Отговори
# 615
Ох много неприятно звучи това боледуване от чревни вируси, дано на никой не се случва. Аз бях твърдо за ротарикса и най вероятно ще я сложа, просто като слушам дечица без рефлукс как реагират се страхувам за Алекс и пустия рефлукс. Тъкмо си мисля че е ок и днес наново неразположения. Борбата за ядене е почти всеки път. Дано поне бързо го израсте.
Бочинка същите неща слушах от Ася на една лекция.

# 616
Имам много приятели от психотерапевтичните среди и така се убедих че теорията е едно, реалността друго. Примерно една приятелка имаше много тежко естествено раждане там с форцепс и вакум, тя е аналитик и нейната школа вярва, че родовата травма е на-голямата в живота и тя едва ли не очакваше детето да е много зле, пък то нормално детенце излезе.

След като в два поредни дни му се изцапаха дрехите при акане, сменихме размера на пампито със следващия и сега вече не се цапа.

Още не сме слагали ваксини чак на 27ми ни е часа.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 13:32 от Одри ♡

# 617
винаги има исключения от описаното Simple Smile аз не приписвам всички към това.
За микробиома Сигридов прави подробни проучвания в БГ

# 618
Момичета, някое бебе да е започнало да ака в зелено след ротарикса? Днес ни е втори ден след ваксина, акото стана зелено и миризливо. Не е от промяна в хранене или настинка (само вкъщи на топло сме последните 3 дни). Дали е възможно да е от ваксината? На каките не съм слагала и никакъв опит нямам.

# 619
На Алекс първият път беше зеленикаво по-течно, след това консистенцията си остана по-рядка, а цветът - горчица към оранжево даже днес малко жълтееше 🤔
Въпреки реакциите съм съгласна напълно с Милк относно ваксината.

# 620
Малката и без ваксина си ака зелено и миризливо, така че вече не се впечатлявам. Дори днес например сутринта акаше зелено, на обяд 2 пъти жълто и после си продължи със зеленото. По едно време си мислех дали зеленото не е защото ям кисело мляко и си направих пробни 2 дни в които не ядох, но цвета си остана и спрях да търся от какво може да е. Преди няколко страници обсъждахте акото и така като гледам не може да се стигне до конкретна причина за зеления му цвят.

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме на Аптамил Комфорт и също ака зелено. Днес зеленото беше по-малко, повече беше жълто-оранжево. Странно е, предвид, че яде само АМ. За миризливото няма да казвам, че я подушвам от далече, като се е наакала. Въпреки че тя откакто е на АМ го прави докато яде и я чувам.

# 622
Вижте листовката на Ротарикса, там е описано подробно, да- от нея е Simple Smile
Това с пропускливостта на червата го знам също от лекции и това е основната причина вече да не се практикува ранно захранване. При пропускливите незрели черва хранителните съставки преминават директно в кръвообращението и по този начин алергизират организма. Към 6-ти месец вече са достатъчно зрели, за да се поеме твърда храна.
Нормалното раждане, кърменето и захранването в добра схема не са панацея и не могат да осигурят сто процентов имунитет от всичко. Но по някакъв начин подпомагат все пак Simple Smile а ние масово сме кекави заради практиката в детството ни да ни лекуват с антибиотици за всичко, аз си спомням, че съм изпила безброй

# 623
Как е сънят през нощта на вашите бебенца? Има ли промяна в храненето и събуждането на 2+ при кърмачета?

Алекс няколко седмици се събуждаше в 2-3 през нощта, след това в 5-6 и ставаше окончателно в 7-8. На мен ми беше идеално 😊
Сега от няколко дни се събужда към 24,30-1ч. , после в 3,30-4ч. и окончателно в 7-7,30ч. Тоест прави по-малки паузи.

Лягането му си е в същия диапазон - 21,30-22-22,30 ч.

# 624
Аз докато се чудех дали да сложа ротавирусната, мина времето когато трябваше да се обадя на личната. Другата седмица сме на консултация и няма за кога да се поръча.
Иначе за излизането- не сме излизали доста време вече. Утре ако пече сме навън.

# 625
Имаше промяна в периода на растежния скок- започна по-рано да се буди нощем и сутрин. После си върна стария режим. Даже веднъж сука към 22:30, но заспа много късно заради повръщането- чак към 1 ч и спа до 5 😳

# 626
И при нас от режим 22, 3 и 8 часа, стана сега 22, 24, 2, 6, 9. От два дни е така, но аз съм ок, че нали все си мисля, че не яде много.

# 627
Pischi, същия режим имахме и ние, но от няколко дни също се промени. Другата седмица официално започва 8 седмица и се води поредната криза на растежа, та го отдавам на това, че може би се подготвя от тази Smile

Я да ви питам: Запазихте ли пъпчето на бебето или го хвърлихте някъде? Аз не мисля да го пазя, но все още не съм решила окончателно къде да го хвърлям. Мисля си за някоя гора или местност, близо до Търново.

# 628
Аз вече три пъпчета имам в чекмеджето си 😄 не искам да ги отделям тези деца

# 629
И аз пазя 3 пъпчета, нямам оригинални идеи къде да ги хвърля.
Нощният сън при нас варира, още не мога да разбера защо. Заспива в 23, после понякога се буди само в 5 и става към 8-9, а друг път в 3, в 6-7 и към 9. Той наближава 3 месеца и очаквам поредни промени.
Днес изчисти акото, и на цвят, и на миризма, явно наистина е било от ваксината.
Искам да се стопли вече и да се разхождаме по-сериозно, измъчих се вкъщи с гипса и ревящото бебе.

Общи условия

Активация на акаунт