваш, отначало тя отказа съвсем в прав текст да прави каквото и да е, иначе на бойкота на цигането и недоразвития се сърдеше и наказваше, нали. Но тя прави същото
Не може да претендира, че никой не я защитава и пази, защото до сега твърдеше, че сама ще са справи и оправи. Тогава го мислеше, защото беше фермер и още тогава казах, че и нейното държание е в стил "дай на простия власт и му гледай сеира" и това до никъде няма да я доведе, защото няма да е фермер до края. Не го разбра и тогава и затова сега е в тази позиция.
Определено ако нещо липсва чувствително този сезон, това е смях, добронамерени шеги и забавление. И до сега е имало лагери и конфликти и то много по-непреодолими, но е било паралелно с другата крайност. Сега, двама негатива, никога нямали повод за радост в живота или неразбрали го, зададоха у всички само негативното да доминира

# 873
Ваня отиде да си свърши задачата по-рано, за да може после да се погрижи за себе си, през това време другите имаха почивка, а не защото го направи на инат, просто тогава заваля.

Много ще се радвам да осъди Ивайло.
Точно така. И това не е същото, като - накараха я в дъжда да работи, докато всички си лежаха, или не?

И аз се надявам да осъди Ивайло, надявам се да осъди и Киро, всъщност той ми е по-противен от двамата.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 09:08 от Iseis

# 874
Никой тук не твърди, че Ваня е пратена да работи в дъжда нарочно. Но понеже тя не спря, и тези, които все още смятат, че имат шанс за победа, усетиха как групата се дискредитира в очите на зрителя и отидоха да уговарят Ваня да спре. Отделно Живка насмете Стефан и той отиде да се оправдава пред Ваня. Той пък, ще му се разваляло образцовото фермерство, ако кажел на Киро нещо. Аз вече сериозно започвам да се съмнявам каква е неговата роля във фирмата за милиони.

# 875
Понеже спрях звука преди Живка да се е доизказала за надупения ли, наг.зения ли български народ в исторически и политически аспект, ще изгледам до края. Да не би съм изтървала анализ защо бг футбол е на това дередже.

# 876
  • при късмета
Аз изобщо не го разглеждам като казус на някоя от групите, а изцяло на Ваня в частност. А Стефан според мен наистина искаше да ѝ помогне. Живка и Жоро също гледаха повече нея, отколкото себе си, но това вече е до възприятие и кой как тълкува. Ваня в частност, можеше и тя да остави задачата като заваля и да отиде да си легне, да се къпе, да се боядисва, да прави каквото иска, но сама не пожела. Няма как да упрекна другиго, заради действия на Ваня. Както Ваня отговаря за своите собствени действия, така и всички останали. Няма как да съжалявам Ваня, че само тя прави нещо, а всички други си лежат, защото е нейно решение, не ѝ е наложено и не е принудена. Това казвам през цялото време

# 877
Живка си играе играта и не го крие, но създава у хората, на които "уж" симпатизира чувство за близост и разбиране и всеки удобен момент се възползва да ги компрометира. Показателен снощи беше момента на Ваня в джакузито и приближаващия Кирил. Тя го видя, но си замълча пред Ваня и по този начин задълбочи съвсем нарочно конфликта. За мен Живка си жива интригантка и нищо не може да ме убеди в противното. За мен това си беше грозна постъпка. Иначе и се пише близка и много я харесва.

# 878
Отново тегав за гледане епизод.
Дожаля ми за Ваня, пак много издържа това момиче. Аз бих се сринала много по- рано.
На дуела ще съм за нея, но мисля че ще падне. И тогава се чудя върху кого ще излива агресията си Киро.
Най- вероятно върху Ралица.
Кирил го обявявам за най- противния индивид от Фермата 1 до всички бъдещи ферми евър!
И с най- голямата си наглост, коментира че Ваня не му поискала прошка.
Абе ей палячо, ти за кой се помисли?
Съпоставката между Ваня как мете в дъжда и Мартина мачкаща чаршафите с розов винил Confounded. Показателна!!!
О, щях да забравя. Стефане, плужек си мен!

# 879
  • при късмета
Живка изобщо не се пише близка на Ваня, още от преди дуела с Теодора. Напротив, каза си съвсем честно, че от тук нататък Ваня вече не може да разчита на нея и приема за предателство, че се отметна от уговорката да дръпне Теодора на дуел, защото я била преоткрила. Ваня се беше съгласила, а после се извъртя точно на обратно.
Иначе, номера на Живка от снощи и аз не одобрявам. Но пък стана видно, че пиандето пред Живка е безпомощен. Особено като му го няма мияча на чаши за подкрепа. Намериха се двамата, лика прилика са си

# 880
На предстоящия дуел, която и да падне, поне ще падне от приятел. И двете ги харесвам. Ваня заради трите дуела, откритото говорене при избор на дуелисти през целия сезон и подкрепата към нейните съотборници, когато те са били нападани или изнервени. Хареса ми също, че не само не саботира Кирил през неговата седмица, а участва с ентусиазъм в партньорство с Ивайло. Ралица - че когато има мнение, го казва открито и не се пазеше от грешки, но успя и да се защитава, и да се коригира без да се излага. Също ми беше приятен разговорът с Георги, когато я предупреди, че почва да играе за себе си, а тя му каза, че й липсва да си пушат и говорят заедно през последните дни. Радвам се, че той ще е за нея на дуела, защото ми се струва, че за нея подкрепата му е по-важна, отколкото щеше да е за Ваня, и то не само заради реденето на точките, а като приятел.

# 881
Симпатична е Ваня и още много млада. Самият живот ще я научи как да се справя със словесната и друга агресия. Не може да чакаш и искаш друг да те защитава. Защо не ги каза пред всички и най-вече пред Кирил нещата, които говореше на Живка в джакузито?

# 882
Аз изобщо не го разглеждам като казус на някоя от групите, а изцяло на Ваня в частност. А Стефан според мен наистина искаше да ѝ помогне. Живка и Жоро също гледаха повече нея, отколкото себе си, но това вече е до възприятие и кой как тълкува. Ваня в частност, можеше и тя да остави задачата като заваля и да отиде да си легне, да се къпе, да се боядисва, да прави каквото иска, но сама не пожела. Няма как да упрекна другиго, заради действия на Ваня. Както Ваня отговаря за своите собствени действия, така и всички останали. Няма как да съжалявам Ваня, че само тя прави нещо, а всички други си лежат, защото е нейно решение, не ѝ е наложено и не е принудена. Това казвам през цялото време

А защо според теб Стефан, Жоро, Живка ходеха да я уговарят да спре да мете, щом си е нейно решение? Загрижени са за нея ли?

# 883
  • В тъмната гора.
Не съм фен на никой. Интересно ми е да гледам как се развиват образите на всички, поставени в извънредна среда. Харесвам Живка, защото си казва всичко директно и има здрава психика. Харесвам Мартина и Ралица също за здравата психика. Харесвам Пламен, който макар и глупав и влюбчив е кротък и не създава напрежение и Жорето.

Преди дни четох статия със статистика, че всеки пети българин/българка е подложен на тормоз на работното място. Това е само на работното място. Колко са тормозените в училище? Колко са тормозените от родителите си? Колко са тормозените от половинката си? Има ли и такива тормозени в приятелска среди?
Та в този ред на мисли, можем да кажем, че повече от 50% от хората са ставали обект на тормоз и за това е тази нетърпимост и реакция.
А другите са причиняващите тормоз и нагаждачите, които така са свикнали с този начин на живот, че все им е едно. Репликата им най-често е: "Такъв е живота." Но животът не е такъв, поне животът на човешките същества. Ние за това сме в общност, за да не е такъв живота и да развием емпатия и да се държим заедно, защото само така ще преуспеем и ще продължим напред.
И това не е само в България. Кризата в момента изкара най-лошото от нас, защото толерантността рязко намаля. На преден план излязоха егоизма и умението да се нагаждаш и оцеляваш.
Много интересно в момента е да се наблюдава какво се случва в световен план. Агресията произлизаща от страх и несигурност се увеличава. Хората, които не могат да се пренастроят и да търсят начин да оцелеят се нахвърлят върху държавата си, търсят вината в световен заговор срещу човечеството. Искат си стария неангажиращ начин на живот, защото така се съществува най-лесно.
Но вече явно не може така, защото когато отмине тази здравна криза иде друга, още по страшна - кризата на климатичните промени. Не може да ми го проумее мозъка, как за някакви си 250 години от началото на Индустриалната революция в света, я съсипахме тази планета. Като още по-интензивно това се случваше в последните 50-60 години. Има една поговорка, тя е библейска: Каквото посееш, това ще пожънеш; На каквото си постелиш, на това ще легнеш; Каквото повикало, такова се обадило...и т.н.
Горко на децата ни, на внуците ни, на правнуците ни, за които въобще не мислим.

# 884
Тънко минаха тази година опосумите, без арена, без популярна личност-гост...
На изпарения карат...
псевдо-Кардашиян, криви палчета, простотии.

Общи условия

Активация на акаунт