🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 72 969
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 915
Айде да дам и аз моите 5 ст по темата.
   Не харесвам Ваня,/това го пиша сигурно за 10ти път/ , но в никакъв случай не харесвам отношението на Кирил към нея. Този човек е дъно! Не искам да знам жена му и детето му как се чувстват в момента,ако гледат.А той как се чувства пред тях? И изобщо има ли капацитет да си даде сметка,че начинът по който се отнася с Ваня е гнусен, гаден, отвратителен?! Съмнявам се.
    За Ваня - някак си у мен остава усещането,че тя дразни не само Кирил,а и другите .И именно за това не я защитават. Има нещо,което ни е спестено като че ли.Което не означава,че си е заслужила отношението на треторазрядния. Има други начини, по които той да си каже мнението.
    Край джакузито -иска ми се да си мисля,че Живка не предупреди Ваня,защото поседната е видяла ,че Кирил идва.И продължи да го нарежда.
   Кирил ме дразни много - той щял да учи Ваня на такт.Ти ли бе? Но и Ваня каза, че все още живее у техните, за да научи баща си на нещо си. Ама чакайте сега, големи хора, възрастни, защо този или онзи трябва да се изживява като техен ментор.И друго не разбирам, не само в този сезон - има проблеми с родителите си,но Фермата ли е мястото да ги изпляска?После реве,че не я защитавали, обичали и прочие.Така ще решиш ли нещо,ще се промени ли отношението на баща й?
   Продукцията и БТВ трябваше да спрат това унижение срещу Ваня.Не съм наясно какъв механизъм имат,но това е недопустимо, при все че се тръби непрекъснато за насилие,за малтретиране и т.н.
   Иванушка, имаш доведена дъщеря и своя такава. Гот ли ще ти е да знаеш,че някой се държи така с тях след години? Кириле, теб същото питам, нищожество такова!
   За Стефан смятам, че трябваше той да каже -Ваня е била ратай,утре е дуелист,освобождавам я от задължения.И точка. А относно фирмата- склонна съм да мисля,че той там не се занимава с хора като Кирил или Ваня,просто не ги наема.

# 916
  • Варна
Само не разбрах защо да ги е страх от Кирил? Кво ви става, хора? Какъв е той, че да казва кой ще кара влака????

# 917
  • при късмета
Според мен не ги е страх. Не искат да му влизат в тона и да се връзват на провкациите. Неминуемо е, ако вземат отношение. Остави ли са го да се излага колкото иска, това е в полза на всеки вътре да зрителския вот. Затова единствено Мартина му каза 2 думи, за нея все още е съюзник, не пряка конкуренция

# 918
Тъкмо си пуснах серията от снощи. Посмях се с палячовците и Ваня Терминатора и после, после... се върнахме към реалността на Фермата - лошия кирил и глупавия Стефан. Много думи сме казали за киро, но истината е, че той е просто един ЛОШ човек. Кратка дума, но казва всичко. А Стефан е такава излагация. Бил ми Швейцария, бил е на баба си хвърчилото. Този може да е добър мениджър на тихи и културни програмисти, но лъсна, че няма идея как да управлява кировци... Абе с една дума трагедия...

# 919
  • Варна
Тя едни думи казааа, мани бегай. Кирил обижда Ваня и Мартина кима с глава и казва 'да,да '.

# 920
След разговора на Живка с Пламен разбрах много добре защо я харесвам. Мисленето и за България и българите е точно като моето.
Стискам й палци, дано да победи!

# 921
Кога Мартина говори с Кирил, за да го видя, че съм го изпуснала?

# 922
  • при късмета
Тя едни думи казааа, мани бегай. Кирил обижда Ваня и Мартина кима с глава и казва 'да,да '.
Ако е към мен, имах предвид, че му каза, че това е прекалено и не изглежда добре. Насаме. Ако е казала/направила нещо на масата, не съм обърнала внимание.

# 923
  • Варна
Кога Мартина говори с Кирил, за да го видя, че съм го изпуснала?

Не помня точно, бяха навън само двамата.

# 924
Разбирай го, че в такава ситуация ще го оставя сам да се оправи, ако е чисто личностно и няма отношение към работата. Защото, ако се намеся по своя преценка, самия той може да се обиди, че го смятам за неспособен да се справи. Ако поиска конкретна помощ, ще проверя за какво става въпрос и ще направя каквото мога. Все пак шефовете нямат правомощия да влияят на личните отношения между работниците. Никъде не е регламентирано законно подобно правомщие
Интересно.
Имаш ли нещо против да погледнем какво пише в литературата по въпроса?
Това е добре изследвана тема.

# 925
  • Варна
Ако е към мен, имах предвид, че му каза, че това е прекалено и не изглежда добре. Насаме. Ако е казала/направила нещо на масата, не съм обърнала внимание.

Извинявай, МаКо, да към теб беше и когато Мартина се съгласяваше на обидите кирилови, пак бяха там отвън, само двамата, върни си го и ще чуеш, накрая на разговора е.

# 926
Не мога да бъда сигурна защо Кирил им е взел страха, но според мен е комбинация от няколко неща. Първо той е агресивен и веднага почва да крещи и обижда. А хората обикновено не искат да са подложени на подобни изблици, самите те не искат да изпадат в такива и затова предпочитат да си замълчат.
Мъжете по специално вероятно ги е страх, че може да ги викне на дуел. Пламен и Любо нали коментираха колко е силен Кирил и, че по техническата част е много добър. А те двамата си се знаят, че трябва да разчитат главно на сила и бързина. Георги вече загуби веднъж от него. Коце и Стефан пък да не говорим. Те са двете мишени в момента.
А от жените има две по - смели - Ваня и Ралица. Като първата вече не издържа. Втората е по-обрана в момента. Живка веднъж я помня, че му каза нещо за ракията и после почна и тя да си мълчи. Лорчето виждаше нещо нередно, но и то си траеше. Само на Марта чак сега и светна да му каже да се спре. Според мен, ако не му се пишеше приятелка и не гледаше и собствената си игра и интерес, то по-рано щеше да се обади, но нали Ванчето е от "другите" и не видя нужда да го прави.

# 927
В големите фирми за подобни проблеми се обръщат към отдела си Човешки ресурси, а мениджърите ги обучават за управление на конфликти по отношение на оперативната работа. Инструмент за подобряване на работната среда е и тийм билдингът. Междуличностни конфликти между служител и мениджър се разглеждат от Човешки ресурси или на горната инстанция в йерархията.

# 928
  • София
И аз мисля, че освен страх го оставят да се излага. Знаят, че той е потенциален финалист и за тях е добре дошло да загуби зрителския вот. Специално Любо и Пламен се поотдръпнаха, казаха, че прекалява и спазват дистанция. Мисля, че и двамата вече гледат към финала и се пазят от конфликти, защото това губи зрителите на този етап.

# 929
Момичета, ха сега си представете Кирил да е Ваш шеф. И нямате алтернатива за друга работа. Преди години имаше такъв период- семейство, деца, трудов пазар - йок. И прекланяте главица, а оня с бича /словесния, де/налага, налага.
Така е и с Ваня. Фермата 500 квадрата. Този звяр в човешка кожа я подлага на такова унижение със психическия тормоз дето и прилага, че ако излезе здрава и читава от там шапка и свалям.
А всички останали са мухльовци  без грам емпатия и човещина. Така ли никой не застана като балансьор, да успокои нажежената атмосфера, всичко да е по-спокойно, по-човечно, по-градивно. А не само да им гледам озъбените, съскащи муцуни. Но май забравих, че Иван и Андрей рейнтинг гонят.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 20:23 от kriakla

Общи условия

Активация на акаунт