На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 101
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
А козметика някаква купувате ли от Одрин? Кремчета, лосиони, изгодни ли са и кои марки са добри?
Винаги си купувам The balm и Notе, когато пътуваме до Турция. Кремове за лице, тяло и коса - Neutrogena, Diadermine, it's skin, Elidor, Urban Care. Има и други техни марки и излизат много изгодно.

# 691
А козметика някаква купувате ли от Одрин? Кремчета, лосиони, изгодни ли са и кои марки са добри?
Аз си намирам почти винаги Neutrogena на намаление - най-често в Watson,   че не искат клиентска карта, но и Gratis става, досега не са отказвали касиерките да маркират с намаление.

# 692
Благодаря. Watson се намираше в Ераста, нали?

# 693
Здравейте, има ли фирми за превоз на стоки от Турция до Бъргария? 
https://www.ottrza.bg/
Някой ползвал ли е сайта?
От колега го знам, ползвах го веднъж да пробвам за нещо дребно от уайкики, идват си нещата.
За перилни може би няма да е изгодно, защото тежат. Ама дрехи, козметики и разни дреболии, мисля става Simple Smile

# 694
Мерси.
Мисля да пробвам с  English home, защото в бг варианта на сайта нещата са в пъти по-скъпи, а на място в магазина в Одрин нямаше разннобразие.

# 695
Здравейте, има ли фирми за превоз на стоки от Турция до Бъргария? 
https://www.ottrza.bg/
Някой ползвал ли е сайта?
Аз исках днес да го пробвам,но не ми отговарят във вайбър. В сайта, от който искам да поръчам изисква да се нанесе турски мобилен номер. Повечето превозвачи предлагат такъв, тези не са споменали такъв номер. Да видим ще ми отговорят ли.

# 696
  • Русе
Благодаря. Watson се намираше в Ераста, нали?
Да, но и в Марги аутлет има Watson.

# 697
  • Бургас

Последният път си купих измивен гел на Биодерма, за 150 лири, същия в БГ е 26лв.; крем за ръце на Ла рош за 100 лири, в БГ - 15лв. Това от аптека в Люлебургас.
И аз знам, че им е скъпа тази козметика, затова се и изненадах на цените, и не бях подготвена с повечко неща, които да ми трябват Grinning

# 698
Позволявам си да споделя този клип, тъй като скоро отново ще е актуална темата с балните рокли, а в темата за Истанбул беше се коментираше

https://youtu.be/P8-gDF9alyo

Харесвам видеата им много, защото човек успява да получи изчерпателна информация. Приятно гледане!

# 699
Четох в заповета, че трябвало да направи тест след 72 часа от влизането, до тогава е под карантина.  Има ли такова правило или може веднага след като се върне?
И мен ме интересува това. Търсих заповедта но не открих нищо. В такъв случай дали ще важи ако си направим в Турция преди да се приберем. Ние ще останем няколко дни.

# 700
  • Русе
Четох в заповета, че трябвало да направи тест след 72 часа от влизането, до тогава е под карантина.  Има ли такова правило или може веднага след като се върне?
И мен ме интересува това. Търсих заповедта но не открих нищо. В такъв случай дали ще важи ако си направим в Турция преди да се приберем. Ние ще останем няколко дни.
Да, това е правилото. Карантината отпада на четвъртия ден след прибирането без тест или сертификат от държави в оранжева зона. Заповедта е от 26.11.

# 701
  • вкъщи
На нас никой не ни поиска сертификати този път, нито на влизане , нито на излизане от България. В моловете можеш да везеш и със сертфикат, не е нужен хес код. Аз бях направила , но никъде не ми го поискаха.
Цените са много нагоре, последно бяхме преди месец.

# 702
  • Пловдив
И на нас(аз и ММ) не ни провериха сертификатите на влизане в Турция(Капъкуле,на 23.12. в 06ч),на излизане-също.Бяхме в Текирда и Силиври 3дни и 2нощувки само хес код искаха в моловете-Tekira AVM,Silivri AVM,Vega AVM,в магазини,ресторанти,сладкарници нищо не искат-нито сертификат,нито хес код,вкл. и за хранене на закрито.

# 703
  • Най-красивата страна
Вчера се върнахме от Одрин.Лири бях купила на 0,14 ст.
Пътувахме много спокойно,минахме през Лесово.Провериха ни сертификатите.
Чакахме около 1 час.
В Одрин продължават ремонтите около джамията Селимие.Даже пътя от едната страна е затворен.
Минахме отзад по уличките и там намерихме малък паркинг на който имаше места.10 лири за 2 часа.
На центъра-пълна лудница.
Влязохме в Уайкики и в Ендер.
Да,има намаления,обаче вътре е кошмар.Пълно с нашенци ,румънци и гърци,разграбено,останали все големи номера.Поне на детето успяхме да напазаруваме .После чаках 40 минути на опашка.През това време съпругът ми ,който чакаше навън се запознал с още четирима българи,които чакали жените си ,купили си кафета и си направили седянка...Поне не му е било скучно...

Влязох в аптека на центъра-обрано,няма Дафлон,няма Нурофен и ми обясняват-Булгаристан мина,Йок Дафлон...йок Нурофен.. хаха...
Ядки си купихме от едно магазинче-отпред сложили табели,,Българи добре сте дошли.,, ,,Ние имаме нужда от вас,,....
Цените прилични-розов шам фъстък-,,150 лири. 1 кг.
Лешници-160лири.
По пазари не ходя,реплики не купувам.

Марги аутлет-поискаха ни хес код на входа.За първи път.

От Watsons си купих козметика-имаше кремове,шампоани на добри цени.Нооо Булгаристан явно мина и от там-останали по 2-3 бройки..

В Derimod-любим магазин.
Обувки за мен,за мъжа ми,за детето,за майка ми.По 2 чифта на всеки.
Имаше намаления,отделно ми направиха отстъпка.
Обаче там пък беше пълно с румънци и гърци,които грабеха  чанти и боти.
Особено чантите -избора не беше много голям.Но все пак успях да си взема раницата,която си бях харесала.,докато разглеждах онлайн.Ама беше късмет просто.

В Марги има много прилични заведения .Там обядвахме и сме доволни.

От English home -купих спално бельо.Имаше 40 процента намаления и беше много изгодно.
Ама избора не беше много голям.Защото нали се сещате,че нашенци и румънци са минали и от там...
Karaca-от там си купих тигани.

Мигрос-прахове 10кг няма.
Имаше само Alo 7кг.
И Persil,Ariel -33 пранета.
Омекотители имаше.
Търсих веро Fayri -2,5л 1,5л-няма.
Взех туби Prill

Зад хотела в който бяхме имаше A101 , BIM и голяма аптека.
Обиколих ги с голяма надежда.
Ама не-всичко,което е било на промоция беше разграбено.
Така и не можах да намеря Дафлон и Нурофен.

На връщане минахме през Капитан Андреево,че там става по-бързо.А и митничарите са някак по-свестни...
Сутринта в 10ч.имаше само 3 коли пред нас.Проверяват сертификатите.
Но този път накараха мъжа ми да отвори багажника и да свали поне няколко торби.За да видели дали няма скрит човек в багажника...

Аз повече няма да ходя в Одрин по празници.
Най-добре през седмицата и в работен ден.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:38 от -veni-

# 704
  • Пловдив
Вчера и днес пътувахме до Кушадасъ, екскурзоводката каза, че от тия дни карантината вече е 10 дни и да си преценяме кой ще си прави тест преди тръгване.

Имам познати, които изпълняват поръчки от сайтовете, като си слагат 30 процента отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт