Отговори
# 405
Бочи и мен ме болят понякога. Мажа с крема на медела и минават.

Може да е рефлукс или сън обаче вие разбирате ли че тя не иска да спи😀 заспива ми на гърдата, слагам я в леглото и тя се ококорва след 10мин и нито реве нито нищо просто си гледа 30-49мин и после става цирка..

# 406
и при мен са звездички , мажа ги и аз с меделата ама май по често трябва.Потресаваща е работата. Днеска заминаваме за 3 дни за НГ за добринище и багажа е колкото за 4 месеца.
Първото ни пътуване с бебе взимам всичко. По 2 чифта дрехи на ден че знам ли я кога ще реши да прави фонтани.
Не знам как хора пътуват само с една чанта , ние всеки има по един куфар и сега и тя , и само за 3 дена

# 407
Не знам дали ще повярвате, но за мен е много по-лесно да къпем всеки ден, от колкото само в някои дни, не го имаме за задължително, но и за нас е добре да има повтаряемост. То къпане е силно казано кисне се детето, ползваме хамак, лежи си, главата мием супер рядко.
И моето мото е да не се напрягам, затова примерно не правихме елха имаме минимална украса и ей такива неща си спестяваме.
Вчера малкия направи за пръв път 6 часа пауза между 2 яденета, ма за съжаление през деня, заспа по време на разходка и спа дълго - в тези 6 часа е спал 4 примерно. Вечерта трудно заспа.
Ще изгледам и аз някой урок за детския сън, благодаря момичета.

Носи 56 и 62, 62 са големи, но пък 56 имаме доста малко та ги отпочнахме.
Ползвам един апликейшън на телефона и той брои всичко и имам статистика.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 12:27 от Одри ♡

# 408
И аз не броя сън и хранене. А то с това сукане за успокоение изобщо не знам брои ли се за хранене или не. Всеки ден е различен, както с храненето така и със съня.
Алекс носи 56 и 62, всички дрешки са ни различни и сушилнята допълнително ги свива.
Бочинка можеби си свикнала със силиконовите и твоите просто още не са се нагодили. Отначалото и мен си ме боляха. Какво стана с цикъла, дойде ли или фалшива тревога? Днес и аз имам болки в кръста и отпред сякаш в яйчника. Дано да е фалшива тревога.

# 409
още си ме боли , вчера почна и главата която ме боли принципно преди цикл та ще разберем до няколко дни дали ще идва

# 410
И мен ме боляха зърната, по-скоро неприятно чувство в началото докато свикнат- бях си помислила, че още “помнят” - нали отбих баткото като забременях, ама на Simple Smile отвреме навреме ме наболяват пак, аз ползвам крема на Матернеа.
Marchelsi, а ако не оставиш бебето в кошара, а стои в ръцете ти сгушено? Защото моята така заспива в мен и като я оставя отваря фаровете понякога, но после мрънка за сън. Тоест се буди, защото съм я оставила, а не защото се е наспала. Има бебета трябва да заспят там където ще спят, не позволяват премествания. Пък и сега мъниците до към 3-4 месец поне имат жизнена нужда да са сгушени. Аз ако нямах още две деца и сто хиляди задължения вкъщи щях да си я гушкам по цял ден в мен да си спинка

# 411
Да тя спи в мен, по мен, в слинга, обаче нощем ме е страх да спи при нас. Тази сутрин в 5 опитах да спи до мен. Ами не иска, иска на мен .. Това е вече две седмици. Лошото е че не иска да спи на баща си и мен няма кой да ме отмени а наистина имам нужда от 2 часа спокоен сън..

# 412
  • Варна
Гледам, че обсъждате болежки за МЦ. На мен ми дойде без никакви болки в корема, но цикъла ми е по-обилен осезаемо. Ще видим колко дни ще е ... Надявам се, не повече от обичайното. По принцип винаги пия конска доза Нурофен експрес форте.

# 413
Вече искам да ми идваа 😀 вие как сте с килограмите? Аз съм качила килограм и нз от къде 😀 не ям изобщо много.. след изписването бях 57, сега 58 и отгоре😀 надявам се,че след идването наа Мц всичко ще се нормализира. То е ясно, че тези хормониии са виновни, но все пак ми се иска да си върна старите 52кг 😩

# 414
Аз май слабея, нямам кантар, но вече си влизам в повечето стари дънки. През деня доста често хапвам веднъж само докато си дойде мъжа ми, че да поеме Алекс.
Момичета много ме боли едната китка, сигурно от месец и повече. Мазах с арникамед долор няколко пъти, но не минава. Идеи какво да пробвам?

# 415
Относно килограмите,аз от малкия ги свалих и разправям на мъжа си:"Свалих от тази бременност всичко,остават ми 6кг да сваля до преди килограмите с баткото", а той вместо да ме похвали ми вика:"А после още колко?" Joy При Вики е някакъв ад от вчера,заспа в 3:30 и то закачен за гърда, кърмя го от 10:30,не знам дали ми е намаляла кърмата,дали е скок или просто свикна да виси на гърда... Поне да заспиваше,а той седи ококорен като бухал и цока,чак ми изтръпнаха зърната от толкова лигавчене. Не знам как с баткото изкарах близо година,за мен кърменето е гадна работа, но какво ли не правим за децата... Беше днес на консултация,казаха,че е пораснал много 3см(вече е 61) и 1кг(сега е 5,500). Аз му обличам и 68 р-р дрешки, малко са му свободни,но са само 7см и според мен са си ок,а и те са от баткото,може и да са се посвили. Но са от вчера зверските колики,сега пак,надявам се,че днес е от ротатек-а, че се надявах вече да поотслабват тези гадове.

# 416
И мен ме боли китката. Мисля че в от рабдането от това че се държах за дръжките на леглото като напъвах. Купих си накитник и Дийп релийф гел.

# 417
  • Варна
Вече искам да ми идваа 😀 вие как сте с килограмите? Аз съм качила килограм и нз от къде 😀 не ям изобщо много.. след изписването бях 57, сега 58 и отгоре😀 надявам се,че след идването наа Мц всичко ще се нормализира. То е ясно, че тези хормониии са виновни, но все пак ми се иска да си върна старите 52кг 😩
Килограмите ми са абсолютно същите каквито бяха при изписването от болницата. Нито кг не съм мръднала, но определено се свивам откъм мерки. Интересно е, че в болницата бях супер подута, крака, ръце, гърди, корема ми беше още доста голям и пак бях същите кг. Абе добре, че лятото е далеч Joy а и имам цял бански, тъй че няма да се затормозявам излишно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 418
И аз съм си все на едни и същи килограми, плюс 10 от тази бременност и плюс още 6 от старата. Някой ден може и да ги сваля до 52кг, колкото бях на сватбата. Ако може и мъжа ми да отслабне, че и той си има качено от двете ми бременности Smile

Аз както се хвалех, че детето ми е почти еднорог и ето втора вечер след баня храненето е екшън. Яде бясно, дави се, хълца, урига, пак яде бясно, започва да реве, силно натъжена със зърно в устата и се напъва. Сменям и позите ама си е трудно. Явно вече емоциите от повече видяно и преживяно се струпват вечер. С брат й май точно към 2-3 месец имахме такива епизоди и при него напипах, че ако му пея се кротваха нещата. Така научих 10 песни и ги карах под ред докато се наяде вечер и заспи. При Мила засега не действа обаче този номер. Ще търсим наново "ключа за бараката".

# 419
Ние направихме първо пътуване с бебето за 3 дни. Имахме сериозни съмнения дали да си го причиним, но в името на другите деца се реших в крайна сметка. Нямаше драма и стрес, извън неприятното откритие, че вече трябва да събирам багаж за четирима. Добре е, че бебето към момента няма особено много. Иначе той го понесе не по-зле (или по-добре) от стандартното - неспане, мрънкане, рев вечер. Да си призная с момичетата изобщо не ми се е налагало да чета за бебешкия сън/неспане/рев, те бяха криво-ляво търпими. Имаха си специфики, но категорично бяха далеч по-лесни за справяне. Сега съм отчаяна и имам нужда от обяснения, за да мога някак да се успокоя и да не търся непрекъснато вината в себе си. Пробвах вечер да дохранвам, по едно време бях убедена, че е гладен, защото рева след 19 часа е зловещ (голямата кака се тревожи, че бебето ще умре, представете си за какво иде реч). Веднъж помогна това, другите пъти не. Често просто не издържам на истерията му, сменям плана в движение, товарим на количката/колата и го разкарваме по улиците в името на малко тишина и здрав сън. От тая цялата история + честото сукане съм отслабнала осезаемо. Аз имам не малко да свалям от преди бременността и уж трябва да съм доволна, но това подхранва страховете ми, че нямам достатъчно кърма, а и ме гони жесток хроничен глад, когато просто нямам време да ям (и отново стигаме до проблема с количеството кърма). Ще го преживея тежко, ако не се подобри поне малко след 3тия месец...

Общи условия

Активация на акаунт