Парфюмни размисли и страсти - 267

• 68 204
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Днес се запознах с Twilly-тата и ми хареса само Twilly d’Hermès, а либето каза че усеща нещо от моя парфюм (Carnal Flower)
Очаквано - след две седмици цъфнала тубероза вкъщи, мисля фамилията няма как да сбърка аромата на това цвете Grinning

Голяма ми изненада е Osmanthus на Molinard - много приятен парфюм, който страшно много ми прилича на Good Girl Gone Bad на Kilian и май-май ми харесва повече, остатъчния аромат върху мен е по-добър, а за цената и дума няма да отварям

# 451
На Бъдни вечер ще бъда с нещо топло и уютно- Ваниловата Орхидея на Ван Клииф. След това най-вероятно ще бъда в прегръдките на Берлинското момиче, тъй като кротко ме чака под елхата. Relaxed

Новата година със сигурност ще посрещна в компанията на Марфа от Мемо Париж- така деликатно ми влезе под кожата тази тубероза- ту е тигрица, ту нежно мъркащо котенце. Отдавна не ме е вълнувал така парфюмен бранд.

Скоро ще напиша две-три думи и за останалите, които тествах, защото наистина си заслужават славата на ниш бранд, в който всичко е мислено- от маркетинга, през посланието, до съставките и опаковката Purple Heart

# 452
Мишчица, в една от предишните теми бях писала впечатления от потните нотки. Моето обоняние е много силно и от метри усещам кога някой се е полял с "потен" парфюм. Не бих казала, че се дължи на лоша химия с кожата, дори Лейтън и подобни скъпи нишови си вонят откровено на пръч, ако индивидът е прекалил. Безобидната уж Розова Магнолия на Loewe също ми вади понякога подобен полъх Scream.
За "пластмасовия" уд на Монтал е писано доста, мазното според мен идва от розата в парфюмите на марката, както и от комбинацията роза-шафран-цитруси + муск / амбър. На мен са ми непоносими като изъчване и сила, Mancera избягвам да пробвам по същите причини.
Ако обаче питаш защо е избран такъв парфюм, най-вероятно ще ти отговорят, че нещо си в грешка и че парфюмът е уникален, а сега и актуалното "изкарала си Ковид". Е в такива случаи наистина съм благодарна на задъжителните маски Simple Smile Mask
Благодаря на всички ви за емоционалната подкрепа по повод загубата ми Broken Heart
В студа и слънцето изпратих баща ми с Agonist Hope, разкри очаквано добре леко мрачната и меланхолична, северна унисекс природа и някак не ми даде да плача. На татко щеше да му хареса.
Днес отново бе слънчево, от сутринта съм с Coach Dreams Sunset, сълзите свършиха, болката изчезна, затворих половин век история... Бях се зарекла да не купувам парфюм, докато не видя дъно, обаче как да пропусна символичната си награда за правилните решения и действия. Така де. Нова година, нов късмет, нов парфюм - животът продължава Nature Star2Nature Star2Nature Star2

# 453
  • Germany
Парфюм за деня и началото на новата празнична седмица - Aoud orchid Mancera Heart Обичам го този парфюм, топъл, дървесен, с една прекрасна цветна орхидеена аура, и разкошни праскови! Кара ме да се чувствам уютно и на мястото си! Хубави празници, парфюмни момичета и момчета! С пожелание за повече позитивизъм и радост от парфюмите!

# 454
Наумила съм си да си взема Mancera Blue Aoud за празниците или след това.
В ревютата казват, че е медицински...И повече към мъжки клони.
А толкова ми хареса по пирамидата.
Няма къде да го пробвам, някой имал ли го е, кажете съвет?

# 455
Благодаря kоvatcheva!
Направи ми деня и прекрасно начало на празничната седмица!:blush:

Нека бъдем по-здрави, по-добри, по-задружни, по-влюбени, по-щастливи, по-достойни, по-успешни, по-състрадателни и повече ХОРА!:heart:

Аз днес ще заложа на тази красота, в която се влюбих от първо вдишване!

Hug

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 09:17 от Пепеля6ка

# 456
След две седмици нон-стоп носене на Carnal Flower вчера се върнах на Lost Alice - тази седмица това ще е парфюма и сутринта с лека тъга се мушнах в банята - Алисата ухае прекрасно и след 24 часа, приказен е. Различен от начало до край, и все прекрасен.

"потен" парфюм не понасям, а ги усещам доста често дори с маската на носа

На ски / излети в зимната планина парфюмирате ли се?
Уцелих се с до една дама парфюмирана обилно с лак за коса, от ония - ретро лаковете, които правят косата на шлем и имат един специфичен аромат.

Комплектите мостри на Memo Paris и Maison Violet ще се позабавят, а ми е толкова любопитно да се запозная с двете парфюмни къщи.... особено като чета Smartie и туберозните ѝ вълнения с Marfa

Колебая се дали да поръчам един сет на Floraiku - предполагам (само предполагам от имената, съставките, опаковките) че биха били добри за зимната планина и сега ме чепка отвътре да поръчам ли, да не поръчам ли.....

Песен за деня, седмицата и изобщо

# 457
Парфюм за деня и началото на новата празнична седмица - Aoud orchid Mancera ..
Разучавам го от няколко седмици,но все още не ми е Ок обонянието и не смея да поръчам. Усещам сладост,нещо от  Chocolate Greedy Montale, но не толкова накъртващо,ванилия и после ми изчезва и не хващам развитието.Но това,което надушвам много ми харесва!
Получих си Honey Aoud Montale,уникален е за мен. Толкова коледен и вкусен,бързо ми бяга (заради пост Ковид),но това,което усещам е разкош! Мед,ванилия,ууд и канела,но толкова добре балансиран,без лепнеща сладост,много приятен за сетивата,ненатрапващ се Yellow Heart

# 458
Здравейте Simple Smile Някой ползвал ли е този парфюм?
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-ard-al-zaafaran-akhbar-al-ush … earch-Action=view

Иска ми се да си взема някакво арабче 🤪 да тествам Simple Smile Търсих инфо в Бг сайтове за него,но не намерих Simple Smile

# 459
# 460
Всеки път се чудя какво се има предвид под "потен" парфюм, "пиклив" парфюм и "потни" цветя. Навява ми асоциация за спарено грозде с няколко гнили зрънца в найлонова торбичка. Дали се има предвид индоличната нотка (отпаден продукт, ако не е растителен) в по-високи концентрации, която прераства в животинска. Чистата пот сама по себе си няма миризма, но  м.о. и' "разказват играта" и става специфична за всеки човек. Розата сама по себе си също не е "мазна", но маслото съдържа стеароптени, които всъщност нямат миризма . Действително в Монталите присъства маслена (мазна) нотка, която ми напомня за онзи специфичен аромат на разтопено масло върху топъл плодов тортен блат, впоследствие сиропиран със захарен сироп, ароматизиран с индрише. Предполагам, че такъв ефект се търси заради по-добра спойка с кожата (подобни в подобни) и дълготрайност. Ако някога си купя Монтал пак, сигурно ще прилагам в микродози. Цитрусите са толкова летливи особено при високи температури, че направо ги изключвам като неприятни. Предпочитам ги в по-хладно време, по-добре се разгръщат. Ярък спомен от неприятен мускус имам от един парфюм, тежък и захлюпващ.
Много хубав и мил пост ни предложи съфорумка  наскоро за типовете кожа. Очевидно съм от бледоликите хладнокръвни. Друго не знам, но има парфюми, които ми изкарват гумена нотка, подозирам комбинацията кокос-ананас и още нещо.
И няколко утешителни думи за пост ковид-болните. Обонянието не е нищо друго освен една нервно-психична реакция на предаване и анализ на нервни импулси по неврони от обонятелната зона някъде в носа до обонятелния център в някъде в мозъка. Всяка грип-вирусна инфекция засяга нерви (затова тялото ни боли). Дайте си време за възстановяване.

# 461
Аз съм от тези с потните нотки - повечето мускове при мен се развиват точно така. Нарцисо не смея да тествам, последно с един от фланкърите на Класик така се отвратих - все едно съм се препотила доста, че и преседяло.
Монтал/Мансера ги усещам само като мухъл, нищо друго, а ги долавям от безброй хора по улиците, в магазините. Мисля, че са правени конкретно за хладна кожа.

# 462
И аз съм с потните мускуси, но и с мазните парфюми. Не знам коя нотка докарва мазното, но мирисът ми се е запечатал в съзнанието - в шевната ни машина имаше масльонка в едно кръгло пластмасово шишенце, с връх, остър като пипета, с която баща ми смазваше машината. От него съм запомнила, че това е "тънко" машинно масло. Е, някои парфюми имат тази, същата маслена нотка. Най-маслен ми е 24 Faubourg.
Моето обоняние се възстанови от ковид за няколко месеца, но като цяло пораженията по периферните нерви бяха по-сериозни и тялото ми страдаше... От два месеца пия Милгамма и нещата значително се подобриха, а обонянието ми отново е като на следово куче. Надушвам и това, което не искам.
Някои Манцери и на мен ми изкарват мухлива нотка, но най-мухливият от тях е Roses & Chocolate Mancera. Никакви рози, а един благороден шоколадов мухъл 😂 чак се бях засилила да си го купя, но мм като го подуши, щеше да падне! Не можа да повярва, че нечие съзнание е претворило тая миризма в течност и я е нарекло парфюм. А като чу сумата, за която се продава, каза, че ако го купя, ще ме напусне! 🤣🤣🤣

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 15:21 от Анонимен

# 463
Аз си разказах за негативния опит с Монтал. Маслената нотката присъства и в мострите, но предполагам мога да изтърпя такава само в подобието на Мис Диор Шери. На сляпо ще се въздържа и от Манцера. Имам парфюми с маслена нотка, сещам се за такава в Булгари и не ме дразни, но то е ясно, че все още не се е намерила всеобща парфюмна панацея.Simple Smile

# 464

Общи условия

Активация на акаунт