Парфюмни размисли и страсти - 267

• 68 285
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
mimozata, честит да ти е! Flowers RoseWine GlassАз на моя още не мога да му се нарадвам:smile:
Носих го вече на едно събитие и даже пожънах комплименти за парфюма, което рядко ми се случва!
tuali как се държи wood jasmin при теб? Върху мен за съжаление усетен близо до кожата вади опушена нотка, която не ми допада и се отказах да го купя. Много ми харесва обаче носен от друг - шлейфа му е страхотен Heart Eyes!

Голям хамелеон е този Wood Jasmin, поредна красота-откритие от BDK за мен! Доста клипчета и ревюта гледах и четох, докато се реша да го поръчам насляпо. Но ако чаках една обещана проба, щях да изпусна промото в sprayparfums, a то никак не беше за изпускане. Та, с подробно написаното домашно и проучване, бях подготвена за следното:
Сливов конфитюр ✅
Балсамести дървесни нотки ✅
Унисекс ✅
Малко или никакъв жасмин, което е парадоксално на името му❌. Ето това се само се оказа невярно - жасмин има и то много красив и нежен, но чак в късния драйдаун, когато сливите са изчезнали. В началото и средата наистина има и опушеност, малко като опушената, почти алкохолна ванилия във Vanille Fatale TF. Накрая остава почти само жасмина и нещо, което ми напомня полуизсъхнала кора на дърво, с тук - там стекла се смола по нея.

# 301
Джуд, вземете си J'adore.
Той Ви е на сърце в момента и явно сега е времето да му се радвате.

Мон е само привидно лесен, не го взимайте за идеята.
Ако все пак се спрете на него, потърсете версията Mon Guerlain Sensuelle. Тя е по-мека,.като дъвчащ карамелен бонбон с масло и лавандула Simple Smile, докато оригиналът е твърд лавандулов карамел за смучене. Пробвала съм да го нося през деня и не се чувствам комфортно, за мен си е парфюм за излизане. Sensuelle в по-лесен в това отношение.

# 302
Не вземай Мон Герлен, щом на проби така те дразни, за какво ти е? Не се заобичва парфюм после. Трябва веднага да те пали.
Жадор е траен при мен, но без проби не е добре да се взема парфюм, особено скъп. Флаконът му е уникален и за мен.

# 303
Джуд, бих взела J'adore
Изпръскала съм доста шишенца, все подарък и когато го носих за първи път не ми допадна особено, но нищо не ме дразнеше (а и имах само него) и лека полека стана "моят" парфюм. Либето го беше избрал заради името, дори не знаеше как ухае като ми го подари Grinning

# 304
За празничните дни ще чакам някой подарък - изненада.
А иначе си бях избрала

който драстично е намалял и едва ли ще доживее до празниците поради това, че голямата подрастваща девойка си го слага всяка сутрин преди училище и сърце не ми дава да й го грабна от ръцете.
И защо го свързах с това убийствено танго, не знам...

# 305
А Chanel N5, наистина не е толкова страшен
Не че е страшен, по-скоро не усещам у себе си нужната увереност, за да нося толкова прочут парфюм. Обаче може и да се престраша, не се знае.

# 306
А кой от всички J'Adore, според вас, е най-хубав? Наизлязоха толкова разновидности и доста от тях си приличат толкова, че не са нужни просто, и все пак - кой е най?

# 307
За мен най си е първообраза  J"Adore
На повечето аромати първообраза си ми е най ок
Модификациите губят чара си - малко ми идват като претоплена манджа Simple Smile

# 308
Те са различни и не могат да се сравнят.
Класическият ЕДП е един от най-добрите и със сигурност най-известен, чисто цветен парфюм в парфюмния свят. Новият J'Adore Infinissime  е вече доста по - ориенталски и за мен е по-хубав, но аз не обичам цветни парфюми. Има летен със солени нотки, както и кремести ванилово - цветни видове.

# 309
tualiмного му е подвеждащо името наистина Grinning
Благородно ти завиждам, че ти стои така добре както го описваш! Много ми се щеше и върху мен да е така, особено като съм го усещала какъв красавец може да е върху друг. Синята слива  в него е  разкош просто!

# 310
....както и кремести ванилово - цветни видове.
Денси, може ли да помоля да ме насочиш към конкретни такива? От години се опитвам да намеря точно такова усещане от парфюм и все нещо не ми достига или ми идва в повече. Последно много се привързах към Libre intense, но понякога и той ми идва малко хард.

# 311
Най-много харесвам първия J'Adore, но вече ми идва ретро и не мога да си представя да се парфюмирам с него

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 09:32 от Al Georgieva

# 312
  • The Evergreen State
Ни в клин, ни в ръкав, искам да споделя колко много се влюбих в бутилката на J'adore..
Ароматът не е особено "мой" и това ме спира. Не знам дали ще се науча да го обичам. Харесах J'adore Infinissime заради жасмина, но ми се стори нетраен и не знам дали ще го издържа за по-дълго време...
Ще си поръчвам парфюм за празниците и се колебая кой точно да е - Mon Guerlain, La Vie est belle или J'adore Infinissime. Клоня най-вече към първия, но и с LVEB се чувствам добре в студеното. ..
Но определено бутилката на Жадор ми е взела ума вече... Много ме притеснява в Мон герлен, че усещам нещо особено (тежко, леко мрачно и ретро) над хубавата ванилия, иначе много го харесвам. Дали тази нотка ще ме мори после, не знам.

Джуд, звучиш доста объркана и разколебана. Тествай повече но щом има колебания... май никой от изброените не е твоя. Дай си време и се огледай междувременно и за други парфюми.

Аз лично харесвам и трите изброени като бих се спряла на J'adore Infinissime (много обичам Жадор линията).

# 313
И аз съм за първообраза на J'Adore. Много съм го носила. Подарък ми беше от ММ. Спирали са да ме питат кой е парфюмът и това преди много години. Лятото си взех J'Adore absolu - топъл, кремест, жасмин и тубероза основно..Трайност има.

# 314
Джуд, и аз съветвам да тестваш. Мон Герлен има нотка на лавандула, за мен също идва тежка и душаща, не харесвам никой от серията. Жадор пък идва тежък и ретро, с тия потни цветя, също не е за насляпо. И другите от серията се въртят в тая насока, единият, който е с морска сол, ми е особено неприятен. ЛВЕБ серията пък има онази силна захарна сладост, като да прекалиш със сладкото, та чак нагарча, и също не е лесен аромат. Пробвай, има и много други в магазините, които не се набиват така на очи, но са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт