Отговори
# 435
Бочи, тя моята ако спеше нямаше да имам нищо против и цял ден да съм вкъщи. Обаче ей сега два дена като валя тя един нормален сън не направи.
Marchelsi, Елена Чапалова го каза на лекция- в първите месеци бебетата вечер обикновено са много нервни и не могат да задремват. За заспиването също, че е съвсем нормално да заспиват към 22-23 ч нощен сън и след третия месец си го изместват рязко към 19-20 ч. За последното потвърждавам с малкия ми син, заспиваше към 22-23 като преди това имаше една лека дрямка. Изведнъж тази лека дрямка стана дълбок плътен сън и започнах да го къпя в 18:30, в 19 на гърда и до 19:30 вече беше заспал. Ох, аз толкова надежди възлагам на периода след трети месец- да помне режим, да заспива рано вечер, да я науча да заспива сама в кошарата. Колко ли ще съм изненадана ако нищо от това не се случи 😂

# 436
Честита Нова Година, момичета ! 🎆🎉
Нека новата година ви донесе здраве, семейно щастие, късмет и прекрасни мигове, споделени с любимите хора! Нека бебенцата ни да бъдат здрави, спокойни и усмихнати ! ❤

Да ви попитам вашите бебенца стряскат ли се? Алекс при най-малкия шум понякога подскача и се стряска.

# 437
Да но май не е стряскаме а е рефлекса на Моро и не се буди.

# 438
Стряска се от резки шумове, особено батковците като играят с коли и тракат. Съответно вече не може да спи при нас в хола и трябва да я отделям в спалнята. От Моро понякога се буди, понякога не. Явно сега като им се изостри рязко слуха докато свикнат ще е така.

# 439
Честита Нова Година, момичета! Здрава, щастлива и спокойна да бъде за всички! Мда, всички казуси със съня са налице и при нас, вече близо месец, явно е нормално, защото бебето си расте и си е ок, само ние сме полудели. Аз вече даже и кърмя в друга стая на спокойствие, защото той се изнервя, ако е шумно. Също така побеснява, ако говоря, пуска гърдата и надава един вой, ужас е.
Да ви се оплача, от вчера съм и с гипсирана ръка. Адски е тегаво, нищо не мога да правя сама, нито да го гушна, нито даже да го преместя от едната гърда на другата. Реве ми се (и поревавам де).

# 440
Ау, дано бързо да ти махнат гипса, то не стига, че е трудно с малко бебе, ами и допълнително затруднение.
Аз писах на една консултантка по детски сън тук във форума и тя ми каза, че е възможно регресията на съня да се прояви още в края на втори месец. Започвам да си мисля, че е това, понеже ми е до болка позната от малкия батко и забележително много прилича на регресия. Заспива нормално, но се буди на 30 Мин, след 5 мин мрънка вече, защото й се спи и е недоспала и доприспиването е дълго и мъчително. Уфффф как едно нормално спящо бебе не ми се падна, поне едно еднорогче... 😄

# 441
За много години момичета! Бъдете живи и здрави, много щастливи и само прекрасни моменти през Новата година 🙂

# 442
Милк, моят е съъъщият - задреме за 10-15 минути и се ококори ревящ, защото още му се спи. Също ме побърква, че не заспива на гърда, а само задрямва и ако се опитам да го оставя - се буди. Ей, побърквам се. Баткото не спеше, но на гърда припадаше, не мога да му го отрека, даже първият месец не можех да го събудя и качи мега малко. Сега този господин го храня само на спалнята при нас вечер, иначе няма заспиване. А аз по принцип съм много против бебето да спи при мен и се чудя къде ще му излезе края и кога ще го преместя... Бях решила да се пробвам към 6-8-ми месец да го уча да заспива сам и да го местя в детската при баткото, като започне да спи по цяла нощ, но май няма да ми се получи. Баткото откровено си ревнува, когато се занимаваме с него, но ревнсотта е към нас. Към него е все още много мил, вчера Вики ревеше в шезлонга, понеже правех нещо и не можах да го взема, Марти отиде и започна да го люлее, погали го и му дрънчеше с висящата играчка на шезлонга - разтопих се, а няма още 2г, реагира като голям човек.

# 443
Днес мойта вече счупи рекордите по неспане, един половин час сутринта и около час и нещо в количка и толкоз беше... после хиляда неуспешни опита в кошарата и край, влезе в серия. Сега като трябва да прибирам малкия да спи обеден сън въобще не мога да я спася с разходки навън, направо не ми се мисли докато дойде пролетта и можем да излизаме от рано сутрин какво ще правя

# 444
Милк не знам на колко е малкия но едно предложение ако е до 3-4 годишен. Купи си количка или за близнаци или такава която се трансформира за две деца с различни кошчета , и да спят и двамата на обеяд в количка Simple Smile

# 445
Бочи, даже имам кой да ми даде комбинирана количка за близнаци, обаче не става Sad пред входа имаме 20-25 стълби и рампа и тези на по-широките колелетата не пасват, в колата не мога да я държа, защото ММ я ползва всеки ден. Ако е от онези като влакче един пред друг двата коша много натежава и не мога да я смъкна и вдигна на две гуми. Какви ли не варианти съм мислила, единствено това, което имам в момента е възможно да ползвам- стандартна количка и платформа за стъпване за малкия. Бебето много страда от това, че почти не мога да я извеждам, основно сънят й. Вкъщи не спи никак добре и не мога да компенсирам с хубав 3-4 часов сън в количка както правех с големите. Тъпа работа, малкия и да го пусна на яслата ще е два дена там и две седмици вкъщи, ама болен. Много е хубаво да имаш породени деца, но има някои трудни аспекти

# 446
Аз му взех платформа и той си се кефи,даже заспива понякога, понеже е със седалка и го будя Grinning Аз чакам да минат ваксините до 4-ти месец и мисля да пусна баткото на ясла. Той е приет, но отлагам заради бебето. Иначе тези колики имам чувството,че стават по-силни, вместо да намаляват. Сутрин от 6 до 9 се гърчи и пищи, все едно зъби му излизат на горкия Sad

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 13:11 от Gamora

# 447
добре а ерго раница ? малкия в количката бебето в раница ? Поне нещо дет се вика. Тегава работа е .
Или балкон ? Или на балкона няма да заспи бебето

# 448
Здравейте, мами, чета ви с интерес и се престрашвам да пиша сега, защото се чувствам в безизходица. Нашето момченце се роди средата на Ноевмври, но имам голям проблем със заспиването след хранене- изцяло на АМ е и след храна се превъзбужда ужасно много. Започва да мята с ръце и крака , диша тежко.. понякога се оригва 2 часа след храна. Опитвала съм се да давам порция на няколко пъти, да го държа по-дълго изправен, да следвам интервали на будуване… нищо не помага. Просто не е спокоен след храна и заспива 2 часа след хранене- обикновено крайно изнервен и на ръце.
Някой може ли да даде съвет с подход.

# 449
Да ви се оплача, от вчера съм и с гипсирана ръка.

Много неприятно, дано мине бързо-бързо. Колко време казаха, че ще си в гипс?

3110, каква мислиш че е причината, че е нервен - преяжда ли или не яде достатъчно?

Общи условия

Активация на акаунт