Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 715
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 120
Панди, разбира се, че постъпва правилно приятел Б. Би трябвало и да тегли една от сърце на приятел А, ако може. Ако не е способен на това, понеже знам, че аз не бих могла, просто да спре да общува с него.

# 121
Айде и аз да се обадя Simple Smile

Панде, от историята ти някак не ми изглежда А да е истински приятел, щом настоява за такова нещо, ама ти си знаеш.
За мене Б трЕбва да тегли една ... благословия на А и да продължават пътищата им да са разделени.

# 122
Мисти, и аз съм кестенява, боядисвам я черна от година, но Сис е предопределена да бъде блондинка Grinning

Аз вярвам, че тази пандемия се управлява по начин, който сериозно облагодетелства много хора, а не с грижа за населението. Включително чувството, че губиш почвата под краката си и изострящите се страховете и параноя.

Панде, твърдо да и от мен! И да сложи край на отношенията завинаги.

# 123
Много обичам такива "приятели", с които не поддържам връзка от по-дълго време, да се появяват изневиделица с молба за някаква услуга и после да се сърдят, ако откажа и да ме карат да се чувствам виновна.
Та, Панде, абсолютно правилно постъпва приятел Б.

Толкова ми беше заспало и смотано, че се намъкнах в дънките, купих си кафе и се занесох до парка. Изпих го на една пейка, постоях няма и половин час и се прибрах.

# 124
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Момичета, бихте ли ми дали мнението си по следния казус? Приятел А моли приятел Б ( с когото от години не подържа отношения без да е имало конфликт, просто разделяне на пътищата) за нещо, с което приятел Б ще влезе в нарушение на служебни правила, включително би могъл да има сериозни проблеми ( дори със закона), ако изпълни молбата на А и някой разбере за това.  Приятел Б обяснява на приятел А, че с удоволствие би помогнал за друго, но не и за конкретното нещо и се аргументира. Тогава приятел А започва да прави намеци за това колко лош човек е Б щом отказва тази помощ. На Б му е повече от неприятно, че трябва да откаже на А  , но продължава да се придържа към правилата ( чието нарушаване би довело до разкриване на чувствителна информация за трето лице, а с това и нарушаване на закона).
Правилно ли постъпва Б според вас?
Приятел А не е "приятел", щом се опитва да поставя в  поставя в неудобно положение приятел Б.
Близък познат ни е клиент, уважавам го, но информация от "кухнята" няма как да изнеса, той го знае, и не коментира.

# 125
  • София
Момичета, много ви благодаря за коментарите на моя казус! Както винаги - безценни! Hug Трети ден я мисля тази ситуация. Мнението ми е изцяло като вашето, но ... приятел Б все още се учи да казва "не".  Wink Този път го каза успешно.  Grin

# 126
  • Пловдив
Панде, браво! Simple Smile
Как е малката?

Има нова заповед и от понеделник всички деца са в класните стаи!

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
панТичке. май за втори път го пишеш.
чак такава дружка ли ти е?
да си гледа работата.

# 128
  • Euskal Herria
Пандич, момичетата преди мен са го казали, на същото мнение съм.
Времето продължава да е гадно, само един ден имахме слънце и тъъъкмо се зарадвах, и пак почнаха дъждовете.
Върховният съд в нашата автономна област е отхвърлил решението на по-долната инстанция за въвеждането на зелените сертификати. И сега ще се събира щабът, за да решат при какви случаи ще се искат и дали ще се предприемат някакви мерки и ограничения, за да се избегнела шестата вълна. Засега сме само с маски на закрито, но пак почнаха да нарастват случаите. Но пък нямало да ограничават мобилността, т. е. ще можем да пътуваме. Засега говорят само за мерки, засягащи капацитета на ресторантите и нощните заведения.

П. П. Докато напиша и публикувам тоя пост...

# 129
Панди, била съм на мястото на Б и постъпих като него. Приятел А вече нямам. Не съжалявам.

Изкъртих се от работа днес, а съм много уморена. Утре предстои среща с роднините, но е неизбежна. Не ми се ходи, само ще се натоваря.

# 130
Много ли ще бъде ... как да кажа ?Несериозно,глупаво,като да си заровя главата в пясъка,ако спра да слушам,гледам и чета новини?Не мога да понеса повече трагедии,не искам да знам за тях ... М@мка му и живот!

# 131
  • Пловдив
Много ли ще бъде ... как да кажа ?Несериозно,глупаво,като да си заровя главата в пясъка,ако спра да слушам,гледам и чета новини?Не мога да понеса повече трагедии,не искам да знам за тях ... М@мка му и живот!
Лейла, м не...даже е наложително!

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 16:22 от mystic woman

# 132
От години не слушам новини,само чета такива избирателно.Много се натоварвам с чуждите трагедии, затова аз решавам кои да допусна до полезрението си.
Дивчо днес все още не е правил големи бели, Скъпия ме пита,да не е болен в такъв случай 😂
Сирос,🤗

# 133
  • Оптимист по принуда
А потвърждава защо Б трябва да продължава да не поддържа контакт.

# 134
Да дам и мойте 5 стинки по темата приятелска... Приятел А е сичко друго, ма не и приятел, дори бая отрицателни епитети ми хрумват. Приятел Б е време да се научи да отсява хората и исканията, както и да казва твърдо Не, придружено с елегантни м**ни, ако отсрещният не разбира. Нищо няма да загуби от липсата на отношения с такъв човек.
Класната на малката ни вика на спешна род. среща в 1900... много ми е любопитно за какво толкова?

Общи условия

Активация на акаунт