🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 055
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 705
Тогава няма да държи сметка на Коцко, че уж бил за Чавдар, пък подкрепял Ивайло. Обвини го в лицемерие. Да беше се "разсърдила" публично и на Ваня, че уж играеха в един отбор, пък тя я "предаде".
Ясно ми е, че Живка постоянно е в някакви схеми. Тя е човек, който ще те прегази за да постигне своето. И въпросът ми не е защо избра Ваня за дуелист, а защо не го направи така патетично, както дръпна реч и за Коцко грешника.
Ами и за това не може да ѝ се "разсърди", защото Ваня все пак отстрани Теодора. Всъщност за нищо не може да я обвини и много удобно ѝ дойде финалната права - дотук се подпирахме, както можахме, вече всяка коза за свой крак, но си мисля, че май с Ралица още поработва и я подработва. Всъщност Ваня беше троен бушон за групата и другите главно на нея се подпираха, не толкова тя на тях.

Кой е казал, че е лошо да имаш стратегия? Това е игра, добре е да си подготвен, макар че пред телевизора е едно, там вътре е друго. "Оплаках" се от стратегиите на Живка, защото от много схеми, някъде по трасето тя се изгуби като човек. Това е мое мнение и не е задължително да съвпада с това на останалите. Ако беше защитила Ваня, когато още първата вечер онези дебили я сринаха със земята и я разплакаха, все още щях да имам добро мнение за нея. Но това мишкуване не съответства на образа, който се опитва да изгради вътре.
.
Мдаа, ама как ще я защити, като тя мисли точно като другите. Ваня, която е набрала скорост с три победи, вече е заплаха за нея, защото на финала може да ѝ окраде вота, примерно. За обикновената човещина няма място в схемите ѝ.

# 706
Тогава няма да държи сметка на Коцко, че уж бил за Чавдар, пък подкрепял Ивайло.

Хем смяташ, че Живка се е оплела в схеми, хем мислиш, че наистина е държала сметка на малчо. Не й пука за малкия естествено, говореше на другите и това беше просто встъпление. В крайна сметка играе играта, на едни ще се хареса, на едни - не, не може да угодиш на всички. По-скоро е любопитно защо се очаква победителят да е някакъв светец, такива ли сме всички останали или... Гледам доста професионален спорт, освен ако състезателят не е някакъв осъждан боклук, не ме интересува като човек кой знае колко, а основно като спортист, не виждам и причина да ги смесвам, все пак гледам за забавление и гледам спортната част на това забавление, дали извън терена играча е пич или темерут, общо взето ми е все тая ако е огън, когато играе.

Според Живка, всички навън ще гласуват за Георги, защото се припознават в него.

Хайде аз сега да ви питам, кой се припознава в Георги?  Какво цели Живка, да ни обижда ли или да се мазни?

Защото на мен ми стана много тъпо от тези нейни "разсъждения", тя за какви ни мисли и за каква се взема...

Естествено, че не мисли така, Живка играе от ден първи, логично е, че смята, че ще гласуват за нея, просто дразнеше останалите и провокираше дискусия, тя се вижда като победител и никакъв Жоро не смята за своя конкуренция, камо ли за да е по-достоен за вота.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 16:25 от Keyser Soze

# 707
  • Варна
По-скоро е любопитно защо се очаква победителят да е някакъв светец, такива ли сме всички останали или...
Скрит текст:
Гледам доста професионален спорт, освен ако състезателят не е някакъв осъждан боклук, не ме интересува като човек кой знае колко, а основно като спортист, не виждам и причина да ги смесвам, все пак гледам за забавление и гледам спортната част на това забавление, дали извън терена играча е пич или темерут, общо взето ми е все тая ако е огън, когато играе.
Професионалния спорт е съвсем различно нещо, там победителя не се определя с гласуване. Тук от голямо значение е вота на зрителя. Бих гласувала за този, когото харесвам, може и да не е светец.

# 708
Тогава няма да държи сметка на Коцко, че уж бил за Чавдар, пък подкрепял Ивайло. Обвини го в лицемерие. Да беше се "разсърдила" публично и на Ваня, че уж играеха в един отбор, пък тя я "предаде".
Тя не обвиняваше Коцето, а "отваряше очите" на групата на готините, че Коце е двоен агент отдавна.

Ясно ми е това, аз така си размишлявам на глас. Ни в клин, ни в ръкав, реши и тя да "ритне" КоцЮ. Това човече ми е много противно, заради отношението му към животните. Но не одобрявам другарския съд на който беше подложен. Не е обидил никой, не е нагрубил никой, просто си играе по негов начин. И досега останалите одобряваха този начин! Но опря ножа в кокала и играта се промени. ЛюбЕ изгони най-близките си, прати ги ратаи, дуелисти и не му мигна окото, а Коцко трябвало да е лоялен към филанкишията. На ЛюбЕ му е през онуй за Коцко, но като видя, че някой друг може да го изхвърли, а не той и да се добере до финал, изведнъж стана честолюбив. Затова не ми хареса, че Живка се включи в общото блеене, други очаквания имах от нея.
Keyser Soze, не очаквах да е светица Живка, но определено имах очаквания, че е справедлива поне. Аз не бих замълчала, ако някой напада и обижда друг човек, особено ако той не го е предизвикал. Затова ме разочарова мълчанието й. Писах и преди, че това е мое мнение и всеки възприема участниците, пречупвайки ги през своето светоусещане.
П.П. А и Фермата няма общо с професионалния спорт. В това предаване, хора, събрани в затворена и изолирана среда, се борят за едни пари. И неизбежно разкриват и добрите, и лошите си страни. А зрителят преценява кой му харесва, защо не му харесва друг и кой би желал да спечели. И за мен поне е важно победителят да ми допадне като човек, като характер. Например, Кирил може да се представи като добър дуелист, да работи много, но никога не бих гласувала да стане победител. Защото като човек е дъно, блато. Какво като някой е добър спортист, като не струва две стотинки като човек? За мен е важно не само успехите ти, но и какво послание оставяш, какъв пример даваш.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 16:39 от Dara888

# 709
Тогава няма да държи сметка на Коцко, че уж бил за Чавдар, пък подкрепял Ивайло.

... Гледам доста професионален спорт, освен ако състезателят не е някакъв осъждан боклук, не ме интересува като човек кой знае колко, а основно като спортист, не виждам и причина да ги смесвам, все пак гледам за забавление и гледам спортната част на това забавление, дали извън терена играча е пич или темерут, общо взето ми е все тая ако е огън, когато играе.
Няма как тук да е като в спорта. Там атлети излизат и мерят сили с наличните си умения. Тук освен състезателната част, те са омешани и във взаимотоношения. Много по-сложно е да водиш битката за първото място и много лесно е да стъпиш накриво и вътре, и в очите на зрителите. За мен Живка пропусна важен момент в играта, когато си замълча за терора над Ваня. Тя си е преценила, че не е нейната игра да защитава Ваня и даже ѝ е много удобно, но сбърка според мен, защото малко са моментите, когато трябва да превъзмогнеш чисто стратегическото мислене и да отбиеш встрани за малко, за да заемеш чисто човешка позиция. В моите очи щеше да е голям плюс такава постъпка, направена точно от стратег. Но аз не гласувам, така че не съм в таргет групата на Живка и тя спокойно може да си кара по план. Загуби просто един фен, драскащ във форум. Smile

# 710
Професионалния спорт е съвсем различно нещо, там победителя не се определя с гласуване. Тук от голямо значение е вота на зрителя. Бих гласувала за този, когото харесвам, може и да не е светец.

Състезание е, оценяваш играча, не човека зад играча, именно това ми е чудно, защо се смесват. Киро прояви агресия в играта и затова не е харесван, а не защото навън може да е агресивен, но да търсиш сметка на Живка дали навън бил такава "играчка", при положение, че в самата игра това не е лошо и на тази база да го оценяваш като играч в същата тази игра, ми изглежда странно. Като изключим факта, че загледах фермата заради състезанията (случайно попаднах и ми хареса аграрния стил на битките, беше различно Grinning), то бих искал да гледам състезатели, които играят играта - обмислят, разиграват сценки, блъфират и изобщо използват цялата палитра от позволени средства извън самите директни схватки. Не ми трябват хора, които са себе си и просто вършат нещо между дуелите, скучно е. Следователно и накрая ще оценявам по умението за игра и разбирането й, а не кой е най-благочестивия.

# 711
Хората сме различни и възприемаме нещата (и участниците) по различен начин. За мен Фермата не е просто състезание, защото не ни показват само дуелите. Ако гледахме само битките между тях, щяхме да "оценяваме" играча. Но това е риалити, разкрива характери, показва поведението на група от хора, затворени в определена среда. Те общуват помежду си, зараждат се чувства, разкриват емоции, делят се на групи... Чист експеримент си е това.

# 712
Но това е риалити, разкрива характери

Там е работата, че не разкрива, всички вътре са с маски, безсмислено е да се оценява по "човечност". До един не бяха себе си, може би единствено Лора се доближава до реалния си образ, но тя и никога не е била дори близо до основен играч и претендент за титлата, та няма голямо знамение. Даваш оценка на една роля, затова и не си губя времето в този аспект, но аз и не си падам по "реалитита" (щото са много "реални" Grinning), ако тук нямаше реален състезателен елемент в по-големи мащаби, щеше да отиде при другите в забвение.

# 713
  • Варна
Но това е риалити, разкрива характери
Там е работата, че не разкрива, всички вътре са с маски, безсмислено е да се оценява по "човечност".
Дори да не разкрива реалните характери, оценяваме по това, което ни показват.
Не възприемам Фермата като състезание на спортисти и стратези, оценявам личности и характери
Аз за разлика от Mesmunda съм от гласуващите зрители. Позволявам и на децата да пуснат по един смс за техните любимци. Миналата година даже гласувахме за различни участници.

П.П. Гласувала съм и на финала /само на финала/ на всеки ББ, който съм гледала. Това е моето отплащане за продукта, който са направили и съм решила, че си струва да се гледа.

# 714
  • при късмета
Колкото и да си слагат маски, все пак ги наблюдаваме и всяко тяхно действие цели 3 месеца се анализира под лупа. Колко да са с маски? Невестулката някой ще я припознае ли като неговия харесван образ? А като погледнеш реално никого не е обидила пряко, не е унижавала никого съвсем демонстративно и целенасочено, не е нарушавала правила, няма причина да е в отрицателните ти образи. Да, но почти никой не я харесва и не знам дали е имало такъв хейт с/у участник. Доже и сега Киро и Ивайло не могат да я бият по оплюване, пък нищо, че не беше предприела нито едно отрицателно действие вътре. Само тя си мислеше, че е с маска и да, от участниците си скри лошотията и злобата, но от зрителите не можа. Мария беше подведена още в самото начало от нея и беше така до края почти. Ако Мария я разконспирира последната си седмица, то зрителите го направиха изначало. Да, гледат да се изкарат по-положителни отколкото дори самите те се считат, но чак маска, която тотално да му преобръща образа, никой не може да сложи. Това не са професионални артисти все пак, даже онова нереализираното не слагам в тази категория

# 715
Чета дискусията
(1) дали Фермата разкрива реални характери или е игра / театър и
(2) дали характерите имат значение.

За второто, моят отговор е да. Ако накрая има гласуване от публиката, то ще е в голяма степен по симпатии, не само по умения за коване на пирони и дърпане на варели. В допълнение, някой да поддържа напълно престорена роля за толкова дълго време ми звучи нереално.

За първото, очевидният отговор е и двете. Има и от реалните характери, и от театъра.
Опитах се да разбера в каква пропорция. Дали е 10% автентичност и 90% постановка или обратното или нещо като 60/40.

Изчетох над 20 статии и анализи и никъде не намерих количествена оценка. Намерих по-скоро защо няма такава оценка и защо и да имаше, щеше да е трудно приложима.
Това е като средностатистическия човек, който не съществува.

Пише, че в САЩ се снимат около 300 reality програми.
Вижте какво чудо е:
https://www.washingtonpost.com/graphics/entertainment/reality-tv-shows/

Излиза, че това, което виждаме от реалните характери на участниците варира в огромни граници според шоуто и човека. Специфично за Фермата, съвсем нищо по същество не намерих. Ако някой знае за някоя интересна публикация, моля да сподели.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 18:50 от Not Sure

# 716
Не мога да повярвам, че в началото Георги ми беше мега гнусен и противен, а сега на фона на другите, ми е фаворит за победител тц тц тц .... А Кирил точно обратното - харесвах го в началото, а сега ми е мега противен.

# 717
Не мога да повярвам, че в началото Георги ми беше мега гнусен и противен, а сега на фона на другите, ми е фаворит за победител тц тц тц .... А Кирил точно обратното - харесвах го в началото, а сега ми е мега противен.
Това го коментирах по-назад - може би в предната тема.
Много е занимателно.
Мнението за участниците се мени почти диаметрално, докато профилите им се запазват доста консистентни / устойчиви.

Има елементи на доразкриване, но основните характеристики си стоят.
Например, при образа на Любомир, нещо, което не успях да хвана в началото се оказа склонността му да се самонавива и да се вкарва сам в измисления си свят. Мислех, че го играе, но той си го върти и превърта в главата и накрая почва да си вярва на измислиците.
При образа на Кирил, не беше ясно как ще се проявят проблемите. Очаквах кратки бурни изблици, а се оказа почти монотонно черногледство. И т.н.

# 718
Ако някой е гледал по-дългия инстаграм, който Дяволо публикува вчера - аз ли нещо не разбрах или ИиА смънкаха нещо, че били правили консултация с психолог дали поведението на Иво и Киро било психологически тормоз и че психологът казал, че не може да се определи?! Ако е така, на мен ми звучи като да се застраховали предварително на принципа една жена каза… ама май нищо не каза. И си я карат със сеира за сметка на Ваня.
Цялото видео беше сигурно 90% самореклама и 10% по въпроси от зрители.

# 719
Лора изплиска легена😅😅😅

Общи условия

Активация на акаунт