Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 137
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро! Съвсем забравих, че в понеделник е Никулден и снощи ядохме риба. Хем и Славчето писа. Сега ще видя какво ще мисля за утре...

Калинка, ще ти изпратя едно колетче оттук. Мисля, че няма проблем. Както си поръчвам неща от Англия, така трябва да мога и да изпратя. Ще проверя утре.

Днес засега пак е слънчево, чудна работа. Ама утре го дават сняг, брррр.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 09:57 от Смърфиетка

# 106
Ох, Лейди. Имам билети за 18 към Бристъл и за 26 за София. Определено ми е некомфортно, щото може да си седя седмица под карантина (докато излезе ПСР-а) и това не ми харесва. После в България- пак ПСР. Отделно, ако децата за този период отидат при свекърва ми, ако нещо се случи(да не дава Бог), няма как да стане изолирането. А и някой ще трябва да идва до нас, за да храни Макс. Все още нямаме окончателно решение.
За очилата те прочетох късно, уви. Миналата седмица при почистване си заминаха.

# 107
Мария, винаги има "ако" при пътуванията. Децата са големи, а и със сигурност имате приятели, които ще се отзоват. Ако нещо не се промени драстично дотогава с вируса, отидете и се забавлявайте. Дори и да седиш една седмица под карантина, ще мачкаш племеницата нон-стоп за компенсация. Hug С две думи - не го мисли много!

И докато го напиша, ето какво чета: от 7 декември UK въвеждат за влизане И задължителен тест преди пътуването, антигенен или PCR, направен максимум 48 часа преди полета

# 108
Смърфи благодаря за предложението, но не изпращай! Все някога ще отпадне ембаргото LaughingLaughingLaughing С колетите е някаква абсолютна неразбория.... втори колет не ми пристига в България.... Поне доставките из Англия се нормализираха, а не като при рожденния ден на дъщерята на Лус да си получи букета след седмица........
Мария - много си чевръста Laughing тук има всякакви рамки, но не е евтино удоволствие. Определено направата на очила в България е по-евтино. Аз не съм чела последните разпоредби за влизане в Англия, но май върнаха задължителния ПСР тест до 2-ри ден от влизане. Ако сте го взели с доставка до къщата, можеш да го направиш веднага и чакането ще е по-малко. Имаш билет - тръгвай, пък кавото-такова! Предварително и да го мислиш - не можеш да предвидиш всичко. Стискам палци да имаш нормално пътуване, без проблеми!

# 109
Проблемът е, че в заповедта е написано, че докато не излезе пср-а трябва да се карантинирам и да чакам резултата. Чакането може да отмине 14 дни(това е записано, а не измислено от мен). В този случай след 14 ден имам право да мърдам.
Ще видим.

# 110
Мария - така е, обаче най-често резултата излиза до 36часа /когато изпращаш по пощата/. Те пишат максималния срок и +, защото е вид застраховка с/у съдебни дела..... Просто виж от кого вземаш теста и те кога ти казват резултата. Има "продавачи", които издават резултатите до 24 часа от получаването на ПСР. Трябва да се разучи това преди да се реши от кого ще си купиш теста.
Най-добре е, ако има опция при пристигането, веднага на летището да ти вземат.
Иначе "вътрешните" тестове /при симптоми/ излизат м/у 12-16 часа - мм пуска преди време в 8часа сутринта и до вечерта излезе негативния резултат.

# 111
Джейми,благодаря за разяснението!Аз най вероятно съм предубедена към класната,защото често имаме спорове с нея.
Аз чакам колет от Канада,който май няма да получим.С БГ пощи.
  Аз съм внучегледач.Снощи празнвахме раждането на Кати внучето на нашите приятели,вдигнаха се много тостове.Ние сме три семейства приятели,проверени с годините, живеем през една къща  с тях.За добро, за лошо сме винаги заедно.Внучето на едните е с 10 дни по - голямо от Кати.Синът на третото семейство е бест френд форевър на моя син.
     Сега и аз дремя до Кати.

# 112
  • Германия
Привет момичета,
да почерпя, че днес порасвам с още една годинка. Ставам на 51, но се чувствам на 21. ММ също ми е рожденик днес, да ми е жив и здрав и той и да изкараме заедно поне още 33 години. След 10 дни правим 33 години откакто го срещнах. Определено той е моят човек и си го обичам много.
Това е тортата, която си купих, най-накрая намерих торта, която да ми харесва и да е без плодове, че тук десертите им са масово с плодове и не ми харесват
Скрит текст:

# 113
БаЯ да сте честити Kissing HeartKissing HeartKissing Heart

Обаче грешно си дала възрастта - това е правилното!

От мен - за теб Heart

# 114
Честита да си Бабче! Честит да е и ТМ. Да се обичате, да се глезите, да сте заедно дълги години и само в добро!
На тортата намерих кусур- много е нисичка! Simple Smile

Лейди, много ще ми дойдат тестовете- един от тук, един там и един при прибирането в България. Това е безумие.

# 115
Мария - да! Това е много скъпо..... определено е поне 2+ от самолетния билет....

# 116
  • в сърцата на децата <3
БаЯ, честити да сте и двамата, още много по толкова в мир и разбирателство!

# 117
Бабче - честити да сте и двамата! Бъдете здрави и повече от още 33 години да сте заедно! Hug

# 118
Честит празник наБаба Яка и мъжа и.

Вчера се разходихме до мамини. Последно се видяхме през август. Уж са на една крачка, а трудно се случват нещата.
Днес на село поработихме малко, прибрахме останалите в градината зеле и праз. Малко орехи изчистихме и сега почивам.

# 119
  • София
БАБЧЕ ЯКА, ЧЕСТИТИ ДА СТЕ, ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СТЕ! ДА СТЕ ВИНАГИ В ЕДИН ВПРЯГ, ДА ГЛЕДАТЕ В ЕДНА ПОСОКА, ДА СТЕ СИ РАДОСТ, ОПОРА И ВДЪХНОВЕНИЕ В ДНИТЕ, КОИТО СА НАПРЕД! НАЗДРАВЕ!
Днес прекарахме един приятен ден. На гости ни бяха племеника и семейството му. Менюто беше китайско. Подарихме им за Коледа еър фрайър като нашия. Много се зарадваха децата. Със здраве да си го ползват.
МАРИЯТ и на нас ни предстоят ПСР тестове. Ще ги правим, няма как. Синът ни се ваксинира, внучката е на 10, но на внукът и на нас с гаджето ще ни бъркат в носовете. За Виена тестът важи 72 часа. Последния път ходихме с бърз антигенен, който важеше 48 часа. Платихме по 10 лв. Сега ПСР май струва по 70 лв. на човек. Във Виена антигенния е по 25 € на човек, а за ПСР не знам. Здраве да е, ще научим. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт