Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 122 554
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 1 740
На Линкълн имаше макадамия 6-7 пакетчета

# 1 741
Пийкок, на фактурата от Метро, накрая не се ли начислява ДДС?

# 1 742
Извинявам се , Морена, аз подведох себе си и вас, че цената е 2,49 , но после видях в кас.бележка, че е 4,49. Не съм ги опитвала и не зная дали си заслужават цената, ако не се харесат, ще ги ползвам за бисквитена торта.

# 1 743
Пийкок, на фактурата от Метро, накрая не се ли начислява ДДС?
Това ми е фактурата
Скрит текст:

# 1 744
Мikkey, ето тази цена очаквах...цената "бруто" не е ли крайната цена, която се плаща? Буквално от дни преди да отида до Метро е снимката...дали не е правена от Пийкок?🤔

П. С. Значи, на 13,19 лв/кг ДДС е било 2,20...
Камея, хубави са бисквитките с масло, за бискв. торта бих използвала други бисквити.🙂
Ние слагаме лук, моркови на постните сарми с ориз. И праз, ако има, също и малко чушка. И подправки. Стафиди, яйца, сирене в сарми не сме свикнали да ядем. Пълнени сушени чушки с боб също са харесвани вкъщи.
Адалинд, футуристичните броколи с кайма са много идейни! 😃

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 17:58 от dolce miele

# 1 745
Пише си бруто цена . Аз го разбирам, че е с включено ДДС. Аз качих същата снимка още преди 2 седмици

# 1 746
  • Sofia
Извинявам се , Морена, аз подведох себе си и вас, че цената е 2,49 , но после видях в кас.бележка, че е 4,49. Не съм ги опитвала и не зная дали си заслужават цената, ако не се харесат, ще ги ползвам за бисквитена торта.
Няма проблем, аз си знам, че няма как с маслото да са 2.50. Simple Smile Преди известо време коментирахме цената на тези с маслото, докато липсваха, та това имах предвид аз. Simple Smile
Та много са вкусни бисквитите, аз ги ползвам оснвно за основа на чийзкейк в чаша, какъвто правя отвреме навреме. Иначе бисквити не се ядат у нас.
За бисквитена тората са по-подходящи  по скоро другите с масло - като обикновени дето са, макар да са доста крехки. Ето тези

# 1 747
това вино става ли?
Скрит текст:
Виното специално за тебе го отворих, иначе щях да си отворя биричка Wine Glass Както казват специалистите, има вкус на черни череши и е суховато, но е освежаващо, лекичко и пивко е. Може би твърде лекичко дори. Днес сме на телешка манджа, подхожда с него, тамън мислех дали трябва вино в соса, май трябва. ММ днес е на кръчма с приятели, аз покашлям от време на време и реших да стоя на топло... вчера излизахме в студа и веднага ми се отрази. Така че неговата порция каберне мисля да я сложа в манджата 😉

Пробвай я настъргана и запечена до златиста коричка на незалепващ тиган 😋
и върху какво метната? Simple Smile
Скрит текст:
Сваряваш едно пиле във вода със сол, бахар, дафинов лист, морков и лук. Вадиш уврялото пиле и накъсваш месото с вилица на ленти. Хвърляш месото по чинии, отгоре ръсваш черен пипер и магданоз. Смачкваш едни варени картофи на пюре (ако имаш място в тенджерата, цели белени картофи може да ги свариш заедно с пилето). Товариш пюрето до пилето в чиниите, и отгоре ръсваш черно пиперче. Е върху пюрето бодваш онова кръгче запечена гауда, да седи настрани и да стърчи, като в скъпите ресторанти. И едно листенце магданозче му бодваш до него, пък ако искаш и резенче лимон или домат, зелена маслинка нарязана, за финтифлюшки. (За вегетарянци пропускаш момента с пилето) И събираш овации. А бульончето дето се е варило пилето правиш на супа с много фиде, много магданоз, и едно яйце разбиваш и пускаш вътре на тънка струйка и бъркаш да стане и то на конци, подправяш и там с черно пиперче, и си пожелаваш бон апети. Fork And Knife

# 1 748
На едната колонка пише "сума ДДС", а третата е "общо бгн" - и в нея е цената с ДДС-то (сборът от първите две колонки):

# 1 749
  • Sofia
Гаудата вече я опитах - много хубава Simple Smile
Пробвай я настъргана и запечена до златиста коричка на незалепващ тиган 😋
и върху какво метната? Simple Smile
Или сал тъй запечена Thinking
Ей така например, ако ти допада (вместо моцарелата при мен)... върху чоризо (при мен) или друга мръвка. Simple Smile

Скрит текст:

Првих го сутринта за у-ще на щерката и му фен вече. Simple Smile

# 1 750
  • In transit
Пийкок, Долче, сега се рових в постовете си, за да не съм голословна. На 25.11. в коледната тема съм писала, че съм купила същото масло на 15.80лв с ДДС, като тогава беше на промоция и цената в сайта на Метро беше около 17лв преди отстъпката.
Възможно е в някои магазини на Метро го продават на по-ниска цена, но във Варна и в сайта на Метро си беше на тази цена. И все още е на такава. Обаче маслото беше със срок на годност до края на декември или началото на януари...гледам, че и това на Пийкок е с такъв срок, та може и това да е причината да е на по-ниска цена.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 20:09 от Mikkey

# 1 751
Маслото е със срок охладено - ако го замразите ще изкара поне още 3-6 месеца.

# 1 752
Няма да ползвам нито един от купоните и офертите тази седмица, плюс тези допълнителните купони, така че ако някой ги иска да пише на лично 🤗

# 1 753
  • Пловдив
И аз взех от маслените бисквити Simple Smile Макадамия имаше, ама не я ща аз. Взимам от суровите бадеми.
А като не чета не ми отчете купона за бисквитите Грандино, щото е само за вида с парченца шоколад ... та така.

# 1 754
В Пловдив,новия Лидл-Северен,току що взех е точки и книга.

Общи условия

Активация на акаунт