Отговори
# 450
Ами не знам…не мисля, че е нито едно от двете. Яде си според мен колкото за възрастта около 120 мл, ако не иска не го насилвам, понякога му предлагам повече, ако е гладен, но няма резултат…

# 451
Алекс също след хранене пъшка и не е на кеф. Значи аз го одавам на рефлукса, защото до скоро нямаше нищо. Той суче малко, после почва да се пуска от гърдата и ако не го оригна в този момент няма шанс да продължи сукането. Почва се рев, дърпане и т. н. След като го оригна обикновено продължава да суче, а понякога отказва пак и гледам да не го мъча. След това е ок в повечето случаи, освен ако не е хапнал повечко, тогава почва пъшкане и дишане тежко и иска да е на ръце като и аз да съм изправена и да го разхождам. Няма шанс да седна.
Ако е бил ок непосредствено след храненето, в повечето случаи около час по-късно се почва пак пъшкане и рев понякога и така докато не заспи милия. Пием сироп и виждам полза, но пак всеки ден е различен и незнам как да му помогна да се приключи това или трябва просто да си го израсте. На 6ти ще слагаме ваксина и ме е страх как ще е след това. Той сега е на 2 месеца и 12 дена и вече си удвои рожденото тегло, но предполагам че е защото се роди по мъничък и сега компенсира.

# 452
За много години и от мен! Да сте здрави, много щастливи и спокойни 😀 Момичета, Крис и с колики от първата седмица след изписването..започва се сутрин с много напъване, през деня като е буден в повечето пъти е кисел ии вечер от 6-7 сме с рев и писъци... за щастие през нощта си спи.. но много се мъчи. Пробвахме всичко - капки, бял шум, гушкане постоянно, загряване на коремчето, чай... но просто няма лек 😔 нещо друго да знаете? И има ли и други бебчета със силни колики ?

# 453
Нарине пробиотик.
Нас това ни спаси от толкова силни колики и боуен

# 454
Ние даваме Био Гая, но изобщо не помага... значи да я сменя с твойто чудо ?😀

# 455
Аз нямам много време да пиша,но ви чета момичета🙂
И при нас положението беше много зле,но аз направих това и за една седмица му минаха и коликите и запекът🙂
Давах на всяко хранене Еспумизан Комфорт по 5 капки.
Био Гая не един път на ден,а на всяко хранене 5 дни така….,появи се зеленото и миризливо ако 2 пъти,и всичко приключи с коликите🙂
Един път дадох и Колийф,но мисля,че не помагат!

# 456
За гипса казаха 30 дни Sob Надявам се след контролния преглед да ги намалят леко. Не знам как ще оцелеем иначе, страшна мъка е за всички ни.
Milk-chok, а има ли вариант да изместиш лекичко съня на баткото? Примерно да се разхождате от 11 до към 1.30-2? За него не е никак оптимално, защото вероятно вечер няма да заспива рано, но пък ще е временно, само докато избутате този крайно неприятен период. И при нас дълъг стабилен сън се получава само навън в количката. Сега докато е хубаво времето, лесна работа. Като завали ще стане страшно.
А това с нервността след хранене ми прилича на рефлукс (без изобщо да съм експерт по темата обаче). Не знам какво друго може да е така пряко свързано с храненето...
За коликите при нас - последните 2-3 дни се е поуспокоил леко, надявам се да е добър знак и началото на края на коликите.

# 457
Любослава, във ФБ препоръчват борина.
Моето човече вече 2 вечери подред много ръмжи , като го сложа в кошарата, та чак се буди и почва да плаче. Снощи съм гушнала в мен и сме заспали за втори път така - аз седнала той в мен сгушен и сме спали повече от 3 часа. Пробвах след кърменето пак да го върна в кошарата и пак ръмжене и се буди. Предполагам е от рефлукса това ръмжене или са колики. Днес за първи път акото му е по-зелено. Чудя се дали не е защото сменихме пробиотика .

# 458
И при нас положението беше много зле,но аз направих това и за една седмица му минаха и коликите и запекът🙂
Био Гая не един път на ден,а на всяко хранене 5 дни така….,появи се зеленото и миризливо ако 2 пъти,и всичко приключи с коликите🙂

И при нас е зеленото и миризливо ако от 1 седмица.. не е ли много тази Био Гая на всяко хранене... то реално може ли да стане нещо? 😀

# 459

И при нас е зеленото и миризливо ако от 1 седмица.. не е ли много тази Био Гая на всяко хранене... то реално може ли да стане нещо? 😀
Да и аз мислих,че е много но е пробиотик и зеленото и миризливото го изкара за 2 дни.
Педиатърката ми каза,че точно зеленото и мир.,са коликите и докато не го изчисти,нещата няма да се оправят.
Но в никакъв случай не казвам,че това с пробиотика е правилно,просто при нас проработи.А бяхме на голям зор,постоянно се прививаше и ръмжеше,повръщаше всичко,първо мислих,че е рефлукс!
Но е било от коликите,вече ги няма за 1 седмица!Въпреки,че педиатъра ме посъветва нищо да не давам,всичко да станело по естествен път,да ама как да го гледаш как се мъчи😌

# 460
Gamora, и аз напролет ще пускам баткото на ясла, но усещам, че ще се заоплакваме как боледуват Sad
Нервниченето след хранене според мен е или колики, или рефлукс, вероятно второто.
На Мила днес й сложиха трите ваксини- 6 валентната, пневмококи и ротавирусната. Значи... който гледа бебе с рефлукс да се зареди с търпение- такова здраво давене и повръщане не е било, от ротата вероятно, четох в групата за рефлукса, че временно се изостря заради някаква си съставка. Нервна е, вземам я да спи при нас тази вечер в гнездото си да я вардя за температура, че започна май да се стопля. Снощи не сме спали, днес май пак няма, добре че удари един здрав сън след ваксините, поне тя да събере малко.

# 461
Био гаята е възможно най кофти пробиотик , без да засягам някой Simple Smile Аз давам вече почти 40 дена Нарине , дава се след всяко ядене и сме ок , колики почти няма или са уникално слаби пупупу и то когато не може да се изака понякога ( рядко ) и сега даже мисля да спра след като приключат още няколко дена третия курс шишенца.
Взимала съм от тях и за мен многократно а както знаете имам драми с стомаха и какво ли не не съм пробвала само Нарине се усеща същински ефект. Моя приятелка излекува сина си който имаше бактерия и му изписваха антибиотик. Тя не го даде а даде нарине

# 462
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, колики са. Много се мъчат, като ги заболят коремчетата. И аз мислех, че е рефлукс, но не е. Като се напъне да пръцка или ака, връща мляко. Сложа ли в кревата, особено вечер, когато са най-силни коликите, почва да пъшка, да ръмжи и да иска да я взема. В началото мислех, че просто иска да се гушка, но не е това. Аз давам Еспумизан Л по 25 капки 2 пъти на ден (предписан ни е до 4 пъти дневно), Био Баланс Бейби по 5 капки веднъж дневно и на останалите хранения Био Амика по 5 капки. Откакто давам Еспумизана, се чува отчетливо как пръцка и изглежда това я облекчава. Надявам се да минава бързо. Иначе, нашето ако и то е миризливо, но сме на АМ. Отдавах го на това.

# 463
Ирен, колики са. Много се мъчат, като ги заболят коремчетата. И аз мислех, че е рефлукс, но не е. Като се напъне да пръцка или ака, връща мляко. Сложа ли в кревата, особено вечер, когато са най-силни коликите, почва да пъшка, да ръмжи и да иска да я взема. В началото мислех, че просто иска да се гушка, но не е това. Аз давам Еспумизан Л по 25 капки 2 пъти на ден (предписан ни е до 4 пъти дневно), Био Баланс Бейби по 5 капки веднъж дневно и на останалите хранения Био Амика по 5 капки. Откакто давам Еспумизана, се чува отчетливо как пръцка и изглежда това я облекчава. Надявам се да минава бързо. Иначе, нашето ако и то е миризливо, но сме на АМ. Отдавах го на това.
Същата работа беше и при нас,и като включим,че аз от нормалното раждане бях с шевове и адска болка направо беше ад…
Ние също минахме изцяло на АМ за съжаление…
Все пак така успях да му изградя лек режим🙏🏼
Хапва на 3/3,5 часа,и вече взе да пропуска едно нощем(дано да задържи така).Но две седмици беше трудно,защото е много лаком.
Твоята схема за коликите е много добра🙂

# 464
Не знам и аз вече.. по нищо ни личи,че скоро ще минат при нас..Ще питам и педиатъра все пак за приеманито на Био Гая на всяко хранене, чи въпреки всичко много ми се вижда... Вече да минава да се успокои малко той,а и ние покрай него..че е ад !! Мерси заа предложенията момичета.. 😔😘

Общи условия

Активация на акаунт