Парфюмни размисли и страсти - 267

• 67 028
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
От вчера опознавам последната си придобивка (на сляпо) After Sunset Kilian. Мненията за него са много противоречиви и всеки усеща различни съставки, т.е. в никакъв случай не го вземайте на сляпо Grinning За мен е успешна покупка, нямам подобен аромат. Отваря се с дъх на сладки боровинки и зелена тревиста нота като окосена преди дъжда трева, с онзи озонов и металически аромат натежал във въздуха.  Появяват се "червилени " рози, с оттенък на син ирис и се разтварят в пухкав мускус, на чиста кожа и почти перилен. Върху мен аромата много слабо се затопля и плътското усещане , породено от металическата нотка и мускуса остава в рамките на женственото, без да преминава в сексуално. Докато го изследвах в съзнанието ми изникна образа на Грьонуй (П. Зюскинд) , който трескаво се опитваше да извлече аромата на красивата невинна младост. Килиън е успял.

# 496
  • The Evergreen State
Напръсках се днес с Miss Dior EDT но някак не си уцелих настроението с него. Рядко ми се случва това, явно е време да го прибера за известно време. Има парфюми които седят в колекцията ми и не посягам към тях с месеци, дори години. След време понякога вдъхновението ми се завръща към даден парфюм, понякога не.

# 497
Al Georgieva взимай ги всичките LaughingLaughing
Karen благодаря за описанието, чудих му се но много се старая да избягвам покупки на сляпо. Каква зловеща асоциация си си направила само.
Парфюм за деня: Tenue de Soiree Goutal, първо разносване. При тест не ми допадна особено пък днес някак много ми харесва. Ще му се почудя явно.
Весело посрещане на празниците желая на всички!

# 498
Al Georgieva, на мен пък Marfa много ми хареса, а не съм голям любител на това цвете.
Туберозните парфюми обикновено усещам сякаш ме заливат с облак от прекалена строгост и зрялост -  все черти, които на колкото и години да стана, надали ще притежавам и съответно такива аромати не ми пасват често .  Струва ми се, че изискват от мен твърде много - да ходя по - бавно, да стоя по - изправена, да обмислям, преди да кажа нещо, въобще, сякаш не съм аз!
Нося рядко такива, предимно през лятото и на почивка, когато ме заземяват и ми носят усещане за  някаква аристократична леност.
Marfa намирам интересна, защото е много младежка и ярка, а цялата строгост  и тържественост на цветето е балансирана с добавени малко инфантилни, но по детски жизнерадостни и свежи съставки. Не съм гледала пирамидата, но на мен ми ухае и на мента, и на паста за зъби, ванилови сладки, дъвка, кокос, и най - вече - има доста въздух в нея, което я прави слънчева и много жива.
От мострата останах с впечатление, че е необходимо съвсем умерена доза, в противен случай може да е твърде нахална, но аз поначало намирам туберозите обсебващи.
Бих я носила през летните вечери за настроение, когато искам се съобразявам само със себе си, или да добавя щипка премерен кич към образа си, Joyта моят съвет е да я задържиш, а ако никак не ти хареса, все ще се намери кой да те спаси от нея, в това число и аз.Joy

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 16:25 от silver pearl

# 499
  • by the sea
Al Georgieva и аз не съм за цяла бутилка Marfa, една идея по-елегантен е отколкото аз се възприемам и обличам, затова си взех 10мл, все още много го харесвам, но се съмнявам да изхабя дори половин бутилка в живота си.
От  French Leather обаче, бих взела един бидон, ще събирам за него догодина Innocent
На Коледа смятам да съм с VCA Bois d'Amande , най-новата ми придобивка, в началото напомня на  Baccarat Rouge, но тази прилика бързо изчезва и остава една сладникава основа, според нотките е ванилия но на мен така да ми напомня на тонка...

Весели празници на всички, желая ви приятни моменти със любимите хора, изпълнени с уют, любов и спокойствие.
Christmas Tree

# 500
Тъкмо влизам да споделя за Френската кожа на Мемо, и виждам, че коментирате марката.

Разбирам защо е толкова харесвана. В първите десет минути се държеше хладно и дистанцирано- като красива дама out of your league, която гледаш от разстояние, със зяпнала уста.
След половин час аромата се разля по кожата ми и метаморфозата е впечатляваща. Ако оригиналната Ботега Венета и Делина имаха дете- това е то. Различна, почти оставяща метален вкус в устата роза. Има я леката локумена сладост, има го познатото червило, има го и магичното мадамско ухание от вътрешността на кожената чанта на мама, което е импрегнирано в съзнанието ми.
Не съм убедена, че е за мен този парфюм. По-скоро си го представям на зашеметяваща дама с класически стил на обличане, високи токове и дълга руса коса НО! Знаете как е, въпрос на възприятие.

За Лалибела не мога да кажа нищо хубаво- пудрена сладост, която не остана дълго върху кожата ми, но пък в първите минути почти успешно успя да ме умори. Напомня ми на един розов Ароганс, популярен в 90те години, но не успях да го открия по спомен.

Синтра и Инле са изключително и само подходящи за топло време- ще ги оставя да отлежат и ще пробвам пак.

Скоро ми предстои тежката артилерия- Руска, Африканска и Ирландска кожа, но там ще ми бъде нужен градус май, за да ги преживея Laughing

За момента единствено Марфа обмислям за покупка, като ще търся и Гранада за тест, въпреки че е пролетно-лятно творение.

# 501
Френската кожа и на мен ми е много любима, както и руската, ирландската и италианската. Аз не откривам нищо от Делина в нея.
За мен от кожите най-лесни за харесване са ирландската и океанската. Африканска кожа също е прекрасна, но за мен е прекалено мъжка и не бих я носила

# 502
От вчера опознавам последната си придобивка (на сляпо) After Sunset Kilian. Мненията за него са много противоречиви и всеки усеща различни съставки, т.е. в никакъв случай не го вземайте на сляпо Grinning За мен е успешна покупка, нямам подобен аромат. Отваря се с дъх на сладки боровинки и зелена тревиста нота като окосена преди дъжда трева, с онзи озонов и металически аромат натежал във въздуха.  Появяват се "червилени " рози, с оттенък на син ирис и се разтварят в пухкав мускус, на чиста кожа и почти перилен. Върху мен аромата много слабо се затопля и плътското усещане , породено от металическата нотка и мускуса остава в рамките на женственото, без да преминава в сексуално. Докато го изследвах в съзнанието ми изникна образа на Грьонуй (П. Зюскинд) , който трескаво се опитваше да извлече аромата на красивата невинна младост. Килиън е успял.
Бих допълнила екзотичен и тропически. В такава обстановка аfter sunset би бил добре дошъл:

"Парфюмеристът" беше ужасен филм.

# 503
Smartie аз съм с две ръце за Grenada.
Абсолютно заслужава внимание и тест.
На мен ми е един от фаворитите на Marfa.

# 504
"Perfume: The Story of a Murderer" ли имаш предвид, Никой като Някой? Филмът и още повече книгата не са за хора със слаби нерви и емоционална нагласа Simple Smile При все това, ако се абстрахираш от историята на Грьонуй, книгата дава добра начална информация за парфюмерийното изкуство.
Ходих в Старкорп да душкам парфюми, нищо не ме омагьоса. И иначе сочната и цитрусова Алтамареа в студа извади горчиви мъжки нотки, и CH Africa се е изчерпал... ще фъскам наличните, нов - догодина.
Слънчево настроение с новите ви придобивки и щастливи празници!

# 505
Парфюмът не оказва такова влияние върху хората както би се искало на търговците и парфюмерите, колкото и да си придават важност.
Чак пък изкуство, моля ви се.
Други са механизмите които движат индустрията.

# 506
"Perfume: The Story of a Murderer" ли имаш предвид, Никой като Някой? Филмът и още повече книгата не са за хора със слаби нерви и емоционална нагласа Simple Smile
Да, develfen Simple Smile Изключително потискащ и извратен в моите очи образ (филм).
В Старкорп онлайн имаше мострички на Монтал на приблизително добри цени за желаещите да опитат.
Весели празници и от мен. Бъдете живи и здрави! Hug

# 507
След 7-8 часа носене Marfa продължава да е все така прелестна, ухае на ванилови бисквити с малко тонка, паста за зъби със сладка мента, туберозата почти я няма, но има слънце и жизнерадостност. Хубава е, сега осъчнавам колко сериозен парфюм е Carnal Flower

Следващите дни ще пробвам и другите парфюми от дискавъри сета, Мемо определено умеят да правят парфюми, а и в презентирането си ги бива Simple Smile Това ми харесва, защото показва внимание към детайла - искам парфюм в красива кутия, красиво шише, с красива капачка
Днес първо пръснах на едната ръка Flam - много приятни цветя, смола и въздушност, но като пръснах на другата Marfa и край - Flam направо се скри и ми залипсва. Тия дни отново, на чисто.

Парфюмът не оказва такова влияние върху хората както би се искало на търговците и парфюмерите, колкото и да си придават важност.
Други са механизмите които движат индустрията.
Не съм съгласна Simple Smile Парфюма е изкуство, както е изкуство живопис, музика, склуптура, архитектура, мода, и т.н. Съзиданието често е по-важно от печалбата, истинските творци просто искат да създават

# 508
Други са механизмите които движат индустрията.......
Не съм съгласна Simple Smile Парфюма е изкуство, както е изкуство живопис, музика, склуптура, архитектура, мода, и т.н. Съзиданието често е по-важно от печалбата, истинските творци просто искат да създават....
.....красота...
....използвайки различни стратегии напр.  създавайки нужда от продукт, който не притежаваш на висока цена..

# 509
Dez, много ясно се изразих, имайки предвид именно изкуството да създадеш парфюм, а не производството. Каква реклама и индустрия в 18 век?
Книгата за едни е любима, за други отвратителна. Четох я, когато бях на 20, после на 45 и вече и на мен не ми е интересна. Взела съм си ценното.
На който му е любопитно, освен линк на първа страница към книги за парфюми, в IMDB след "perfume" излизат доста филми.

Общи условия

Активация на акаунт