Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
О, Фло, при нас цените са безбожни. Проблемът е, че лятото на летището хванаха семейството на брат ми за канарчета и не им признаха тестовете от нашия град, та трябваше да правят отново и съответно да плащат отново, ако не искаха да си изпуснат полета.
Много хубав подарък сте подарили. Значи, да знаете, че подранилите коледни подаръци са много позитивно зареждащи.
Джейми, нашия орех от доста време е събран, изчистен и изяден от моя милост и Макс.

# 121
  • при късмета
Бабче, още поне толкова да навършиш и все заедно с мъжа ти! Да сте живи и здрави!
Ние и вчера и днес ходихме до вилата, доста работа отметнахме.

# 122
  • Бургас
Честит двоен празник,Бабич!
Да сте здрави и да се обичате!

Аз днес започнах подготовката за празника утре.
Иначе нищо интересно.Слава Богу сме здрави и това е най-важното.

Фло,какво е това еър фреър?

# 123
  • София
Баба Яка , да сте здрави и много щастливи!

# 124
  • София
СЛАВЕ, това е фурничка, която готви с нагорещен въздух. Взехме я от Била по инициативата Черен петък, та е на половин цена - 80 лв. Какво му плащаш? С 2 години гаранция е. Можеш да я върнеш в рамките на един месец, ако не си доволна. Една баба от КГБ-то си взе и аз след нея. Положителното е това, че готви почти без мазнина. Сиреч, готви здравословно. Ти да видиш! Stuck Out Tongue Winking Eye Напр. пържи 350 - 400 гр. картофки само с 2 лъжици олио. Всичко става много бързо - печено пиле за 30 - 35 мин. Пече кексчета, крем карамел, може да си квасиш мляко в него. Панирани кашкавалчета, завити в кора за баница стават за 3 - 4 мин. Принцесите стават също за 5 мин. Месо на хапки със зеленчуци казват, че става за 20 - 25 мин. Още не съм пробвала.  Правих и чушки бюрек - 15 мин.Пести време, става вкусно. И като нова придобивка реших да го демонстрирам на сина. И в петък, и в събота обещава, че ще дойде и аз се стягам, приготвям пържолки, тиквички и картофи и накрая той не идва. Та после ядем с гаджето притоплени неща, но не си е като що трябва. Та такива ми ти работи. Утре ще направя рибата в него. После ще споделя мирише ли или не. До тук каквото и да съм приготвяла на нищо не мирише. Къде отиват миризмите, не мога да знам.
Хайде, лека и спокойна нощ! Hug
Опитах да ти я покажа как изглежда, но не успях. В темата на КГБ на 33 стр. 14 пост АЙША е показала два вида. Нашите са като тази на втория линк.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 22:36 от Flo 51

# 125
Вале, моля утре кафето да не е постно,.....ако ме разбираш!

# 126
  • при късмета
Добро утро!

Честито на именниците и на бургазлийки!
Славе, Ста ди, вчера вие сте били, аз чак сега разбрах, да сте живи и здрави!
Ние днес сме на готова риба, а за шефа трябва да сготвя нещо, че не яде. Котката и нея съм оставила без храна, та хуквам на пазар.
Гушки на всички Hug

# 127
Здравейте! Честит празник на всички празнуващи -именици,рожденици, рибари,банкери,търговци, бургазлии!
   Здраве, много здраве, най-вече здраве! Другото ще си го напазаруваме,както се казва.В събота се събирахме с приятели,най-близките ни две семейства.Днес получихме торба с подаръци от сестра ми за Коледа , за Кати разбира се  най-много пакети.Аз изпратих по колежката на зет ми техните.Предстои да протя пакетите и за Варна ,за девера и етървата.Пазарувайки,ми беше готино , не досадно,защото го правя за любими хора.
    И след всичките тези словоизлияния, идеята ми е ,че щом сме здрави , щом имаме двама трима верни приятели и семейство, което да обичаме , нищо друго няма значение.Всичко друго е допълнение към щастието!

# 128

И след всичките тези словоизлияния, идеята ми е ,че щом сме здрави , щом имаме двама трима верни приятели и семейство, което да обичаме , нищо друго няма значение.Всичко друго е допълнение към щастието!

Амин!

Честит празник!

# 129
  • София
Привет, момичета от близо и далеч! Hug
Нека Св. Никола закриля имениците, моряците, банкерите и търговците. Честит празник на Бургас и неговите трудови хора!
Преди Ковида на този ден правехме грандиозни тържества. Празнуваха заедно дядо и внук. Идваха много приятели. Сега ще сме в съвсем редуциран състав - гаджето, синът ни и аз. Да сме живи и здрави. Било е, пак ще бъде! Силно вярвам!!!
От 6 поколения в рода на ММ се редуват имената Никола и Петър. Никоя снаха не се е опънала, не е изневерила на традицията.
 От вчера ММ търси прясна черноморска риба, но не намери. А по новините казваха, че морето ври от чернокоп и сафрид. Явно до нас не е стигнало. Ще сме на сьомга, картофена салата, топло пушена скумрия в майонеза, хайвер, сельодка, маслинки и водка. Наздраве на всички!

# 130
Мхммм, водка и сельодка много ми допада.Наздраве!

# 131
Честит Никулден на имениците, на рибарите, на банкерите и на моите любими съгражданки в темата! Kissing Heart

Ние рибата си я изядохме в събота, за днес има супа със сьомга. Аз ама хич не харесвам сьомга, та мм ще си я яде. Но ще му кажа да мине през магазина и да ми купи сельодка под шубой и да си 'апна кат' хората тази вечер. Joy

Тук празнуват по стар стил на 19.12., ама хич не знам дали ядат шарани за празника. А шарани има, колкото искаш. Даже в магазина, в който пазаруваме по принцип, има огромен аквариум с живи шарани и продавачките се катерят на една огромна стълба с още по-огромно кепче да ги ловят.
Марулетка, вашата украинка какво казва? Ядат ли шаран за Святий Миколай (на украински е Миколай). И хич не ти трябва покана от нея, за да дойдеш. Аз те каня. Има евтини билети с Райън еър от София до Киев, а лятото и от Варна и Бургас.

Поръчах си еър фрайер от немския амазон на черния петък, ама докато дойде до тук, ще минат празниците. Сега само проучвам рецепти. Фло ще помага. Wink

# 132
Тя не яде шаран.Не й харесва речната риба.И си отбелязва празниците по техен стил - и Коледа празнуват по украински.На нашата Коледа свеки ги кани .
   От нея знам,че напр. никога не ядяли като при нас печено цяло агне.Като заколят ,щото тя имаше баба на село, го правят на порции и го готвят като манджи.А ние ,за Великден ,нпр. си го печем цяло.Пълнено и цяло.А и не само за Великден, а когато се събираме фамилията .
   Също беше удивена на печените чушки.И такива не правели там - просто печени чушки само с малко сол ,в буркан.Сега вече пече.Побългарихме я.
    Благодаря за поканата!

# 133
А, те имат два вида червени чушки - едните са сорт Капия и другите болгарский перець, само дето няма нищо общо с нашите червени чушки, а са тези като камби. Joy
О, имат печени чушки в буркан, като нашите. Ето тези са просто уникални на вкус, всички българи от тях си купуваме. Само малко солчица и чесънче и ядеш и рИвеш:

Тя отдавна не е тук и макар да се прибира често, някои нови неща/марки/фирми не ги знае. Аз съм така в БГ. Уж се прибирам често, ама не е като да си живея там.
Нямат като нашето кисело зеле и туршия. Всичко е леко втасало и седи много хрупкаво. Ще може ли да я питаш дали пък аз не съм разбрала и да има като бг киселото зеле някъде из Украйна? Та да хапнем зелце за Коледа....

# 134
Мако,прободе ме в сърцето с тази къща! Живи и здрави да сте да си я стегнете и да си я стопанисвате! Мирна стой,не пипай джанката!Ракия се прави от нея,ошав,кисели джанки с чесън! Сянка прави.В ИВ,два сезона сума ти народ изхрани,свещено дърво е това!
Много искам къща на село и аз.Понапреднаха годинките и моя мъж кандиса,ама много пари са около нас,мноого.
Рошен видях,мога да се преселя да живея във фабриката и ще забравя и беседка и селска къща и всичко.Само един шоколад не ми хареса техен,а какви желирани бонбони имат...
Защо я отворих тази тема!?
БабТи,и пак да ти кажа,много здрава да си! Много одеяла да изплетеш,за момичетата от темата,че вечер при Мако в градината сигур ще е ладно! Късмет да имаш,момиче и да те радват мъжете!

Ladybird_,каластирка! Нещо плевенско да живее в теб?

До нея и Рошена стигнах.Здрави да сте всички и весел празник на празнуващите!
Специален поздрав на бургаския гларус,Славето!:beers:

Общи условия

Активация на акаунт