Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 856
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 810
Моля да цитирате нарушените права по Конституция, които визирате в последното изречение.
Право на образование.
Преподаватели с доказани вече възможности да ползват средствата на ОЕСР осъществяват непряк натиск на деца за връщане в клас при наличие в момента на условие за достъп до училище и при брой заболели над 250/500000, като в противен случй ги лишават от достъп до образование. Не става дума за синхронно преподаване. Тези учители просто не се появяват под никаква форма последните дни т.е. не оставят насоки за асинхронно обучение на децата по отношение на взетия материал. Децата разпитват други деца и така учат.

# 811
  • София
Т.е според Вас асинхронното обучение е равнозначно на лишаване от образование и само синхронното такова не нарушава правата по Конституция?

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 12:29 от rosi_ta

# 812
Моля да цитирате нарушените права по Конституция, които визирате в последното изречение.
Право на образование.
Преподаватели с доказани вече възможности да ползват средствата на ОЕСР осъществяват непряк натиск на деца за връщане в клас при наличие в момента на условие за достъп до училище и при брой заболели над 250/500000, като в противен случй ги лишават от достъп до образование. Не става дума за синхронно преподаване. Тези учители просто не се появяват под никаква форма последните дни т.е. не оставят насоки за асинхронно обучение на децата по отношение на взетия материал. Децата разпитват други деца и така учат.

аз съм против някои от мерките по принцип, но в случая не сте права - има ли възможност да се ходи на училище? Да. Осигурено е. Това, че малоумните мерки на нашето министерство позволяват родител или дете само да избира да стои вкъщи, не нарушава техните права. Никой не е длъжен да осигури ниво на дистанционно обучение, същото като присъствено, при наличие на последното. Оставане вкъщи е редно да има само и единствено по здравословни причини - деца с тежки заболявания, компрометиран имунитет и други. Страх ме е да го пусна, за да не се разболее, или да не разболее нас, или не давам да му събират генетичния материал НЕ са причини едно дете да остане вкъщи месеци наред. Защото всички осъзнаваме колко време мина и че още не му е дошъл краят, нали?

# 813
Аз не искам много:
1. Искам да няма косвен натиск след като взето решение в момента даващо възможност за ОЕСР.
2. Искам детето да получава "някаква" информация (не държа на синхронен урок, знам че това е натоварващо за учителите, преценила съм решението си че ще се справим и така). ОЕСР не означава абсолютно самообучение. На мен лично ми стига номер на урок, номера на страници с решавани задачи/ упражнения, поставена домашна работа.

# 814
ами понеже на много места се осъществява без проблем, може би трябва да отправите проблемите си към учителя/ директора, защото имате локален казус. Но в случая не можете да говорите, че държавата ви нарушава конституционните права. От пусто в празно преливате...

# 815
Право на образование.

Имате осигурено такова. Нито едно конституционно право не ви е нарушено.

# 816
ами понеже на много места се осъществява без проблем, може би трябва да отправите проблемите си към учителя/ директора, защото имате локален казус. Но в случая не можете да говорите, че държавата ви нарушава конституционните права. От пусто в празно преливате...
Коментарът ми за правата беше към потребител, който каза че заради такива като мен ходенето на училище се е превърнало в концерт по желание. Исках да поясня, че не е заради такива като мен, а заради правата по конституция. Ако не беше "концерт по желание" щяха да са нарушени.

# 817
  • София
Скрит текст:
"Втора седмица няма нито едно положително дете в нашата гимназия. Моята теза, че в училище не се разпространява зараза до момента се потвърждава. Заразата идва от възрастните към децата."
Същото и при нас, но тезата е друга.
 Мислим си , че  вирусът е овършал де що има по гимназистите ни  още есента и вече няма за  какво да се хване . От нашите гимназисти, който се е разходил до лаборатория е покрил изискуемите за ЗС брой антитела.

Съгласна съм, че много народ го изкара и тогава всички се правеха на ударени. Защо не тестваха тогава? Защото не им се даваха пари за тестове и нямаха ваксини за децата за пласиране. Но родителите, които отнесоха вируса са тук и помнят и не вярват вече на бели приказки.
Сега като им казаха че децата могат да се ваксинират и хоп хайде да демонстрираме ковид в училищата. И учителите, които тогава мълчаха, сега са много принципни. Много деца изкараха и после техните родители. Някой загрижи ли се тогава да има присъствено обучение с тестове?
Сега все някое ще закачи за статистиката или някой по-притеснен родител на дете над 12 ще реши направо да го ваксинира. Има и фалшивоположителни тестове, които дори и да не затворят децата ще ти опънат нервите. Идват и грипните вируси, на вратата са. Точно сега с призива за вакасинация се въведе и неформален зелен сертификат. Толкова прозрачна реклама с нечестни средства. Но с техните номера по тяхната глава. Хич не ме интересува че някакви си "принципни" преподаватели (обиновено неподлежащи на мерки ваксинирани - които ясно съзнават че са също толкова опасни) ще се изявяват като врагове на диванните ученици. Без мерки щях да пусна детето, с половинчатите мерки сега смятам да погледам сеир.

Питаш нас защо не сте се тествали и нямате доказателство за преболедуването си? Ми понеже сте искали да отървете карантината и да се разхождате свободно, затова.

Скрит текст:
А всъщност никой не го е еня, че ти си мислиш, че гледаш сеир.
Това не отменя сеира Simple Smile
При нас, някои учители се правят че нямат интернет - БЕЛ и МАТ, но другите се включват и не оставят децата без достъп до образование. Веднага си личат тези, които мислят и за децата, независимо от обстоятелствата и мнението им за родителите (луди родители затворили децата в килера с разрешение на МОН Simple Smile)

Родителите вземат решение за дистанционно образование, понеже имат право на това - МОН разрешава. Учителите вземат решение за асинхронно дистанционно образование, понеже имат право на това - МОН разрешава. От какво точно се оплакващ?

Скрит текст:
Това не отменя сеира Simple Smile
При нас, някои учители се правят че нямат интернет - БЕЛ и МАТ, но другите се включват и не оставят децата без достъп до образование. Веднага си личат тези, които мислят и за децата, независимо от обстоятелствата и мнението им за родителите (луди родители затворили децата в килера с разрешение на МОН Simple Smile)

Доказваш, че трябва да ти се повтаря, докато разбереш.

Концерт пожелание стана ходенето на училище с такива, като теб. След като нормативната уредба го позволява, учителите са длъжни да осигуряват синхронно обучение, само когато условият позволяват. А ти докажи твърдението си. Достъп до образование има осигурено. Присъствено. Който е взел друго решение, следва да си носи последиците от решението и да мисли какда ги минимизира.
Концерт по желание стана защото се въвеждат мерки в противоречие с конституцията и затова трябва да има и алтернатива за несъгласните. Моето дете учи добре и само, и няма нужда от начуквачи на канчета от екрана. Точно тези сега, които не се включват, което идеално ме устройва. Явно всички сме доволни от ситуацията Simple Smile

Мечтая си някой ден всички граждани на България поне да прочетат Конституцията. Мечтая някой ден условие за шофьорска книжка, примерно, да е не наличие на диплом за средно образование, а изпит по Конституцията... За да престанат най-сетне разни люде, които не намират за нужно изобщо да я познават, да пишат такива въпиющи глупости.

Скрит текст:
те и да противоречат на нещо в конституцията, с онази заповед за извънредното положение могат да минават между редовете. Въпросът е да няма твърде грубо нарушаване на основни права.

Извънредното положение НЕ отменя Конституцията. Просто нарушение има само в представите на хора, които изобщо не са я чели - или, може би, дотолкова не се справят с формалната логика, че всъщност не са в състояние да четат и осмислят закони.

Скрит текст:
Право на образование.

АСИНХРОННО означава, че могат да изберат момент по свое удобство, в което да оставят насоки и задания. Може и да не е в "последните дни". Може да е след седмица - две.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 13:24 от katiABV

# 818
Скрит текст:
"Втора седмица няма нито едно положително дете в нашата гимназия. Моята теза, че в училище не се разпространява зараза до момента се потвърждава. Заразата идва от възрастните към децата."
 Мислим си , че  вирусът е овършал де що има по гимназистите ни  още есента и вече няма за  какво да се хване . От нашите гимназисти, който се е разходил до лаборатория е покрил изискуемите за ЗС брой антитела.

Съгласна съм, че много народ го изкара и тогава всички се правеха на ударени. Защо не тестваха тогава? Защото не им се даваха пари за тестове и нямаха ваксини за децата за пласиране. Но родителите, които отнесоха вируса са тук и помнят и не вярват вече на бели приказки.
Сега като им казаха че децата могат да се ваксинират и хоп хайде да демонстрираме ковид в училищата. И учителите, които тогава мълчаха, сега са много принципни. Много деца изкараха и после техните родители. Някой загрижи ли се тогава да има присъствено обучение с тестове?
Сега все някое ще закачи за статистиката или някой по-притеснен родител на дете над 12 ще реши направо да го ваксинира. Има и фалшивоположителни тестове, които дори и да не затворят децата ще ти опънат нервите. Идват и грипните вируси, на вратата са. Точно сега с призива за вакасинация се въведе и неформален зелен сертификат. Толкова прозрачна реклама с нечестни средства. Но с техните номера по тяхната глава. Хич не ме интересува че някакви си "принципни" преподаватели (обиновено неподлежащи на мерки ваксинирани - които ясно съзнават че са също толкова опасни) ще се изявяват като врагове на диванните ученици. Без мерки щях да пусна детето, с половинчатите мерки сега смятам да погледам сеир.

Питаш нас защо не сте се тествали и нямате доказателство за преболедуването си? Ми понеже сте искали да отървете карантината и да се разхождате свободно, затова.

Много ще се отклоним от темата. Мога да отговарям с безкрайни реплики. Жадуващите да се "разхождат свбодно" в момента пълните моловете и ресторантите гордо разявайки сертификатите си и сте спокойи с децата в училище.
Аз не смятам за необходимо да доказвам на никого нищо в момента и особено да плащам за това.

По-горе за тестването - Тестване в училище нямаше, когато децата го караха в училище и питам защо ноември 2020 г нямаше тестове в училище, които да предпазят семействата,  а тестът по желание беше само пср и струваше 120 лв. Моето отговорно поведение при онези условия беше да не върна детето в училище и да не контактуваме с външни хора след като проявихме симптоми. Можехме да си го позволим, двамата върастни и без това бяхме в къщи, а и със симтпоми не ни се влачеше по лаборатории да търсим вирус като платим 120 лв, което всъщност нямаше да ни излекува. Не бяхме и във форма за пазаруване, а и по принцип ходехме рядко до магазин понеже пазарувахме по много наведнъж и ползвахме онлайн пазаруване. След симпромите сме били достатъчно съвестни (даже повече от тези, които отиват до лаборатория със симтпоми).
В момента отказвам да плащам за документ за достъп до нещо, както и да  поема риск от недобри решения, скрити зад документ (за който да платя). Както забелявам от много време документът за отговорно поведение не съвпада с отговорно поведение.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 13:34 от Sparkles

# 819
Скрит текст:

Много ще се отклоним от темата. Мога да отговарям с безкрайни реплики. Жадуващите да се "разхождат свбодно" в момента пълните моловете и ресторантите гордо разявайки сертификатите си и сте спокойи с децата в училище. Аз не смятам за необходимо да доказвам на никого нищо и особено да плащам за това. Документът" за отговорно поведение и за яснота какъв училищен вирус е донесло детето по онова време струваше 120 лв/ човек. Моето отговорно поведение беше да не върна детето в училище и да не контактуваме с външни хора след като проявихме симптоми. Можехме да си го позволим, двамата върастни и без това бяхме в къщи, а и със симтпоми не ни се влачеше по лаборатории да доказваме на някого нещо. Не бяхме и във форма за пазаруване, а и по принцип ходехме рядко до магазин понеже пазарувахме по много наведнъж и ползвахме онлайн пазаруване. След симпромите сме били достатъчно съвестни (даже повече от тези, които отиват до лаборатория със симтпоми).
В момента отказвам да плащам за документ за достъп до нещо, както и да  поема риск от недобри решения, скрити зад документ (за който да платя). Както забелявам от много време документът за отговорно поведение не съвпада с отговорно поведение.

Оправдания! Учителите ти длъжни за асинхронно, а ти не си длъжна да се тестваш при симптоми.

# 820
да не смесваме доводите за ходене на училище и ходене на мол, става ли? Непрекъснато си сменяте я тезата, я мотивите. Има условия за ходене на мол, има и за ходене на училище - и не им взимат кръв, за да ги допуснат. Плюят - не боли. Не ми е спокойно хич, защото ходят без маски, тъй като учителите масово разрешават, но има и няколко деца, които са нон-стоп с маски - родителите им ги карат. В крайна сметка, някакъв имунитет трябва да има - не само към ковид, и към други болести, и само общуването с хора може да го осигури. Ето аз наскоро бях болна за 2ри път - и детето, и баща й не се разболяха. Това не означава, че следващ път няма да го пипне от другаде. Другата седмица ще пътува в чужбина, притеснявам се, ама каквото-такова. НИКОГА не бих я оставила вкъщи, за да я предпазвам. И не смятам това за нормално поведение въобще, в психиатричния смисъл на думата нормално. Освен ако не става въпрос за дете с тежко заболяване, което важи и за възрастен с такова.

# 821
Омръзна ми да ви се обяснявам, разменяйте си вируса на воля в училище с това еднократно тестване само на несертифицирани и се радвайте, че все пак пуснаха децата в училище по "безопасен" начин. Със здраве!

# 822
  • София

Аз очевидно не съм се разхождала свободно - не съм се разболявала. Логично е, че и мол не пълня.
Ти, от своя страна, си се разболяла, но нямаш документ за това. Напълно безплатно е свалянето му. АКО си си направила напълно безплатен тест по време на боледуването, така щото да бъдеш регистрирана като болна и РЗИ да наложи карантина. Но си предпочела да не се тестваш. Безплатно. Дали пък не е било за да избегнеш карантината? Wink При симптоми лекарите издаваха направление за PCR. Не лъжи. Не беше платен. 120 лв. беше, ако ти се ходи на почивка в чужбина.

# 823
  • София
Съгласна си на училище, без никакви условия и тестване, ще пуснеш детето.
Ако ги тестват обаче, дори веднъж седмично, много е опасно...
Шах и мат. Joy

# 824
Съгласна си на училище, без никакви условия и тестване, ще пуснеш детето.
Ако ги тестват обаче, дори веднъж седмично, много е опасно...
Шах и мат. Joy

признавам, че рядко съм се чувствала толкова объркана като сега, опитвайки се да проследя тезата на потребителката. А на мен логиката ми е от силните страни по природа и образование,

Общи условия

Активация на акаунт