Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 782
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 900
А пък аз гледам какво става в другите страни и горе долу кога се очаква и у нас.

# 901
Мисълта ми беше, че и всеки ден да тестват, решението за преминаване към ОРЕС няма да е свързано с това.

# 902
А пък аз гледам какво става в другите страни и горе долу кога се очаква и у нас.

В другите страни сеготвят за Омикрона, налагат мерки и дори локдаун. У нас кръчмите преливат от банкети, никой не спазва нищо, ЗС е проформа.

# 903
В другите страни сеготвят за Омикрона, налагат мерки и дори локдаун. У нас кръчмите преливат от банкети, никой не спазва нищо, ЗС е проформа.
И в хотелите е същото.
На фона на всичко това, дори да се обсъжда евентуална възможност за  решение за преминаване към ОЕСР е направо безочие.
 Днес ми излиза анкета бихте ли ваксинирали детето си ако е във възрастовата група 5-11. Ами за какво питам аз, като при всеки пик първото нещо е да затворят децата и никой не го е грижа имат ли ваксини или не. Какво им предлагат в замяна на ваксинацията? Не и нормалност.

# 904

не се готвят превантивно, а реагират - Омикрон е там и имат лавинообразно покачване на случаите, те нямат избор просто. Което разбира се предполага тук някаква превенция да се помисли, понеже всички знаем как не се справяме с покачени случаи, но понеже пък са празници и ски сезон - ден година ще храни, никакви мерки няма да има...

# 905
Ваксинацията е, когато (а не дали ще го) олепи омикрона или друг ковиден щам, да го изкара леко, без евентуални тежки последствия. Няма общо с историята на отваряне/затваряне на училища.
В момента, децата, които са останали онлайн и биват привиквани да ги изпитват присъствено, не са тествани. Влизат и излизат от училище кой как свари (е извикан).
Голям купон е с това привикване наказателно присъствено да ги изпитват.
Миналите вчера привикани онлайновци вече разпространиха теста на присъствените, които ще го правят днес.

# 906
  • София
В другите страни не са загуба на време и пари, пък у нас и тестовете не хващат, толкова сме уникални.

Последните седмици все повече деца се хващат позитивни, което се очакваше. Трябва да върнат тестовете два пъти в седмицата, а не да ги махат въобще, иначе средата на януари пак всички ще сме ДО.

В доста от другите страни се правят назални тестове - там на децата не им се пробиват мозъците. Дори у дома ги правят тестовете, понеже са дисциплинирани и никак не се и предполага, че някой ще излъже... Нали знаеш, Гестапо завардили всички изходи, а Щирлиц излязъл през един от входовете. Освен това И там си е една форма да се "усвоят едни пари", не мисли, че в това точно отношение са различни - където има пари ще има и хора, които ще намерят начин да се възползват от по-голямо количество от тях.

# 907
Ваксинацията е, когато (а не дали ще го) олепи омикрона или друг ковиден щам, да го изкара леко, без евентуални тежки последствия. Няма общо с историята на отваряне/затваряне на училища.
Oмикрон е най-лекият от всички варианти на covid. След началото на тази учебна година - без маски, без тестове и без дистанции се видя:
1.Че децата караха по-тежкия ''делта'' изключително леко.Даже по-леко от обикновен грип.
2. Че никой не го е грижа дали децата ще се зарасят и как са щели да го изкарат.
Не децата напълниха болниците.
За да се реши някакъв проблем , първо трябва да се види къде е.
Проблемът са  неваксинираните възрастни, които се имат за безсмъртни до момента когато го закъсат наистина и после.... децата го отнасят.

# 908
А какви превантивни мерки трябва да се вземат според вас отсега? Такива, които да не са вече взети?
Превантивен локдаун ли? Не става, вече няма толеранс за тази мярка, която се и видя колко работи, няма нито една държава с такава стратегия, която да се е справила с ковида.
Всичко, което е могло да се направи като мерки, е направено. Аз вече единствено искам да не пращат децата на ДО, елиминирала съм всичките си претенции и съм се свила до размерите на стафида, да не би някой да реши, че нещо нарушавам или преча. Ако децата имат нормално съществуване и училище, ще изтърпя всякакво издевателство над себе си (под формата на мерки и ограничения), то е ясно, че още такива много ще има занапред.
Утре ако кажат, забраняваме ви да се смеете - спирам веднага, ако обещаят, че ДО вече никога няма да има.

# 909
  • София

Утре ако кажат, забраняваме ви да се смеете - спирам веднага, ако обещаят, че ДО вече никога няма да има.
Съгласна, но според мен ДО ще има отново. Дано да бъркам, но не виждам как ще ни се размине.

# 910
Защо да има, ако тестването на децата продължи? Нали уж затова се прави, за да учат присъствено?
Накрая да не се окаже, че просто няма воля за нормално училище и ДО е цел, а не средство.

# 911
Защото Вие може и да сте се свили като стафида, но неваксинирани възрастни са се юрнали като отвързани да се наживеят  по български. Така сякаш ''утре'' не съществува. А целият развлекателен и туристически бизнес им помага всячески.
Още като звъннете за резервация за празниците и съвсем  дискретно Ви се намеква, че никой няма да ви пита за ЗС, който на теория трябва да Ви изискат и също никой няма да Ви накара да сложите маска.
  А децата - който има малки деца да си ги мисли.
Така разсъждават всички освен Вас за съжаление.

# 912
  • София
Защо да има, ако тестването на децата продължи? Нали уж затова се прави, за да учат присъствено?
Накрая да не се окаже, че просто няма воля за нормално училище и ДО е цел, а не средство.
Не мисля, че е цел, но мисля, че нито има пари за тестове, нито в даден момент при пик на вълната ще останат некарантинирани класове за присъствено. Може и да бъркам, разбира се. Дано да бъркам.

# 913
За некарантинираните класове можем да поспорим.
Колко от изкаралите го през октомври, ще ги повтори през януари?
 Никак , ама никак не е случайност, че в някои столични гимназии няма нито един положителен случай при тестването.
Няма и да има. Поне още няколко месеца според индивидуалния имунитет на всеки младеж/девойка.

# 914
Навсякъде е различно.
Ето, директно казвам, че при едно от децата ми, привикано присъствено-тестове не са правили.
Всяко училище има свой комплекс от причини, често и от клас до клас има различие. Същото е като с десетте различни издания на различни издателства по даден предмет за един и същи набор.
Имаме учител, който не само, че не преподава адекватно, ами и скатава. За него ДО е манна небесна. Но не е загуба, щото и присъствено е тотал щета.
Имаме учител, който преподава вяло, но дава наказателни тестове, каквито никога присъствено не е давал, сякаш е озлобен и иска да доказва как никой не учи.
Имаме учител, който преподава адекватно, но не поставя текущи оценки.
Има влизащи в сградата на училището деца, без да бъдат тествани.
В съседното училище, на другото ми дете, се случва съвсем друго, както като процес на тестване, така и като учебен процес.
Затова не се чудете-всеки клас е със собствена история, критерии, реакции, действия. Няма равни условия. Дори при изпитвания, както се твърди, че не било честно и трябвало да са всички в равни условия, да не преписвали  -  момента тези, които са онлайн и ги викат присъствено за тест, дават отговорите на другите, които ще правят присъствено на следващ ден. Въобще присъствено се препредават тестовете от клас на клас и винаги е било така. Какво равенство в условията, какви 5 лева. Който има късмета да прави теста след някой друг клас и се е добрал до отговорите предварително, изкарва отличен. На ниво ръководство - едното училище е глас в пустиня - писах, питах, никакъв отговор, вяло спуснат някакви неща в Школо и това е, без право на отговор, мнение, контакт. В другото училище си текат родителските срещи, коментират се проблеми и се работи. Ама то и присъствено е така - някъде кипи труд, на друго място дори не влизат в час, но взимат отлична диплома, на трето място други неща се случват.

Общи условия

Активация на акаунт