Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 40 212
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 120
И ние получихме писмото от Кастрева, заедно с декларации до 14 г. и над 14 г. В тях пише, че ще се тества с неинвазивен тест с проба от слюнка.
Децата със ЗС няма да се тестват. Утре до 10 ч. трябва да отговорим. Ако паралелката не събере 50% ЗС+тест, остава на ДО.

Здравейте,
Ако детето има ЗС слагаш тикче само за наличие в Декларацията. В кутийките за тестване не се птбелязеа нищо нали и няма да се тества така ли?

# 121
  • София
И ние получихме писмото от Кастрева, заедно с декларации до 14 г. и над 14 г. В тях пише, че ще се тества с неинвазивен тест с проба от слюнка.
Децата със ЗС няма да се тестват. Утре до 10 ч. трябва да отговорим. Ако паралелката не събере 50% ЗС+тест, остава на ДО.

Здравейте,
Ако детето има ЗС слагаш тикче само за наличие в Декларацията. В кутийките за тестване не се птбелязеа нищо нали и няма да се тества така ли?
При нас указанията са децата със ЗС само да кажат на класния за наличието му, без да подават декларация.
Трябва да го носят в понеделник на хартия/телефон и няма да бъдат тествани.

# 122
  • София
При нас пуснаха онлайн анкета със срок за попълване до утре в 12 часа, с цел събиране на нужната им информация. А самата декларация трябва да се носи попълнена на първия присъствен ден за ученика. Няма извънредно разкарване.

# 123
На нас ни казаха да я попълним, аз под попълване разбирам да сложим отметка с какво сме съгласни Simple Smile!?
Така, че като имаме ЗС сложих отметка пред второто, и/или , че имаме ЗС
Първите три  оставих с празни квадрадчета за тестването.
Всички други почти, де от родителите без да маркират нищо или пишат са ги пратили само с имената, незнам какво е това чудо?!?

# 124
  • София
Аз отметнах, че съм съгласна да го тестват и че има ЗС. Те, ако искат да го тестват, ако не искат да не го.

# 125
Аз отметнах, че съм съгласна да го тестват и че има ЗС. Те, ако искат да го тестват, ако не искат да не го.
Аз не искам да я тестват, при наличие на ЗС.

# 126
  • София
Ще пътува с ГТ, ще се среща с много хора - по-спокойна ще съм като го тестват.

# 127
  • Пловдив
То е ясно, че както всички нямат принтер, така нямат и електронен подпис. Ама какви са тези срокове. Като куршум излетях от къщи, добре че приятелите се бяха заплеснали в офиса. Все щях да намеря принтер, ама....от днес за вчера. Не се прави така. При нас няма отметки. Само информация, че ще бъдат тествани с неинвазивни тестове от МОН. Може би защото са в 7 клас. Откъде ще се вземат тестовете? Преброиха ли ги? Детето каза, че е голям купон. Ще участва задължително. Сипах си вино. Пълна чаша.......

# 128
  • София
Тези срокове дойдоха от МЗ, МОН и РУО, не от училищата.

# 129
Декларацията е по образец на МОН.

# 130
  • София
При нас пуснаха декларации в 17.45. До утре в 9.00 часа да са подписани и представени. Все едно съм длъжна да имам принтер вкъщи. Не може да се попълнят онлайн. Е, отидох до офиса на приятел, свърших работата, ама не се прави така. Сега доста хора няма да представят поради невъзможност да разпечатат на хартия. Амазонската джунгла се затри от тази хартия в България. Как пък нищо не се случи онлайн. Май само ДО се справи. Stuck Out Tongue Winking Eye

Статистически погледнато повече хора имат принтер в дома си (особено пък предвид дистанционното обучение), отколкото са хората, притежаващи валиден електронен подпис. Аз лично нямам и не възнамерявам да се сдобивам с такъв...

# 131
  • Варна
Синът ми , който пет седмици беше онлайн,се връща утре за цели два дни присъствено. Не знам кой велик ум го измъдри,но е безумно. Пътуващите от други населени места естествено,че няма да дойдат за два дни. Има ли други потърпевши на поредната глупост?
Кака му пък ще има щастието другата седмица четири дни да посещава училище. При всичкото им желание за ПО, вече и те взеха да предпочитат ДО при сегашното положение" Иди ми, дойде ми.". Вече не се ядосвам, смешно ми е.
Аз нямам проблем с дистанцията до училище, кратка е но го намирам за безумно. Подадох заявление за ОРЕС, няма да рискувам здраве за 2 дни експеримент! Новият вирус се чака в средата на декември, за кога тези действия? Отмята се една безмислена дейност отново....

# 132
  • София
Напълно нормално е от днес за утре да ги искат декларациите. Все пак заповедта на министъра е от днес за понеделник. Нали всяко училище трябва да е наясно колко теста ще са му необходими.
Хем искаме колкото се може по скоро да се върнат на училище, хем и ако може декларациите да ги изпратим когато на нас ни е удобно.
Декларацията от училището на сина ми са им е дали следобед и я искат за утре до 12 часа. Напълно нормално срокове са това. Утре ще я принтирам, ще я попълня и ще я изпратя. Драма няма.

# 133
  • Sofia
Разпечатах вечерта в кварталната книжарница и върнах веднага по мейла. Има ЗС,но поисках тестване.

# 134
  • София
Важното е все за нещо да сме недоволни.

Общи условия

Активация на акаунт