Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 914
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 705
Без ваксини от задължителния календар не може да се посещава само ясла и ДГ до 5г, влезе ли в предучилищната група и нагоре, поради това че образованието е задължително, а  е и конституционно право, няма никакви забрани.
Напомнят ти, питат защо няма детето ваксини и тн, и тн.., но реално отстраняване от училище няма.

Има спиране на детските надбавки, но на кои детски, ония дето почти никой работещ не ги получава.. Другото е данъчно облекчение, което няма общо със здравния статус на детето, път и до тази година беше крупната сума от 20лв, тази еднократно ще е 450лв (не знам какво се объркаха)

# 706
  • София
Лиляна, и трите ми деца имат всички ваксини от задължителния календар. Когато и тази ваксина влезе в синята книжка,има си периодичност, базирана на наука, а не на "звездите ми го говорят" може. Дотогава няма да го бъде.

# 707
за първи път се радвам, че България е на последно място в Европа по нещо, в случая по задължителност на ваксинацията. В отговор на Лиляна да кажа - за да се докаже "безвредна" и да я вкарат в задължителния календар, на ковидната ваксина още няколко години тестване ще й трябват - припомням, че е с условно разрешение и към днешна дата. И дано им дойде акъла междувременно на политиците и на онези, които искат да изкарат пари за 100 живота от това. Искрено странно ми е да има толкова малко болни ученици, но в крайна сметка - ако няма ръст на заболелите в национален мащаб, нито сред учениците, нека си ходят с каквито там смислени или безмислени тестове им организират. Жалко за парите, де, че не са малко. Надявам се да не използват Омикрон, за да ги затворят отново, но за момента изглежда, като да се наиграха и да не им стиска - нито на Денков, нито на новата здравна. Ще видим. Ясно е, обаче какво върши работа - гражданска съвест и да говорим.

# 708
O, заради Омикрона ще има затваряне. Щом англичаните решиха да затворят на места училищата

# 709
  • София
Скрит текст:
Някои ваксини в България са задължителни и не може да се посещава училище, ако някое дете ги няма. Ако се докаже, че ваксината за Ковид е безопасна и би намалила заразата до степен да я елиминира, то тогава ще трябва да се въведе като задължителна. Аз мисля, че тестването не може да е до безкрайност. За да се осигури здравословна среда за присъствено образование, така както е осигурена, като са задължителни други ваксини и без тях не може да се ходи на училище, може би ще е добре и за ковид да се помисли в тази посока. А така както гледам, натам вървят нещата.
Спаркъл и Руми, не са ли сложени задължителните ваксини на децата ви?
Сложени са, но те са по-различни, а и ние преболедувахме. Все още има много неясноти около вируса и имунитета на преболедували и ваксинирани, както и от страничните ефекти от ваксините за деца. По това, което пише в чужди сайтове има случаи на миокардит при юноши. Не искам да рискувам. Освен това ми се струва, че вместо да се наблюдава имунитета на преболедувалите, на политиците им се струва по-лесно да ваксинират всички. Самият срок на зеления сертификат за антитела е показателен.

Има, да. Страничен ефект, наблюдаем най-вече сред подрастващи (след пубертетни) от мъжки пол след втората доза, до и по-скоро о/о 2 седмици след поставянето. Тези съобщения в края на май - началото на юни доста ме бяха притеснили и разколебали. После, с натрупването на ОГРОМНА статистика (порядък десетки милиони за кратък период от време) се установи, че процентът на компликацията е нищожен и ефектът е краткотраен, рядко се налага дори хоспитализация изобщо.
Що се отнася до срокът на ЗС за антитела - след изтичането е логично да направиш нов тест. Не е толкова драматично скъпо, а ако не можеш да си позволиш 20 - 30 лв. (не помня вече колко точно дадох) на 2-3 месеца можеш напълно безплатно да се ваксинираш и да не го мислиш.

Скрит текст:
На двете ми по-големи са сложени почти всички, без мисля реваксиниране на някаква възраст, забравих за какво беше. На най-малкото само някои са сложени. Той е с епилепсия, и именно последната ваксина провокира епилепсията. Така че, за него ваксините спират до тук. Като стане на 18 плюс, да прави каквото иска. На никое не е отказано да ходи на училище. И точно понеже никой не поема отговорност за резултатите от ваксините върху децата, а ни подмятат от отделение в отделение и от болница в болница, видях лично какви са резултатите, за които никой не говори. Искам да кажа, че преди този инцидент, и аз, и баща им, бяхме върли привърженици на ваксините. Но след като го изпиташ на гърба си, някак ти се променя мисленето.

Rumka, потвърдено ли е, че именно ваксината е причинила епилепсията, или просто имахте нужда да го отдадете на някакъв външен причинител, за да не се саморазрушавате от чувство за вина?
Не си спомням да съм срещала точно епилепсия като възможен страничен ефект от никоя от задължителните ваксини...

Щото аз пък съм виждала точно какъв е ефектът от ЛИПСАТА на ваксини. Е, тогава изобщо ги нямаше, но фактът е, че малката ми ангелолика русокоса братовчедка е в гроба вече близо 40 години. И кости едва ли са останали за това време - понеже беше мъничка...

В отговор на Лиляна да кажа - за да се докаже "безвредна" и да я вкарат в задължителния календар, на ковидната ваксина още няколко години тестване ще й трябват - припомням, че е с условно разрешение и към днешна дата.

Това не отговаря на истината, с РЕДОВНО разрешение е от... повече от месец, не помня точно от кога, не се и подписва информирано съгласие при ваксинация.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 21:45 от katiABV

# 710
Лиляна, браво, че сте се справили с младежите, които упорито отказваха да се разделят с пижамите.

Какво правят англичаните ли? Не е по темата за да се изкажа, а и съвсем не ме интересува. Sweat Smile
Не вярвам в България да има задължителан ваксинация, за децата пък съвсем.

Да, вярвам в науката, но не и в истерията "Ковид".
Мисля дори, че ковид е със затихваща функция и след Омикрон лека полека ще си ходи. Smiley
Също така мисля, че няма да има ново затваряне на учениците, или ако има, ще е за съвсем кратко, но не се сещам за причината в момента поради която биха го направили.
Ще видим всъщност. Времето ще покаже.
Досега няма нещо за което да не съм познала, като изключим последното затваряне на училищата, което за радост беше кратко.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 22:08 от Фран

# 711
Някои ваксини в България са задължителни и не може да се посещава училище, ако някое дете ги няма.
Болднатото категорично не е вярно. Как е възможно учител да е до такава степен неосведомен относно нещо, което засяга професията му?

# 712
  • Ямбол
Не, не засяга професията ми. Не съм медицинско лице. Заблудила съм се. Медицинските досиета на учениците категорично не са работа на учителите, имаме медицинско лице и то изцяло се занимава с това.
Иначе оценявам стремежа да ме изкарате некадърна.

# 713
Хм, мислех, че достъпът до училище засяга именно учителската професия. Не е необходимо да си медицинско лице, за да имаш представа какви са изискванията за достъп до училище. Но е желателно учителите да имат представа от тях.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 00:28 от Анонимен

# 714
  • София
Аз като родител дори го знам това, а повечето учители са и родители.

# 715
За какво ново затваряне говорите?
До кога ще ги затваряме тези деца за да ''пазели'' безотговорните възрастни, които пълнят болниците?
 Ами здравето на децата? Ами техните права?
Веднъж - случва се, втори път - извинете грешка  , но нашето '' вечно решение'' е системен тормоз и насилие над  избрана уязвима група човешки същества.
 Защо не се говори  избор- или ваксинация при над 60 г или затварянето им при пикове?
 Време е и те да поемат своя дял от отговорността към обществото.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 08:46 от mamamari

# 716
За какво ново затваряне говорите?
До кога ще ги затваряме тези деца за да ''пазели'' безотговорните възрастни, които пълнят болниците?
 Ами здравето на децата? Ами техните права?
Веднъж - случва се, втори път - извинете грешка  , но нашето '' вечно решение'' е системен тормоз и насилие над  избрана уязвима група човешки същества.
 Защо не се говори  избор- или ваксинация при над 60 г или затварянето им при пикове?
 Време е и те да поемат своя дял от отговорността към обществото.
Трябва да се говори само за избор да се защитиш по добър за теб начин но докато ние самите налагаме и изискваме "и другият" да е обект на нещо, ще ни използват за тази цел. Един иска ваксинация за всички, защото се е ваксинирал, друг иска зелен сертификат за всички, защото има такъв или се дразни. Аз като преболедувала не искам всички да преболедуват (макар че ако са, искам да имат избор). Искам само искам да ме информират обективно, да определят някакви общи работещи противоепидиемични мерки (маски повишена хигиена достъп до евтини тестове за самотестване при симтпоми), да имам достъп до преглед и лекар, а не да се самолекувам панирана от страх и чудеща се дишам ли както трябва, и най-вече искам да не ми отнемат правото на избор. Откъде накъде ще затваряте хората над 60 години? Някой от тях молил ли Ви е да ги пазите? Те и да стоят в къщи, пак някой безсимптомен (може и ваксиниран) ще иде лично или ще им заведе внучето и ще им занесе вируса в къщи. Даже и оналйн да пазаруват, куриерът се среща с много хора на ден, защо мислите, че няма да е рисков за тях. Нека са информирани как да се защитят и децата им също.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 09:31 от Sparkles

# 717
  • София

Никой не е затварял децата, у нас затваряне де факто не е имало - дори и първия път.
Затварят се училищата като места с голяма концентрация на безразборни контакти. Както и като места, извършващи услуга, която може да бъде заменена с дистанционна такава.
Общо взето редно е във всички обществени места (изключение - детски ясли и градини за подопечните) - от НС до сладкарницата и фризьорката - достъпът да е със ЗК. Който всеки да си придобие по свое усмотрение според своите разбирания - дали ще се ваксинира, дали ще се разболява, дали ще се тества - негова/нейна си работа.
Разбира се, всичкото това става... абсурдно като изискване, ако в Народното събрание и Министерство на здравеопазването достъпът е свободен... липсва ми емотикончето с въртящи се очи.

# 718

Разбира се, всичкото това става... абсурдно като изискване, ако в Народното събрание и Министерство на здравеопазването достъпът е свободен... липсва ми емотикончето с въртящи се очи.

Ето така като се изтъква как така за другите няма (това според мен е тактика да се покаже че някаква недемократична мярка уж произлиза от обществото), ще сложат и на другите някакви нелогични изисквания. Трябва да се радваме, че има някакво противпоставяне срещу тая простотия именно от народните избранници. Зеленият сертификат не спира рапространението на вируса.

# 719
Зеленият сертификат не спира рапространението на вируса.
Но би предотвратил препълването на болниците, което е в основата на всичко останало.
 В отговор на другия Ви въпрос ще Ви попитам ако аз нямам  шофьорска книжка, но се нуждая от автомобил всеки ден какво е най-правилно и какво трябва да се случи? Да се затворят всички хора, защото мога да нараня някого, или АЗ  да бъда лишена от автомобила си докато не положа успешно изпит за правоспособност и придвижването ми не би било заплаха за нищо и никого?
 Топлата вода е открита отдавна. Просто вече е нагло да се правим на неинформирани.

Общи условия

Активация на акаунт