Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 959
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Нямам идея, нотка или комбинация от ноти, може би крушата... Или просто кожата ми го трансформира така ужасно.

# 646
от La Belle-тата ми става лошо - и двата съм ги трила със спирт, вода, сапун от китката си и ме тровиха още часове

# 647
И аз не харесвам нито Ла бел, нито Ла бел ле парфюм. Имат някакви синтетични ноти и са като ароматизатори, не постигат идеята за моя парфюм.
Парфюм за деня Narciso Rodriguez Poudree EDP, едва го търпя, мн пудра и жасмин

# 648
Парфюм за деня Narciso Rodriguez Poudree EDP, едва го търпя, мн пудра и жасмин
И аз така (и за ЛаБелл-ите също). С мимолетна проба реших, че ми харесва, пък той ме измъчи и удуши с първото сериозно носене и го продадох.
Но днес съм с Амбровия НР и толкова да ме радва! ❤️ Абсолютно различни са.

# 649
Признавам, че харесвам и двете версии на La belle но за първи път чувам, че този аромат може да потресе някого, дори ММ, за когото връх в парфюмерията е Лайт блу 😂 хареса Льо парфюм повече. Какво точно така ви "потриса"?
Използвам само поста за да не пояснявам допълнително.  https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/La-Belle- … Parfum-65175.html тествах мимиходом и в същия ред Скандал. Мнението ми е индеферентно, сред множеството бих предпочела друго, просто личен избор. Но La-Belle-Le-Parfum по някакъв начин ми напомни за родство с https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html. Не претендирам за изчерпателност на възприятията, тъй като подуших много набързо.
От JPG май имам всичко на всичко два, купувани на сляпо. Не са ми най-големия парфюмен ад, но на моя нос и кожа - приемливи, не са ми в първите редици обаче.
https://www.fragrantica.ru/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique-X-7800.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Ma-Dame-E … -Parfum-8001.html
Виждам, че по-напред сте коментирали  Диор.
Намира ми се една грешка
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Eau-de-Toilet … l-2019-53145.html
Понякога си го нанасям на китките (пръскам и друго, докато ви чета за да си припомня) и  превзема всичко останало, много ме радва.

# 650
  • София
Азалия, това е интересно ...моят La vierge de fer e от новите бутилки с черен етикет, тестер, и съответно не върви с капаче. Спрейът обаче си е на винт и се сваля, сега проверих, че ми стана любопитно.

# 651
Klodilia, в моя комплект нямам малко шишенце, за съжаление. Само голямо с помпа.
Отсипвам в обикновен травъл флакон по малко.

# 652
Азалия, това е интересно ...моят La vierge de fer e от новите бутилки с черен етикет, тестер, и съответно не върви с капаче. Спрейът обаче си е на винт и се сваля, сега проверих, че ми стана любопитно.
Хм 🤔 да е без втора капачка, но да си е на винт ли? Сега ще го проверя, веднага, щом се прибера! Като го получих и не видях да има втора капачка, реших, че не се отвърта, но може и да си живея в заблуждение.

ПП. Да, в заблуждение съм живяла... 🙄 Отвърта се пръскалото! Пфу, ще го наблюдавам за ниво. И защо трябва да се отвърта, като няма втора капачка?

А вкъщи ме чакаше такава изненада, че още съм зяпнала! 😊 Три прекрасности, които, естествено са от тукашна фея, която за не знам кой път ме сащисва с такива невероятни жестове и аромати, които никъде не бих могла просто ей така да отида да пробвам... Впечатлена съм и омагьосана! Но утре ще се отдам на първия от трите след душ и без следа от парфюм, защото днешният Narciso Eau de Parfum Ambrée е с мен от 6 часà до сега съвсем осезаемо, а не искам да спя с нов парфюм след душа преди лягане! Усещам прекрасен аромат от плика с изненади и не знам един парфюм ли го излъчва или е смесица от трите... Умирам от любопитство, но искам да усетя всеки от тях на чисто.
И благодаря, благодаря, благодаря! ✨🌺✨

# 653
Deetron, кажете моля като познавач на любимата марка "Arabian's Secret", кои техни парфюми са зимни?
Няма ги във Фрагрантика, затова питам за мнение.

Lorelada - Бих избрал за зимни тези: Feux d'Argent, Ulyana, Desert Infini, Nuit Orientale, Habibi, Amber Blue и тн. Има и един чисто нов, но все е изчерпан - в още по-концентриран вариант бил - казва се Sahara Pearl.
Ако имате възможност - тествайте. Възможно е други да Ви се сторят по-удачни за зима, като например великолепния  White Manhattan с фантастична и автентична праскова Heart Exl Някои от по-зимните им аромати могат да Ви дойдат мъжки, затова не рискувайте.
Такаа, благодаря, имам първите два и последните два (от сигурните зимни). Blush
Ама нали не си вярвам на преценката, исках да чуя по-авторитетно мнение.
Единственият парфюм на марката, за който съм сигурна кога му е времето, е... "Summer vetiver". Joy Там поне е ясно...

# 654
  • София
Моят Нектар не изчезва, държа го плътно затворен на тъмно и хладно. Отливам си вече трети път в травъл спрея, засега всичко е точно.
Как така не му е ясна съдбата на Mon Precieux Nectar, това е много притеснително...Frowning?
Ще взема да се запася...FlushedBowtie
Тази информация ми попадна във видео на една ревюърка, която следя, още като изтегляха старите флакони на L'Art et la Matiere линията и готвеха обновената селекция, т.е. преди месеци - тогава тя спомена, че "чистката" ще е мащабна и ще засегне и други линии. Сега вече, когато това е факт, поразгледах и не виждам на сайта на Герлен нищо от старата Les Parisiennes линия, от която е Нектарът. Прикачиха няколко парфюма, които не бяха част от старата Matiere линия, към обновената Мatiere селекция под други имена/в новите бутилки, например Lui (сега Oeillet Pourpre), Le Frenchy (сега Frenchy Lavande) и т.н., но Нектарът все още не е "възкресен" по този начин и не е ясно дали ще бъде, само те си знаят, ако знаят въобще в момента... Sad В коментарите във Фрагрантика за Нектара също се споменава, че е discontinued на няколко места. Някой ако има повече информация, ще се радвам да сподели.
В Les Parisiennes линията беше и Imagine, който познавам благодарение на приятелка и е прекрасен парфюм. Той е бил преиздание на нещо друго спряно (Фрагрантика подсказа - Les Voyages Olfactifs 04 Paris-London) и се задържа на пазара около година-две, преди да бъде спрян отново... Ако има нещо, което не харесвам при Герлен, това е тази несигурност колко точно ще живее даден парфюм, страшно често спират, преиздават и т.н. Sad При Шанел например нещата са сякаш по-консистентни.

# 655
  • by the sea
Годината свършва, сдобих се с толкова много желани парфюми,
бройката няма да споменавам защото ме стряска, предпочитам да кажа, че купувайки ги си сбъднах няколко мечти,
и шеговито бих заключила, че имам толкова нови парфюми, че
от днес та чак до края на годината мога да не си купувам нови.
На Коледа си спазих с 300 зора плана да съм с Bois d'Amande и не съжалявам, беше похвален дори.
Майка ми много хареса French Leather, по-точно се размаза направо по него, подкосиха й се краката,  не спря няколко дни да го опознава и хвали колко е елегантен.

В дамската си чанта нося отливки, никога не съм носила парфюмни бутилки, най-много някое мини,
ако е лято сигурно щях да извадя от нея Latin Lover , лятото се поливах с него ,сигурно и следващото.
Ако е зима най-вероятно ще имам отливка или мини на  Mon Guerlain Florale.

# 656
Льо парфюм да не казвам, че ме потресе, айде, друга дума ще кажа-отврати.
Ла бел ми е компот от круши.
Скандалите ми харесват, но на ме са нетрайни.

# 657
В дамската си чанта нося отливки, никога не съм носила парфюмни бутилки, най-много някое мини...
Днес сама се стъписах от себе си! Като се раздрънча нещо със звън на буркани, надникнах в чантата си... - три парфюма намерих! Вярно, че и трите имат по един пръст на дъното, но все пак... Не търсих повече, но мисля, че има още един флакон от 10 мл. Аз просто не мога да изляза за цял ден от вкъщи и да не нося парфюм със себе си.

# 658
И аз приключвам годината с не малко продобивки, къде поради отзиви, но повече поради собствен избор, както е било винаги (а и по-малко боли от собствени грешки). Взех си своето, ориентирах се, определих се и не съжалявам за нищо, защото отрицателният опит също е опит Wink Винаги може би съзнателно си оставям нещо парфюмно към което да се стремя, с желанието да ме изненада много положително.
Ако се има предвид крушата като неприятна в обсъжданите, не бих казала. Може би цялостната комбинация.
По случайност в чантата ми се мъдри една Мис Коко Мадмоазел едт....Не казвам, че е най-доброто, устройва ме.

# 659
  • Sofia
Младежта вкъщи ме разби с удар под кръста - определиха новия ми герленски ексклузив Joyeuse Tubéreuse като бабешки парфюм. Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт