Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 065
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • нейде там, където ....
jd, за всеки от предложените предмети се прави група. 🙂 Някои групи са съставени от ученици, от всичките 9 паралелки, но има.

Това е ясно. Но ако за някой предмет желаещите са 30 (това със сигурност ще е повече от максималния брой за групата, а са по-малко от необходимите за две групи), какво ще стане? Някои деца няма да могат да учат желания предмет и не съм наясно как ще ги определят. По принцип се питам. Ще питам и в училище, за най-сигурно.
За нас - силно се съмнявам, че със сегашното първо желание на набора ще се стигне до такава ситуация.

# 526
.... има ли го това черно на бяло, някакъв нормативен документ, който го урежда?
Аз бих задала този въпрос на ръководството. Да посочат въз основа на кои текстове от кои нормативни документи ще бъде осъществено подобно класиране.

Дидева, точно. Вчера зададох този въпрос на класната и помолих да го отнесе към ръководството. Ще чакам отговор от нея засега. Ако не получа, ще пиша нагоре.

# 527
Интересно, наистина, ако останат 3-4 деца над бройката, по какъв критерий ще е подборът, щом не е по успех. Моето дете е в проф гимназия, но покрай други (по- малки) ми е интересно.

# 528
Ще направят една голяма група или ще ги разделят на две по-малки. Начини има.
Ама да ми кажат в прав текст, че 15 деца ще ги откажат от профил, защото не им излизат бройките.... много се извинявам, цинично е. Нали от това се определя насоката на тия деца за в бъдеще.

# 529
  • Sofia
мартеа, а как е било предните две години? Според мен е трябвало отрано да проучат нагласите на учениците. Възможно е въобще да не се стигне до "класиране", а така само създават напрежение. Проблемът пред училищата е, че ако има повече групи, ще трябват повече преподаватели по съответния предмет.

# 530
Миналата година са имали точно такъв казус - деца за три и половина групи по БЕЛ. Всички са били "приети". Първоначално ходели всички в три групи, но били много и ги разделили на 4. Явно този случай им е нанесъл непоправими административни щети, та затова сега са измислили класиране с "бал". Първо, това горешават при заварено положение за нас - т.е. ние го разбираме в разгара на десети клас, което само по себе си за мен е недопустимо. И хайде, добре, разбирам да се гледа успеха по предмета, за какъвто профил детето кандидатства, но се гледа И общия успех. Това с каква логика....

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 14:50 от мартеа

# 531
Каква задължителна ваксина предстои? Нашата GP ни се обади за ваксина, но бях в движение и не разбрах много. Наборът не е навършил 17

# 532
  • София
Дифтерия и тетанус

# 533
ДТК е на 17, на 16 няма ваксини. Може би скоро ги прави.

# 534
Странно, роден е през есента. А останах с впечатление, че лекарската  бърза

# 535
  • Sofia
Момичета, моят син ми говори нещо за летен лагер от Смг, той не учи там, и капарото било до този петък... някой нещо знае ли, не съм го разпитвала още, но първо не ми е ясно ако е официален лагер как ще има деца от други училища и въобще имам доста въпроси, някой случайно да е чул нещо по въпроса?

Ако е за 10 клас - да, има организиран лагер за началото на юли.
Оферта имаше. И наистина май срока беше до миналата седмица за капаро.
Знае се и това, че както и предишни години, ще има "външни", т.е. не от СМГ - колко и от къде предполагам само преподавателите, които се занимават с този лагер, знаят.

# 536
  • Разпиляна във въображението
Девойката още нищо не казва какво ще запише. Масово обаче момичетата около нея са за "Философия", което ме изненадва.

# 537
Защо те учудва? Те са във възрастта на дефинициите, а тези (дефиниции), които са принципно за живота, са за тях голямо предизвикателство. Някогашната ми класна по немски език задаваше тематичен въпрос - започвахме дискусия на немски, преминавахме на български и не се интересувахме дали е бил звънецът - спорехме, анализирахме и през междучасието. Заради тази жена прочетох в 9-ти клас "Светът като воля и представа" и запазих трайна тръпка към абстрактното.

# 538
Привет!
При моята девойка колебанието е кои 2 предмета да избере между БЕЛ, география и история.
Както вече споменах имаме си на гости 2 момичета от Франция, вече 2 седмици, предстоят още почти 2 седмици. Преживяването е страхотно, паснаха си добре. Готвят заедно с наборката, тя ги учи  на български танци, пазаруват и ходят на кино. Едната девойка много малко говори английски, поради тази причина общуват на три езика. Едната говори на английски с наборката, за да го упражнява, а моята девойка и отговаря на френски, за да може третата да хваща разговора! Доста е ангажиращо като логистика и организация, но всяко усилие си заслужава !

# 539
Ради, интересно е при вас!  Гласувам  за БЕЛ и История 😀.

Общи условия

Активация на акаунт