Парфюмни размисли и страсти - 267

• 68 274
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, дали ще можете да ми помогнете?
Младо момиче ( на 19 или 20 ) харесва това от снимката. Мирише свежо, пудрено на цветя и диня ( според ревютата) .
Искам да й взема за подарък нещо, което ухае подобно, идва ли ви нещо на ум?
Нямам определен бюджет.

Rosa Pop на Guerlain е младежки, цветно-плодов. Накиселява като киви и тази жилка продължава през цялото развитие. В базата е роза-виолетка и леко се запудря. За Алегория е сравнително траен.
По дух ми напомня Дейзи на Марк Джейкъбс, но е по-хубав, тръпчив и траен.
Толкова е слънчев, че е направо трогателен. За момичето у всяка жена, независимо от годините. Simple Smile

# 286
  • Варна
Здравейте, според вас Lattafa- Fakhar Femme подходящ ли е за покупка на сляпо? Искам да пробвам нещо ориенталско и четох че този уж не е типично ориенталски парфюм и се харесвал на повечето от пробвалите го, ама няма къде да го пробвам.

# 287
  • София
Здравейте, може ли мнение за Mmmm... Juliette Has A Gun - сравняват го с Kenzo Amour, който обожавам, за мен е като пухкаво облаче, и с Hypnotic Poison, който ми е прекалено плътен, тъмен и задушаващ със зряло звучене.

На моята кожа е много близък с Хипнотичната, и нищо общо с Кензо Амур.
С уточнението, че аз харесвам и двата - седят красиво върху мен, макар и много различно.

# 288
  • Бургас
Mmmm... Juliette Has A Gun при мен прилича донякъде на Хипнотичната , но няма нейната трайност.Един такъв размит и никакъв ми е, Отровата е класи над него за мен.Невпечатляващ и нетраен.С Кензо Амур  няма общо.

# 289
  • София
Благодаря за мненията, ще го подмина явно Simple Smile

# 290
Здравейте, според вас Lattafa- Fakhar Femme подходящ ли е за покупка на сляпо? Искам да пробвам нещо ориенталско и четох че този уж не е типично ориенталски парфюм и се харесвал на повечето от пробвалите го, ама няма къде да го пробвам.

Вдъхновен от ориенталските парфюми, но не типичен ориенталец, е Versace Oud Oriental. Мек, обгръщащ, топъл парфюм, без натраплива сладост. Удът е съвсем нежен и деликатен, колкото да даде ориенталски вайб на аромата.
Предлагам го като идея, но не и за покупка на сляпо, защото все пак си има определена индивидуалност, която може да не допадне на всеки.
Интересно, че като го носих тези дни, два пъти ме попитаха дали не съм с Коко Мадмоазел. Преди време я имах Мадмоазелата, но тогава никой не го е разпознавал като съм била с него. Не съм си давала сметка, но май действително имат някаква прилика в драйдауна, особено в студено време. Версачето обаче е много по-мой аромат.
https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Femme-O … iental-22819.html

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 22:19 от GG_BG

# 291

Не е лош парфюм Emporio Stronger With You Intensely, но лично на мен ми идва, нещо много сладък. Relaxed

Предпочитам това! Heart Eyes Blush

# 292
Чудна и красива тема! Благодаря Денс ! Flowers Hibiscus

И аз да се похваля с новата придобивка от Италианците

снимката не е моя.
tuali ,благодаря за отзивите ,те ме накараха да го поръчам на сляпо.Накара ме да се разтърся ..
Kovatcheva - страхотен литературен талант !! ! Flowers Bouquet
Много хубав парфюм локумено-меден сладък тютюн ,има я и розата, в началото много отчетливо се усеща сливата ,но като конфитюр от сливи, розата допълнена от шоколада я прави още по-елегантна..
Това ще е един от празничните парфюми.
Имам личен и тази година по-специален празник колебая се между
https://www.fragrantica.com/perfume/Roja-Dove/Danger-17935.html
бих му добавила тази рокля

който си самоподарих ,но пък събитието е вечерно и може би този ще е по-удачен
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Addict … ration-38666.html

или
https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/Flamenco-44233.html

Много празничен ми е и Addict Dior , Vanila Diorama , OLE Ramon Monegal ,

а в началото на  2022 година ще кумуваме и мисля да съм така на подписването , което е обедно

а парфюма е

Да дам и моите 5 лева за туберозите , тъй като много ги харесвам още един глас за Rouge Malachit ARMANI PRIVE и Supreme Bouquet YSL.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 20:46 от mimozata

# 293
Ooo, честит! Ама не са били мои отзивите, защото и аз преди едва дни го получих! Други писаха за него, аз сaмо за Rouge Smoking и Gris Charnel 🤗Oще си събирам думите за Tabac Rose ( и за Wood Jasmin), разкошен е!

# 294
Момичета, дали ще можете да ми помогнете?
Младо момиче ( на 19 или 20 ) харесва това от снимката. Мирише свежо, пудрено на цветя и диня ( според ревютата) .
Искам да й взема за подарък нещо, което ухае подобно, идва ли ви нещо на ум?
Нямам определен бюджет.

Бих прегледала този за момичето - https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/L-Imperatrice- … dition-63485.html
При мен не се получи, прекалено свеж ми идва, но ароматът му е прекрасен.

# 295
[video][/video]mimozata, честит да ти е, както и на BBeLLa! Flowers RoseWine GlassАз на моя още не мога да му се нарадвам:smile:
Носих го вече на едно събитие и даже пожънах комплименти за парфюма, което рядко ми се случва!
tuali как се държи wood jasmin при теб? Върху мен за съжаление усетен близо до кожата вади опушена нотка, която не ми допада и се отказах да го купя. Много ми харесва обаче носен от друг - шлейфа му е страхотен Heart Eyes!

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 08:46 от BoMarina

# 296
Впуснала съм се в парфюмна разходка из уличките на Memo Paris, и осъзнавам, че се вкарвам в голяма беля Laughing

Първа по ред беше по-голямата, улегнала и хрисима сестра на Коко Мадмоазел- а именно https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Tamarindo-48286.html
Винаги нещо ме е дразнело в Мадмоазелата. Е, тук този дразнител отстъства. Първоначалните акорди са на мандаринова пулпа, с елегантна ананасово- жасминова подложка. Усещам туберозата, но всичко е така майсторски изпипано, че трудно разграничавам отделните нюанси след първите 5 минути.
Върху кожа парфюма се превръща в Мадмоазел едп, и то преди реформулировката, която доста я осакати. Осезаемо я усещах поне 4 часа, в косата си още повече. Искам я.

Следва Марфа. https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Marfa-37185.html
Сърдечно признавам, изненада ме. Според безбройните изчетени ревюта очаквах нещо елегантно, меко и изкусително, а ме блъсна такъв скоростен влак от секси тигрица, че все още не мога да се освестя Laughing
Много! ми напомня Хабанита. Дали заради тропическите акорди, които акомпанират туберозата, дали заради онази характерна сочност, която мога да вкуся... Сложна е тази красавица, и не зная как бих могла да я понеса върху себе си в топло време. Комбинацията от иланг иланг и тубероза я прави креместа, безумно трайна, а дирята след вас ще бъде осезаема, особено ако пръснете по Врачанската школа.

И двата парфюма клонят към feminine, въпреки че са представени като унисекс.

# 297
Smartie, много навреме ми идва описанието на разходката ти Simple Smile
Днес поръчах един сет от Мемо Парис - 7 аромата плюс новия Flam като най-интересен ми е точно Marfa заради туберозата. Секси тигрица звучи много добре Sunglasses предполагам идва от туберозата, Carnal Flower има такова действие
от Tamarindo не поръчах мостра заради пачулито, не харесвам и Mademoiselle
Очаквам с интерес впечатления от следващите разходки Simple Smile

mimozata, честит парфюм Simple Smile
Аз съм омагьсона от туберозите,  Rouge Malachit ARMANI PRIVE е в списъка за тест, а сега добавям и Supreme Bouquet YSL.

# 298
  • Варна

Вдъхновен от ориенталските парфюми, но не типичен ориенталец, е Versace Oud Oriental. Мек, обгръщащ, топъл парфюм, без натраплива сладост. Удът е съвсем нежен и деликатен, колкото да даде ориенталски вайб на аромата.
Предлагам го като идея, но не и за покупка на сляпо, защото все пак си има определена индивидуалност, която може да не допадне на всеки.
Интересно, че като го носих тези дни, два пъти ме попитаха дали не съм с Коко Мадмоазел. Преди време я имах Мадмоазелата, но тогава никой не го е разпознавал като съм била с него. Не съм си давала сметка, но май действително имат някаква прилика в драйдауна, особено в студено време. Версачето обаче е много по-мой аромат.
https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Femme-O … iental-22819.html
Благодаря! Версаче ще пробвам, щом прилича на Мадмоазел, много любим парфюм.

# 299
Ни в клин, ни в ръкав, искам да споделя колко много се влюбих в бутилката на J'adore, при това съвсем неусетно. Всяка една от тях е изящество и лукс в моите очи. Като че ли никоя друга не ми създава точно тези усещания. Да, знам, че парфюмът и бутилката са изтъркани, и не откривам топлата вода, но много искам да го притежавам някой ден само заради нея. Ароматът не е особено "мой" и това ме спира. Не знам дали ще се науча да го обичам. Харесах J'adore Infinissime заради жасмина, но ми се стори нетраен и не знам дали ще го издържа за по-дълго време.
Ще си поръчвам парфюм за празниците и се колебая кой точно да е - Mon Guerlain, La Vie est belle или J'adore Infinissime. Клоня най-вече към първия, но и с LVEB се чувствам добре в студеното. Искам дизайнерски парфюм в тази категория, с който да ми е хубаво, да се чувствам женствено, да ми носи настроение и да ме прави щастлива. Обичам сладости, но харесвам и някои цветя. Но определено бутилката на Жадор ми е взела ума вече... Много ме притеснява в Мон герлен, че усещам нещо особено (тежко, леко мрачно и ретро) над хубавата ванилия, иначе много го харесвам. Дали тази нотка ще ме мори после, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт