Отговори
# 420
Bleizi, и на мен с трето дете ми се налага да гледам лекции и да чета все едно съм нямала други две, че и скоро беше второто. Според консултантите по детски сън вечерната нервност е много типично поведение и отпада някъде към края на 2, средата на 3 месец. Спокойно, съвсем в реда на нещата е, моята до преди няколко дни беше ужас привечер и вечер, но към наближаването на втора месечинка започна да се кротва. Беше си рев до откат, а дори нямаше грам колики. А най-много чакам след 3 месец да си измести вечерния сън да започва от рано, че в момента с това заспиване след 23 ч ми е ужас, две не виждам вече. Пробвах да к го изместя, заспа, но след кърменето в 4 ч през нощта се ококори, просто не може толкова дълго да спи все още. Също така кърменето вечер в момента ми е малко трудно- тя нервничи на гърда, все едно й се кара, дърпа се, ръмжи. Пак от лекция (на Ася Демирева) помня, че и това е супер типично и се дължи на комбинираното желание на бебето хем да гледа, хем да яде, хем да спи, хем да не спи и докато не разбере какво иска ще е така Simple Smile и се кърми по това време или в просъница, или на тъмно, или с полюшкване- каквото сработи. Аз моята я люшкам и й шъшкам. Аз сега много се вглеждам в тези подробности, защото покрай грижите за другите деца ми е много важно с бебето всичко да върви максимално лесно и гладко и даже се усещам, че имам нереалистични очаквания от нея. Тя е просто мъничко бебенце и си има витална нужда от гушкане и обгрижване, а аз искам едва ли не да я метна в бебешкото гнездо и да я взимам само за кърмене, че ме чакат един огромен куп домакински задължения плюс едно голямо бебе на 2 г и половина и един батко ученик.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 05:06 от Milk-choc

# 421
Значи не знам дали е нормално но от 2 дена гърдитите ми се все едно вчера родих , преливат и са ултра твърди, преди малко само за да се облекча понеже тя спеше 4 часа и половина след планинската расходка, източих 120 мл , а имаше сигурно още 100 поне.
Не знам дали това е ок, нощно време цедя само 1 път за да не я чакам 5 века да суче и да се ядосва на циците ми .

# 422
Може да е от храна или повече приети течности или малката да не пие толкова, колкото допреди дни.

# 423
Бочи аз откакто спрях да цедя се оправиха нещата. Но наистина може и да е от храна. При мен от мусака 😀 преливат и се дави.
Иначе като не суче някой вечери дори и 6.5часа не цедя. Нито я знам кога ще поиска, нито ми се става. Будя се мокра преляла. Давам и едната цица, яде колкото иска, а на другата слагам хака колектора. Събирам 50-70мл замразявам и лягам пак.

# 424
Мойта става на 3-4 часа и ако почна да я кърма през ноща ще лудна , ще отиде половин вече и за това през ноща цедя .не знам от каква па храна да е да ви кажа , а вода кат чели не пия чак толкова . Не знам , обаче чега щях да се пръсна и ги изцедих тия 120 и и ги дадох но фактически беше до облекчение. Тя тука две вечери ми повръща на фонтан не я знам що , уж не е като преяждане .

# 425
Аз бях така онзи ден, днес обаче до обяд всичко беше нормално и в 4 като се прибрахме от разходка - гърдите ми сякаш празни, мекички едни такива, цял ден бях на едни овесени ядки, незнам дали има значение. Той вече 3 пъти сука от 4 насам. Надявам се до следващото хранене да се налеят че е много напрягащо.

# 426
сега се замислям че дали па нее от мазничко , вчера пържени филии , и мазни ребра ядох . Може и от тях така да ми преливат ебати. Ама и пиеди ми правеха така заради нощното цедене , ама как да го спра , цяла нощ да суче не ме блазни

# 427
Milk-chok, успокояваш ме леко:) И при мен вечерното кърмене е по-скоро борба. Аз пускам бял шум, работи безотказно. Вечер към 10.30 - 11 заспива, но започваме още към 9, защото той е изтрещял напълно. Не знам как се справяш и с още едно малко дете, герой си. Моите и двете са по-големи, помагат ми много и са самостоятелни до голяма степен. Криво ми е, че не ги виждам много вечер, а това ни е единственото време заедно,  но нали все разчитам, че ще мине. Гушкам и нося много, нямам избор, назад съм с всичко вкъщи и хаоса полека ни поглъща. Този път обаче някак усещам всеки миг с бебето, може би защото не мога да се откъсна от него по обективни причини Simple Smile

# 428
Tada Champagne Честита Нова 2022-ра година, момичета! Tada Champagne
 Желая ви да сте здрави, щастливи, успешни и борбени!

Бочи и на мен гърдите от няколко дни се пълнят много бързо, хем малката суче през час и половина - два и само нощем прави по-голяма пауза от 3-4 часа.
Аз все още ѝ давам 20-30 мл. кърма от шише и я оставям на гърда после, но ми се струва че започва да губи умения за сучене от гърдата. Понеже гърдите ми се препълват и ако захапе правилно, след няколко секунди се приплъзва към зърното и така суче и преглъща на всяка секунда, заради силното потичане на млякото. Не се дави, но прави един цъкащ звук от време на време, сякаш разваля вакума.
Имам и съмнения, че имаме млечница, въпреки че няма бели точици по бузите, езика или устните, само една малка бяла линия точно отгоре на небцето. Ще наблюдавам тези дни дали ще се разпространи.
От друга страна, имам от време на време болка преди и след кърмене в гърдите и зърната, които са розови, но пък нямат рани или други особености. Ето тук https://www.bg-mamma.com/?topic=31105 откривам няколко симптома и затова се чудя какво е положението
Елани, какви бяха вашите симптоми и как върви лечението?

# 429
Наблюдавай за захапването. Аз имах този проблем при първия и скок. Скука през час и нещо два, гърдите ми бяха огромни, супер силни три струи, навсякъде кърма, тя се дави аз попивам, тя пищи от глад. За седмица този ужас мина и се приспособи към новата струя. Просто тя порасна

# 430
Елани, какви бяха вашите симптоми и как върви лечението?
Тъй като го минах с брат й, сега не съм имала чудене. Около зърната се появи розов участък с граница, получих лек сърбеж и болка след и по време на кърмене. Знам от първия път, че трябва да се прилага мазило от 10-14 дни за да не се появят пак. Засега съм 8-9 ден и има подобрение. Мажа след кърмене у мия преди. Някой път забравям или в бързината пропускам. Първите дни мажех и нейния език 1-2 пъти с Дектарин. Но сега рядко е бял и се изчиства сам.
Биберони и залъгалки е хубаво да се изваряват със сода и след това изплакване пак.

Едит: сега си поръчах някякви антибактериални подплънки на Чико. Предполагам, че подплънките са голям развъдник като е влажно и топло там.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 16:19 от Elanlli

# 431
Честита нова година, пожелавам ви здрави и спокойни бебета през новата година Simple Smile
Да ви кажа моите гърди също текат и преливат постоянно, а с предишните две деца никога не са правили така! Малката бухта суче добре и видимо се е ошишкала, такова коремче е направила, че снощи като я сложих гола по корем приличаше на малко тюленче. Между другото забелязах, че наистина слагането по корем много засилва рефлукса и за момента ще го огранича до минимум.
Тя започна много лошо да спи вкъщи- ако не е в количката не може да направи плътен сън. Буди се след 20-30 минути и реве, после трябва да я доприспивам само на ръце, няма друг начин. И така цял ден, нямам против да спи малко и да будува, но да си будува, не да реве за сън. В смисъл, положението стана по-зле от преди. Официално обявявам този сезон за най-тъпия за раждане на бебе- баткото беше март, малкия- юни и с двамата излизах свободно на разходка като не спяха вкъщи да се наспят в количката. Сега в този студ и с обедния сън на малкия батко нямам много възможност

# 432
И аз така мисля. Само родилите през топъл сезон могат да осъзнаят колко е неприятно това време за новородено и в първите месеци бебе. Защото после като са активни и пораснали пак има какво да се прави вкъщи, но сега разходката им е единственото приключение за деня.

# 433
А наистина ли е нормално да плачат вечер и то много и да заспиват късно 11-12-1? Чак мисля че моето бебе нещо не е ОК.

# 434
аз пък съм супер щаслива че имам зимно бебе , защото с нейното ставане аз спя с нея до 11-12 през деня , до де се оправим , яде тва онова стане 2 , излизаме и се разхождам по 1-2 часа зависи от количеството студ , после се прибираме вече е тъмно , и идват вечерните забавления. Ако беше лято и карах толкова време у дома щеше да ми е тъпо. Не мога да я кърмя на този етап на улицата , те прави стачки , дърпа се става една война с цици и не си представям да се кърмим на вънка дори и да беше лято. Така поне до топлия сезон ще стане ок с кърменето се надявам и ше мога спокойно да се разпищолвам на пейките

Общи условия

Активация на акаунт