Отговори
# 480
Kristiynita може ли да попитам как постигна режима с почасовото кърмене. Аз направих опит но не ми се получи . Ние сме родени на 19 ноември но термина беше на 8 декември. 
И ние почти винаги след нахранване ръмжим, плачем, не искаме да стоим сами 😉 и се гушкаме. Иначе за коликите давам Колийф по веднъж на ден, понякога прескачам. Спи при мен, не мога да го науча да спи в леглото си. Но навън спи докато не се приберем, чак не ми се мисли като се развали времето какво ще правим 🤪

# 481
Да де точно не добре усвоен ензим лактоза Simple Smile те за това повечето капки които даваме са лактаза която им помага да се усвоява всичко Simple Smile За това да от зелено до зелено има разлика но не се махат коликите с едно зелено ако .
Понякога дори ако бебето хапне по малко може да има зелено ако .
Абсолютно коликите са причина от храненето , мисълта ми беше че няма общо акото , бебетата на АМ имат по различно на цвят ако бебетата на кърма друг цвят Simple Smile

Любослава това е нашия , аз съм взимала такъв много пъти за себе си ( само че за големи нали не бебешкия ) за това взех и за нея такъв. Първо взехме омнибиотика но повръща от него.
Давам и Биоамика съответно ( само нощем когато не давам пробиотика )
Пробиотика е от 2 стъпки като те се редуват . на всяко хранене примерно в 11 даваш номер 1 после в 2 номер 2 и после в 5 пак номер едно и така Simple Smile Там пише че трябва да се чака 15-30 минути но няма кой да ти чака, кога може да чака чакаме кога не може направо яде и тва е. В случая тия са за бебе на кърма ако е на Ам има и инулин ( прахче ) Това са живи бактерии и съответно трябва да се активират . Аз ги активирам по следния начин
-Взимам чашка за кафе и сипвам вода , сгрявам я в микровълновата и изливам водата. В чашката сипвам съответната доза пробиотик , и го въртя за да обере топлината на чашката . Буквално 4 пъти. После го сипвам в биберона от шишето и с пръст придържам за да не изтича и и бутам в устата Simple Smile Тва е , така го давам на всяко ядене когато е ден , през ноща био амика, и то вече чесно пропускаме

# 482
Момичета,  трябва да обърна нещо - за първи път преди малко бебчо заспа самичък , сложен върху антирефлуксната възглавница по корем. Да е живо и здраво момичето, което я препоръча във ФБ. До сега се притеснявах да го сложа по корем заради рефлукса, но четох във ФБ в групата, че така бебчовците заспиват сами , а в групата за рефлукс, че не е проблем по корем щом е под наклон. Той реално и в нас си е повече по корем, така не ръмжи и не хърка, за разлика от по гръб

# 483
Kristiynita може ли да попитам как постигна режима с почасовото кърмене. Аз направих опит но не ми се получи . Ние сме родени на 19 ноември но термина беше на 8 декември. 
И ние почти винаги след нахранване ръмжим, плачем, не искаме да стоим сами 😉 и се гушкаме. Иначе за коликите давам Колийф по веднъж на ден, понякога прескачам. Спи при мен, не мога да го науча да спи в леглото си. Но навън спи докато не се приберем, чак не ми се мисли като се развали времето какво ще правим 🤪.   

Неуспях с кърмене за съжаление,с АМ успях.
Около две седмици ми отне време,но сега е по-спокоен и щастлив.
Роден е на 18 ноември точно на термин.
В този му период забелязвам,че вече търси общуване и да го закачам нещо(много се смее)и да не може да стои сам🙂
Мога да напиша за АМ как успях,но не е вариант по-добро е кърменето.

# 484
И ние почти винаги след нахранване ръмжим, плачем, не искаме да стоим сами 😉 и се гушкаме. Иначе за коликите давам Колийф по веднъж на ден, понякога прескачам. Спи при мен, не мога да го науча да спи в леглото си. Но навън спи докато не се приберем, чак не ми се мисли като се развали времето какво ще правим 🤪

Лекар ли препоръча Колийф по веднъж на ден?
Аз давам на моя младеж, но при всяко хранене. Той е на АМ отдавна, защото отказа да суче и съответно ми спря кърмата. В АМ слагам по 4 капки, които престояват между 15 мин и 30 мин /както е указано на упътването/. За него е доста ефикасен.
Моя бебок си гука вече, а вашите?

# 485
Да де точно не добре усвоен ензим лактоза Simple Smile те за това повечето капки които даваме са лактаза която им помага да се усвоява всичко Simple Smile За това да от зелено до зелено има разлика но не се махат коликите с едно зелено ако .
Понякога дори ако бебето хапне по малко може да има зелено ако .
Абсолютно коликите са причина от храненето , мисълта ми беше че няма общо акото , бебетата на АМ имат по различно на цвят ако бебетата на кърма друг цвят Simple Smile

Любослава това е нашия , аз съм взимала такъв много пъти за себе си ( само че за големи нали не бебешкия ) за това взех и за нея такъв. Първо взехме омнибиотика но повръща от него.
Давам и Биоамика съответно ( само нощем когато не давам пробиотика )
Пробиотика е от 2 стъпки като те се редуват . на всяко хранене примерно в 11 даваш номер 1 после в 2 номер 2 и после в 5 пак номер едно и така Simple Smile Там пише че трябва да се чака 15-30 минути но няма кой да ти чака, кога може да чака чакаме кога не може направо яде и тва е. В случая тия са за бебе на кърма ако е на Ам има и инулин ( прахче ) Това са живи бактерии и съответно трябва да се активират . Аз ги активирам по следния начин
-Взимам чашка за кафе и сипвам вода , сгрявам я в микровълновата и изливам водата. В чашката сипвам съответната доза пробиотик , и го въртя за да обере топлината на чашката . Буквално 4 пъти. После го сипвам в биберона от шишето и с пръст придържам за да не изтича и и бутам в устата Simple Smile Тва е , така го давам на всяко ядене когато е ден , през ноща био амика, и то вече чесно пропускаме
Напротив точно в този първи месец по изпръжненията се гледа дали всичко е Ок,защото се изгражда имунната с-ма,която съответно е в стомахчето.
Не при всички със зеленото ако свършват коликите,и не всички имат такова.
Хората сме различни.
А това с не усвояването на лактозата от майчиното мляко е пълен шит’…
Пазарен трик,замислете се колко видове АМ има(като се започне с комфорт и другите му там добавки за по-лесно усвояване)
До ден днешен в медицината не е доказано точно от какво се предизвикват коликите…
Не приемайте всичко,което пише в интернет на сляпо….Аз съм от семейство на лекари..
Съветвайте се за всичко по-добре с педиатрите.
На кърмачета изцяло на кърма не нужно да се дава пробиотик🙂

# 486
Глупости Simple Smile  Аз все пак имам лактозна непоносимост и съм бая в час с нещата . Малко не ми разбра коментара за цвета на акото .Казвам само че зелено ако не значи изкарани колики, има различни видове зеленост , като се почне от светло та чак до тъмно почти черно. Консистенция итн. Инфекцията си има. свой цвят зеленота , но си има и зелени акита които са в рамките на нормалното . Ако има лек дизбаланс между предното и задното мляко в момента на кърмене може да се изака по зелено , това значи че малко е била малко повече лактозата или по малко. Едното мляко е по богато на лактоза от другото. Лактаза се предлага ща да може бебето да усвоява по добра лактозата от млякото и да намали съответните газове тобиш колики , които се появяват точно от самата лактоза и новата храна която консумира.
Бебетата на кърма имат нужда от пробиотик!Не може да се говори така че нямат. Пробиотик се дава на бебе не от вида му хранене а от начина му на раждане и индивидуалната ситуация, пробиотиците помагат не само за колики но и за имунитет както и за намаляне на риска от алергии особено атопични такива , за това е хубаво и по време на бременност да се консумират пробиотици от майката , така намали риска от колики при бебето и рисковете му от алергии.
Не си го измислям факти са и са ми казани и от лекари.
Отделно Бебето родено по метода на секцио не придобива микроорганизмите на майката така както бебето минало през нужното място . Бебетата секцио могат да са на кърма но нямат тези бактерии съответно имат нужда от пробиотик защото те придобиват бактерии чак след 3 тия месец , а през тези 3 друго бебе родено нормално има вече микрофлора.
Така че реклама не реклама това нее реклама Simple Smile Всички капки за колики са или семетикон ( те ииза възрастните са същите ) предотвратяват газообразование но зажалост често спичат. Или лактаза която нее нищо повече от ензима който си имаме по рождение ( някои нямат , други имат доста малко ) съответно ако имаш по малко ензим имаш повече газове от консумация на млечна храна.
АМ има значително по малко лактоза от кърмата и кърмените бебета могат да страдат повече от колики от такива с адаптирано мляко Simple Smile Всичко е научни факти

# 487
Глупости Simple Smile  Аз все пак имам лактозна непоносимост и съм бая в час с нещата . Малко не ми разбра коментара за цвета на акото .Казвам само че зелено ако не значи изкарани колики, има различни видове зеленост , като се почне от светло та чак до тъмно почти черно. Консистенция итн. Инфекцията си има. свой цвят зеленота , но си има и зелени акита които са в рамките на нормалното . Ако има лек дизбаланс между предното и задното мляко в момента на кърмене може да се изака по зелено , това значи че малко е била малко повече лактозата или по малко. Едното мляко е по богато на лактоза от другото. Лактаза се предлага ща да може бебето да усвоява по добра лактозата от млякото и да намали съответните газове тобиш колики , които се появяват точно от самата лактоза и новата храна която консумира.
Бебетата на кърма имат нужда от пробиотик!Не може да се говори така че нямат. Пробиотик се дава на бебе не от вида му хранене а от начина му на раждане и индивидуалната ситуация, пробиотиците помагат не само за колики но и за имунитет както и за намаляне на риска от алергии особено атопични такива , за това е хубаво и по време на бременност да се консумират пробиотици от майката , така намали риска от колики при бебето и рисковете му от алергии.
Не си го измислям факти са и са ми казани и от лекари.
Отделно Бебето родено по метода на секцио не придобива микроорганизмите на майката така както бебето минало през нужното място . Бебетата секцио могат да са на кърма но нямат тези бактерии съответно имат нужда от пробиотик защото те придобиват бактерии чак след 3 тия месец , а през тези 3 друго бебе родено нормално има вече микрофлора.
Така че реклама не реклама това нее реклама Simple Smile Всички капки за колики са или семетикон ( те ииза възрастните са същите ) предотвратяват газообразование но зажалост често спичат. Или лактаза която нее нищо повече от ензима който си имаме по рождение ( някои нямат , други имат доста малко ) съответно ако имаш по малко ензим имаш повече газове от консумация на млечна храна.
АМ има значително по малко лактоза от кърмата и кърмените бебета могат да страдат повече от колики от такива с адаптирано мляко Simple Smile Всичко е научни факти
Давай си каквото искаш,аз отговорих на момичето,което попита за коликите.
Няма смисъл да напрягам и другите момичета в групата.

# 488
Iren, моля ти се сподели коя точно антирефлуксна възглавница ползваш и по колко време на ден го слагаш по корем върху нея, предполагам преди хранене? Също така кой ти предписа минерална терапия- лекарката от фейсбук групата или друг гастроентеролог; какви мерки спазваш като цяло? Моята с този рефлукс много ми е горкичка, педиатърката ми изписа сироп, ще го започвам утре, но се чудя да ходим ли на гастро... ротавирусната ваксина страшно й засили рефлукса също, дано бързо да премине този ефект.

# 489

Ок,защото се изгражда имунната с-ма,която съответно е в стомахчето.

Къде била Simple Smile ?

# 490

Ок,защото се изгражда имунната с-ма,която съответно е в стомахчето.

Къде била Simple Smile ?
Храносмилателната с-ма😅
Няма такова нещо едни имат ензим разграждащ други нямат(пълни глупости).
Това е бебе все още се доразвива хранисмилателната с-ма,затова е познато да се казва “изгражда имунитет”.
Просто с годините при възрастен,след вирусни боледувания и неглижиране се получава дисбаланс в с-мата🙂.

# 491
Да разчупим малко спора. Смятам, че няма една универсална истина за всяко бебе.

.
Моя бебок си гука вече, а вашите?
Опитва се моето да гука, но погчесто казва разни звуци. Много социални усмивки дава от няколко седмици. Даже като тръгна да я храня, 5 минути се раздават усмивки, млякото изтича от устата. Но са толкова сладки, че не се сърдя. Стоенето по корем още не е научено, но се тренираме.
И слагам вече на гимнастиката, заглежда се в някои висящи играчки, но нищо друго. Яденето не й е приоритет, 7 бързи хранения има. Но брат й също пиеше най-често по 50мл. На 2 месеца е госпожицата
Скрит текст:

Хайде покажете ги тези чакани бебоци. Blush

# 492
  • Варна
Тази тема обаче много тегава, големи спорове от както бяхме бременни, някои хора много се налагат, аз като родила октомври следя и тяхната тема, тонът е много по-различен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 493
Мале момичета чета ви колко много неща давате .. Аз давах само лефакс. Видях че с него и без него е все едно и също. Понякога има друг път не и спрях да го давам. Само топля коремчето и гушкам. Ако много ръмжи спи върху мен и така. Надявам се скоро да минат при всички ни тези колики и рефлуксове и да започнем нови теми за разговор.

Аз също спрях да давам капки, но при нас няма чак така силно изразени колики - да плаче продължително. Давам само сутрин пробиотик Waya, който е с витамин Д. Давам газ капки, които са билкови, ако има по-силен дискомфорт, но рядко. Предимно се гушкаме, когато видя, че го боли. През нощта след кърмене, пъшка и ръмжи и почти всяка вечер го вземаме при нас. Така спим спокойно и тримата. Все ми повтарят, че ще го свикнем, но не ме интересува. Мисля, че точно тези първи месеци бебенцето има най-много нужда от гушкане.
В крайна сметка всяко бебе е различно, развива се различно и трябва да се подхожда индивидуално.
За пробиотика съм съгласна с Bochinka. Педиатърката ми обясни, че при секцио бебето не получава естествено тези бактерии, които получава при вагинално раждане.

Ние вече се храним на около 3-3,5ч., рядко 2,5ч., а когато сме на разходка, понякога отиват 4. През нощта също имаме една 4 часова пауза. Сънят му навън е най-спокойният и дълбок, както на повечето бебенца, така като гледам. Все още не сме използвали слинга, но тези дни мислим с мъжа ми да го разходим в горичката с него.

Вчера бяхме на консултация и му дадоха първата доза от ротарикса. Алекс вече е 5,400 и 60 см. (2 месеца без 2 дни) Започна да гука и да ни раздава разтапящи усмивки. Все още не го впечатляват играчки. Нашите лица са му доста по-интересни.
Банята във ваната му е голям кеф. Започна да рита във водата. 😁

На 26-ти сме на задължителната ваксина и на втора доза ротарикс. На вас изписаха ли ви медикаменти преди и след задължителната ваксина? На нас ни изписаха свещичка, едни разтворими гранули, охлаждащи лепенки и Панадол за всеки случай. Разтворимите гранули ми каза да ги давам 3 дни преди ваксината и 3 дни след.

Дано времето се задържи така топличко около и над 10 градуса , че да спинкат бебоците навън.

# 494
И аз се надявам на хубава зима! Направо тук тези дни е рай и то точно заради съня навън. После вечер и в къщи заспива без рев, с меънкане до 10-11 но заспива и в 5 се почват нормалните редовни плувания, ръмжене и титане и аз взимам при нас бебка. Изобщо не ми пука!

Иначе тя гука и се радва и на играчки, ако трябва да сменям памперс през ноща (ако се е напишкала и е пропуснал или се е наакала) пускам играчката над леглото която и е тя се събужда спокойна, спира рева и се почва една радост. После имаме 20-30 Мин приспиване ама какво да правиш. По добре така отколкото истеричен рев и после я заспи веднага я не.

Общи условия

Активация на акаунт