Отговори
# 465
  • до най-прекрасния мъж
Kristiqnita, колко е добра, не знам. С една позната говорих, те са имали изписан Еспумизан като са били на нейната възраст и тя ме посъветва да го давам на предходното хранене преди да започнат коликите. Пробвах един-два дни и накрая установих, че като давам към 15 ч, вечер е малко по-спокойна. Сутрин давам с храненето в 5.30-6, въпреки че ми се иска да преместя в 2.30-3, но не знам как ще спи. А засега поне нощно време спим горе-долу и ме е страх да не я объркам. Но нашата беба е малка, след два дни правил месец. Може във втория нещата да станат по-зле, поне така чувам. Дано не. От няма и двуседмична е с колики, дано минават скоро. Че после идват зъбите.

# 466
Kristiqnita, колко е добра, не знам. С една позната говорих, те са имали изписан Еспумизан като са били на нейната възраст и тя ме посъветва да го давам на предходното хранене преди да започнат коликите. Пробвах един-два дни и накрая установих, че като давам към 15 ч, вечер е малко по-спокойна. Сутрин давам с храненето в 5.30-6, въпреки че ми се иска да преместя в 2.30-3, но не знам как ще спи. А засега поне нощно време спим горе-долу и ме е страх да не я объркам. Но нашата беба е малка, след два дни правил месец. Може във втория нещата да станат по-зле, поне така чувам. Дано не. От няма и двуседмична е с колики, дано минават скоро. Че после идват зъбите.
Аз все още давам Еспумизан,и нашето момче е още малко на 50 дни,но много искам да го махна вече…
Да вярно е,че всяка седмица е различна много бързо се променят нещата,дано ви минат скоро.
Забелязвам,че от Еспумизанът започва да ‘пръцка доста явно е добре.
Може да пробваш,ако си измести часовете тя сама,при нас започна първо да ги измества към 30 ден,сега взе да пропуска  1 хранене от седмица.Но аз му наложих през деня точни часове,защото с това кърмене на час повръщане и пак кърмене беше ужас,и така минахме на АМ.
Наблюденията са ми също,че трябва и да почива стомахчето определени часове така  по-малко ги боли.

# 467
  • Варна
Аз никога не съм давала еспумизан. С първото дете давах колийф, сега давам Ко лактаза, което е абсолютно същото като съставка. Според мен може и млякото да не понася добре, помисли да го смениш. Това е доста кофти при храненето с АМ, че има различни, а пък кърмата си е един вид само хаха от началото сме на Аптамил комфорт. Много леки колики имаше госпожицата. На два месеца и осем дни, отдавна бих спряла Ко латказата, но ММ реши, че трябвало все пак да даваме в по-малка доза. Съгласих се.

# 468
Блу, реално кризи с колики сме имали 3-4 пъти за месец и половина и се оправят с черешовите костилки, масаж и много гушкане. Иначе рефлуксът си го мъчи, но е много по-овладян вече с минералната терапия+ взетите мерки. Лактаза давам на всяко хранене от десетия ден някъде.
Днес бебчо си ачка с обичайния цвят горчица.
Вече има поне един по-дълъг нощен сън и почнах и аз да се понаспивам. Остава и през деня да почне да спи Simple Smile

# 469
Мале момичета чета ви колко много неща давате .. Аз давах само лефакс. Видях че с него и без него е все едно и също. Понякога има друг път не и спрях да го давам. Само топля коремчето и гушкам. Ако много ръмжи спи върху мен и така. Надявам се скоро да минат при всички ни тези колики и рефлуксове и да започнем нови теми за разговор.
Иначе аз поръчах няколко пролетни дрешки от Mayoral. Едно костюмче и една жилетка-яке. Ами много са яки! Имаха намаление в официалния сайт и аз реших да поглезя бебка и себе си 😀

# 470
Здравейте, момичета Simple Smile аз съм от декемврийската тема, но родих близначки през ноември. Засега само ви четях, но така като гледам имате същите проблеми като моите, затова се присъединявам в клуба на неспящите.
За коликите давам биогая и инфакол. Заспиват на ръка, със затопляне на коремчетата и леглото и в колата. Пробвахме и други неща, но не видях разлика. Уж бяха минали, но сега едната девойка се превива постоянно и се буди с невероятен рев. Акитата им са жълти с някакви примеси, от вас разбирам, че зелено ако означава колики.
Кърмя и двете, но последната седмица едната е качила 180, а другата 200. Ако гледам последните 6 дни, обаче, положението е много по-различно. Много ме блазни ам, много искам да имат по-дълга нощна пауза, но засега кърмата печели.

# 471
Аз също давам ко-лактаза и от както я давам е имал една криза на колики с плач. Иначе си пръцка доста и сутрин много се напъва и е "бебето-домат" както се шегуваме с ММ.
Още сме на смесено хранене и май ще си остане така.

Това с зеленото ако, при което свършват коликите има ли някакво обяснение - аз го чух от бабата една приятелка?

# 472
  • Am Dorf (BB)
Това със зеленото ако го чувам за пръв път, а ми е второ дете. Зеленото ако (преди стартиране на захранването) е признак на настинка по принцип.
Моята госпожица е в 11та седмица, но ако се съобразим с правилото, че за скоковете на растежа се гледа официалния термин, то тогава е в 8ма седмица. От няколко дни е още по-неспокойна нощем, спи до мен, но постоянно маха с ръце, върти глава и като цяло се мъчи.  По няколко пъти я вдигам, за да се оригне и пак няма подобрение. Заспива на рамото ми, сложа ли я в леглото се събужда и всичко от начало 😒. Дано скоро мине тая фаза.

# 473
Здравейте, момичета Simple Smile аз съм от декемврийската тема, но родих близначки през ноември. Засега само ви четях, но така като гледам имате същите проблеми като моите, затова се присъединявам в клуба на неспящите.
За коликите давам биогая и инфакол. Заспиват на ръка, със затопляне на коремчетата и леглото и в колата. Пробвахме и други неща, но не видях разлика. Уж бяха минали, но сега едната девойка се превива постоянно и се буди с невероятен рев. Акитата им са жълти с някакви примеси, от вас разбирам, че зелено ако означава колики.
Кърмя и двете, но последната седмица едната е качила 180, а другата 200. Ако гледам последните 6 дни, обаче, положението е много по-различно. Много ме блазни ам, много искам да имат по-дълга нощна пауза, но засега кърмата печели.
Аз много съжалявам,че избрах АМ но много зор видях…
Дръжте на кърмата възможно най-дълго🤗

# 474
И аз много зор видях и сега съм се заинатила за да си е заслужавал.

# 475
Зеленото ако означава че детето не е добре разградило лактозата по принцип, не знам какво общо има с коликите и изкарването им Simple Smile Коликите са газове които докато не се нормализира тази перисталтика с пръцкане итн няма какьда се изкарат Simple Smile

# 476
За зеленото ако четох , че може да е от вирус, а може да е от храната на майката. При бебчо съвпадна с три неща- смяна на пробиотика от Био гая на Омни биотик панда, почнах чай за кърмачки и ядох торта боядисана в синьо-зелено . От кое от всичко е, не знам, но беше еднократно.

# 477
Бочинка, можеш ли да ми пратиш твоя пробиотик и как го даваше на всяко хранене ли? Ии други капки даваше ли освен него 🙂

# 478
  • Варна
Зеленото ако означава че детето не е добре разградило лактозата по принцип, не знам какво общо има с коликите и изкарването им Simple Smile Коликите са газове които докато не се нормализира тази перисталтика с пръцкане итн няма какьда се изкарат Simple Smile
Коликите са точно в следствие на не добре усвоения ензим от млякото.

# 479
😅
Именно газовете са причинени от смяната на хранене(то през 9те месеца се е хранило по друг начин),същото се получава и при захранването).
Затова и мирише изчиства се хранисмилателната с-ма променя се начина на хранене!!!
Съответно спират и газовете,вече може по-лесно да усвоява стомахчето.
Зеленото ако но тъмно към черно или кафяво означава ,че протича някаква инфекция!!!

Общи условия

Активация на акаунт