Фертилно хранене - съвети, идеи, въпроси, рецепти

• 20 332
  • 174
  •   1
Отговори
# 165
  • Ст Загора
lie , кои книги?

# 166
Много интересна тема, аз в момента следя храненето и след няколко месеца на детокс с мъжа ми отново се пускаме в борбата за бебе. Интересно ми е дали има дами, успели само с хранене и за колко време?

# 167
nasito8988 “Всичко започва с яйцето” и “Естествено зачеване и здравословна бременност след 30” (въпреки че съм под 30)

Mindy, едва ли става само с хранене, но си е подобряване на цялостния живот. Ако не променя нещо кардинално ще “превъртя играта” идните дни сигурно, така че.. 😂

# 168
  • Ст Загора
Lie, първата я чакам уж от позната...

# 169
Привет! Връщам се в редиците на бебеправещите и реших да ви проверя Simple Smile Кой какво готви, кой какво хапва Simple Smile

Тъкмо за сезона ми попадна ей тази рецепта https://theremoteyogi.com/2020/07/24/spiced-hot-cocoa-anti-inflammatory/ Звучи малко като манджа с грозде, ноо знае ли човек Simple Smile Имам чай с куркума и винаги огладнявам като го пия Grinning

# 170
  • Замък сред облаците
Благодаря ти за рецептата! Ужасно ми се пие горещ шоколад в този студ, а готовите пакетчета са бъкани с какво ли не.. и колкото и да ги избягвам ме изкушават… Имам чудесно силно био какао, както и достатъчно подправки. Остава да си харесам мляко 😁

# 171
Мога да препоръчам този горещ шоколад за пиене, малко е скъпичко, но е доста добро и с изчистен състав.

https://www.flowcacao.com/category/drinking-chocolate

# 172
С горещото какао не се разбирам Simple Smile Много ми е млечно и нескуикесто Joy Пък хич не обичам мляко Simple Smile Вкъщи си правим горещ шоколад и използваме истински шоколад, обикновено кон
верторен. Обаче от раждането насам съм много скарана с шоколада, кофеина, многото сладко и т.н. :/ Което е хубаво принципно, ама ми се иска ей така да си пийна след разходка в студа Simple Smile От няма и една чаша ми се разхлопва сърцето и вдигам кръвно Joy

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 21:39 от Inferiya

# 173
  • Пловдив
По темата аз да си кажа, голям проблем имам с ограничаването на сладкото.

Всичко друго мога да спра, но захар и сол....
Откакто се помня, все съм яла много сладкиши.
Благодарна съм на Бога, че не ми се отразява на тялото - под нормата съм на килограми.
Но много обичам и ям, всеки ден имам потребност от, например един кроасан и една шоколадова вафла, отделно слагам захар в кафето или чая.

Хем си казвам, че трябва да я намаля (на 41г съм и с изчерпан яйчников резерв), хем си казвам: Толкова голямо значение ли има?

(Единствената ми дотук сполучлива бременност беше на 28 г, когато още повече прекалявах със захарта, тогава пък ядях безразборно, и чипсове, и полуфабрикати).

Някой може ли да ме ориентира информационно, за жена с индекс телесна маса 19.1 (поднормено) коя е максималната дневна доза захар за мен, която не е добре да превишавам?

# 174
Пускам рецепта за детски кекс, който е изненадващо сполучлив Simple Smile Може и да съм го давала, извинете, ако се повтарям.

Обикновено го правя на кексчета, 1/2 доза с едно яйце и едно ленено, излизат колкото за две закуски на дребното Simple Smile За рождения ѝ ден ползвах рецептата за блат и даже възрастните я харесаха Simple Smile

От книгата на Силвена Роу (която е пълно разочарование, добре че я взех за 10лв) имам хубава за бисквитки без безумно много захар, мога да я пусна по-късно. Не ни е топ-мега-здравословната опция, но по-добре домашни бисквити с малко захар, от колкото купешки с кой знае какво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт