Отговори
# 630
Аз мисля пъпчетата на децата да ги запазя докато те не пожелаят конкретно къде да ги хвърлим.
Акото не го проверявам кой знае колко подробно. Някой път е супер жълто, друг път зеленикаво жълто. Няма миризма и не се тревожа.
Много са сладки мъниците вече. След трети месец стават много интересни и как учат всеки ден по нещо. Мила от няколко дни се пробваше с ритането в коритото, плахо цопваше един, два пъти, а днес доста се отпусна да си рита с цяло тяло. Безценни са тези моменти, пазя ги и със сина си и ми е много мило пак да следя как се става човек. Е и мъжът ми присъства и преди и сега на всяка баня, кефим се взаимно на малкото човече.

# 631
Присъединявам се към неспящите през деня бебета. Алекс от два-три дни заспива изключително трудно през деня, освен ако не сме на разходка. Дори при първата сутрешна дрямка, която уж се води най-лесна, не може да заспи спокойно. Уж следя интервалите и като видя признаци го слагам в кошчето. Иска залъгалка, давам му, задрямва за 10-15 мин. и край...

# 632
И нашия през деня спи, но само на ръце. Аз имам убийствена нужда от масаж на гърба, но едва ли е много ок да лежа толкова време на гърдите си, при положение, че кърмя.

# 633
Аз вече свикнах да не спи през деня. Само на разходките 😀

# 634
И нашия през деня спи, но само на ръце. Аз имам убийствена нужда от масаж на гърба, но едва ли е много ок да лежа толкова време на гърдите си, при положение, че кърмя.
И аз това се чудя. Имам дискова херния на врата и плексит и ми се схваща постоянно гърба и ми изтръпват ръцете . Кошмар ми е бутането на количката и кърменето на лява гърда, ама стискам зъби.
Тази седмица Марио има скок в растежа. Снощи имам сумарно 3 ч сън За сметка на това пък днес от 15 до 18 бяхме на разходка и бебчо не се събуди даже като го местех от количката в столчето на колата и обратно, което си е истинско чудо.

# 635
Аз днес използвах, че мъжът ми е с нас и се разходихме и той прибра батковците, а аз по женски с малката още обикалях и така тя днес спа в количката общо 5 часа!!! С прекъсване за едно бързо кърмене на пейка. Е после ми излезе през носа. Вкъщи не можа да спи, после ми заспа в ръцете сега пък нощес стана с час и половина по-рано и ще ме вдигне сигурно втори път. Аз така се зарадвах, че се наспа най-накрая в количката, нали все няма шанс горката да поседи навън. И сега си плащам за удоволствието. Нямам търпение да мине три месеца, да утвърдим някакъв режим, който да се спазва и най-вече да заспива малко по-рано вечер...с този рефлукс като я накърмя трябва да я държа дълго време изправена, тя пак повръща, буди се, пак приспивам и отива полунощ Sad

# 636
Ние също бяхме на по-продължителна разходка вчера и спинка 3 часа, после отидох в майка ми да го накърмя и хем да му се порадва малко и след това спа още 30-40 мин. пак навън, докато стигна колата. Това му беше за деня.
През нощта се буди за кърмене в 24, 3 и в 7 се събуди.
В 8 и 10 го сложих в кошчето и пуснах песничка, видях че се е унесъл спрях песничката, но веднага се размърда и пак я пуснах... Засега дреме.
Четох, че е важно да наблегнем на първата дрямка за деня.
Напоследък не суче много през деня. Суче за има няма 10 мин., понякога даже 5 мин., дърпа се и се криви ако го допра до гърда. Сменям пози да не би да му идва силна струята - засуква 2-3мин.  в биологичната и толкова. 🤷‍♀️
Нормално ли е да се нахранва за толкова кратко време?
Аз също имам ужасни болки в гърба и особено като го сложа на лявата гърда все едно ме удря ток.
Правих стречинг и упражнения за диастаза и за гръбната мускулатура, но откакто Алекс си промени ритъма, сутрин  докато го оправя и се опитвам да го приспя, огладнявам, пие ми се кафе и не се получава.

# 637
Pischi и при нас сукането е много кратко, 5 минути средно. При нас може и да е заради тъпия рефлукс, но се отказах да дохранвам с шише, че става по зле ако преяде. Оригвам и пробвам пак, ако откаже не го мъча.
Мисля че е напълно възможно вече да се нахранят доста бързо, а ако не по-добре след 1.5 часа пак да кърмя, отколкото да го мъча, той да реве, повърне и т. н.
Вчера кърмих в 7,после пак малко към 9, но не беше много продължително и беше по скоро за успокоение. Той заспа и аз с него и сме спали до 3 🙄 много дълга пауза направи. Като заспи към 9,10 вечерта забелязвам че спи най дълбоко. Следващите заспивания след 3 през нощта са по трудни и е по неспокоен. А след кърменето в 6, заспа към 7.30 и се събуди 8.05, тъкмо се бях поунесла 😂
Като излизате в такъв вятър като вчера (Варна), слагате ли дъждобран да пази? Все се чудя да не му духа вътре в коша

# 638
Тони сега спи добре през деня, ама от две нощи се буди в 2 часа наспан и весел, гука, ние нервни, той се превъзбужда маха с ръчички и така до 4 Sad Sad
Поне един месец време спеше добре през нощта ...

# 639
Много е готино чувството тъкмо да се унесеш и да се събуди 😁
Нашата количка е с голям сенник и има нещо като преграда, която може да се вдигне при вятър. Забелязвам, че някои майки слагат дъждобран или комарник на по-открити колички.
Явно е нормално на този етап да си променят ритъма на сън. Може би след четвърти месец ще установим някакъв режим.

# 640
А като сучат за по пет десет мин , доизцеждате ли се после, или нощно време като спят

# 641
  • Am Dorf (BB)
Не, производството ще се регулира само. Ако изпомпваш въпреки намаленото търсене, тялото ще продължава да произвежда голямо количество кърма.
Бих изцеждала ръчно само при нетърпим дисомфорт и то колкото да се премахне дискомфорта, а не до пълно изпразване.

# 642
Колкото повече чета и гледам клипчета за съня на бебето, толкова повече си мисля, че нищо не правя като хората и се стресирам. Първата й дрямка за деня е винаги 30 минути и каквото и да направя не мога да я удължа. Явно се наспива. Ако спи в количката читаво, после няма дрямка вкъщи по-дълга от 30 минути. Много ме притеснява да не изтърва нещо или да се затапя сама, защото с малкия дневните дремки бяха трудни- будеше се на 30-тата минута недоспал и прекарвах понякога и по един час да го доприспя, навън в количката друсах като невидяла, вкъщи седях при него по 1 час и отгоре. Ужасно трудно и досадно, а сега дори няма да имам времето да отделя ако се наложи. Колкото повече искам всичко да е изрядно, толкова по-некачествен ми се струва дневния й сън. Спазвам интервалите за будност и препоръките за приспиване, но пак е една голяма каша. Завишвни очаквания ли имам, как мислите?
И да ви се оплача- хакнаха ми фейсбука и имейла към него и сега не мога даже по групите да пиша, правя неистови и неуспешни опити да си възстановя достъпа. Намериха на кого да го хакнат- на многодетната майка с нулев социален живот, за която фейсбук е връзката със света 🤨

# 643
Аз нямам никакви очакваня за дневния сън, не следя интервали. Но тя просто си лежи и заспива в даден момент. Или ако е била около час будна преди ядене, след като се нахрани заспива на гърда и продължава да спи. Но както съм писала аз я храня легнали на спалнята върху нейна пелена, ако заспи не я местя. Слагам й едно одеало и си продължава съня.

За фейсбук много е гадно. И на мен ми се случи веднъж, но фейсбук предположи че е хакерска намеса и ме изпита по снимки на мои приятели да ги познам. После ми даде да си сменя паролата и после смених и на пощата.

# 644
Milk-choc, споделяме сходни чувства по отношение на съня Sad И при нас сутрешната дрямка е само 30 мин, но той се буди изнервен и ревящ, очевидно недоспал. И се почва рев, кърмене, заспиване, събуждане след 20-30 мин, пак рев, пак кърмене и тн, което продължава цял ден или докато не излезнем. В резултат освен, че няма качествен сън, няма и качествено будуване, нито качествено хранене. Всичко е една голяма каша. Чудя се какво да правя, тотално съм се изгубила в очакванията и разбиранията си и не виждам решение. Чакам някак магически нещата да се оправят сами.

Общи условия

Активация на акаунт