Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Вале - снощи може и да са ти горяли ушите, ама доста си говорихме за вас Kissing Heart
Тъй като си "първескиня" с кучето ще си позволя да дам няколко непоискани съвета
Трябва да попиташ какъв е режима на хигиенните навици и храна, защото е голямо вече и те са изградени. Трябва да си набележиш удобен ветеринар и да го посетиш веднага след вземането на пухчо - ей тъй за контролен преглед, запознанство и обезпаразитяване. Трябва предварително да разбереш с каква храна се храни и да си закупиш /да е в къщи/ - кучетата не понасят рязката смяна на храната. Когато го вземаш е хубаво да ти го дадат с легълцето и негова играчка, ако ли не /предварително се чуйте/ трябва да си купила такива и да ги вземеш със себе си, за да се "запознае" пухчо с тях на собствена територия.
Важно е и да вземете паспорта и да сте наясно с какви ваксини е и кога трябва да е следващата.
Предварително трябва да попиташ с какъв нагръдник и повод се разхожда, ще ти дадат ли неговите, или трябва да си купиш предварително - те са много важни защото още веднага с вземането и ще трябва да се разхожда за нужи - от стреса при "трансфера" и там има леко разбъркване. Трябва да купиш предварително лакомства - те са специални, малки гранулки-наградки - ще ви помогнат да го приобщите към вас.
Нещо като изписване на новородено от болница е Laughing
В момента не се сещам друго, но ако нещо те интересува - питай.

# 481
  • Германия
Привет момичета,
ако има именици да са живи и здрави, моите момчета и те празнуват имен ден на Стефанов ден.

Вале, Калинка ти е дала много добри съвети. Много ми харесва и подхода на стопанката на кученцата, да отидете да ви избере кученцето, но ако ви изберат и двете какво ще правите.

# 482
  • София
МАРУЛЕТКА, аз правя капамата така: имам голям гювеч. На дъното нареждам ред зеле, леко запържено в мазнината, в която съм запържила пържолките, овкусено с черен и червен пипер. След това редя зелевите сарми, после пак ред зеле, после пилешкото месо, по-дребни порции, после пържолките, предварително леко запържени на тиган, колкото да се запечата месото и сока да остане в него. После отново зеле и най-отгоре бекон и пушена наденица. Ако има място и парченца сланинка слагам. Сипвам малко вода, колкото да поемат сармите. Затова ги редя на дъното. Слагам гювеча в студена фурна, за да не се спука и включвам на 180. Така се пече около 30-40 мин. После намалявам на 160 и пека до готовност на месото. Допълнително слагам малко олио, защото зелето е по-вкусно, когато не е постно и да стои като премито. Пържолките е добре да са вратни. Ако са по-големи ги разделям на две. Целта е да може всеки да има в порцията от всичко -сарма, пържолка, чомак, наденичка, бекон и зеле. Пилешкото е обикновено чомак и до чомак( т.е. ходовата част). Може и само чомачета да наредиш. Бялото месо ми е сухо.
Получава се много вкусно ястие, за дълга вечеря, заедно с гарнитурата. И понеже гаджето на 31.12 има рожден ден, често компанията е у нас. Тогава зареждам големия гювеч и един по-малък. И всичко се изяжда! Сега като се приберем у дома съм обещала на гаджето да направя капама. У нас това ястие е много любимо. Децата не са му почитатели, но ние ДА. 😊

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 15:37 от Flo 51

# 483
  • София
Лейди, чудесни са ти съветите, благодаря!
Всичко, освен гранулките за награда, ми го каза и собственичката едно към едно. Тя ще ми даде одеялото, паничките, клетката на кученцето, както и пакет с храна за първите дни, като ме съветва да не я сменявам.

Хайде на кафето и почти готовото одеяло на Плами, само един борд ми остана:

# 484
Привет и благодаря за капамите!
    Вале,одеалото е страхотия!И чашката за кафе също!А пък за кучето,нямам думи.СТрахотен жест и от страна на сегашната и от страна на бъдещите собственици.Лейди ти е дала хубаво инфо, аз да потвърдя за храната.Моите деца решиха да сменят храната на Айра и такива проблеми докараха на стомаха, че нямам думи.
   Ние имаме магазин за храна за животни.Изумявам като дойде клиент и каже - дай нещо по-различно и евтино ,да променим малко.На всеки обяснявам,че храна не се сменя ей така,щото на нас ни е скимнало.
    Имаме две кучета,едното пир щеркинса,другото на двора.От сега ги мисля с тези гърмежи на 31.12.Винаги е страшен стрес за тях, винаги.Преди години Киара , дворното, беше избягало и се скрило под един стар плевник.Два дни не можем да я открием,тя изкопала дупка и лежи в нея.
   А имаме едни съседи,за които върха на мъжеството е да изнесат газов котлон,тенджера  ида палят пиратки и да ги пускат да гърмят в тенджерата.
   Около нас има доста малки деца  и ако правим заря се разбираме съседите кой какво ще вземе.Хем да е красиво,хем да не е някаква лудница.И става хубаво,ако не забравя ще снимам.И са такива,които не гърмят най-силно,защото дечицата се страхуват.И животните.
   Аз работя, чера до обяд,днес цял ден,няма начин.Животинките искат храна.Довечера една от приятелките на щерката ще представя новата си книга в едно кафе, моята ще ходи,та ще съм детегледачка на Кате-сладко пате.Да ви се похваля - вчера ми подари съзнателна усмивка.С половин уста,но усмивка.

# 485
Добро утро!
Вале страхотно е станалао идеалото Kissing Heart
За Пухчо - питай и какви да са лакомствата-наградки. Ще имаш нужда от тях. Идва на ново място и трябва да се оттренират хигиенните и други навици по ваш вкус - при сполука винаги се дава награда. Ще имаш седмица-две "аклиматизация". Не знам каква му е храната и от къде ще я купуваш. Аз използвам тукашния еквивалент на този сайт
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta
Марулета - щастлива бабета Heart Eyes
У наше село гърмели за Коледа и нова година няма. Тук гърмят като разпрани по 3 дни с паленето на огньове ноември. Предните кучета изпадаха в ужас, но на този мишо-пишо изобщо не пречат Laughing
Много се учудих и за елхата - обожава топки и си мислех, че ще си взема, но само в началото му забраних и вече месец не я е закачал. Проблем имаме само с опашката LaughingLaughingLaughing - нали предните бяха без опашки и с големи размери LaughingLaughingLaughing Като застане под елхата и размаха радостно опашка някой хуква да я задържи LaughingLaughingLaughing

# 486
Ей,тоз Шоколад!
   На Айра не й отрязаха ушите и опашката,както обикновено правят стопаните на кане корсо.И като се радва,ако си седнал близо до нея,такива шамари отнасяш от опашката....
  Вчера гледах Кати следобед .Качва се ММ и нещо говори по тел на висок глас.Айра си помисли,че се кара на мен, и застана пред мен и взе да го ръмжи.Голяма пазителка ще се окаже.Накъдето и да мръдне ММ, тя натам.Чак след команда се кротна и не го закача.
   Много е сладка,след къпане дъщеря ми винаги й поднася Кати да я подуши.Доста често й тегли някой език.А ако легне близо до нея, малката така жизнерадостно рита  имаха с ръчички, явно усеща и вижда кученцето.Така се радва и на синът ми.Сигурно са й любими.
   ВАле , много хубави моменти ще имате с вашето момче,сигурна съм.Толкова любов и всеотдайност носят!

# 487
  • гр.Варна
Да ми заплюете хубавото одеало, ей:stuck_out_tongue_winking_eye: Прекрасно е, нали. Нямам търпение да се увия хубаво и да споменавам Валето.
Това е за теб Вале Принцеса Ная:heart_eyes:

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 21:56 от плами76

# 488
  • при късмета
Добро утро!

Много сладка Ная.
Вале, страхотно е одеялото
Да избутаме още 2 работни дни и да я приключваме тази година.

# 489
Благодаря за кафето, Ма ко, и за страхотната бисквитка.

# 490
Мако,да избутваме!Мерси за кафето,имам нужда от още много.
  Днес се успах.После шефът,който по съвместителство ми е съпруг е прати по банки.Приятелка,която е в чужбина,поради повреда в колата и наложителен ремонт няма да се върне на време,та и тя - да ида да и внесапо сметките пари, че поизпразнили и една карта,а ще им трябват.Час и четиредесет минути пред ПИБ, в която охраната се прави на генерал.Един час в ЦКБ.   Не си го причинявайте,ако не е наложително.
    На дъщеря ми й звъннали от социални, да си оправи един документ за детските.В последния момент и те. Вместо брутен доход на една от декларациите трябвало да пише облагаем.Да де ,ама той зет ми е самоосигуряващо се лице и всъщност доходът е осигурителен.Но за да иде тя,аз тр да гледам Катрин.
   Днес е лудница някаква.Но аз,когато имам много задачи,съм най-концентрирана и продуктивна!
     Иначе всичко е 6 !
   Хубав и спорен ден ви желая!

# 491
  • в сърцата на децата <3
Ех, ама само хубави работи гледам тука! Катенце сладко, Ная прекрасна пухкавелка, Валенцето ще дойде в отбора на кучелюбците 😊
Марулетка, предоволно рецепти са ти дали, но нали си водя маке, да дам един съвет: каквото и да наредиш ВЪТРЕ, преди зелето нареди по стените на съдинката тънко нарязана сланинка, може и пушена. Иначе аз я правя както ме е учила свеки, което е по рецептата на Фло. Слагам и телешко. Хубаво е да има месо с кокал, друг вкус придава кокалчето. Минусът е, че заема обем.
Вале, одеалото е страхотнооооо 😍😍😍

Гледам, че кучовците ви се страхуват от гърмежите. Нашите са крайно дзен по въпроса - лаят докато гърми, после спят 😂 Имахме преди време една ловджийка, която дори по гръмотевиците лятото лаеше като луда, а на НГ направо превърташе играта...

При нас горе-долу едно и също - готвя, пера, работя 🤣 За да не ми е скучно се записах за едни курсове от другата седмица, ще видим как ще се развият нещата. ММ, естествено, е супер вдъхновен, подкрепя ме, не мрънка и не смята, че съм твърде тъпа за това. Забавно е.
От друга страна мама е болна, брата и той. Преди 2 седмици претърпях леко птп, за щастие - щетите са само по колите. Днес тъкмо приключих с въпросната сага. Пращах на мама и брата малко супичка, утре мисля да им пратя пак. Ще взема да им направя и питка, баклавичка, печена тиква... И аз се мъча да кашлям, но при мен по-скоро е от това, че цял месец по 10-12 часа съм в работилницата, а там не се отоплява и вероятно понастинах. Чудих се дали да не мина за един тест, но имаше много хора пред лабораторията и не спрях.
На децата дядо Коледа донесе едно дронче, което учудващо, но още е живо 😂 И две настолни игри, които играем всички - Таласъмски истории и Концепт. Радват им се децата, а и се отлепят от мониторите.

# 492
Ангелче, ти сигурно имаш страшно много работа?!И нека да е така!Днес , докато висях пред банката, се видяхме с една бивша моя работодателка.И тя каза, че е скапана от бачкане, но не се оплаква. Обичам да общувам с хора, които може да споделят проблеми, но не да се оплакват и всеки друг да им е крив.
    Ходих да гледам Кати за два часа, щерката за пореден път ходи до социални да поава документи за детски.Всеки път искат и още нещо,или откриват,че нещо не са видели.Днес се оказало,че настоящият адрес на зет ми бил
   в селото на родителите му.От 2003г  , обаче той не знае нищо.Насред цялата лудница и тичане днес, час и половина с Катрин ми е като оазис на спокойствието.Гукахме си,плачкахме,папкахме, не акахме,щото има запек,но и това ще мине.После заспа, майка й се прибра и ще може да пие едно кафе на спокойствие.И бабето обратно на тръстиката.

# 493
  • в сърцата на децата <3
Марулетка, имах работа, да. Но не се оплаквам, при мен е на моменти по принцип и си знам, че има периоди на мързел и периоди на здраво бачкане. От Бъдни вечер насам, вчера правих за нашите баби едни сувенирчета, иначе си наваксвам съня и почивката. Миналия ден съм спала 12 (!!!) часа 😳😳😳 Аз също много мразя мрънкачи - като си се хванал на хорото - играеш. Като не щеш - не мрънкаш, ами търсиш алтернативи. А и едно мрънкало в семейството стига 🤣🤣🤣

# 494
Мрънкачи .....Имаме семейни приятели , страхотни хора.Минаха през доста трудности, понякога са идвали в нас само за да споделят проблем и заедно да търсим решение.Никога не останах с усещането, че мрънкат и винят някой друг. А не им беше никак лесно, но някак си винаги запазваха спокойствие,особено мъжът , намира винаги с какво да се пошегува.Малко по- големи са от нас,съответно и децата им.Винаги са ми пример , особено той- за стожер на семейството, за балансьор , абе мъдрец.Колко пъти е спасявал синът ми от бой, тва хлапе паметник трябва да му издигне.Аз ядосана , ще откача , той спокоен -Никифорова,ела да пием по едно , спокойно , дай сега да видим що се нервиш....И така ме укроти и ми даде акъл , че ми иде да се извиня на пубера.С моя мъж са  една зодия -  родени са през два дни.Ако правилно знам какво е астрални близнаци - това са те двамата.

Общи условия

Активация на акаунт