Отговори
# 600
Елани, каква е тази норма от 70мл? Бебе на 2 месеца, което се кърми по толкова ли трябва да изяжда на хранене?
Недей ме вкарва във филм, моля те! Smile
Лили и тя активно суче от известно време много кратко- 5 мин. докато се бори с потичането на кърмата и после само виси още 5, 10 мин на гърда и по някое време пуска. Рядко се задържа за повече от 20 мин. и нямам идея с това 5 минутно сукане какво успява да си добави към моите 30мл. от шише.
Отделно вчера където цял ден кажи-речи спа, нощния дълъг сън, който ѝ е към 22-23, го измести чак в 1:30 след последното 8-мо хранене, което се падна тогава.
Забелязала съм, че за 24ч има 8 хранения и ако са по-малко, става хаос в режима със спането. Да не говорим, че се включих и в група във фейса "Недоспалите майки" и ще чета там инфо..но с този сън, режими на будуване и т.н. направо ми се струва като ядрена физика всичко Neutral Face Нашите майки и баби като са нямали консултанти по сън и не са знаели за интервали на будуване как са се оправяли - не знам...

За излизането - аз самата не обичам студа, та какво остава да изкарвам малката - чак на пролет Smile

# 601
  • Варна
При нас също има промяна в изхождането. Преди чакаше почти на всяко хранене. След ротарикс имаше 2 доста обилни изхождания, последвани от 2 дни без да ака..., като в единия ден не искаше и да суче. Беше голяма борба с кърменето и щях да гръмна от притеснение. На другия ден се поуспокоиха нещата, но все още нямаше ако. Чак вчера се изака и то пак доста обилно. Най-вероятно е от ротарикс, придружено с колики (когато се дърпа от гърда)
Чудя се дали да го изкараме днес навън... Във Варна е -3 градуса в момента.
Излизате ли при такива температури?
Абсурд, не бих я извела в никакъв случай хахха аз едвам отивам до училището, което в на 5мин пеша. Не ми понасят тези температури!

# 602
Елани, каква е тази норма от 70мл? Бебе на 2 месеца, което се кърми по толкова ли трябва да изяжда на хранене?
Недей ме вкарва във филм, моля те! Smile

Не съм се изразила добре. Моето дете му се падат толкова средно на ядене, защото ако приема 0.5 литър на 7 хранения е толкова. А за нейната възраст трябва да има дневно 700-750мл, но не можем да ги стигнем на този етап. Нито от шише, нито от мен, със смяна на гърди, на аспирстор, на тъмно, на бял шум как да е - не става. Вчера след като заспа, след баня и се наяде, изцедих 100мл от двете гърди, значи мляко има.

# 603
  • Варна
Привет! И ние направихме вчера Rotarix и Synflorix. Не забелязвам някаква промяна в следствие на това. Вече сме на 2 месеца и 2 седмици, 61см и 5.6кг, Пухчо Grinning
За излизането и аз се чудих, днес по едно време как изпече, за малко да се подлъжа, но гледам -2, усеща се като -8 Anguished във Варна е много коварно с този вятър, та пореден ден у дома....
Аз пак с нашето АКО, вече цяла седмица е МНОГО течно (изцяло на кърма сме) и преди се е случвало, но сега сякаш е по-обилно, един път на ден, но всеки път е оцапан до гърба, не успявам нито веднъж да спася дрехите, при някой да е така? Къркорят чревцата, но си е що годе спокоен, спи си, особено след като се изака, попръцква Grinning и така...

# 604
  • до най-прекрасния мъж
Още в края на първия месец дават, че трябва да пият по 700-800 мл. Нашата педиатърка настоява да й давам по 100 мл при 8 кратно хранене, бебето ми е на 35 дни. До вчера бяхме на Нан Комфортис, изпиваше по 50-60-70, рядко 80. От снощи сме на Аптамил Комфорт и вече имаме 3 хранения по 100, а останалите са по 70 мл, което за мен си е победа. Уж млякото е добро при колики и запек, води се някакво специализирано. Дано ни помогне, че с тези колики е ужас, в плюс и това, че не яде и не спи като хората. Наддала е само 840 гр от изписването и е пораснала с 5.5 см. Последните два-три вечери имам по 2-3 часа сън+някоя и друга лека дрямка с едното око. Малката много се стряска насън, буди се, проплаква, рядко заспива в кошарата с галене и шъткане, да не кажа хич. Докато я приспя, то стане време за следващото хранене.
Не съм очаквала бебе еднорог, но имам дни, в които за 12 часа прави само някакви леки дрямки от по 45 мин-1 час. Тоест, докато я приспя и се изкъпя и се е събудила. И влизаме в серия - активизира се, изнервя се, идва следващото хранене, хапне, уж заспи, след час пак е будна. И накрая настава ад, защото хем не е спала, хем е адски преуморена. Оставям я следобед да спи в мен, като я видя, че е неспокойна. Но вечер няма как, трябва да хапна, да й оправя шишета, да се изкъпя. През това време я дундурка баща й. И като дойде ред да легна при нея, се започва циркът. Явно сме от късметлиите с много силни колики, както потвърди и педиатърката. Поне не реве ужасно дълго, просто е неспокойна и проплаква.

# 605
то Нан Комфортис е просто с Нан + био гая, демек нищо особено.

# 606
  • София
Здравейте, момичета! Да са ви живи и здрави ноемврийските слънчица. Аз не съм с ноемврийско човече (очаквам бебче през май) и знам, че питането ми не е точно по обсъжданите от вас въпроси тук, но се надявам сред вас да има някоя дама, на която да й е останал неизползван Фраксипарин 0,4 след раждането, с който да е склонна да се раздели - ако има такива сред вас, ще съм изключително благодарна да ми пишете на лично съобщение цена и количество на наличния ви Фраксипарин.

# 607
Аз днес излязох навън (във Варна), за 2 ч, защото заради мъглата не бяхме излизали от петък и вече ще полудея. Бебето спа като пън, прескочи едно ядене даже. Малките бебета е хубаво да се гледат навън много ако са като моите неспящи. Такъв хубав сън ми прави в количката, а вкъщи само се буди и доприспивам по цял ден.
Molly, два дена неразположения от Ротарикса не са нищо в сравнение с прекарването на ротавирус. Най-големият ми син изкара един на 4 години и това за 9 г беше най-гадното му боледуване. 10дена беше с темп, лежа, плака и повръща. Беше кошмарно. Повръщаше всяка капчица вода или електролит. Той я няма ваксината, навремето беше платена и скъпа. Затова със следващите две деца не се поколебах да сложа, и платена да беше пак щях. Да, реагират, но поне знаем, че е от ваксина, а не болест. Малките деца влизат в болница за ротавирус- не благодаря!

# 608
Да и аз съм страдала да гледам сина ми с такъв вирус. Като по-малък и не можеш да му обясниш, моли се за вода, аз му давам по малко, че да не върне всичко.
До болница не сме стигали, но е било два пъти на ръба от обезводняване.

Ние не сме излизали от събота. Не мога да се пречупя за себе си, като ми е студено винаги в тази София. Под 5 градуса ми е много неприятно за стоене навън.

# 609
Ние излизаме всеки ден за по 2 часа и определено много й харесва.В понеделник само не я изведох,защото имах работа и цял ден мрънка.Обличам я с пухен ромпър от HM и я слагам в чувалче.Позлвам покривалото на количката,много рядко дъждобрана.До - 5 -6 градуса бих я извеждала,за по-студено на мен няма да ми е приятно-на нея ще и е добре

# 610
Понеже чета книгата за ЗВБ. Много ми се иска да кача тук този точно откъс на който му е интересно. Чета я за първи път и определено се оказва че нещата които знам за малките чревца не си ги сънувах преди да родя Simple Smile
Иначе ние излизаме на вън винаги стига да няма мъгла и да не вали дъжд.

2

3

# 611
Бочи , това е една от причините до последно да се противя на секциото.
Вчера излизахме за малко на - 2 и вятър. На бебчо си му беше добре. Надявам се и той като мен да не е зиморничав.

# 612
  • Варна
Айде аз пък 30 г не съм имала храносмилателни проблеми, пробиотик съм пила веднъж и то беше единствения път, в който в съзнателния си живот пих АБ, някъде преди 5 г. Може би имунната ми система е сбъркана нещо заради секциото, с което съм се появила на бял свят, защото и короната изкарах дооооста леко и ако не бях бременна, нямаше да обърна внимание и нямаше да разбера.

# 613
Аз съм родена по всички описани правила- естествено раждане, контакт с майката, кърмене….но съм с автоимунно заболяване, имам и алергии…. По-голям проблем са антибиотиците, които в много случаи се пият без особена причина, “ей така превантивно”. Това разваля най-много микробиома.

# 614
Привет! И ние направихме вчера Rotarix и Synflorix. Не забелязвам някаква промяна в следствие на това. Вече сме на 2 месеца и 2 седмици, 61см и 5.6кг, Пухчо Grinning
За излизането и аз се чудих, днес по едно време как изпече, за малко да се подлъжа, но гледам -2, усеща се като -8 Anguished във Варна е много коварно с този вятър, та пореден ден у дома....
Аз пак с нашето АКО, вече цяла седмица е МНОГО течно (изцяло на кърма сме) и преди се е случвало, но сега сякаш е по-обилно, един път на ден, но всеки път е оцапан до гърба, не успявам нито веднъж да спася дрехите, при някой да е така? Къркорят чревцата, но си е що годе спокоен, спи си, особено след като се изака, попръцква Grinning и така...

При нас след ротарикс започна с такова обилно и по-течно изхождане.

Вчера пропуснахме разходка, но днес мисля да го изкарам малко по обяд.

Общи условия

Активация на акаунт