На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 198
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

Четох доста, но тъй като не намерих, моля за помощ - как и къде се купуват лири - в България или в Турция. И ако е там, от тук с евро ли се заминава? Благодаря предварително!

Най-добре с карта да се плаща. Курса е поне 2 ст под този на бюрата. Иначе, виждам, че сте от Стара Загора. Тук е трудно с лирите, почти няма. Ние затова купуваме от Шел-а, който е преди границата. Да има там някоя лира в брой. Най-малкото за дезинфекцията, която също е вдигната, между другото.
Преди месец беше 30 лири, в събота - 40.

Много благодаря, смятам да плащам с карта, където е възможно, но си мисля, че и кеш ще ми трябва. Отивам за първи път, с туристическа агенция и търся всякаква информация, за да съм подготвена.

# 136
  • Стара Загора
Таксата за дезинфекция, може ли да се плати с лева или евро?

# 137
  • Стара Загора
В евро може, не видях да пише нищо за лева.

# 138
Като стана въпрос за обмяна на валута.
Къде е по-добре да се направи, в БГ, или направо в Одрин?
Ако е там, евро ли е по-добре да се обмени?

# 139

Може и с карта да се плати.

# 140
Като стана въпрос за обмяна на валута.
Къде е по-добре да се направи, в БГ, или направо в Одрин?
Ако е там, евро ли е по-добре да се обмени?
Там обменям евро.

# 141
Кои са екотаблетките за съдомиялна на финиш?

# 142
  • Русе

С карта на кой ГКПП?

Миналото лято, когато турците въведоха таксата дезинфекция в лири излизаше 5 лв, а евро беше с около 1 лв повече. Сега не съм се заглеждала дали има разлика.

# 143
  • в джунглата
Таксата платена в лева е 6лв, по изгодно е в лири, излиза под 4лв.

# 144
  • Варна
На МТ може с карта, ако работи ПОС-терминалът. Ако имате точно ТЛ е Ок, защото обикновено не развалят. Евро също приемат.

# 145

С карта на кой ГКПП?

На Лесово - Хамзабейли без никакъв проблем се плаща с карта.

# 146
  • Пловдив
Момичета, внимавайте какво ви дават и какво ви пишат в аптеките, когато купувате повече лекарства. Не бъдете големи бели птици като мен, на която в събота са ѝ надписали 4-5 лекарства, пробутали Нурофен голд вместо обикновен, който дори не е за мен, а е 10 бройки и сега нямам какво да го правя и общо взето са ме набутали с към 50-60 лева. Ама така ми се пада като не гледам. И спирам да вземам поръчки на сто човека за по 50 броя лекарства.

Иначе си изкарахме супер, похарчихме много пари, каквото не видяхме само това не купихме. Накрай митничаря ни  каза "Ооо, излагате се, не може  3 жени с такава малка кола (Пежо 307), другия път поне с миниван идвайте!" Smiley

# 147

Много благодаря, смятам да плащам с карта, където е възможно, но си мисля, че и кеш ще ми трябва. Отивам за първи път, с туристическа агенция и търся всякаква информация, за да съм подготвена.
Можеш да си поръчаш лири от Тавекс, стига да имат налични, че нещо бяха закъсали с кеша или не им е  изгоден курсът Wink Ние си теглим от банкомат там, ама защото ни е 30ст таксата за теглене.

# 148
Поръчала съм си съдомиялна и сега се чудя откъде да купя таблетки, блясък и сол. Искам да са на Финиш и не знам как вървят тук и в Турция. По- евтини ли са турските и от кой магазин?

Последно купувах от А101, Фаери (120бр/оп) - едната бройка излизаше по 0,16лв - такава цена няма тук.

# 149
  • Най-красивата страна
Аз не смея да купувам голям брой лекарства.Купувам само за нас ,поръчки не приемам.Правя си списък предварително-към 10-12 броя лекарства.Давам го в аптеката.До сега не сме имали проблеми.

Изобщо не обяснявам на никого ,че ще пътуваме до Турция.
Защото всеки ще иска най-малко прах и трябва не с колата,ами с тир да отидем....

Общи условия

Активация на акаунт