🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 72 825
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Аз не мога да разбера защо зрителите си мислят, че ще видят нещо различно от Киро или продукцията, след като то вече е заснето? Какви подписки, какви наказания бълват? Не знаят ли, че всичко е запис и всеки си е по у тях?

# 1 096
Аз не мога да разбера защо зрителите си мислят, че ще видят нещо различно от Киро или продукцията, след като то вече е заснето? Какви подписки, какви наказания бълват? Не знаят ли, че всичко е запис и всеки си е по у тях?
Заснето е всичко вътре във Фермата, но в паузите, ИиА вместо да се лигавят за българщинАта, могат да коментират нещо по повода. Но няма да стане, защото те не виждат  проблем, а за тях просто Киро и Ивайло са искрени, не лицемери като западняците,  и на Киро чувството му за справедливост е накърнено и затова щял да разбие главата на Ваня с бутилка, не за друго...

# 1 097
  • Асеновград
За сега това за мен е най натоварващият сезон на предаването , като изключа предните сезони с любовните драми и те много ме напрягаха. Участниците които напуснаха по рано ,те са спечелили , защото тези които остават все повече се излагат, и хората не ги харесват.
Лагера на МарЧина , вече и те се видяха в чудо с този палячо Кирил , той не спря да коментира и обижда Ваня . Мнооого тегава работа . Игрите все едни и същи , даже на моменти много ми са скучни.
Ще запомня този сезон само с  караници , обиди и сплетни.....
Жалко за заявката която дадоха , Пробуждане , Възстановяване на параклис......и т.н. С две думи, Фермата 7 , не ми хареса.

# 1 098
  • София
Ооо, при мен определено имаше пробуждане. Никога не съм гледала риалити формати, започнах с Мастър шеф тази година и Черешката, от две седмици загледах Фермата и чета тук и се пробудих, че  никога повече няма да гледам подобни неща. Временното си залитане,  отдавам на Ковид 😁.

# 1 099
Аз дори вярвам, че Мартина искрено му каза да се озапти. Не, че и пука за Ваня, или за когото и да е вътре, обаче не виждам нормален човек, на който не би му писнало. Все пак всичко има някакви граници. На Кирчо неговото е гадно и гнусно, хората се натоварват, всеки се е карал с всеки, ама такова чудо - спорят и после пак се смеят заедно в общите занимания или поне си говорят. Кирил вече изобщо не може да се контролира.
И аз никог не гледам риалитита ама тоя тригодишен хоум офис какво ли не прави от човек Joy

# 1 100
И аз вярвам,че Мартина беше искрена,но защото на нея също й писна.Не че се грижи за Ванчето.
   Смятам,че Кирил е отвратителен човек.

# 1 101
Мартина доскоро я устройваше неандерталците да викат и обиждат, така й вършеха черната работа-създаваха смут в другия лагер. А тя си се правеше на кротка за пред зрителите, нали си мълчи и не заема позиция. А всъщност е доволна от свършеното от  Киро и Ивайло.

# 1 102
  • В тъмната гора.
Има един експеримент от 70-те години, който доста добре обяснява ситуацията във Фермата - Стандфордския експеримент със "затворници" и "надзиратели". Който не е чувал или чел за него, препоръчвам книгата "Ефектът Луцифер или как добрите хора стават зли " на Филип Зимбардо. Този експеримент тогава се е провалил, но показва, че при определени обстоятелства иначе свестни и кротки хора могат да агресират до унезнаваемост.
Та в този ред на мисли Киро и Иво се държат така, спгред мен, защото им се позволява. Не следват санкции. Даже се подклажда конфликта от продукцията с общите наказания, което допълнително озлобява останалите, които уж са по-близо до жертвата. Всичко следва една доста предвидима закономерност.

При определени обстоятелства се проявява Стандфордския синдром, но обстоятелствата във Фермата не са такива.
За повече информация: В Стандфордския университет е проведен експеримент, при който отделят няколко помещения в университета и ги пригаждат така, че да приличат на затвор. Избират няколко десетки студенти и едната половина от тях стават затворнически надзиратели, а другата половина затворници. Спускат им правилата, на които трябва да се подчиняват и след определен период от време се случва следното: 1-во в един момент надзирателите започват да забравят, че това е само експеримент и вярват, че затворниците наистина са виновни; 2-ро започват да упражняват властта, която им е дадена и на моменти а прекрачват, за да въздадат справедливост /според тях/; 3-то започват масово побои и издевателства над мнимите затворници, които са им колеги студенти и агресорите не могат да се спрат, въпреки, че потърпевшите им викат в лицето, че това е само експеримент и те не са сторили нищо лошо.
Експериментът е прекратен преждевременно, защото агресията и издевателствата застрашавали живота на студентите-затворници.
Детайлно е описан и друг експеримент с елекрически шок. Вербуват нормални хора и ги слагат пред електрошок, като им обясняват, че ще им дават заповеди през слушалки и те ще натискат бутона и ще променят волтажа, за да бъдат разпитани други хора. Не са им дадени обяснения за какви нарушения иде реч. Резултатите били следните, въпреки раздиращите викове и гърчове на актьорите, 80% от хората на пулта изпълнили нарежданията и само единици  се отказвали. Когато ги попитали, защо го направихте, те отвръщали, че така им било наредено, без дори да се замислят дали това нещо е законно и за какво наистина става въпрос.
Това са наистина много интересни експерименти.

Но във Фермата няма предпоставки за такива ексцесии, просто някои хора са за психиатрично лечение. Виждаме, че Любо, Мартина, Пламен се осъзнават напълно, докато Кирил няма никакъв праг на търпимост. Той става досаден и нежелан и сред своите.

# 1 103
  • София
Тези формати се опитват да върнат хората в някакви времена, в които обществените норми са подчинени на сила, борба за храна по примитивен начин и изолация, когато си застрашен.
Хората преди хиляди години са се обединявали, за да уловят храна, после са се избивали за най-голямото парче.
Аз лично нямам нужда от подобни усещания.

# 1 104
  • при късмета
Мартина, не вчера, още онзи ден беше искрена, като му каза, че вече не изглежда добре. Но не защото ѝ е писнало и на нея от пианката, а защото след дуела с Лора само в него вижда съюзник. Изхвърчи ли, по един или друг начин, тя е тази, която ще се озове в позицията на Ваня. От жените вече няма в нейния лагер, от мъжете в него стана ясно, че ще гледат себе си, съответно не е проблем за тях и с/у Киро да застанат. А той самия на този етап, все още не ѝ е пряка конкуренция.

# 1 105
Условията във фермата не са, като в Станфордския експеримент, но и ничий живот все още не е застрашен. Зависи на кой колко са му слаби ангелите, защото три месеца в изолация с определени хора и правила - и айде на Кирето бушона гръмна. На някои им трябва и по-малко.

# 1 106
Като му е хрумнал да ходи да му го оправят.Докога ще толерираме такива ненормалници?! Това е огледало на обществото ни.Понякога на човек му се налага да живее с такива хора, не мислете, че е лесно да смениш битието. И понеже им се разрешава , те избуяват на воля.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 11:46 от ДХ3

# 1 107
  • В тъмната гора.
Това със смейните разправии е доста...опасно. аз съм се намесвала, когато мъж биеше жена си (непознати за мен) и накрая тя тръгна да ме бие , за да си защити благоверния. 🤣
Ох, тъкмо тръгнах да пиша подобно нещо. Вървим си с мъжа ми веднъж и виждаме мъж и жена в зверска разправия. Мъжът ми е, като Пламен -вечно спасява някого. Еее, даа, ама се оказаха мъж и жена, жената така подпали, че си плюхме в пазвите и изчезнахме да не ни подпукат и нас. Тааа, прав е Жоро, че ситуации всякакви.

Нищо не пречи човек да си направи труда, за да помогне, ако може.
Такова пасивно поведение, като на Стефан, не говори добре за него, защото той има нагласата да подмине доста ситуации, в които трябва да рискува, за да помогне. Абсурдно е да мисли, че Киро ще му скочи...той даже не го и мисли, но за него Ваня не си заслужава усилията, които трябва да положи. Съвсем друг е въпросът за какъв период от време може да се озапти социопат.
И въпреки всичко, не ми харесва логиката на Стефан, макар че лесно бих била оборена за тази си позиция. Свикнали сме да приемаме мъжете като евентуални спасители, вид рицари и подобно поведение на мишка, определено не се нрави на много жени.

# 1 108
За една въшлива бележка на Пламен направиха 5 епизода с назидателен кахърен дикторски глас как това е краят на света, голям грях и прочее. Чак го пратиха да спи сам и да се срамува в ъгъла.

Обаче Киро си вее байряка, псува, обижда, агресира - но нееее, няма проблеми, тя Ваня си го заслужава, защото го дразни с присъствието си.

Да им имам Пробуждането на господа Продуцентитйе - но и БТВ си трае като гледам, защото точно те дават платформа на това съдържание.

За съжаление, това е положението на обществото ни. Една шепа хора правят останалите на луди калинки, а мнозинството си трае и ако вече стане убийство, ще се обадим на 112 и ще кажем - еее, да, чувах, че се карат, ама какво ми влиза на мен в работата, аз съм над нещата.

# 1 109
Стефан е  по-загрижен да не му се провали седмицата като фермер, а че тотално се сгромоляса в очите на зрителите като мишка и мижитурка, въобще не мисли. На кого му пука за успешното ти фермерство, ако е съпроводено с тормоз  над една жена и полято със сълзите й?

Общи условия

Активация на акаунт