Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 40 181
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 60
При нас никой не дава зор да се прегръща с който и да е.
Та да, всеки с нуждите си.
При нас не майки, а самите ученици са питани искат ли, не искат ли. Та и тези със сертификат не искат, както стана ясно. До майки не е стигала анкета, за да казват майките пускат ли или не.

Всъщност не си даваме сметка колко е страшно това, което пишеш. Явно ще формираме едно общество с доста социопати в него. А ако очаквате, че тези младежи, че бъдат едни отговорни към семейство, общество и работа хора - то много дълбоко се лъжете. Тепърва ще се берат плодовете на тази немара, безотговорност, желание да се угоди и съобрази родителя с щенията на еднственото и неповторимото "детенце".
В нашия клас например /6 клас/ имаме родители, които не си пускат децата на училище - първо, защото децата не искат да стават по-рано; второ - не искат да събличат пижамите и да се обличат; и трето - така могат да преписват на тестовете и да изкарват шестици. Последното ще доведе до повишаване на самочувствието..... Мдаааа

# 61
  • София

Бояна приравнява малките ученици с големите, които вече дори работят. Което изкривява много реалните нагласи, за нужди да не говорим.
Та точно нуждите са много различни и не е никак случайно,ч е и ваксинирани 11 и 12 клас отказват връщане точно сега, и това почти няма общо с майките им.
Малките са друг случай. Имам и друго дете, и за него важи нуждата от връщане присъствено.И няма общо въобще с изпитвания. Въпросното дете е почти готово за оформяне, защото си тече нормален учебен процес, с изпитвания, тестове, проекти, участия.

Изобщо не ги приравнявам, а и големите не са само 11-ти и 12-ти клас, има и 6-ти, 7-ми и тн, които далеч не работят и не са оформени. Тъкмо са в пубертета. И да, могат да са ваксинирани, но и хората над 60 години не са ваксинирани, учителите също не са.
Иначе моето дете е на 14, ваксиниран и учи присъствено. Не съм тук да си теша личните несгоди, макар и това да е приемливо, форум е.

# 62
  • София
Чакаме заповед от понеделник всички в клас с тест само в понеделник... Дано наистина да я дочакаме днес, както са обещали!!!
Училището до 10 клас не е концерт по желание... Ако си избрал да учиш в 11 и 12 също, ангажиментите (да и на мен не ми допада в 12 клас да се губи време) са поети и няма "искам - не искам" и то от децата. След като си получат дипломите, да правят каквото искат, да работят във ваканциите...

# 63
Всички ученици ли ще бъдат тествани или пак само начален етап?
Чакаме заповед от понеделник всички в клас с тест само в понеделник...

# 64
Чакаме заповед от понеделник всички в клас с тест само в понеделник... Дано наистина да я дочакаме днес, както са обещали!!!
Училището до 10 клас не е концерт по желание... Ако си избрал да учиш в 11 и 12 също, ангажиментите (да и на мен не ми допада в 12 клас да се губи време) са поети и няма "искам - не искам" и то от децата. След като си получат дипломите, да правят каквото искат, да работят във ваканциите...

Разбира се. Това е проблем на самата система, на този странен модел, при който на 19 си още ученик. На скалъпените профили и странната им неупотреба. На факта, че този 12 клас са първи с много промени, дори със задна дата. Врели и кипели са тези точно деца и социално са доста осъзнати, за щастие хванали и едни времена на силно ограмотяване (5-7 клас) с възможност да се попълват дефицитите на официалното училищно образование с външна работа.
Както е видно, децата се съобразяват.Това не пречи да виждат, да участват вече активно в социалния живот, да коментират.
Но не е по темата. Това касае принципно целия хаос и дефицити на образователната ни система и в присъствена форма.

# 65
  • European Union
И ще загубиш облога.
Тогава да се обзаложим и да ги броим.
Лятото гледах снимки на някакъв техен форум, забравих Трявна ли беше, може би Елена, нещо планинско. Снимките са публични. Аз лично разпознах няколко директори. Ти за колко си сигурна, че не членуват?

Това, че учителите чакат присъственото обучение, само за да правят тестове, е поредното твърдение, което неусетно внушаваме на децата.
Имам час в сряда, онлайн. Обяснявам, че е последният час за упражнения. В понеделник ще правим тест. Напомням място и час за консултации, какво ще включва теста и т.н.. Правя си няколко варианта на теста онлайн. В четвъртък излиза заповед, че се връщаме присъствено. Правя нови тестове, защото онлайн вариантите не могат просто да се разпечатат. В понеделник раздавам тестовете и те започват да недоволстват, защото "....само ни чакате да се върнем и ще ни скъсате от тестове".

# 66
  • BG
Явно Е концерт по желание, защото отново има условие за съгласие на родителите, което обезсмисля цялата инициатива.

# 67
  • София
Скрит текст:
Наистина ли намирате за приемлив мотива, че при ПО ще ги изпитват или че ученикът не иска да ходи на училище, а предпочита да си стои на топло пред компютъра?
Все по видимо става това, за което Бояна пише вече трета учебна година. Много тъжно!

Констатирам факт. Не коментирам дори дали един факт е приемлив или не, безсмислено е - все едно да кажа, че за мен гравитацията е неприемлива... с моите килограми никак не ми харесва, впрочем! И да, напълно логично е всяка група от хора - или дори отделен човек - е да ИСКА онова, което е най-изгодно / удобно / удачно за тях/него/нея. За децата е най-добре (т.е. от тяхна гледна точка е най-добре) да се върнат след края на този срок, понеже е към края си и предстои оформяне, което е относително леко за тях при условия на ДО и крайно натоварващо в условия на току-що започнало, с очакване да е кратко, ПО.

Скрит текст:
В 12 клас има и пълнолетни и непълнолетни.
Няма логика избирателно да действат, когато им отърва питат само децата, когато не-родители..

Декларацията, която аз попълвах, имаше ясна инструкция: до 14 год. се подписва само от родител, 14-18 - от родител и ученикът, пълнолетните подписват сами, само те.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:53 от katiABV

# 68
  • София
Хоп и новина !!!
Дано само да не е медийна изява. Чакам новата заповед

# 69
И ще загубиш облога.
Тогава да се обзаложим и да ги броим.
Лятото гледах снимки на някакъв техен форум, забравих Трявна ли беше, може би Елена, нещо планинско. Снимките са публични. Аз лично разпознах няколко директори. Ти за колко си сигурна, че не членуват?

Това, че учителите чакат присъственото обучение, само за да правят тестове, е поредното твърдение, което неусетно внушаваме на децата.
Имам час в сряда, онлайн. Обяснявам, че е последният час за упражнения. В понеделник ще правим тест. Напомням място и час за консултации, какво ще включва теста и т.н.. Правя си няколко варианта на теста онлайн. В четвъртък излиза заповед, че се връщаме присъствено. Правя нови тестове, защото онлайн вариантите не могат просто да се разпечатат. В понеделник раздавам тестовете и те започват да недоволстват, защото "....само ни чакате да се върнем и ще ни скъсате от тестове".

Мога да изнеса публично имена, на преподаватели, които НЕ работят като Вас.
Нито е редно, нито ще го направя, обаче.
Това, че някъде се случва нещо, не означава, че навсякъде е така. Както с броя заболели, както с вида на изпитване, както с материала в тестовете, както с хиляди други неща.

# 70
  • Тук и там
Чакам и  аз новата заповед, да видим какво ще измислят " умните глави".

# 71
  • София

Хайде-хайде. Да беше за пръв път, че да повярваме как не се случва точно това - всеки ден поне по няколко писмени изпитвания, независимо от формулировката, отделно устни... Пък преди това някак случайно не се е случвало да има необходимост от каквито и да било изпитвания. Някак така се оказва, че по много предмети има оценка от входно ниво (не, не моето дете, отново казвам - той не ПО-то миналата година на беше, на операция беше), никакви оценки (ДО).. и хоп! - за две седмици изведнъж 3 оценки. Ама то така си е било предвидено от самото начало, разбира се, логично е...

# 72

Декларацията, която аз попълвах, имаше ясна инструкция: до 14 год. се подписва само от родител, 14-18 - от родител и ученикът, пълнолетните подписват сами, само те.

Ама в 12 клас има и 17 годишни, и 19 годишни, например.
Извън това, писах-никакви декларации не са стигали до мен (имам и дете на 14 години), нито до децата.
Та и това е препратка към мотива, колко е различно в разлините градове, училища, че дори и класове.

# 73
  • European Union
Мога да изнеса публично имена, на преподаватели, които НЕ работят като Вас.
Това, че някъде се случва нещо, не означава, че навсякъде е така. Както с броя заболели, както с вида на изпитване, както с материала в тестовете, както с хиляди други неща.
Аз не казвам, че работя добре или не, а че на децата вече им е внушено, че на ПО ще правят само тестове, което е абсолютно невярно.
Моите шефове редовно правят проверка на ритмичността на изпитванията и все имат разни забележки. Което означава, че учителите работят неритмично, а не че отлагат тестовете, заради ОРЕС.

# 74
  • София
Това, последното, го смятам за абсолютна безотговорност от страна на въпросното училище!

Общи условия

Активация на акаунт