Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 137
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ма ко, горещо ти препоръчвам хортензия. Те обичат сянка, цъфтят чудесно. Но си вземи не от разсадник, а някъде от двор. Аз така си прихванах. Чудни и непретенциозен. Обичат кисела почва, затова понякога им слагам течна тор за хортензия.

# 631
Много харесвам хортензии. И ние имаме под ореха, барабар с хоста.

# 632
  • при късмета
И това е идея, благодаря! Ама пише, че и слънце искат, а мястото е плътна сянка. Сутрин и вечер от големите и високи дървета, през деня още по-плътна сянка от къщата. И, че са капризни, ама пък може да ги отгледам, знам ли. Ще го мисля имам време. Тепърва там първо ще се разкопава, за да прокараме водата по друга траектория и после. Искам обаче предварително да съм го решила.
Калинче, ти знам, че имаш къпини и ако можеш да ме осветлиш на тези условия ще раждат ли, ще съм ти много благодарна. Това ми е цялата лицева ограда, та по дължината и за цветя и за тях ще има място. Към портата е бор голямото дърво и не хвърля голяма сянка, ще сместя цветята, а къпините от другия край.
А бора е много красив, не знам дали съм го показвала. След малко ще редактирам от телефона, за да го кача
Скрит текст:

# 633
  • София
Не са капризни селските хортензии. Моите са изцяло под асми.
Ако обичаш невен, имам семе. Той много цъфти, дори и в момента има цъфнал. И вирее навсякъде.

# 634
И аз съм ЗА хортензии.Освен това,няма да ги мислиш зимата, презимуват си в почвата.Обожавам ги.
   Ще крада идеи, че имаме големичък двор, който през къщата е моава.Синът имаше волейболна мрежа ,защото тренираше волейбол.СКара се с тренера ,спря до такава степен,че и по тв вече не гледа, а мрежата изгни.Заради него не садях цветя,да не се ядосвам като ги гази.Сега вече иска да аранжирам двора ,но аз нямам въображение и фантазия.Та ако ви попаднат идеи,ще се радвам да открадна нещо.Имам една магнолия пред къщата , която много ме радва.

# 635
Благодаря Сноу, много добре звучи. Успех!

Славе, леко ставане и лека седмица.

# 636
Хелоу, банда!

Снощи кацнахме на е***ти и снежната буря. Интересно приземяване си беше. Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес е останал много малко снежец, явно не е чак толкова студено. Аз се моткам вкъщи и не съм излизала.

Мен за китки не ме питайте, както знаете. Joy Но имам две орхидеи и сега и двете са цъфнали. Как ги опазих живи и за мен е истинско чудо.

# 637
  • при късмета
Вале, разбрах. Затова ми каза да си взема от двор, а не да купувам.
марулета, аз гледам бордюрен карамфил на балкона. Става за очертаване на пътеки, изобщо не е капризен и на сухо и на вода държи, не измръзва и мирише много хубаво (главната причина по която го гледам). На колкото по-слънчево място е, толкова по-дълго цъфти, случвало ми се е до сняг на стария южен балкон, стига да поливаш. Сега е на източен, цъфти само пролетно време. Ще си занеса и на вилата. Ако искаш мога да ти захвана и да ти пратя, освен за очертаване на пътеки, става и в леха
Смърфи, не ти трябва да излизаш. Като каза орхидеи, от моите от 4, 2 пускат нови цветоносчета. Тази, която имаше вместо цвят бебе, което отделих като ги пренасях от коридора, демег една и съща, са тръгнали. Другите 2 кога, не знам. Заради преместването ли, вкъщи нямам подходящо място ли, миналата година никоя не цъфтя. Иначе листата са си зелени, живи са растенията. И за мен са нови орхидеите и още се уча

# 638
Продължавайте с палците. Звънях затвори не смея да повторя вероятно е в лекции. Дали ще ми върне обаждане не съм наясно.

# 639
Ще ти върне, споко. Стискаме!
  Лейди, къде си ,кво пайш?Сигурно със Шоколадения се гушите на дивана.

# 640
Пускайте след седмица пак, поне ми каза че не я е чела и другата седмица ще се чуем вече да я прегледа.
ма ко на сянка здравец вирее добре, аз моя се чудя къде да ги дяна че да не жълтее.Иначе и на кандилките не им пречи сянката, есенния минзухар също добре се чувства, а карамфила много добре се чувства в слънчевата  в градинка.
Минах през Лидл оставих пак 100 лева, а нищо реално не съм купила. Мъжът ми е на диета и познайте дали не готвя всеки ден. За утре ще има  зеленчукова лазаня. Днес е на боб и за утре има за мен.
Отивам да си успокоявам с шоколад скришно от мъжа ми да не го дразня.

# 641
  • при късмета
А как да различа кой минзухар е есенен? Няколко пъти съм взимала луковици, напролет излизат и само минзухар пише на опаковката. Всичките се затриха де, само по веднъж цъфтят. Едната половина на продължението на оградата ще е луковични, така съм го намислила. Кокичета, зюмбюли, минзухар, бял лилиум и евентуално лалета, ако си намеря някакви интересни. Като прецъфтят кокичета, зюмбюли и минзухари, ще излезе лилиума и лалетата, те и по-дълго стоят. Нещо такова ми се върти. А западната страна на къщата е откъм съседите (има достатъчно слънце и през деня), там ще бучна хризантемата, няколко туфи карамфили около  нея и подправки.
Като загина и втория опит за люляк миналата година, разделих двете по-малки в отделни саксии. Стискайте палци да се заздравят, че и до сега пускат листа, но са хилави. Единия и той ще отиде там.
Отивам на масаж след малко, че вече не се издържа

# 642
Ето този
Аз ще ти пратя, не се притеснявай, имам много. Ако искаш и момина сълза имам, но тя е по инвазивна и трябва да и се ограничава територията.

# 643
  • при късмета
Супер, мерси. С момината сълза ще изчакам, докато свършим окончателно и знам кое къде ще е

# 644
Ма ко, към горната комбинация, която си изброила бих добавила и нарциси.

Общи условия

Активация на акаунт