Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 292
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • гр.Варна
Кацнаха в София преди един час и сега пътуват към автогарата. В 04:45 ще си ги на гушкам във Варна живот и здраве. Утре ще ги оставим да си поспят и освестят, и ще се видим на 25 на обяд.
Ние утре сме си сами с тийна в къщи и още се чудим какво да си хапнем. ММ е в Раковски на монтаж на една кухня и ще се върне най вероятно много късно през нощта.
Постно, постно, и накрая извадих едни пържоли да се размразят Joy

# 421
  • София
Здравейте, момичета!
Пожелавам на всички да изкарате страхотни празници.

Не писах, защото имах много лекции, написах дипломната - предадох чернова,
а също така издържах последните 4 изпита - всички са 6-ци. Остана само да ми
одобрят дипломната и да я защитя през февруари Simple Smile и съм приключила с това учене.
През септември ще запиша докторантура хахахаха. Учене през целия живот!

Сега ще се върна да прочета кой къде е бил, кой накъде заминава и какво има ново.

Но преди и да се оплача. Миленчето може пак да не дойде ... Взе билети, а сега ми написа,
че единия е канселиран. Вече ще е 3 път ще й изгорят билетите... защото са от евтините.

Сега тя е на гости при родителите на приятеля си... има и още 2 брата в момента... И така,
поиска ми коледна рецепта на питката, обаче не тази смачкана за бъдни вечер, а хубава
пухкава, като да не е много сложна, че е за сефте (аз изгубих с това непрекъснато местене
една страхотна рецепта с газирана вода). Трябва да няма жива мая, да няма кисело мляко,
че няма откъде да ги купи, а с жива мая не е работила... Помагайте.

Още, Калинче, да те питам. Има ли нещо подобно на бутер тесто в Англия?

# 422
Луси, браво! Какво учиш?
Звучиш чудесно. Само така да е.

Бутер тестото е puff pastry.

Смърфи, тази ви дестинация ми е най на сърце.

Аз готвих и стига толкова за днес.

# 423
  • София
Луси, браво! Какво учиш?

А има ли български стоки с доставка?

# 424
Браво, Люска.

# 425
Луси, браво! Какво учиш?

А има ли български стоки с доставка?
Когато живеехме там имаше Бг склад магазин на Баркинг и нямаха доставка, но това може да се е променило.

Бутер тестото се продава във всеки супермаркет.

# 426
Само за да дразня Славето,ще каже,че аз утре ще ходя при свекървата.Smiley
Добър вечер!
Надявам се всички да сте добре и в добра настроение!

# 427
Добро утро!
Люси - имат най-различни бутер теста, вкл. и веган. Нали основно се изхранват с пай Laughing Има на листи, както е нашето, има на блок за разточване - да чете опаковката. Най-харесвам

Кисело мляко има навсякъде, вкл. и плодово. На опаковката също си пише дали има активна бактерия, или е пълен изкуственяк.

Аз понеже основно пазарувам от morrisons - прясната мая е при тестата, до маслата Laughing Ако случайно няма - отивам до щанда на пекарната им и си искам - винаги дават. Дори по време на първия локдаун, когато всякаква мая изчезна - пак ми даваха.

За питката - големият проблем е в тавата LaughingLaughingLaughing Тук няма кръгли Laughing
Тази рецепта за питка е хубава
https://ilrai.blogspot.com/2011/03/blog-post.html
Обаче рецептата е за 1кг брашно и трябва по-голяма тава /по бг. стандарт/
За 1кг брашно сухата мая е 2 пакетчета тукашна /на самата опаковка на сухата мая си пише, че е за 500гр. брашно/...

Filo Pastry Sheets са корите за баница.....

Според мен - хич да не се занимава с питки и други трудоемки неща, а да направи "руска салата" или ако може палачинки - с тях да направи солена или сладка торта.
Не всички наши ястия им се харесват, но "руската салата" определено е по техен вкус, а пък палачинки традиционно хапват на тукашния еквивалент на Заговезни......

# 428
  • при късмета
Добро утро!

Люси, браво за изпитите!
На мен памук погача винаги ми се получава и каквото и да правя ползвам суха мая, не жива. Даже пица правя с това тесто.

Искам да ви пожелая, да ви се паднат най-хубавите късмети, топлина и уют във всеки дом и весело посрещане на Коледа!

# 429

Ох, на мен ама хич не ми е по вкуса, ама какво да се прави... Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега се обадиха едните приятели тук с покана за утре. То чудесно, ама къде ще търся подаръци за децата в последния момент. А онзи ден се чух с жената, ама нищо не каза. Мислих, че ще празнуват с едни тяхни местни приятели.

След малко се надигам да готвя.... Хем само 2-3 неща и хайде пак половин ден ще кръжа из кухнята.

Не знам кой питаше за кръгли тави и защо ги нямаше в Колумбия - ами защото такава им е кухнята и нямат нужда от тях. Просто не ги използват. Та мъкнах кръгли тави с мен по самолетите. Момичетата по-отдавна в темата бяха съпричастни на мъките ми с тавите и падаше голям смях.

Люси - браво за изпитите! Кажи й на Миленка да направи баница и тиквеник, да не се занимава с питки-митки, ако не е месила досега. Cheese pie and Pumpkin pie - сигурна съм, че ще им харесат.

# 430
Смърфи, отскокни до магазина срешу вас за подаръци. Simple Smile
Весели празници и от мен. Паричката да се падне в този, който най- много я заслужава. Направих вчера баницата, днес сармите, замесох тесто за питката, но тя ще е последна.

# 431
Смърфи, отскокни до магазина срешу вас за подаръци. Simple Smile
Весели празници и от мен. Паричката да се падне в този, който най- много я заслужава. Направих вчера баницата, днес сармите, замесох тесто за питката, но тя ще е последна.

Ми то магазина срещу нас е най-скъпият в цялата страна. Събрали са най-луксозните брандове в него. JoyJoyJoy
Ще измисля нещо, май магазините са отворени утре.

# 432
  • гр.Варна
Здравейте момичета. Да ви е топло в сърцата и душите:heart: Всеки да получи любов и уважение от близки и приятели.
Имам си деца вече. Оставих ги в 5:00 ч. у тях и ще се видим утре на софра. Много съм щастлива.

# 433
Да, Смърфи, знам, знам.
Плами, хубави емоции ви чакат. Да им се насладите.
Момичета, да имате прекрасни празнични дни с близките си!

# 434
  • София
Да се включа и аз набързо и да ви пожелая Весели празници и една сладка, много сладка Нова година!

Общи условия

Активация на акаунт