Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 797
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 110
Тук няма други адвокати. Няма и работа, ама никаква, то няма бизнеси и фабрики наоколо, гъза на географията е. И докато съм тук тормозът върху мен, най-вече чрез децата няма да спре, само се засилва с времето, те го отнасят най-много и вярвам, че ще спре да ако мен ме няма наблизо. Защото като изключим отношението му към мен, се грижи за тях добре.

Живот и здраве в края на януари ще ми излезе книжката и другите документи за професионалеш шофьор, тук се бавят доста, по 3-4-5 месеца с това. С програмирането си продължвам, не съм го спирала, до април съм го платила. За да разчитам на него, трябва да мине поне още година. Засега само съм си уредила къде да си закарам багажа ако се наложи спешно и къде да отседна временно за месец-два. Остава евентуално работа и как да преживея до първия аванс. И да намеря начин да се съхраня психически дотогава.

# 1 111
  • Пловдив
А от Бг никаква помощ от никой ли не можеш да намериш?

# 1 112
Привет.  Да ви драсна два реда реших...

Скания, така да ме е яд за ситуацията ти и за невъзможността да помогнем... каквото и да ти кажа, ще е безсмислено.  Явно по празниците ще си у вас с децата, а занапред... Purple Heart

# 1 113
Здравейте, общество!
Честита да е Нахалницата, до тук каквото съм чела е оправна,  млада госпожица, а не се съмнявам и красива.
Скания, сви ми се сърцето след твоите постове. Егати психопата, егати егото. Търсила ли си онлайн юридическа помощ? Ако щеш за идеи срещу неговото болно поведение. Търси, момиче, търси, той те третира сякаш си му робиня, а децата - твои окови. Ако пари могат да помогнат, пиши, вярвам, че можем да помогнем. Важното е да се измъкнеш.

# 1 114
Скан, мога да ти препоръчам наистина добър адвокат и да нямаш грижи с плащане за него, но е български. Само гръцки такъв ли ти върши работа?

# 1 115
    И аз това попитах. Най - малкото, ако е добър/има опит, може да установи контакт с гръцки такъв и да работят заедно. Или поне да препоръча друг. Знам, че може да пиша глупости.

# 1 116
    • France
    Всяка страна има своите правни особености, но има и общи неща. При двунационална двойка влизат в действие общи европейски конвенции. На Скан ще ù свърши работа безплатна консултация с наистина добър адвокат. Не само такъв, който си мисли, че е такъв. Просто за да ù даде насоки и да ù каже кое е възможно и кое не. И второ, но не на последно място - консултация с психотерапевт с дълъг опит с психо тормоза. За да и даде съвети и лостове против БНДто. Пиша бързо и суховато, щото децата де избиват, но смятам, че резюмето ми не е далеч от истината.

# 1 117
    Много съм боса по темата, но все ми се струва, че разговор с добър адвокат с опит в подобни дела, би бил от полза. Адвокат в по-голямо населено място - така ще се избегнат обвързаности и ще се гарантира по-широки професионални познания в областта. Вероятно  адвокат в България би могъл да даде поне някакви общи насоки за действие.
    Знам, че за това са нужни средства и се присъединявам към момичетата - тук сме, можем да помогнем.
    Скан, ще се съхраниш и ще се справиш - нямаш друг избор.

# 1 118
    • София
    Скан, не е редно, ама никак. Това е жесток натиск. Сигурна съм, че веднъж взел децата при себе си, ще размисли и ще си иска свободата, ама до тогава жална им майка. И горко ти. Кажи как да ти помогнем? Да се информират тукашните медии? Като се раздуха историята, може би ще се намери съдействие от Държавата.

# 1 119
    Знам, че го пишете с най-добри чувства, ама вместо да изпишете вежди, ще избодете очи.
    Как си представяте информирането на медиите? И как се доказва психически тормоз ? Бившият и е много внимателен, и нито приятели, нито децата ще са зад нея.
    Никой от нейните приятели няма да застане на нейна страна, постарал се е. И цяла история ще звучи безобразно за нея - българска майка в Гърция, която не иска да си гледа децата, и иска да купонясва по празниците.
    Трябва и трайно решение, за което ако я съветва адвокат и води дело, трябват много пари, и не съм обнадеждена лично аз за резултата.

# 1 120
    • София
    Т.е. какво предлагаш? Съгласна съм, че е рисковано, ок. Какво следва?

# 1 121
    Единственият вариант според мен е финансова независимост и гръцки адвокат от голям град, за да промени сегашното решение на съда. Искрено ѝ стискам палци скоро да постигне първото.

# 1 122
    Няма какво да се направи, реално картинката е следната, той се е грижил финансово за семейството, нямам свидетели на панаирите, нямам сериозна причина да ги разделям с баща им. Трябва да е на разсточние, на което им позволява да се виждат често. Само дето трябва да имам дом и работа за да имам основателна причина да се изнесем, а аз нямам в момента. Изборът ми е да намеря начин да издържа така още 5г или да се опитам да си стъпя на краката с надеждата те сами да дойдат при мен. Грешката си е моя, че се предоверих. Той е точно описания от Фил "интелигентен психопат". Видно интелигентен, образован, възпитан, говори изключително логично до степен да се съмняваш в себе си. С годишен доход шестцифрено число в евро, имоти и семейство. Насреща аз, чужденка, която не работи от 15г, няма една стотинка, няма образование и няма какво да осигури. Ще взема децата и къде ще ги заведа? Той го знае и се възползва максимално от ситуацията. И се кефи да ме кара да се чувствам като нищожество, но реално няма в какво да го обвиня. Ще отида да пусна жалба за какво?

# 1 123
    Бърльо, не виждам добро решение за нея, честно. Много искам да го измисля, много ѝ съчувствам, но не виждам такова. Не мисля, и че ако заведе дело съда ще ѝ позволи да се премести с децата, или поне няма да е особено далеч. Извън страната съвсем не вярвам да я пуснат, това е горе-долу еднакво във всяка държава, надали има разлика.

# 1 124
    Аз смятам, че дори и консултация с добър български адвокат, ще е от голяма помощ.
    Не знам законите в Гърция, но мисля също, че общите авоари от брака биха се разделили малко по-различно отколкото смята той и от както е в момента. А това ще промени коренно ситуацията ти.
    Затова мисля, че приоритет номер едно всякак и финансово и времево трябва да е консултация с наистина добър адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт