Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 659
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 105
Леле ,13 ,как добре те разбирам! Аз имам да се боря и за сертификати, освен маските. След тази пандемия ще се наложи да похарча сериозна сума при някой добър психолог!
Поздрав ! Имало и красива гръцка музика!
https://youtu.be/u5mELonD60Q

# 106
Това е една от най-любимите ми гръцки песни!
Сис кестенява? Абсурд! GrinningKissing Heart

Крива съм, без конкретна причина. Или пък вече просто нямам причина да за обратното.

# 107
  • София
Писах, писах и ми изчезна постът. Ай шмусъ не види! Ма ви мислА.

# 108
  • Пловдив
Ся ше се обиждаме на цвят на косата ли? Stuck Out Tongue Closed Eyes  Ма не може всите да сме руси и красиви налЕ Innocent Satisfied

# 109
Мисти, много харесвам кестенява коса,но за съжаление изобщо,ама изобщо не ми отива. Като почват да растат корените изглеждам като плешива, защото естествения ми цвят е по-светъл. Да не говорим,че ако не нарисувам вежди и мигли съм като измита чиния.
Скан, 🤗!
Накрая всичко ще се подреди, ако не се подреди , значи това не е края 😁 ! Шегувам се!
На всички ни дойде в повече всичко това,всички изтрещяхме ,някои по-малко,други повече. Пандемията ни изкара от зоната на комфорт. На доста от нас паралелно се случиха неща, които никога не сме си представяли,че ще успеем да преживеем. Разбрахме ,че сме по-силни отколкото сме си представяли! По-голямата част от пътя е извървяна,но остава най-стръмната част. Ще се справим само ако успеем да се съхраним психически. Това ще стане ако останем толерантни към хората около нас и запазим човещината си. Нямаме друг избор!
Слагам в скрит текст,ако не искате да си нарушавате душевния комфорт не отваряйте
Скрит текст:
Преди няколко дни в Гърция умря едно 8 годишно дете! Заклещено от метална врата. Детето умира в страшни мъки от задушаване и вътрешен кръвоизлив.Преди да умре работник го вижда и го подритва,за да се увери ,че е мъртво!  Детето е можело да бъде спасено,ако бяхме останали хора !
Простете за дървената философия рано сутринта,но ще се пръсна ако не си кажа!

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 11:33 от Sissy

# 110
Уф, отворих скрития текст на Сиси, без да видя предупреждението. Не трябваше...

Всичко друго ми изскочи от главата.

# 111
  • София
А аз го отворих въпреки предупреждението. Сви ми се всичко на топка. Мир на душичката му! Нямам думи за това колко малко човещина е останала в нас. И не, не ни е виновна пандемията. Може би пандемията е тази, която изкарва на показ истинската същност на хората - същността, която дори самите хора не познават в себе си. Ето примера с това детенце. Какво му е виновна пандемията на този работник? Детето е било заклещено от врата, не е кашляло корнки насреща му, а е беряло душа. Ако е човек, ще повика помощ, но няма да го подритне като непотребна вещ.

# 112
Панди, пандемията ни научи да сме подозрителни към другите хора,да спазваме дистанция,да не се събираме....с две думи да се изолираме. Човекът е стадно животно,без стадото си е изгубен. Затова се появиха толкова много случаи на насилие,разрушиха се семейства и приятелства градени с години,прекъснаха се връзки.... Колкото по-бързо спре всичко това, толкова по-малко жертви ще броим накрая. В крайна сметка ще се чудим ковид ли взе повече жертви или ограниченията! Спирам,че обсебих темата,ама както виждате и аз не съм на себе си напоследък!

# 113
  • София
Аз и преди пандемия та бях така.

# 114
Мид, самият факт,че си тук сред нас и коментираш показва стремежа ти да си част от стадо - нашето стадо 😜🤗

# 115
Насилието, особено домашното, не е в следствие на пандемията.
Изобщо пандемията освети много проблеми в междучовешките отношения, но не ги е създала.

# 116
  • София
Сиси, първото изречение визирам.

# 117
  • France
Добро ви пладне Stuck Out Tongue Winking Eye

Заговорили сте се за сериозни неща толкоз рано сабалян. Аз съм съгласна с Ханна Аренд за баналността на злото. Това, което ни дели от варварството е цивилизационният лак. Ако той се пропука може и портите адови да се отворят. И вина за това има страхът. От вируса (не особено заразен и не особено смъртоносен), от мерките, от ваксините... страхът е лош съветник. И понеже ще си живеем още дълго с ковид или ще се научим да не се страхуваме, или ще изкризим. Както каза президента на Германия още в самото начало - това е изпит по човечност.
Аз гледам леко на нещата, защото си имам други проблеми, които съвпаднаха с пандемията. Представете си, че си шофирате спокойно от точка А до Б. Радвате се на пейзажа и главата ви е пълна с нормалните ежедневни мисли. И изведнъж пътя рухва. С всичко около него.

# 118
  • София
Момичета, бихте ли ми дали мнението си по следния казус? Приятел А моли приятел Б ( с когото от години не подържа отношения без да е имало конфликт, просто разделяне на пътищата) за нещо, с което приятел Б ще влезе в нарушение на служебни правила, включително би могъл да има сериозни проблеми ( дори със закона), ако изпълни молбата на А и някой разбере за това.  Приятел Б обяснява на приятел А, че с удоволствие би помогнал за друго, но не и за конкретното нещо и се аргументира. Тогава приятел А започва да прави намеци за това колко лош човек е Б щом отказва тази помощ. На Б му е повече от неприятно, че трябва да откаже на А  , но продължава да се придържа към правилата ( чието нарушаване би довело до разкриване на чувствителна информация за трето лице, а с това и нарушаване на закона).
Правилно ли постъпва Б според вас?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт