Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Мерси Мако, сега я почвам питката!
  Вале,стиснати !!!Кученцето ще донесе много много усмивки.Знаете,имаме една огромна Айра, ми любов голяма е!Научила се е да събува на Кати чорапите,но е толкова вниматна,че изобщо не докосва крачето й!

# 466
Вале стискааааам!!!
Обаче как ще вчесваш и чистиш от тръни тази козина като се разходи хубаво из градината LaughingLaughingLaughing

# 467
  • при късмета
Вале, стискам палци, щом сте решили. Сигурно добре ще се отрази на бубка

# 468
  • София
Вале, стискам палци, щом сте решили. Сигурно добре ще се отрази на бубка
Надявам се на всички да ни се отрази добре. А и ние на него.
Ще го вземем на 2 януари. Препоръчаха ни тая порода по ред причини. А и, съдба ли ще го наречете, не знам... Отдавна го мислим. Сутринта, играейки си с кучето на братовчедка ми, джак ръсел, някак вече окончателно реших. И погледнах обяви за някакво малко куче. Харесах е едно. Реших да се обадя на моя приятел лига, която гледаняколко кучета и винаги е гледала, познава Бубка. Показах и какво сме харесали, тя ми пише Не, след 5 мин ще ти се обадя. Звъни ми след 5 мин. За Бубка, казва, имам близка, коят има чистокръвен померан, с родословие, от изложби, играл и в цирк, на 3г, пенсионира се от цирка и изложбите и му търсят добро семейство. Искат да го подарят, но не биха го дали на, всеки, а, само на когото им препоръчам. И така, тя ни е препоръчала . Как да откажа. А като видях снимката.... Говорих и с жената, чието е кучето. Ще идем на 2 да го вземем. Дълго ми обяснява жената, тя с това се занимава, развъжда, отглежда, продава чистокръвни кучета от много години.
Много се вълнуваме, ужасно много.

# 469
Вале - добро решение и прекрасен избор!
Лично мен такова куче би ме изнервило заради грижите по козината Laughing но пък и всички знаете, че съм любител на късокосместите кучета Laughing
В България майка имаше пекинез - като го изтървеше да се отъркаля в градината и после следваше поне час разресване и махане на бодилчета Laughing
Всяко куче е редно /както и при хората/ да си има по един недостатък LaughingLaughingLaughing
Момче или момиче? С името си ли идва?

# 470
  • гр.Варна
Леле Вале, страхотна новина. Кучето е част от семейството. Моите двете маймуни са по обгрижвани и глезени от децата Joy. Не мога да си представя апартамента ми без тях. Да, ангажимент си е грижата по едно животинче, но любовта и отдадеността им към теб си струва.
Моята Ная е мини шпиц, по едрия вариант на померана. Вече е почти на 11 години, но все същата шантава топчица.

# 471
  • София
Да, Лейди, с името си идва. Момченце. Но понеже жената, която ще ни го даде, има, две, еднакви по възраст и по всичко, та тя иска да ни срещне и с двете, смята, че кучето ще ни избере. Та, още не знам кое от двете.
Доста ме е страх дали ще се справя. Да не объркам нещо.... Да не съм лош стопанин. Но... Ще се справя.

# 472
Ти? Лош стопанин? Ай, стига глупости!

# 473
Вале,няма какво да объркаш,освен понякога да искаш да го изтръскаш от себе си,за да станеш.Страхотни са,вдигат аларма много,но са кокетни и няма да се навре в бодлите,ако не го хвърлиш със засилка.
Беше спокоен ден,прибрах се и ми се накривиха каруците.Освен,че вода шурти на улицата и сладура дежурен,каза да си напълним тубите,за домашните и дума не ми се отваря.

# 474
  • София
Един Ребърковски дядо Коледа и елф.
Малко бяха подпийнали... Е, не малко, де. 🤪

# 475
Вале - снимката е трепач! Laughing Наистина - Весела Коледа!
Доре са подменили Дядо Мраз и Снежанка Smiley
Момиче - няма какво да объркаш! Животинките искат обич, а на теб това ти идва отвътре Kissing Heart

# 476
Оооо, Вале, померан е страхотен!Няма какво да сбъркаш, щом подхождаш с любов! А и кучето е възпитано,щом има такъв стаж.Представям си момичетата, ще видиш, няма такава любов.
  МАко, благодаря за рецептата за питката!Стана супер и си я записах в тефтера.
   Сега давайте рецепта за капама, щото се оказа,че и децата искат,само ММ не ще.Та на Василовден ще сменим традиционните сърми с капама.

# 477

Добро утро прекрасници!
Марулета - капамата е като баницата - колкото домакини, толкова и рецепти Laughing Много зависи и от размера на съда в който ще готвиш Laughing Ще напиша аз как я правя, а моя гювеч уж е "стандартен".
Използвам средна големина зелка, 200мл /щото там си меря Laughing / ориз, 5 вратни пържоли, патка/пиле, сурова наденица и малко туршия цвекло.
Дъното на гювеча покривам с 2 листа зеле, покривам с предварително овкусените вратни пържоли, следва един пръст кисело зеле/аз си го запържвам/, резенчета цвекло, половината ориз /той също е сготвен предварително полуготов/, овкусеното патешко, зеле, цвекло, ориз, наденици, наливам 200мл вино, завивам с 2 листа зеле, капака и във фурната Laughing 30мин на 200гр и след това 3часа на 160гр.
Номера е да е плътно напълнен гювеча и не се слага вода. Не слагам и никаква мазнина, защото си запържвам зелето, а и ориза си го готвя с мазнина. На патката махам кожата, че иначе става мнооого мазно.

# 478
Марулетка, в капамата освен изброените продукти може да добавиш и лозови сармички. Пподправки по ваш вкус и няколко парчета сланина(на дъното), ако няма да запържваш зелето и ориза(аз не ги запържвам, защото не ползвам олио). Може вместо вода, да сложиш и малко от водата на киселото зеле. Скоро и аз ще готвя.

# 479
  • при късмета
Добро утро!
Аз гювеч нямам, имам глинена тава. Няма капак и е с прави стени, на всичко отгоре е елипсовидна. Поради факта, че само мъжа ми яде кисело зеле вкъщи, а на гарнитури всеки е с различни предпочитания, овкусявам различни видове месо или сурова наденица, суджук, каквото ми е попаднало, пълня съда на който казвам гювеч, защото е глинен, слагам вода и вино, понякога соев сос, завивам с фолио и го оставям на ниска Т няколко часа. Правя няколко гарнитури и така всеки яде и месо и гарнитура, каквото предпочита.
Вале, дядо Коледа и джуджето са ви супер Joy
Отиваме на обяд при майка и шефа щял да остава

Общи условия

Активация на акаунт