Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 156
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Бабче, в Египет не съм ходила, но там влизаш в хотела и ако излизаш, само с екскурзия. Wink
Чак пък убийствено не е да се прибереш с кола от Германия. Пътищата са хубави, магистрали. Сега то зависи и по кое време на годината е, че лятото с гастърбайтерите е ад по границите. И с вируса трябва да се знае коя държава какво изисква. Ама като спреш тук и там и няма да го усетиш.

# 196
  • София/Севлиево
Аз не шофирам,но пък обичам да се возя и да зяпам през прозореца Simple Smile
На самолет само два пъти съм се качвала-като ходихме до Лондон и обратно.Хареса ми,макар че на отиване взех леки успокоителни,че и на Слави дадох.Но пък нашите англичани редовно си идват от там с кола(ама са трима шофьори).

# 197
  • Германия
Ели, аз съм се качвала на самолет веднъж. Преди почти година, когато долетях и кацнах тук. Но бих летяла всеки ден ако можех. Толкова ми хареса. Но пък от друга страна обичам да карам кола. Няма как да се сменям с някой, защото не давам никой да ми кара колата - рискува да го утрепя и заровя някъде по пътя.
Мечтите са хубаво нещо, но ще изчакат докато приключи сагата с ковида, сега не тръгвам никъде. Но виж след септември-октомври 23г. ще стане. До тогава съм му дала срок да се маха.

# 198
  • гр.Варна
Оооо любима моя дестинация ще посещавате без мен, а:cry: абсурд. Идвам, че и да карам искам. В Истанбул обаче не е за нас шофирането, само местни се оправят там. На 27.11 и 28.11 бях в Турция - Чорлу, Люлебургас и Силиври на пазар, че с тоя ковид все отлагах. Преди през 2-3 месец ходех в Чорлу или Одрин, и обожавам да се разхождам и пазарувам там. Дрехи на децата, якета, храна, обувки, абе за каквото се сетите.
В Истанбул съм била 2 пъти на екскурзия, а сега на 16.12 отивам с ММ на фестивал на салсата там.

# 199
  • София
Добро утро, прекрасни!

# 200
Ееее, файнали! Гарнитурата към кафето... Колко време я чаках....

# 201
Добро утро!
Кафе пих,но ще си взема сладка.Вале,благодаря.
Главата ми е камбана,камбана!
Това мъж и болка...дори малък дискомфорд,няма такова чудо.Thinking
Хубав ден,момичета!

# 202
Кроти,съчувствам ти.
  Аз имам мечта - Будапеща.Не съм ходила,много искам.Но ковид развали плановете-бяхме решили с девера и етърва та да си направим евро трип Будапеща,Виена.Едва навихме ММ,който за нищо на света не мърда от БГ.Сега пак не ще.Имаме приятели в Канада,непрекъснато ни канят.Тва на самолет да се качи-абсурд.Той е попътувал с корабите,работеше като механик,по Дунава.Синът ходи в Европа няколко пъти ,и смо ме дразнят,като си говорят за някакви места в Будапеща.Но сме си обещали с приятелки да се натоварим в един самолет  и да отидем.Аз не искам организирана екскурзия.Искам да се разхождам и да дишам аромата на града,музеи не искам.

# 203
  • при късмета
Аз не се качвам по-високо от 17 етаж и на нищо плаващо, по-малко от Австралия. За кола пък, съм много лош пътник, особено последните 2-3 години. Подскачам от по-стресови ситуации, хващат ме паник атаки с над 100, получавам сърцебиене, изобщо много се повредих. Преди докато само си натисках спирачки на пътническото място и от време на време посягах към волана, беше по-добре. Мъжа ми даже дупчица кърпи на колата на това място и само ми се смее, че аз съм я направила. Преди много обичах да пътувам, сега ми е напрежение през цялото време. Като измислят телепортирането, ще съм от първите доброволци. Joy На турчулята и границата не искам да минавам, не им ща ни курорти, ни Истанбул, ни Одрин, няма къде да наливам пари, та там. За Будапеща и нас ни спря пандемията. Свекъра я познава, може да ни разведе и езика знае, за разлика от всичките му деца, та и гид е наличен, ама ей на, само се каним.
Кротал, дано на прегледа днес кажат, че всичко е наред и да се приберете спокойни
Боли ме главата, на шефа на лаптопа са заминали юесбитата, това е първото, което обикновено сдава багажа, та започва чакането целия да замине. Трябва да изляза на всичко отгоре и не мога да го отложа. Малко мрънкащо като за петък, ще ме прощавате

# 204
  • София
Чета, че се готвите да покорявате света, в частност Евразия и Африка. Няма лошо. Аз пътувам с всякакво превозно средство - кола, самолет, параход. Имах неограничени възможности за пътуване, когато баща ми беше началник на Аерогара София, но не си падам много, много по пътуванията. Най-далеч съм ходила до Судан, два пъти в Египет, но по време, когато управляваше Ануар Садат и общо взето беше спокойно. Навсякъде където и да отиде човек все има какво да се види, но Кайро и Гиза си заслужават. Пирамиди, Сфинкс, ех...спомени!
Към Турция имам негативно усещане и нямам желание.
Стягайте се, но само след като си замине Короната. Ние ще ви изпратим и ще ви посрещнем с почести! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 205
  • Германия
Кроталка, прибрахте ли се вече. Как мина прегледа

Ма ко, значи добре че каза, никога няма да те кача в колата или първо ще ти сложим усмирителна риза Joy
При моето каране или ще ритнеш камбаната или ще се излекуваш от всички страхове. А ако ми посегнеш към волана или радиото бързо ще ти помогна за първото. Шегувам се, но това с посягането към волана е много опасно, може да доведе до сериозна катастрофа.

Лейдииииииии, намерих си шкембе. И познай днес какво вечерях - половин кило шкембе удавено в краве масло. Сега не мога да дишам, но утре ще повторя. А при следващият пазар ще си купя пак и ще си направя шкембе чорбичкааааааааа, с чесън и люто, люто

# 206
  • София
Днес направих телешка шкембе чорба. Стана супер!
БАБА ЯКА, да ти пратя през клавиатурата, а???

# 207
Прибрахме се.Прегледа мина,нарамихме чантите и газ.Докато чакахме изрових де що има заповед,дата по дата за влизане в България.Няма яснота,всичко е как да отидеш,но как да се прибереш, не.Канехме се да правим тест от турската страна,защото аз и сина влязохме с пср,мъжа ми е с ваксина.И от всички мнения на българите там,е по добре да си го направим тук като се приберем.Пращаш мейл до РЗИ до 24 часа и няма карантина.Да,ама не.Има нова заповед от 1.12.влезеш ли без тест,си задължително 3 дни в карантина.После правиш, тогава си или не си карантиниран.Наще разположили една хубава девойка,лаборантка на КПП,бяла нинджа,отнесе ми носа.Безплатен тест.Много приятно ме изненада милата ни родина,ама качете я някъде тази информация.Ако бяхме намерили пункта,щяхме да си платим пак в съседите.Дори и да има платен на наша територия,няма информация,не излиза никъде последната им хрумка.Заповедите и разпоредбите ни  са точно като шофирането в Истамбул.
Операцията е сто на сто процента успешна.Сега като спре да го държи нервата и моето желание да му извия вратлето,ще почерпя по един локум. Имал усещането за обелена семка в окото.Слага капки,изкуствени сълзи за овлажняване,но от към видимост,вижда като мен,преди да сложа цаки от старост.Smiley

# 208
  • при късмета
Шегувам се, но това с посягането към волана е много опасно, може да доведе до сериозна катастрофа.
Знам, затова успявах да се изконтролирам само на посягане, вместо да го пипам. Правя го преди да съм си го помислила, особено с блъскането на ламарините в краката ми. По рефлекс. Като бях на 15 ме удряха много лошо. колата качена с 4те гуми на тротоара, изгасена, а един пиян, с лекотоварните камиони, 5 тонните, се качи на тротоара, удари ме отзад, повлече ме и спрях в тролейбусен стълб. Колата стана дълга от предното до задното стъкло, дивгателя беше вътре. Това, което ми спаси краката беше, че ги бях кръстосала и навряла под седалката, не бяха на педалите, че бях на шофьорското място.
След време и инструкторката и изпитващия за книжка ми казаха, че моите рефлекси са вградени и изпреварват осмислянето на ситуацията дори. На изпита ми се наложи да вляза в насрещното, заради един идиот, който мина на червено. Аз правя ляв завой, а той идва от мое дясно в мойта лента. Нямаше на къде, че в дясно имаше кола, навих волана на ляво и пресякох двойно непрекъснатата на на срещното. Изпитващия тъкмо беше хванал волана да ме върне в лентата, онзи профуча покрай нас и той пусна волана и се хвана за седалката Joy Питах го скъсана ли съм, той каза, че въпреки огромното нарушение съм извадила най-адекватната реакция и даже той не го е видял. Беше се светнал защо съм в насрещното.
Най-смешните ситуации са ми с бившия ми шеф. Като започнах в офиса, първо се занимавах само с документацията на шофьорските курсове. Все нещо променяха по наредбата и все нещо имаше да се прави по учебната кола. Ходех с шефа, че с инструктора не става. Като се заплесна нещо и после погледна напред и нещо ми се стори много близо, аз разбира се натискам спирачки. Да, ама в учебната има и при мен JoyJoyJoy Шефа, все се обръщаше с една тъжна физиономия и казваше "Айде моля те да караме един по един, знаеш, че така до никъде няма да стигнем" JoyJoyJoy
Кротал, добре сте си дошли, важното е, че е успешна

# 209
  • Германия
.....................Имал усещането за обелена семка в окото................
Ха-ха, кажи му да е спокоен, щом чувството е за обелена семка няма проблем. Виж ако не е обелена е лошо, ще вземе да се обели, а обелката знаеш ли как боде Joy. Всъщност семката слънчогледова, тиквена или някаква друга е.
Извинявай, не се сдържах Kissing Heart

Ма ко, не знаех че страха ти и реакциите ти си имат причина. Извинявай за неуместната ми шега

Общи условия

Активация на акаунт