На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 252
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • Където морето целува небето...
Да, правим се на ударени и подминаваме! Що за въпрос?
Не ходим в Одрин и не влизаме в молове. Затова попитах къде ги искат в момента, за да сме подготвени с актуални, ако се налага.  Явно става дума само за моловете.
Пътуваме за лекарства, хапваме и се прибираме. Минаваме през някои магазинчета по главната в Лозенград и най-много в Дефакто да влезем, защото го няма при нас. Наистина никой никъде не е поискал нищо.

# 241
Ераста и Марги са ни ги искали в Одрин. Както и хотелът, в който спахме.

Беля, случката е от тази есен. Лятото бяхме на море в Турция, извадихме си ХЕС кодове с адрес съответния хотел. По същата логика като твоята есента реших да извадя нови, защото все пак ще спим в друг хотел и исках да съм максимално честна, стриктна, както искаш го наречи. Отидохме в хотела, почакахме малко на рецепцията да обслужат други клиенти, на тях им искаха ХЕС код. Дойде наш ред - нищо. Питам дали им трябват - излизали ни по паспорт. Та така. Беше безсмислено новото вадене.

За тези изключения да не искат ХЕС кодове чета само за места в Одрин. Може би имат такова негласно правило за българи. Надолу по страната, като пътувахме, навсякъде само ХЕС код искаха, с ваксини не ставаше.

# 242
[

Здравейте!
От крема за акне доволна ли сте , че моя младеж , какви ли не кремове и лосиони е използувал и файда никаква.

Доволна съм от крема.Дъщеря ми го ползва.Лицето се изчиства след 3-4 пъти мазане.

Може ли името на крема за акне?

Намерих Вентолин,

VENTOLIN İNHALER 100 MCG 200 DOZ hkt - küb16.02 ₺GLAXOSMİTHKLİNE İLAÇLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

Salbutamol
https://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=1079

Сингулер
https://www.ilacabak.com/singulair-10-mg-28-tablet-4304

# 243
  • Стара Загора
Абе те хората си ги искат, ама както каза Didolinaaa бая народ или не разбират какво се иска от тях  или се правят на ударени. Нищо, че има надписи и плакати като слънце (в Кипа специално). И като ги видят такива агнешки майки хората ги пускат. То с такова не се и спори. Последният път момичето в чудо се видя с една компания лели, които се намъкнаха през скенера с чантите. Че и мрънкаха, защо ги е върнала...

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 13:46 от Лалка

# 244
  • Пловдив
Ами тази събота бяхме. Имахме кодове, в Марги и Кипа не ни искаха нищо, в Ераста не ходихме.

# 245
  • Варна и...духом на Босфора
Беличке,
Преди месец спряхме на булеварда, където е горният вход на Али Паша покритият базар.Това за центъра.
После автобуса ни чакаше на спирката,която е там,посока Марги.
На 20- ти ноември пак са спрели там,групата.
Като слязохме пресякохме,има едно кафе с кафеви столове,подминахме и влязохме в базара.

В Ераста не са ми искали Хес код, Сертификат- да!

# 246
  • Варна
Да, правим се на ударени и подминаваме! Що за въпрос?
Скрит текст:
Не ходим в Одрин и не влизаме в молове. Затова попитах къде ги искат в момента, за да сме подготвени с актуални, ако се налага.  Явно става дума само за моловете.
Пътуваме за лекарства, хапваме и се прибираме. Минаваме през някои магазинчета по главната в Лозенград и най-много в Дефакто да влезем, защото го няма при нас. Наистина никой никъде не е поискал нищо.

Mamma Suzanna, напълно логичен въпрос от човек, който десетки пъти е представял (и са му го проверявали) този код към хора (в никакъв случай не беше лично отправен към теб въпроса), които твърдят, че HES код не е нужен, че имал валидност една година и едва ли не в тая година може да влизаш десетки пъти в Турция и да си спазил правилата, че бил само за турците (нищо че във формата избираш националност и държава на местоживеене) и пр.
Пълно е с такива постове и тук, и най-вече във фейсбук групите. И се твърди толкова убедено, че наистина ми е интересно как влизат. Повечето твърдят, че им се иска "само" паспорта и сертификата. Ами, да, като нямат необходимото, се минава към компромисния вариант. За мен това е в пъти по-неудобно, а отделно ми е унизително във века на информацията да демонстрирам невежество и да не се съобразявам с изискванията на страната, която посещавам.
И понеже в сурат-тефтера няма излизане на глава, питам съвсем чистосърдечно тук как минават. То е ясно, де. Минават с два документа, чието загубване би било огромен проблем, вместо да отделят 2 минути да си генерират правилния "пропуск".
Ама ми е интересно, някой (туроператорът) им казва, че така се минава, опитват да минат и им искат нещо и те показват това или разбирайки националността им, проверяващите направо им искат паспорт и сертификат...

Пак подчертавам, в никакъв случай не бе към теб, нито пък е с цел заяждане. Вашите обекти обяснимо предполагат твоята чуденка.

Обръщам внимание, че въпросът ми беше "Как влизате в споменатите обекти?" (Ераста, Марги, Кипа).

Скрит текст:
Ераста и Марги са ни ги искали в Одрин. Както и хотелът, в който спахме.

Беля, случката е от тази есен. Лятото бяхме на море в Турция, извадихме си ХЕС кодове с адрес съответния хотел. По същата логика като твоята есента реших да извадя нови, защото все пак ще спим в друг хотел и исках да съм максимално честна, стриктна, както искаш го наречи. Отидохме в хотела, почакахме малко на рецепцията да обслужат други клиенти, на тях им искаха ХЕС код.
Дойде наш ред - нищо. Питам дали им трябват - излизали ни по паспорт. Та така. Беше безсмислено новото вадене.

За тези изключения да не искат ХЕС кодове чета само за места в Одрин. Може би имат такова негласно правило за българи. Надолу по страната, като пътувахме, навсякъде само ХЕС код искаха, с ваксини не ставаше.
stonefaced, болднатото според мен показва именно, че не са били излишни новите. Нали при попълване на формата въвеждаме номер на паспорта. Явно в системата им излиза, че имате код и затова не са ви го искали. Ако не беше коректен, може би нямаше да е така.
Останалото съвпада с моето впечатление.

Беличке,
Преди месец спряхме на булеварда, където е горният вход на Али Паша покритият базар.Това за центъра.
После автобуса ни чакаше на спирката,която е там,посока Марги.
На 20- ти ноември пак са спрели там,групата.
Като слязохме пресякохме,има едно кафе с кафеви столове,подминахме и влязохме в базара.

В Ераста не са ми искали Хес код, Сертификат- да!

redemi, много благодаря! Значи на удобно и лесно за намиране от неориентираните място. На мен където и да ми спрат, ще се оправя (дано не съм нескромна), обаче 6 човека... всеки башка... трябва да е просто като боб.
За после и миналия път беше спирката след кръстовището, посока Марги, явно е обичайна.

Ти код имаше ли и въпреки него ли ти поискаха сертификата?
Да знам какво да се носи на лесно.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 15:19 от beljata

# 247
  • Където морето целува небето...
beljata Ясно е, че хора има всякакви. Не може да се налее акъл на всеки, ако отсреща има някой, който си знае неговото и е убеден в правотата си.
За мен беше полезно да разбера, че се искат само в моловете и Кипа. Ние не посещаваме такива и наистина не бях се замислила, че трябва всеки път да вадим нов такъв. Реално имаме в нас, но те са с данни за хотели в курорти и не мисля, че биха били ок да ги показваме. Нищо, че са валидни.

# 248
  • Варна
Е, аз все опитвам да влагам логика и да подкрепям с проверена информация, защото същите тия (доволно "гласовити" и активни) подвеждат и хора, които тръгват за други градове, където без този код не може да се качиш в обществен транспорт, да влезеш в забележителност, да посетиш търговски център.
Стига се дотам, че питат дали няма еднократни карти за градския транспорт в Истанбул, които не се връзват с кода... Само и само да си спестят генерирането му. Ще кажеш че е нужна докторантура по атомна физика и три дни тежък труд, да му се не знае.

Според цитирано (не помня в тази или другата тема или в клюкарника) пояснение за HES кода, той може да бъде поискан и на границата. И ако нямаме такъв, подлежим на санкции. Да, не са ни го искали там... Да, никой не е споделил да му го искат... Обаче!... Ако?

Всеки си решава, иначе. С това не споря.

# 249
Беличке,
Нашата водачка каза че за еднодневен шопинг не се изисква Хес код.На границата стриктно бяхме проверени за тестове и сертификати,и на отиване,и на връщане.
Това на 6 ноември.Сега не знам.

# 250
  • Варна
Беличке,
Нашата водачка каза че за еднодневен шопинг не се изисква Хес код.На границата стриктно бяхме проверени за тестове и сертификати,и на отиване,и на връщане.
Това на 6 ноември.Сега не знам.

Аха!
Защото няма настаняване в хотел и защото знаят, че в Одрин се правят компромиси. И защото иначе докато обясни на всеки, ще е по-лесно тя да ги направи. А това е свръх трудоемко.
Това като правилото с шестте месеца валидност на паспорта. Свободни съчинения ала "туроператорски интерпретации на тема..."

Благодаря! Аз все пак ще направя на моите момичета. Знам, че няма да ни върнат, но обичам да действам по правилата.

# 251
Абсолютно подкрепям, че е безмислена сагата с Хес кода. Най-прилежно има линк още на 1-ва страница, за положеното усърдие благодаря.
Да, в Одрин проявяват разбиране като покажете "червения" паспорт - защото сме туристи и защото имат нужда от нас. Но с ХЕС кода е много по-лесно и за двете страни. И аз не чакам да ми го поискат. А като сме група и като видят че сме извадили телефоните за сканиране - пускат ни.
Аз също слагам адреса на хотела в който отсядам, т.к. винаги отивам с нощувка. Ако отида в роднини - бих посочила техния адрес. Посочвам актуални, коректни данни. Миналата година имах пътувания до Англия, Португалия, Гърция, Италия - еми за навсякъде се бях подготвила. Редно е да се съобразяваме с обстановката в момента.
Беля, не мога да ти съдействам за паркирането в Центъра. За първи път миналата седмица ходих до Одрин и не се разходих в центъра. Но бях с мисия да купувам плочки и беше голямо обикаляне по строителни магазини. На следващ етап и аз се интересувам от пердетата Simple Smile така че ако може линк как сте гледали магазина отвътре. Приятелка се интересува от бална рокля за дъщеря си - също ще помоля за линк - знам че имаше в центъря по успоредните улички, към Айдън - но с моето "обяснение" тя едва ли ще се ориентира.

# 252
Сега ми казва една позната, че си носи сертификата за ваксинация на хартия и така го показва. Необходимо ли е наистина да се разпечатва, или е достатъчно да се покаже от телефона?

# 253
Аз си го носих И на хартия, както ми го дадоха от РЗИ.

Беличке, ти ще ходиш ли,не разбраФ?Heart Eyes

# 254
- знам че имаше в центъря по успоредните улички, към Айдън - но с моето "обяснение" тя едва ли ще се ориентира.

Само "подсказвам" вариант - чрез гугъл стрийт вю Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт