Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 993
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Понеже се питаше, пък пиша, без да чета в коя тема е като става въпрос за парфюми и нали е много строго разделена библиотеката с информация, та ме забърсаха от другата тема, но някак успях да си копна поста, затова за проявяващите интерес го слагам тук, където надявам се е на място:
Тъй като изучавах Baccarat Rouge 540 като явление, та чак дисертация мога да напиша и съм любопитна да проверя всяко нещо, което е оприличено с нея, от арабските ѝ dupe-та познавам
Rasasi Qasamat Bareeq. Този парфюм е по-скоро унисекс с превес на мъжественост, има уд в него, но и бинтове и йод. Има прилика с Baccarat, но е доста, доста по-груб. Стряскащо мощен е.
Другият е Ana Abiyedh Rouge Lattafa. Той е по-женствен и според мен доста близко копие на Baccarat. Траен е, но не е толкова мощен и някак се държи по-благородно от други парфюми, претендиращи за прилики или еднаквост с Baccarat. Няма бинтове и йод, или са само намек, който може да се пренебрегне. За мен и Облакът е твърде мощен, крещящ и най бинтово-йоден от коментираните тук, а и май въобще, но Ana Abiyedh Rouge е много по-кротка от Облака и не толкова сладка в същото време. Понеже имам оригинално виалче от Baccarat и екстракта, ще ги сравня с Ana Abiyedh Rouge тези дни, ако не забравя и намеря момент за това сред празничните приключения, защото паралелния тест ще ми даде по-точна представа от впечатление само от арабския вариант, но за сега съм на мнение, че е много, много близо. Да се има предвид, че не харесвам арабски парфюми, но признавам на този наистина доброто изпълнение на сока като dupe. Хвалят и презентацията на бутилка, и опаковка, но за мен бутилката си е 100% кичозна арабела.
Още един парфюм, който на мен ми прилича на BR540 имам за проба, но него ще разуча малко по-нататък. Той е нишов.

Да аз споделих,че съм закупила Латафа.И аз в бързината съм се обяснявала там 😄.Ще чакам инфо.

# 526
  • София
Привет парфюмни, щастлив съм, че има хубаво Коледно настроение в темата Flowers Bouquet  Не мога да не върна жеста от името на на мъжката част, пожелавайки на всички в темата усмивки и весели емоции по празниците, спокойно и уютно или пък диво, щуро посрещане на Коледа и новата 2022!

Знаете, обичам си арабските парфюми и тази страст явно няма да изчезне с времето. А и голяма часто от по-новите им аромати стават все по-хубави и пипнати. Иска ми се да споделя две думи за една прекрасна находка, за която няма никъде инфо и пак тук ще сме напред Simple Smile))
Става дума за Lattafa Perfumes Khurafi.

Общо взето, за него пишат, че е нещо като Aquolina Black Sugar, който също имам, но истината е, че докато носих Khurafi, веднага ме обзе усещане за по-голяма близост с друг любим парфюм и това е не кой да е, а самият Jean Paul Gaultier Gaultier 2. 
Khurafi споделя същите мощни нотки на топъл и плътен амбър, уютна ванилия, и мускус носещ усещане за чисто, но с великолепна добавка на страхотни гурме нюанси като сладко или сироп от малини и неустоими меденки Animal Heart Eyes Cat  Чудесн Коледен парфюм, който ме изуми с перфектния бленд. Гореща препоръка за всеки, който обича стила на отдавна спрения Gaultier 2, но с изкусителни и меко вплетени вкусни нюанси. Не е гурме в откровен смисъл, но води усещанията към тази посока.  За мен е пореден бисер от Lattafa Hands Ok Hand

Парчето за деня: REWIND - 'Сякаш съм там'

Напомня ми на интересен микс между P.I.F. и Keane.

# 527
  • Germany
Щастливи и уютни празници, ароматни приятели! Нека да сме здрави, да ценим това, което имаме, и да не стихва парфюмното ни любопитство, а да откриваме нови, въздействащи ни любими аромати! В нас мирише на тиква, на канела и портокалови корички. Вечерта ще бъда с тази любов
Deetron, чудесен пост и страхотно парфюмно и музикално предложение, благодаря ти много!

# 528
  • Франция
Весели празници, прекрасни дами и господа! Gift Heart
Щастие и светлина в домовете и в сърцата ви Nature Sparkles
Радостно посрещане на Рождество Христово ви желая Wine Glass

Снимки от една витрина:

# 529
Весели празници, дами и господа!
Бъдете здрави и спокойни!

# 530
Весели празници! Бъдете здрави и много щастливи!
Пръснах си от Libre edp и излизам за една бърза разходка преди вечерята. Gift Heart

# 531
Весели празници!Днес ще заложа на моята нова любов!❤❤❤

# 532
Светли и уютни празници, парфюмни - бъдете здрави и обичани! Simple Smile
За вечерта избрах VCA Ambre Imperial, чудесен за моментите, в които не искам нещо твърде мощно и обсебващо.

# 533
Честита Коледа!

SOTD: Chanel No.5 EDT
Не мога да отлича отделни нотки, всичко се слива в красив и изискан аромат. Изобщо не ми е ретро, намирам го мек и женствен. На моменти сякаш долавям лека прилика с Coco EDP. Още се чудя защо толкова чаках и се колебах преди да го купя, благодаря за побутването. За мен това е signature scent за истинска дама. Ако беше рокля, в моите представи щеше да бъде нещо такова:

И накрая, поздрав с мое любимо изпълнение на песен, която лудо обичам:
https://www.youtube.com/watch?v=QS7hnWI0F3k

# 534
  • The Evergreen State
Честита Коледа! Бъдете здрави и щастливи!
Какви парфюмни подаръци намерихте под елхата?
Моят подарък беше

# 535
Здравейте. Някой може ли да ми обясни колко мл е малката разфасовка на парфюма Диор Адикт (синия)?  На едно място малката разфасовка е 20мл, на друго 30мл.

# 536
Честита Коледа парфюмни приятели! Желая ви много здраве, щастие  и много нови парфюмни любови 🎄

# 537
И от мен Честита Коледа! 🎄✨
Бъдете здрави! 🍀
Пожелавам ви трепенти уханни приключения. 🙂
Намерих под елхата нещо, което преди известно време размених, но явно съм говорила за него с такъв възторг, че някой е запомнил! И сега??! Цели 120 мл... какво ще ги правя 😆

# 538
Светли празници прекрасни хора! Желая от 💓 във всеки от домовете ви да има уют, топлина, обич и радост. И да ухае на любимите аромати. Благодарна съм че преди малко повече от година открих групата и тук намирам вдъхновени, познания за парфюмите и най-вече бягство от житейските проблеми. Невероятни сте.
Бях си го наумила...Néa Jul et Mad Paris моят избор за Коледния ден.

# 539
Честита Коледа!
Живи и здрави!

Сутринта изпекох празничен хляб и аромата му се смеси с Lost Alice по много вълшебен начин.  

Още три пробвани аромата на Memo Paris - Flam не пасва нито на мен, нито на либето - има някаква дразнеща нотка, която ни души и двамата. Първоначално уж ми допадна, но май е било, защото Marfa на другатата ми ръка го е разкрасила и допълнила.
Но Inle ми хареса много и бих го носила с удоволствие. Определено е женствен аромат - свеж и цветен, като росни цветя и има изисканото ухание на някогашните парфюми (или поне моят спомен за парфюмите на жените около мен като съм била малка). Стои близо до кожата и това ми харесва. Сред цветята усещам слабо още чай, ириси и свежа мента
Ще го пробвам отново през пролетта, а междувременно ще го дебна из сайтове.

От Sintra щях да припадна Simple Smile Натрапчива миризма сякаш съм на арабски пазар - подправки, парфюми и нещо, което така и не разучих, защото се мих, трих със спирт и т.н.

едит: под елхата ме чакаше Love Tuberose ❤ много съм хепи

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 15:21 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт