Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 40 252
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 210
Не може 😀 то майсторлъка на тези задачи е да съставиш системата.

# 211
Ами аз съм родител и съвсем съзнателно се възползвам от правото си да не пусна детето на училище сега при тези бройки, като не разреша тестване. Щом достъпът до училище се приравнява на достъпа в мола, така ще бъде. Не изкарах зелен сертификат с антитела на детето за мола, няма да го направя и сега за училище, нито пък ще си подлагам детето на тестване за да отиде в абсурдни условия да учи.
Кога на децата им е трябвал ЗС за мола?
Може би не се изразих ясно, но мерките в училище са проекция на мерките за възрастните. Моето дете по принцип ходеше в мола с мен досега, може би защото е само на 11.  Аз лично като преболедувала нямам намерение да си изкарвам документ да доказвам на някой колко и дали съм защитена, за да вляза в магазин. Оказва се, че моето дете ще трябва да доказва нещо за да влезе в училище. За мен например е странно защо преболедували и ваксинирани няма да бъдат тествани щом могат да разпространяват.Според мен скоро ще дойде и реда за ваксиниране на децата под строй, независимо колко леко и дали са изкарали и това ще се случи чрез училищата. Не ми харесва тази евентуална роля на училищата. В същото време точно в училище изкарахме вируса миналия ноември и три вируса докато ни пуснат на ДО на 28 октомври, въпреки така наречените мерки. Според мен този един тест седмично нищо няма да промени, до НГ ще забършем някой нов вирус, я омикрон, я някой грип. Честно казано омръзна ми вече.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 14:50 от Sparkles

# 212
Мога ли да попитам, въпросните декларации за съгласие за тест/наличие на сертификат, в какъв срок следва да бъдат подадени от училищата? Всъщност училищата отчитат ли ги някъде, или е за тяхна си употреба. Не ми е ясно, наистина.

# 213
  • European Union
Не може да очакваме от хора, които обществото не уважава, да дават и да обичат безкористно.

Уважение не се дава даром и на доверие. А да дават нужното учителите са длъжни - плаща им се за това.
Уважавам учителите с главна буква. Тези, които дават крила.
С подобно отношение, като горното, единствено предизвикват неприязън.

Прекрасен пример за това как могат да се извадят думите от контекста и да се преиначи значението им.

Досега знаех, че група хора говорят празни приказки, сега вече знам, че в допълнение не владеят четенето с разбиране.

# 214
  • София
Мога ли да попитам, въпросните декларации за съгласие за тест/наличие на сертификат, в какъв срок следва да бъдат подадени от училищата? Всъщност училищата отчитат ли ги някъде, или е за тяхна си употреба. Не ми е ясно, наистина.
До 14 ч. трябвало да се подадат обобщени данни на РУО, за да се знае колко тестове ще са необходими.

# 215
  • София
Според новата заповед, ако съм разбрала правилно общини над 500 на 100 000 учат дистанционно освен ако учениците нямат ЗС, тестват се в лаборатория. София е над 600 как ще ни връщат тогава от 06/12?

# 216
Ами аз съм родител и съвсем съзнателно се възползвам от правото си да не пусна детето на училище сега при тези бройки, като не разреша тестване. Щом достъпът до училище се приравнява на достъпа в мола, така ще бъде. Не изкарах зелен сертификат с антитела на детето за мола, няма да го направя и сега за училище, нито пък ще си подлагам детето на тестване за да отиде в абсурдни условия да учи.
Кога на децата им е трябвал ЗС за мола?
Може би не се изразих ясно, но мерките в училище са проекция на мерките за възрастните. Моето дете по принцип ходеше в мола с мен досега, може би защото е само на 11.  Аз лично като преболедувала нямам намерение да си изкарвам документ да доказвам на някой колко и дали съм защитена, за да вляза в магазин. Оказва се, че моето дете ще трябва да доказва нещо за да влезе в училище. За мен например е странно защо преболедували и ваксинирани няма да бъдат тествани щом могат да разпространяват.Според мен скоро ще дойде и реда за ваксиниране на децата под строй, независимо колко леко и дали са изкарали и това ще се случи чрез училищата. Не ми харесва тази евентуална роля на училищата. В същото време точно в училище изкарахме вируса миналия ноември и три вируса докато ни пуснат на ДО на 28 октомври, въпреки така наречените мерки. Според мен този един тест седмично нищо няма да промени, до НГ ще забършем някой нов вирус, я омикрон, я някой грип. Честно казано омръзна ми вече.

в смисъл вие ще чакате към април да мине тази вълна и следващата, за да си пуснете детето на училище ли? И смятате, че ще бъде много здраво ли - така, както си стои в изолация и няма допир до никого? А омикрон, да ви кажа, тепърва предстои, та ако ще го чакате и него, замина и тая учебна година...

# 217
  • София
Според новата заповед, ако съм разбрала правилно общини над 500 на 100 000 учат дистанционно освен ако учениците нямат ЗС, тестват се в лаборатория. София е над 600 как ще ни връщат тогава от 06/12?
Неправилно си разбрала. Ако има осигурени тестове, учат присъствено, независимо то бройките.

# 218
Учат присъствено, ама ако родителите се накумят Sad
Както е видно, ще чакаме омикрона, после да мине зимата, па и пролетта не е сигурно дали ще е подходящо за училище, та ще видим де. Закъде сме се разбързали. Ей го на, само трета учебна година са си децата по къщите.

# 219
Мисля, че фотомат не може да ги решава със събиране и с полагане. Освен ако не са го направили още по-умен.
П.П. Това с двете камери е наистина трудно осъществимо.

Трудно за едни, без проблем за други. В комбинация с форма, която дава време за задача, количество задачи и т.н. всичко си идва на мястото.

Кети, аз само върнах нещата на мястото им по поредност. Първо трябва сам да докажеш, че си заслужил уважение. Обществото не е длъжно по правило да ви уважава. А квалификациите ти само доказват "творческо" безсилие.

# 220
До 14 ч. трябвало да се подадат обобщени данни на РУО, за да се знае колко тестове ще са необходими.

Ами.....ние получихме декларации за попълване преди малко. Какъв смисъл има да попълвам?

# 221
  • European Union
Кети, аз само върнах нещата на мястото им по поредност. Първо трябва сам да докажеш, че си заслужил уважение. Обществото не е длъжно по правило да ви уважава. А квалификациите ти само доказват "творческо" безсилие.
Никъде не съм твърдяла обратното. Точно това е и моето мнение. Затова показах нагледен пример как едно изречение се вади от контекста и се променя смисъла.
Дори не съм си позволила да квалифицирам писмено потребители. Аз си имам собствена класификация, която е за лично ползване.

# 222
  • София

Ами.....ние получихме декларации за попълване преди малко. Какъв смисъл има да попълвам?
😃😃😃 Не знам, така ни е написала директорката.
При голямата - от дни събират ЗС на учениците, а преди малко поискаха и декларацията да пратим. Явно и почивните дни ще броят пилци.

# 223
в смисъл вие ще чакате към април да мине тази вълна и следващата, за да си пуснете детето на училище ли? И смятате, че ще бъде много здраво ли - така, както си стои в изолация и няма допир до никого? А омикрон, да ви кажа, тепърва предстои, та ако ще го чакате и него, замина и тая учебна година...
Не точно.
Щях да го пусна на ротация без мерки със същата нагласа, с която го пуснах семптември, като преболедувал ковид и с готовността за банални вируси. С тази нагласа изкара трите вируса от  началото на учебната година без да психясвам. Но е факт че мерките не работят щом успя да хване цели три вируса. За съжеление освен депресиращата картина по медиите, училищата започват да стават центрове на ковид мерки подобно на мерките за възрастните и смятам да стоя надалеч от тях ако е възможно. Така ще се съсредоточи върху ученето без стрес и ще му спестя тестове, маски, дезинфектанти, влачене на безумно тежки раници в студа и учене на отворен прозорц през зимата.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 15:56 от Sparkles

# 224
а питали ли сте детето дали иска само вкъщи? докато съучениците му са в клас? Вероятно знаете имунитет как се придобива, няма нужда да ви подсещам...

Общи условия

Активация на акаунт