Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 132
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Аууу, да ,и аз имам този есенен минзухар.
  Джейми,дали ще е нахално , ако имаш в повече момина сълза да ми пратиш и на мен? Знам, че е агресивна, но вече два пъти се опитвам да си я завъдя и не става. А толкова да я харесвам. Аз по моравата една година пръснах семена на маргаритки. Онзи ден, след хубавото време миналата седмица, имаше цъфнали.  Те са хубави ,защото минавам с косачката, окосявам ги и след два дни пак има цвят.

# 646
Добро утро момичета!
вече влизам в "нормален" режим Laughing
Ма ко - къпини не ти трябват Laughing Моите са си "натурално" диви LaughingLaughingLaughing На сянка си мисля, че освен здравец, теменужки и иглика трудно ще завъдиш нещо. При мен те цъфтят целогодишно и не преминават, но тук температурите и особенно влагата са различни. Моя двор е изключително сенчест и влажен и хортензията загни. Имам рози, но те са в големи саксии и са на слънце.
Вместо къпини поразгледай за малини. В България имахме някакви "облагородени", които вирееха на "полусянка" до оградата, едри, ароматни, без семчици.
Не знам как са цените на цветята в България, но тук са много евтини и аз купувам, сея и каквото стане Laughing После пак LaughingLaughingLaughingLaughing
Купих си едни "мини" хризантеми, които стават не повече от 15-20см...... обачше на моята сянка израстнаха повече от метър без да цъфнат...... няма слънце.....
Иначе повечето подправки обичат сянката - можеш да си направиш там градинка от билки и подправки.

# 647
  • в сърцата на децата <3
Оф каквито и хризантеми да купя, все стават огромни. Вече ми и писнало - садя и след година - скубя. А само те издържат на жестокия пек пред къщата - имам малко пространство, в което преди имаше две асми, но ги махнах и реших да сложа цветя, точно под кухненския прозорец. Напролет има малко нарциси и много лалета, но нататък става твърде горещо за всичко. Пече буквално от 10 сутринта до 5 следобед лятото, хербаризира всичко...

# 648
Ох , че хубаво да си говорим за гадини и цветя на гадния мокър сняг навън. Снощи така бях надумкала камината,че във всекидневната показваше 29 градуса.ММ вика -еее, ятото при тия градуси ревеш за климатик, а сега викаш , че ти е шукар-шукар.Еми като се намръзна на работа ,шукар ми е.
  Та всичко ,свързано с цветя,слънце,трева ми е много на сърце.

# 649
Ма ко, щом стигнахме и до къпинаците, да си кажа за аронията, френското грозде, годжи-бери.
А, добър ви ден!

# 650
Показвам нагледно, с току що направени снимки Laughing
Цъфтяща целогодишно иглика, разпространяваща се като троскот

Отъпкана, окаляна теменужка - и тя си цъфти целогодишно

Кокичетата са покарали, но все още нямам цъфнали

За финал - този който гази, тъпче, копае из градината LaughingLaughingLaughing
Нагласен за контролен преглед при вета /това беше вчера/ и е вече 10кг LaughingLaughingLaughing

# 651
  • при късмета
Днес без кафе ви оставих, виноват. Маам гащи цяла сутрин.
Ама аз къпините няма тепърва да ги завъждам. Там са си. Исках евентуално, ако стане да ги преместя. Знам, че много се разпространяват, но мисля да оставим малко, обичаме плодовете.
Мария, нарцисите ги бях пропуснала
Ако на подправките на плътна сянка им е добре, ще стане перфектно. Мисля магданоз, копър и чубрица за сега да завъдя, те няма и да са много.
Иглика взимам всяка година в саксийка и всяка година загива.
Калинче, стигнал си е максималните размери Шоколад, така ли? Обича ли да се вози?
Имам хризантема в голяма саксия. Все е умряла за вода, а балкона ми е изток. Става висока около 50 см. И при нея всичко е много късно. И порастването и цъфтенето е поне месец след след посестримите ѝ. Имам 4-5 цветарски магазина по обичайните маршрути и там правя сравнение.
В Кауфланд има бели минзухари на промоция. Купих разбира се, въпреки, че до сега не съм ги опазила, надявам се като ги пренеса догодина да покарат там. Така ще има и пролет и есен.

# 652
Мако джоджен, магданоз, копър, девисил - обичат сянка, ама чубрицата и мащерката- не. Някои видове босилек също виреят на сянка. Розмарина тук става като голям храст и от там си вадя извода, че и той иска сянка.
Значи навремето баба хващаше семената/за подправките/ в шепа и ги ръсеше в прекопаната земя /смесени/ и всички ѝ се хващаха. Майка се е опитвала и тя така, на същото място, но на нея не ѝ се получава.......
Та има значение и от ръката Laughing Моя съвет е - купуваш семена и всеки от вас "поръсва" - все на някой ръката ще е подходящата Kissing Heart
Щом къпините са си там - премествай постепенно - те ще ти покажат. Ако ги изместиш всички наведнъж - може да ги изгубиш. При редовно подрязване не се разпространяват. Завземат пространство, когато не се подрязват, пуснат "ластуни" и те се вкоренят.
Шоколада уж трябва да си е достигнал максималния размер.... ще видим Laughing Обича да се вози, защото винаги се стига до любимо място - я до ветеринар /там го черпят здраво/, я до канала с патките на разходка LaughingLaughingLaughing
Обаче има хора, които лае въпреки че е в колата... Как си ги избира - не знам. Лае с дебел, плътен глас и ако не го виждаш си мислиш, че е звяр Laughing Май ви бях казвала за един куриер - чука на вратата да носи пратка, кучето започва да лае, отварям - куриера е на другия край на улицата LaughingLaughingLaughing
Такова нещо с ротвайлерите не ми се е случвало LaughingLaughingLaughing

# 653
  • при късмета
Магданоз и копър и тук имам в саксии. Валето ми даде копъра, магданоза си купих, хванаха ми се, семена имам още. За чубрицата добре, че ми каза, защото много я ползвам, но нито съм садила, нито гледала
Куриерите ще му свикнат на сладура Joy

# 654
Мако - купувай семена всякакви и сей смело и безотговорно - то ще си покаже Laughing
Аз от Кауфлант в България си бях купувала разни семена, вкл. за мушкато, донесох ги тук и ми се хванаха Laughing
Никога не съм си мислила, че мога да завъдя мушкато от семе Laughing
Обаче магданоза трябва да го пазиш от мравките докато покълне - обожават семенцата ...

# 655
Лейди, кога сееш семената за мушкато? И направо в земята ли?
   Аз обожавам всякакви зелени подправки имам мащерка, два вида мента, маточина, два вида риган , сея по два три вида магданоз- един червен, един традиционен, един с интересни листа.И босилек - обожавам босилек.Червен,зелен,канелен .Има един сайт "Градини Солей" - от там си поръчвам всякакви интересности,че и краставици и тиквички.

# 656
Ма ко, ти си копай в градинката, а аз на лято ще инспектирам какви си ги свършила. Joy
Дори босилек в саксия уморих....

Чакайте да ви покажа и останалата част от апартаментчето в Пловдив. Знаете, че е много малко, но мисля, че добре се получи. Естествено, има да се сложат килимчета, лампички, декорацийки, разни красоти по стените, ама следващия път. Този път успяхме само да снимаме. Остана само да се затвори нишата за пералнята, сушилнята и бойлера, но поръчахме вратите от Икея и братовчедът на мм ще ги сложи в най-скоро време. Е, трябва първо да ги доставят, де.

Скрит текст:
кухня

спалня

# 657
Смърфи, много ми харесва, поздравления за добрия вкус.
Имам питане относно кухненската маса. Защо избрахте да е с окачване на стената? Ще издържи ли?

# 658
Смърфи, много ми харесва, поздравления за добрия вкус.
Имам питане относно кухненската маса. Защо избрахте да е с окачване на стената? Ще издържи ли?

Много е стабилен механизмът отдолу. Смятам, че ще издържи. А защо избрахме такава... ами това са ни столовете от Малайзия, които ползвахме там към бар-плота и това беше идеалният начин да им намерим приложение. Иначе си има нормална трапезарна маса в хола.

# 659
Да, да, спомням си и онази част от апартамента. Много е хубаво всичко. Със здраве да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт