Отговори
# 585
Малката вчера също беше на консултация и вече е 4.200кг и 53см. Blush Биха ѝ двете ваксини и за сега е добре.
Иначе и тя от няколко дни има накъсан дневен сън, заспива за по 15-20 мин и се ококорва, но и повръща от време на време, та го отдавам на рефлукса този неспокоен сън.

Ирен, имам идея какво ти е, когато си сама с бебчо и аз съм така. Сега положението е малко по-добре при мен, но първите няколко седмици изпадах в ужас да съм цял ден с нея в апартамента. Мъжа ми не е с фиксирано работно време и се отбива да ни види, да хапне и да напише някоя фактура, но като излезе и малката като е будна си е тегаво. Много по-спокойно ми е да има някой с мен и по-бързо минава времето. Бързо оздравяване на мъжа ти Simple Smile

Имам въпрос: Био гая-та свърши. Трябва ли да купувам нова опаковка и изобщо задължителен ли е пробиотика, след като давам капки за колики (Колийф) или може и без него?

Мечта, също като Милк съм гледала Ася да говори, че е нормално. Вече ако са жилки и е повече от веднъж, може да се говори за АБКМ.

# 586
Коментирам ти го защото си толкова категорична че няма на къде.
Врагове аз не си намирам.
Айде няма нужда да ми пишеш такива неща. Коментара ми е за теб защото очевидно когато аз изкажа мнение то бива оплювано от тоя ония , и от теб включително. Но ти смяташ че може да си така категорична в коментара си.
Не уча никой на нищо. Даже в повечето случаи не чета 90% от коментарите. Много ти се моля.
Значи смяташ че ти имаш право за такива категорични изказвания а аз не трябва да си мълча . Всеки да си гледа кефа а ?

Каквото трябваше вече го написах! Нямам необходимост да ми даваш разрешение да си гледам кефа:joy:

Малката вчера също беше на консултация и вече е 4.200кг и 53см. Blush Биха ѝ двете ваксини и за сега е добре.
Иначе и тя от няколко дни има накъсан дневен сън, заспива за по 15-20 мин и се ококорва, но и повръща от време на време, та го отдавам на рефлукса този неспокоен сън.

Ирен, имам идея какво ти е, когато си сама с бебчо и аз съм така. Сега положението е малко по-добре при мен, но първите няколко седмици изпадах в ужас да съм цял ден с нея в апартамента. Мъжа ми не е с фиксирано работно време и се отбива да ни види, да хапне и да напише някоя фактура, но като излезе и малката като е будна си е тегаво. Много по-спокойно ми е да има някой с мен и по-бързо минава времето. Бързо оздравяване на мъжа ти Simple Smile

Имам въпрос: Био гая-та свърши. Трябва ли да купувам нова опаковка и изобщо задължителен ли е пробиотика, след като давам капки за колики (Колийф) или може и без него?

Мечта, също като Милк съм гледала Ася да говори, че е нормално. Вече ако са жилки и е повече от веднъж, може да се говори за АБКМ.

Аз след първия курс на Био гая я продължих с още един. Независимо, че ЛЛ на детето каза, че не е необходимо. Сега давам Омни биотик панда, след консултация с педиатър от Токуда и още една педиатърка, позната на свекървата.
Смятам, че сега е много важно да се приемат пробиотици.

# 587
Карма от хладилник топля като слагам шишето с купа с топла вода, не гореща. Може и на чешмата под течаща вода, много бързо се затопля.

И аз така, в купа с топла вода от чешмата загрявам, става много бързо, може би също е важно да се каже, че държа кърмата в хладилника в кутийки, които са от пластмаса, която бързо реагира на температура, за разлика от пластмасовите шишетата, които са много по-изолиращи.

За пробиотика, аз не давах няколко дни (4-5) и малкият имаше лоша криза с много плач и сега пак давам, дали помага, дали е съвпадение не знам, ама оттогава не е имал криза.

Мацки, кога почнахте да ползвате активната гимнастика ?

# 588
Карма от хладилник топля като слагам шишето с купа с топла вода, не гореща. Може и на чешмата под течаща вода, много бързо се затопля.

И аз така, в купа с топла вода от чешмата загрявам, става много бързо, може би също е важно да се каже, че държа кърмата в хладилника в кутийки, които са от пластмаса, която бързо реагира на температура, за разлика от пластмасовите шишетата, които са много по-изолиращи.

За пробиотика, аз не давах няколко дни (4-5) и малкият имаше лоша криза с много плач и сега пак давам, дали помага, дали е съвпадение не знам, ама оттогава не е имал криза.

Мацки, кога почнахте да ползвате активната гимнастика ?

Ние вече от може би 2 седмици, като в началото не й обръщаше особено внимание. Сега от няколко дни се вглежда ии усмихва

# 589
Активната гимнастика се ползва от нас от след 40тия ден 1.12 обаче изобщо никакъв интерес даже се дразнеше . Сега от след празниците може би 27-28.12 започна да я заглежда а към днешна дата прекарва по около 30-40мин без да реве 😀 същото е и с люлката. Преди започваше да се гърчи и пиши. Сега стой гледа и се смее ако някои я закачи нещо докато се люлее.
Почнах да ползвам бял шум от YouTube. Не иска да заспива с бухалчето… нещо не му се кефи. Ако се разбуди и бухалчето се пусне се заслушва и заспива пак обаче за начално заспиване никакъв шанс ..

# 590
Аз също затоплям кърмата на чешмата, но не я държа в хладилник. Колектора със събраната кърма стои в стаята при мен (където е 21,22 градуса) и докато приспя малката, минава половин, един час. После прехвърлям млякото в стъклено шише и го оставям в кухнята, където е под 20 градуса със сигурност. Стои така до следващото хранене след 2-3 часа. (с нощната пауза и повече)
Не знам дали оказва влияние, че не я държа в хладилник. Гледала съм по таблиците, че може до 4-6 часа на стайна температура да се държи. Като дойде време за хранене, затоплям шишето под горещата струя на водата от мивката и за по-малко от минута е готово - то и не му трябва много на 30-40 мл. Simple Smile

Да питам, след ваксините за втори месец, бебетата ви бяха ли по-поспаливи? Цял ден спи малката днес и то дълго - по два часа и повече. Бидух я даже в 14ч, иначе щеше да си направи сигурно и 3 часа сън. Не съм ѝ мерила температурата, но като я пипам не ми се вижда гореща. Освен това и само веднъж е акала до сега.. Нищо няма променено в режима ѝ, освен ваксините вчера и ми е чудно че дават такова отражение.

Относно белия шум, доста често я приспивам със сешоар, но от тези по-обикновените и точно вчера си говорихме с ММ, че трябва да измислим нещо друго за заместител, понеже ако свикне, на лято да работи по един час сешоара, не е оферта Simple Smile Пробвах да търся от интернет и приложения подобен звук, но тамошните сешоари са различни. Имате ли идея с какво може да се замени шума?

# 591
Пробвайте като мен. Пишете в YouTube white noise или baby sound to fall asleep и започвате да тествате един по един, кой ще се хареса.

# 592
Аз използвам ап на телефона (white noise baby sleep) за бял шум, при нас няма живот без шум, на него заспива, а понякога и спи през цялото време, ако е нервен. Интересен е, можеш да правиш комбинация от различни звуци и различна сила на звука за всеки. Мъжа ми си е миксирал различна комбинация бял шум от моята, но и двете работят засега Simple Smile

# 593
Dee и аз така процедирам с кърмата, която ще ползвам за капките. Събирам с колектора 20  30 мл и стоят в стаята до следващото кърмене. В книгата на Хедра пише, че оптималното врема на стайна темп. е 4 часа. Само дето аз не я топля преди да му я дам.
Гимнастиката не се харесва още, стои разпъната в хола ама май ще я прибера.
Аз дадох линекс бебе вчера късния следобед и днес вече всичко е ок с изхожданията. След два дена без ако, днес така съм се радвала 😂
Моя приятелка също имаше същия проблем с пандата, та явно наистина на различните бебета различно влияе.

# 594
И аз съм с приложението на телефона, сешоарът най го харесва, и дъждът мина 2-3 пъти.
След ваксини действително са по-поспаливи. Спомням си най-големият ми син след това спеше по 5-6 часа в количката навън. Сега и малката спа така. Средният не спеше, но вдигаше много висока темп. Малката сега също смени акането вследствие на ротарикса. От акане при всяко събуждане по 5-6 пъти на ден на акане веднъж на ден и то след 3 дена пауза. Чудех се дали не е от сиропа за рефлукса, но май не е. Дали да не й давам известно време Линекс се чудя...така се стресирам само веднъж на ден като ака, вярно е обилно, ама... Molly, средното ми дете не акаше по 7 дена и като започна да се оправя от пробиотиците на всяко изакване се хвалех на поне 2-3 приятелки 😳☺😂 такава радост беше, събитието на деня! Какви неща ни идват като приоритет хахахах

# 595
Крис още от началото акаше само по веднъж на ден...с Био Гаята акаше на 2 дена..смених я с Линекс и отново започна да си ака нормално. Просто за мен Био Гаята е една хубава реклама! 😀 На всяко бебе действат различни пробиотици нормално,но все по често познати са крайно недоволни от Био Гая 😀

Мамчетата от София: Намерих облекчение за коликите с един добър рехабилитатор в кв. Надежда. Ходим вече за 3ти път на сеанс и са значително по-малко. Ако някоя се интересува мога да дам контакти. Сеанса е точно 5 минути ии се изразява в напипване на разни точки,които спомагат за по-добрата работа на храносмилателната система. За бебчета няма такса, но ние оставяме 20лв тъй като тези пари се даряват Simple Smile

# 596
Айде да минават тези колики при всички бебета. Аз намалих Лефакс и давам само вендъж вече от него, веднъж БиоАмика и веднъж Панда пробиотик. Пак си е спокойна, така че се надява скоро да ги изключа първите две без да има драми.

Ние с кърменето сме все в задънена улица. От 3 дни меря мокрите памперси и са около 420-430 гр съдържимо, което сигурно отговаря на около половин литър изпито на ден. Какво ли не пробвам да увелича приема на мляко, но не иска повече. Пие 5 минути жадно и после както и да предлагам се сърди и ядосва на млякото. Вчера дори стигнах до там след кърмене да й наливам с капкомер още 20мл. Аман от злояди деца. Не стига че баткото все го гоним да яде, ами сега и това малкото върви натам. И с консултант се чух, каза че правя всичко което трябва и дано да е период. И ако мога да вкарам ядене някъде, но тя като спи 2 часа как да я събудя наполовината сън да яде. Ще продължавам с опитите и шишета да предлагам само и само да минем нормата от 70мл.

# 597
При нас също има промяна в изхождането. Преди чакаше почти на всяко хранене. След ротарикс имаше 2 доста обилни изхождания, последвани от 2 дни без да ака..., като в единия ден не искаше и да суче. Беше голяма борба с кърменето и щях да гръмна от притеснение. На другия ден се поуспокоиха нещата, но все още нямаше ако. Чак вчера се изака и то пак доста обилно. Най-вероятно е от ротарикс, придружено с колики (когато се дърпа от гърда)
Чудя се дали да го изкараме днес навън... Във Варна е -3 градуса в момента.
Излизате ли при такива температури?

# 598
Крис още от началото акаше само по веднъж на ден...с Био Гаята акаше на 2 дена..смених я с Линекс и отново започна да си ака нормално. Просто за мен Био Гаята е една хубава реклама! 😀 На всяко бебе действат различни пробиотици нормално,но все по често познати са крайно недоволни от Био Гая 😀

Мамчетата от София: Намерих облекчение за коликите с един добър рехабилитатор в кв. Надежда. Ходим вече за 3ти път на сеанс и са значително по-малко. Ако някоя се интересува мога да дам контакти. Сеанса е точно 5 минути ии се изразява в напипване на разни точки,които спомагат за по-добрата работа на храносмилателната система. За бебчета няма такса, но ние оставяме 20лв тъй като тези пари се даряват Simple Smile
Какъв е този рехабилитатор? Може ли контакти?

# 599
Pischi ние днес няма да излизаме, пише че се усеща  - 10 и духа.
Оф като ви слушам направо се разколебавам да слагам ротарикс. На нас едно време дали са ни слагали, май не 🤔

Общи условия

Активация на акаунт