Раздяла

• 3 505
  • 41
  •   1
Отговори
Знам че ще бъда опрекната, но толкова много ми се е насъбрало и нямам на кого да споделя и за това тук се спирам.
Ето дойде и моят ред да кажа, че отношенията ми с мъжът ми приключиха и аз съм инициатора. Имахме проблеми като доверие, комуникация и както отношение един към друг. Ще се опитам да обясня по някакъв начин как се стига до тук. Искам само да спомена, че винаги съм вярвала че ще бъда с бащата на детето си винаги, защото съм искала детето ми да расте с баща си и майка си заедно.
Липсата на време, спането в различни стаи, имах чувството че задълженията за вкъщи и детето бяха само мои ме накараха да се отдръпна. Ще ви дам пример: лятото той се прибере легне на дивана и нищо не барне, аз в същото време взимам детето от детската градина, пазаря, извеждам го играем навън. Приберем се, баща му заспал, аз в същото време трябва да го изкъпя, да му сложа да вечеря, приспиване. Следва чистене, каквото мога и следва аз да лягам да спя, защото ставам в 5 сутринта за работа. Така всеки ден. Когато той е на работа прибере се след нас стои на телефона и общо взето една рутина. Започна да ходи на фитнес, аз също. Започна да се дразни, както и аз за някои неща. Той твърдеше че се контя за други мъже. Ревнуваше. Следеше ме на камери и така. В същото време една вечер реших да помогна на майка ми с багажи от мазе. Той в този ден реши че ще боядисва вкъщи и за. Това, чее съм го оставила сама беше сърдит, че съм зарязала семейството си и не поглеждам нищо и реши да спи в прясно боядисана стая. Сърденето продължи седмици. Аз се отдръпнах, бях тъжна и постоянно го мислих. Колко сутрини съм плакала, пътувайки за работа. Все си казвах ще дойде и моето време да бъда щастлива един ден, сега е времето за детето и някак си се чувствах че търпя заради детето. В точно този период се запознах с мъж, който ме накара да мисля по друг начин, че децата ще пораснат аз все с него ли ще стоя. Той успя да ме убеди да се разделя с него. Не се разделих специално заради този мъж. Но в момента в който се дръпнах мъжът ми поиска второ дете от мен, при което аз му казах че иска да ме върже с това и той все ми казва че недоумява как ми минават такива неща в акъла, че до сега развързана ли съм била? Започна да иска да отидем на хотел да оправяме отношенията си, някак си обаче напрежението витаеше и не беше същото както преди. Той сложи пароли на телефона, аз също. Не правихме секс и не го желаех.той искаше да оправим нещата, но не се получи. Стигнахме до раздяла, която аз много исках, а той не. Осъзна че няма накъде и започна да си иска пари влагани в апартамента с лихвите, беше изтеглил потребителски 20000 и искаше 28 000.Рефибансирах кредита и съм готова да му дам парите вече.Споразумението при адвоката за детето не искаше да го разписва. Връща го четири пъти, сега минахме дело и е с разширено като виждания без да го спазва. И няколко пъти ме лъже вече за взимане на детето. Заплахи с глоби че не съм дала детето една определена събота, като аз предложих три варианта за компенсация за тази събота и не пожела и предупреден още предната седмица че ще имаме гости и искам да е при мен.Исках да съм коректна и да вземе решение за друг ден като компенсация за тази събота. В същото време както е заядлив и изисква, започва да иска да се оправим, брак ми предлага, казва че отношението му било такова защото не сме били заедно, като се оправим всичко ще се промени. Много ме обичал и на всичко е готов за семейството,плакал е и се е молил. Обаче вече става трети месец и както бях категорична в решението си и минава времето, вместо да съм по категорична ,от тези молби и приказки аз започвам да се съмнявам дали съм направила правилно решение и настроението ми се скапва. Вече започнах да не спя и да се мъча. Толкова години(11г) сме били заедно и много пъти сме се разделяли (някак си не усещам че е моят човек, има нещо в него което ме дразни и дори аз се променям и не се харесвам) въпреки това сме се събирали. Сега пак си казвам, че ще е същото, но някак си когато говори по този начин ме кара да забравям как се чувствам, да се съмнявам в себе си дали не преувеличавам и т.н. Знам че стана дълго, но исках и имах нужда да го кажа на някого. Чувствам че се самоизолирам несъзнателно и не искам да общувам с приятелки и близки за това. Чувствам се виновна и за детето страшно много.

# 1
Ти решението вече си го взела, какъв съвет искаш? Нали бащата на детето не е твоя човек? Само не разбирам откъде накъде си иска парите, които бил дал за апартамента, нали детето му остава да живее там?

# 2
Жилището явно е на авторката и господина се ядосва че е влагал средства в подобрения.

Моето мнение, е че колкото пъти се съберете,  толкова и ще се разделите. Сметката ще плати невръстното дете.
Опичай си акъла, че малко звучиш като лабилна и неориентирана.

# 3
Сещам се за един случай, БНД като се разделял със съпругата си, звънеца си вземал (той го бил купувал) и чак ключовете за осветлението свалил и си ги прибрал. Ах, и някаква солница, купувана от чужбина. Изобщо не му пукало, че жена му нямало как да си светне вечерта с детето...После жените били меркантилни...

# 4
  • Варна
Значи много те обича ама си иска парите с лихвите. Ти да видиш.

Само едно ще коментирам - предните пъти като се разделяхте нещата не се промениха, нали? Защо мислиш, че този път ще е различно? Ще ти изкара през носа раздялата. А, да, още нещо. Този не го наричай баща. Не е такъв.

# 5

Само едно ще коментирам - предните пъти като се разделяхте нещата не се промениха, нали? Защо мислиш, че този път ще е различно? Ще ти изкара през носа раздялата. А, да, още нещо. Този не го наричай баща. Не е такъв.

Променяше се в началото и се държеше така както винаги съм искала, но като мине малко време и става същия. Незнам защо ме разколебава така с тези молби и приказки при положение, че съм го минавала вече това. Кара ме да се съмнявам в преценката си.

# 6
  • Далечният изток
Защото не познаваш хората.
Чети за манипулаторите, за токсичните хора, за емоционалните вампири и ще разбереш.

# 7
  • София
Защо се чудиш дали си сбъркала? Иска ти пари, не си гледа детето, за какво ти е?
Ти си сгазила лука също, но сега в добавка на егоизма му ще влезе и постоянното натякване, следене и прочее. Не си го причинявай.

# 8
Потърси си друг. Ако си намериш някой бързо ще забравиш за мъжа си. Според мен се чувстваш така, защото си самотна и е нормално. От това, което казваш не звучи като да те обича този човек, но пък му е много удобно с теб. А сигурна ли си, че той си няма някоя жена. Щом толкова те ревнува, а и пък си заключва телефона май има нещо.

# 9
Цитат
някак си не усещам че е моят човек, има нещо в него което ме дразни и дори аз се променям и не се харесвам
Това е най-важният аргумент в цялата история.

Просто му е яд, че си го зарязала първа и иска да ти отмъсти по всякакъв начин. Бъди сигурна, че и след развода той няма да се успокои и ще прави мръсни номера.

Обаче е много подъл човек. Търси пари за апартамент, в който живее собственото му дете.. зобщо не разбирам как може да се съмняваш в решението си след такива неща.

# 10

Променяше се в началото и се държеше така както винаги съм искала, но като мине малко време и става същия. Незнам защо ме разколебава така с тези молби и приказки при положение, че съм го минавала вече това. Кара ме да се съмнявам в преценката си.
Използвач и манипулатор. Променя се, за да ти замаже очите и да си продължи да живее на готово. Жилището твое, ти слугуваш изцяло, той си цъка на тлефона.
Искал е още деца, за да те върже. И 5 деца ще иска - негоавата работа е само в правенето, ти ще си гледаш сама.
За парите, по неговото счетоводно сметкаджийство  - не само, че не трябва да връщаш, но той трябва да ти плаща. Пък и за 40% лихва претендира, ужас.
Хубаво е дал 20 000 лв. Ама я му сметни колко наема е спестил, гледаш средни цени в района, примерно 1000 лв, половината е трябвало да плаща. Тези 20 000 лв. стигат за 3 г и 4 м. Понеже сте заедно 11 години, общо 66 000, дължи ти 46 000 лв. без лихвите! Слугуването ти е отделно перо.
Махай го. Намери спокойствие.
Успех!

# 11
  • Варна
За вълка, нрава и козината, знаеш. Прави си изводите сама.

# 12
  • Melmak
Мъжът иска второ дете, за да те върже, да. Той към първото си ангажименти няма. Ти вършиш всичко! То така много лесно.. лежиш на дивана, детето обгрижено, къщата чиста, манджата в тенджерата. А той какво прави??
Ти ходиш и работиш на всичко отгоре!

Той какъв баща е, като не изведе вечер детето да играе, не прекарва време с него? И сега второ искал! Ми котка да има тя ще избяга от тоя!

Бъди категорична в решенията си!

# 13
Благодаря ви, момичета. Чувствам се по добре.  Наистина снощи се чувствах като в дупка, днес съм много по добре

# 14
  • София
Благодаря ви, момичета. Чувствам се по добре.  Наистина снощи се чувствах като в дупка, днес съм много по добре
Чувствай се добре и бъди щастлива! И да не си посмяла да му връщаш пари. Казали са ти, че тогава той трябва да ти плати със задна дата наем, но най-вече, каквито и подобрения да има в твоето жилище там ще живее и живее неговото дете. В бъдеще едва ли и мизерните 200-300 лв издръжка ще плаща, имаш дете да гледаш, хич не му давай пари на този, пази ги за детето. То тепърва расте, градини, уроци, пособия, дрехи нови всеки сезон...

Общи условия

Активация на акаунт