Отговори
# 645
Здравейте мамчета,
чета ви всеки ден и рядко намирам време да пиша пред компютъра, но ето ме на Simple Smile
Явко вече е на 3 месеца и 10 дена (той се роди по-рано, та коригираната му възраст е 1+++ месеца) Гука, мята ръце и крака, вече държи главата хубаво и на високо, и като цяло е префектен Heart Мисля, че бързо ще си навакса реалната възраст, дано да е така Simple Smile
Имаме лека "драма" (драма за мен) с храненето - не иска да яде по-голямо количество от 90-100 мл наведнъж, а вече трябва да хапва повечко и за да не го насилвам, се кърмим през 2 часа, за да съм спокойна, че наддава. С този режим спря да преяжда и да връща, което ме устройва допълнително.
Купих си курс от Мамо, спи ми се за бебешкия сън, започнах да го гледам и има доста неща още от самото начало, които не правим както трябва, та сега това ми е целта - да му изградя режим Simple Smile
Коликите поотминаха вече, вечер към 11 се обажда понякога, но за кратко.
Всеки ден става все по-интересен, нямам търпение да видя всичко останало, на което е способен и на което ще се научи.

# 646
Това мойто скорпионче изобщо не иска да спи през деня... седи,гледа си, смее се, иска внимание.. но не иска да спи и това си е 😀 на гимнастика го слагам, в люлката .. с картите го занимавам.. и не се изморява 😀 Вечер го къпя, храня и пак си седи.. както се прибере баща му в 9 ии той мигновенно заспива😀 цял ден се опитвам всячески да го приспя и накрая получавам " Ее какво се оплакваш виж как си спии дълбоко " 🤨

# 647
Алекс видимо му се спи след час и 10-15 мин. будуване, затваря очички, но се стряска и събужда много лесно.
Никой не ме подкрепя за този сън... единствено мъжът ми горе-долу, като даже и от него чух, че се психирам...

# 648
Момичета,аз знам,че към третия месец през деня не трябва да спи много повече от 2 часа по 2 дрямки,защото ще започне да бърка деня с нощта.
От курса “Мамо,спи ми се”,мисля и аз да си го закупя,за да не объркам нещата.
На моята гримьорка много и е помогнал този курс,и е изградила железен режим на сън и бодуване🙂.
Може ли да ви попитам за активната гимнастика,ползвате ли я?
Аз още нямам и се чудя има ли смисъл да си купувам🤨

# 649
  • Варна
Момичета,аз знам,че към третия месец през деня не трябва да спи много повече от 2 часа по 2 дрямки,защото ще започне да бърка деня с нощта.
От курса “Мамо,спи ми се”,мисля и аз да си го закупя,за да не объркам нещата.
На моята гримьорка много и е помогнал този курс,и е изградила железен режим на сън и бодуване🙂.
Може ли да ви попитам за активната гимнастика,ползвате ли я?
Аз още нямам и се чудя има ли смисъл да си купувам🤨
С първото дете нямахме. Сега получихме подарък. Не е кой знае какво. Според е по-скоро един излишен разход и поредната бебешка вещ, без която може и да се мине без проблем.

# 650
Вие кой курс гледате този 0-3 или от 3 тия месец който е ? Аз си взех този от 3 ти месец.
Малката пак почна ла има скандални колики, от както спряхме пробиотика положението е трагедия, и утре си ги чака отново Наринетата да изобутаме до 3 ти месец . Няма да ни сложат ваксината заради голямото количество болни , и ще сложим само ротарикс. Имало ротавирус в момента така че внимавайте момичета .

# 651
Вие кой курс гледате този 0-3 или от 3 тия месец който е ? Аз си взех този от 3 ти месец.
Малката пак почна ла има скандални колики, от както спряхме пробиотика положението е трагедия, и утре си ги чака отново Наринетата да изобутаме до 3 ти месец . Няма да ни сложат ваксината заради голямото количество болни , и ще сложим само ротарикс. Имало ротавирус в момента така че внимавайте момичета .
Незнам аз още не съм го взела курса,само мнения слушам🙂
Полезен ли е според теб?
Аз също спрях всички капки и пробиотика,ще видя как ще е с коликите,за сега имаме проблем с акото само един път на ден и се мъчи милият🙂

# 652
още не съм но гледала че очите ми се затварят , но като го изглежам ще дам моя отзив. Другата седмица съм на лекция за ЗВБ с Ася . А сега критично се мъча с хормона наречен спри кърмата. Както изобщо не исках да кърмя така сега ми е трудно да я отбия но това е чисто мъчение. Гърдите ми нощем преливат , лявата гърда едва източва 50 мл и е вече мека като мекица.А дясната само до облекчение точи 100-120 мл. Разликата е потресаваща .
Отделно аз цедя и давам от шише и това е толкова тегаво че няма на къде но с сученето също е филм.
Изобщо не знам как ще се намали тая кърма.

# 653

Когато е на три месеца или когато е на два месеца?

А и  мен математически нещо не ми се връзва. Не се заяждам просто наистина не връзвам.

Значи дневен сън 2 пъти по 2 часа - пък да не будува повече от 1 час и половина накуп, е как да стане това? От колко до колко е ден също така.
Някой може ли да разпише примерно денонощие с храненето и спането, примерно при 6 или 7 хранения на ден. Щото ако яде на 2 часа ще е друго.

# 654
Одри,незнам като изгледам курса ще напиша.
Знам само,че от третия месец,защото до тогава би трябвало коликите да са по-слаби и да има режим на хранене(не на поискване).
Всичко трябва да е последователно.
Може би си има значение,обеден сън и малко по късен,незнам🤨
Когато го приложа ще съм наясно,споделям само мнение на момиче,което по курса е успяла да се справи със сън и бодуване.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 16:01 от Kristiqnita

# 655
Алекс вчера цял ден беше с по 20, макс 30 мин дрямки през деня. Най добре се чувства май като си поспи след 1.5 часа будуване наистина. Вчера беше кисел цял ден. Днес пък постоянно връща.  Само на ръце спи през деня, понеже след като се наяде го държа изправен и то това му е съня. Пробвам ли да го сложа в кошарата след 30,40мин държене на ръце се събужда. А останах без кръст и гръб, и двете китки вече ме болят. Как ще я карам като качи още незнам...
Активната гимнастика я прибрахме понеже само събираше прах. Не се заглежда по играчките там. След третия месец пак ще го пробвам на нея.

# 656
Аз веднъж зададох въпрос на Йоана от мамо спи ми се кое е нощен сън? Това е съня в който бебето само се бъди да яде и пак заспива. Тоест ако заспи в 10 и се събуди окончателно в 8 сутринта. Това цялото е нощен сън. Независимо колко пъти е яло бебето и т.н. Заспи ли веднага след ядене нощния сън продължава.
Вие сега ме замислихте.. проблем ли е да продължавам да я кърмя когато се разреве? Нощем прави пауза от 5-8 часа ама е различни всеки ден. Понякога когато направи пауза 5 часа имаме общо 3 хранения през нощта.Ако направи 8 часа пауза имаме 2. Нямам идея по колко пъти кърмя на ден. Буквално е когато пожелае.Трябва ли да ги броя и след 3 месец да гледам да са по малко. Ама тя като реве как да я оставя гладна 😀

Сега след третия месец мисля да започна да бебенося в тула Фтг. Бебка вече е 6.200 62см.. главата според мен я държи доста добре.

# 657
Аз първо по съвет на педиатъра го направих да хапва на 3 часа,беше голям зор.
Като започнеше да реве и да иска да яде на 2/2,5 часа,го занимавахме с нещо да му отвличам вниманието(така свикна на 3 часа).
После започнахме на 3,5 до сега,като прави нощем пауза 4/5/6 часа.(все още различно).
По този начин спря и да повръща,защото стомахчето му почива и не се свива.Сега като разбира и вижда повече гледам през деня поне 1/1,5 да го занимавам с нещо,пускам музика танцуваме,гука смее се.
Нощем понякога се сменят часовете,но от 7/8 сутринтта винаги ги броя 3,5ч.Малко е трудно.
Много е объркващо,само споделям моят опит до сега.

# 658
  • Варна
още не съм но гледала че очите ми се затварят , но като го изглежам ще дам моя отзив. Другата седмица съм на лекция за ЗВБ с Ася . А сега критично се мъча с хормона наречен спри кърмата. Както изобщо не исках да кърмя така сега ми е трудно да я отбия но това е чисто мъчение. Гърдите ми нощем преливат , лявата гърда едва източва 50 мл и е вече мека като мекица.А дясната само до облекчение точи 100-120 мл. Разликата е потресаваща .
Отделно аз цедя и давам от шише и това е толкова тегаво че няма на къде но с сученето също е филм.
Изобщо не знам как ще се намали тая кърма.
Ако искаш да спре кърмата, намаляй постепенно цеденето/кърменето. Ако го правиш 7 пъти, пропускай единия път след няколко дни намали пак и така плавно. Вземи си лецитин и пий за да не си докараш запушване. Компрес от зелеви листа, чай от салвия. Нормално е да има дискомфорт отначало докато се регулира количеството. Спокойно, все ще я спреш, няма страшно Simple Smile

# 659
М благодаря ти за съвета Simple Smile За сега не успявам да пропусна защото реално вече пропускам 1 заради това че тя от седмица разреди яденето си но гледам да не точа повече мл . ще взема лицетин и мента май се пиеше

Общи условия

Активация на акаунт