🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 72 949
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 930
Писах, трих, пак писах и пак трих.. каквото и да се каже за това предаване, за тези "хора", ще е малко...толкова тягостно и гнусно стана, че си е насилие над нас да го гледаме това... Всеки се измъква, всеки гледа отстрани, иначе "заемат" позиции, имат мнения ,ама там където са харесвани и там където е изгодно..Много мъчно ми стана за Ваня.

# 931
Малко да отклоня размислите,ама те пак свързани с Кирил.Във видеото на Мирон, Любо обяснява ,че на две седмици идва жена да се погрижи основно за къщата.И Кирил вика"Това у нас няма как да стане". Ми той човекът си е с един "тесничък " живот, ограничен, ограничен. Любо обяснява,че така си спестява време за други неща, защото къщата му е голяма .А оня дребничкият пак- ми за какво ти е такъв дом.Той просто не признава другото мнение и виждане за нещата.За себе си той винаги е прав, неговото мнение е меродавно.Това само допълва картинката за неговото Аз.Направо си го представям как се прибира с мръсните работни дрехи/в това няма нищо лошо, няма срамна работа/ , пийнал с аверите в селската кръчма,мята обувките пред вратата и се разпльоква на дивана.И възвишената съпруга се суети около него , а тоя само мрънка - яденето е студено,хляба е от вчера, холът е разхвърлян.

# 932
Започнах да гледам Фермата от миналия сезон. Тогава също ми се сториха недопустими гаврите с някои участници, по-конкретно Поли и най-вече епизода със Стоян, в който му пускаха грозните обиди срещу него. Смятах, че този сезон ще е по-смислен и няма да се набляга на драми и интриги толкова, тъй като доста поразбутаха правилата и имаше много повече игри от миналия сезон, което предполага да се набляга повече на битките отколкото на интригите. Уви, след първия месец стана ясно, че и този сезон е падение, та дори по-голямо от това в миналия сезон. Идеята за българщината, пробуждането и всякакви други ценности се разми от простотии, низки страсти и в последните две седмици вербална агресия на двама комплексирани неудачници срещу ЕДНА жена.

Аз честно казано не мога да си обясня И&А с каква съвест застават срещу зрителите всяка вечер едва ли не от позицията на някакви морални стожери и защитници на българското да промотират всичките си каузи, платформи и прочее. Жалко е, че в деня на борба срещу жени, излъчиха кадри, в които олигофренът иво говореше, че трябва да „обеси“ Ваня. Жалко е, че излъчват всеки ден как един нереализиран актьор си избива злобата от живота върху една незаслужила жена като използва най-цветущи епитети (върху който се акцентира умишлено от продукцията) като „руса патка“, „измет“ и т.н.
Драги И&А, ако имате поне капка съвест няма да допуснете това недоразумение Кирил да спечели. Ясно е че обичате да давате повече трибуна на простотията и интриги, отколкото на българщината както заявявате, затова по-добре следващата година направете предаване тип „Къртицата“ или Биг Брадър, което повече ще подхожда на ценностите ви. 

# 933
Аз от миналата седмица не гледам “Фермата” ,като чета вашите коментари не съм пропуснала нищо.Ваня не ми е фаворит,аз май нямам…но побъркаха я тази жена!Ами не е нормално.Да,не е нужно да ставате приятели,да всеки е различен и т.н,но има нещо наречено “възпитание”. Май никой го няма там.Всеки скача срещу нея..това не мога да си го обясня.Бях чела,че заради това с дуелите,че печели можеи така да е…дойде и в повече на Ванчето и може и да не се бори на 100% довечера и в събота…то в такава отровна среда и аз не бих искала да остана.Не харесвам и Живка😁 Като започнете да я изкарвате еди си каква…въздух е и тя,Кирчу и той си е повярвал доста,съжалявам жена му… Коцко ами той си в чист педе****

# 934
Просто на Стефан в случая му беше много удобна агресията, насочена към Ванчето, защото ако не беше тя на прицел, щеше да е той. За него също обясняват как по цял ден се потрива. Той си го и каза.
А Ванчето я разбирам защо изпуши така. В повече й дойде. Само жените от време на време се сещат да я подкрепят, но не достатъчно убедително.
Иначе агресори си има във всеки сезон. Да не забравяме Мара и Калоян от миналия. А от по-миналия още ми е гадно като се сетя за гнусните майтапи на Роман срещу Росица и бесарабската българка. И самодоволната му парадонтозна усмивка ме кара още да имам позиви за повръщане, щом се сетя за нея.
Първите сезони не съм гледала, може да са били по-културно издържани.
Но този сезон за мен изобщо не е провал. Провал е откъм послание, както и онзи за Обединението, но щом още гледаме и се вълнуваме, и коментираме, за опосумите е добре дошло. Те в края на всеки епизод именно към това призовават злорадо.
Използват си обичайните психологически методи и експерименти, за да предизвикат скандали, и участниците, и ние се връзваме като шарани.

# 935
И аз съм много разочарован, че БТВ са си дали най-гледаното време и относително хубаво като замисъл предаване на точно тези продуценти.
До степен да се чудя как изобщо това е законно.

ФЕРМАТА 7 - Време за пробуждане => КЛАНИЦАТА - Време за опорочаване
(В един момент си помислих - за продуцентите има ли нещо свято? Нещо, което не са готови да съсипят за рейтинг?)
- Опорочиха първоначалната заявка на предаването да ни покажат "ценности, традиции и духовност". Не съм религиозен, не съм искал да гледам как хората се кланят и целуват икони, но под духовност си представях да има нещо повече от безскрупулно надлъгване за 100-те бона.
- Опорочиха реда във Фермата. Често фермерите на седмицата не успяха да осигурят разбирателство, пък останалите бяха вторачени да им намират кусури. "Думата на фермера е закон" потъна някъде в калта.
- Опорочиха идеята за грижа за животните. Губиха ги, клаха ги, шеги си правиха.
- Опорочиха манастира с всичката злоба и агресия и лицемерие.
- Опорочиха игрите с въпроси. Много от нещата бяха трудни, но се нагледахме и на изненадващо незнание, размахано като орден за храброст и подигравателно отношение към Алманаха. Този път участниците просто няма стимул да четат, като знаят, че винаги могат да заколят някоя коза, пуйка, заек.
- Опорочиха обичаите.
- Даже нещо толкова странично и невинно като Облаче ле бяло опорочиха.

Свежият хумор, закачките, иронията и отношението на хората във форума ми помагаха до някое време да виждам само забавната страна. От един момент обаче се усетих, че само превъртам епизодите в търсене на нещо приятно и весело. И то нямаше.

LaCumparsita, коментираме, но не всички гледаме.

# 936
Снощи изпуснах началото и сега на повторение го гледах. Забавно е, с приятен хумор и дори ласкаво за Ваня. Любо й се възхищава, Мартина отчете, че заслужава победа. Самата Ваня беше забавна. Пламен си харесва Живка, това също ми е приятно за гледане. Моята изненада - Кирил в това видео също си е адекватен и весел. Голям обрат е настъпил после в него ден.

# 937
E, как ще спечели Кирил, въобще не си го и представям. Сега като са излезли извън Фермата и като се гледат отстрани, едва ли някой от тях би гласувал за него, ако стигне финал. От предишните Ферми също, за зрителите да не говорим. Е, ще обере някакъв процент подкрепа, то и такива имат фенове.

ИиА пак можеха да трупат рейтинг и пари, но и много щяха да спечелят, ако се бяха разграничили и осъдили поведението на Кирил. Един вид - това са нещата от живота, нережисирани, но ние казваме Не. А те дори не са равнодушни и безразлични, те го подкрепят.

# 938
Някой може ли да ми подскаже - кога и защо кирил се е нарекъл диамант?

# 939
  • при късмета
Извинявай, МаКо, да към теб беше и когато Мартина се съгласяваше на обидите кирилови, пак бяха там отвън, само двамата, върни си го и ще чуеш, накрая на разговора е.
Няма нужда да се извиняваш, не си казала нищо лошо. Това съм го пропуснала, онова нереализираното като го дават, много много не следя, а това е голяма част от всички епизоди напоследък. Не, че очаквам от Мартина да защити Ваня. Тя и на плазмодия поведението не осъжда, само казва, че не изглежда добре, а не, че не е съгласна с него. Но все пак беше единствената, която се опита да прекрати действията му, макар и не в защита на Ваня, а на самия него

# 940
Айде да дам и аз моите 5 ст по темата.
   Не харесвам Ваня,/това го пиша сигурно за 10ти път/ , но в никакъв случай не харесвам отношението на Кирил към нея. Този човек е дъно! Не искам да знам жена му и детето му как се чувстват в момента,ако гледат.А той как се чувства пред тях? И изобщо има ли капацитет да си даде сметка,че начинът по който се отнася с Ваня е гнусен, гаден, отвратителен?! Съмнявам се.
    За Ваня - някак си у мен остава усещането,че тя дразни не само Кирил,а и другите .И именно за това не я защитават. Има нещо,което ни е спестено като че ли.Което не означава,че си е заслужила отношението на треторазрядния. Има други начини, по които той да си каже мнението.
    Край джакузито -иска ми се да си мисля,че Живка не предупреди Ваня,защото поседната е видяла ,че Кирил идва.И продължи да го нарежда.
   Кирил ме дразни много - той щял да учи Ваня на такт.Ти ли бе? Но и Ваня каза, че все още живее у техните, за да научи баща си на нещо си. Ама чакайте сега, големи хора, възрастни, защо този или онзи трябва да се изживява като техен ментор.И друго не разбирам, не само в този сезон - има проблеми с родителите си,но Фермата ли е мястото да ги изпляска?После реве,че не я защитавали, обичали и прочие.Така ще решиш ли нещо,ще се промени ли отношението на баща й?
   Продукцията и БТВ трябваше да спрат това унижение срещу Ваня.Не съм наясно какъв механизъм имат,но това е недопустимо, при все че се тръби непрекъснато за насилие,за малтретиране и т.н.
   Иванушка, имаш доведена дъщеря и своя такава. Гот ли ще ти е да знаеш,че някой се държи така с тях след години? Кириле, теб същото питам, нищожество такова!
   За Стефан смятам, че трябваше той да каже -Ваня е била ратай,утре е дуелист,освобождавам я от задължения.И точка. А относно фирмата- склонна съм да мисля,че той там не се занимава с хора като Кирил или Ваня,просто не ги наема.

Невъзможно е Ваня да види от джакузито, че идва Кирил. Тя беше вътре, с вдигнати крака, няма как да види.
Не си затваряйте очите за недостатъците на вашите любимци.

# 941
Особено в лайфа, който направиха преди дни, много си личеше, че грам не ми е неудобно от цялата гавра с Ваня. Изобщо не им се говореше по темата, въпреки, че в коментарите имаше много въпроси от зрители. С една досада казаха “Пак ли трябва да отговаряме на този въпрос…” и си започваха отново с мантрата, че това е преди всичко шоу.
 Или наистина не ми пука, или се опитват да замажат ситуацията, като я игнорират.
Ако са достатъчно хитри, другата година ще направят all stars.

# 942
Аз съм със смесени чувства за сборен сезон. Някои от старите участници може да не са вече в добра форма, а и като съдя по такива сезони на брадъра, в повторно участие всички са пренавити или пък толкова много се пазят от старите грешки, че се държат крайно неестествено. Иначе един дуел между Вили (сезон 5) и Мартина би бил зрелище. И Митко Караиванов бих гледала с удоволствие, също и Яни.

# 943
Аз ако има all stars искам пак Надя и Милена или Мара Grinning Grinning. Предполагам ако има ще изберат тези който е имало най-много скандали защото това дава рейтинг.

# 944
  • при късмета
Ако направят ол старс само с участници събрали негативи, ще се изпотрепят вътре Joy Аз даже имена съм забравила, но да порбвам. От 1 сезон затворника, рускинята и русото бабе (всички имена съм забравила). От 2 нямаше много, повече положителни, Юлияна може да вземат и една възрастна, с червена къдрава коса и нейното име забравих. В 3 съвсем нямаше (поне на мен ми е любим, както и всички вътре), освен Алек и Бакалова. От 4 да си вземат Нури, Роман и Росица. И от 5 имат много кандидати, майка и щерка, Шопски, неуравновесената учителка от финала, Тихомир (вече жена), Паулина. От миналия който и да вземат, освен невестулката разбира се, все няма да сбъркат, това за мен е единствения сезон, в който абсолютно нито един участник не можах да харесам до край, а за нехаресване повечето бяха напълно до края. Тук поне имаше някои симпатични попадения. Малеее, ще е не сезон, а апокалипсис JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт